X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...oby do wieczora...
    Ja się wczoraj fatalnie czułam bez sił, brzuch bolał, leżałam cały dzień, głowa też bolala, no i dzis od rana migrena:(
    Ale oczywiście wstałam rano, spojrzałam na brzuch i stwierdziłam, że jest płaski żniw... Świruje jak nic🤦

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach 😍

Elllla lubi tę wiadomość

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano mam lekko widoczny brzuszek. Za to wieczorem to jak 5 miesiąc. Zastrzyki w brzuch mnie wykończą. Ogólnie ostatnio słabo się czuje. Na l4 pójdę 5 kwietnia to jes,cze chwilkę.

• Kath Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dopadają jakieś bóle głowy , wczoraj od rana migrena.. 🤦‍♀️ Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano było plamienie w śluzie 😞 ostatnio mam uczucie, że mam martwą ciążę, cycki jakby twardsze. Nie wiem. Dzwoniłam do lekarza, to pielęgniarka mówiła, że jeśli przedtem nie brudziłam bielizny i brzuch nie bolał to takie jednorazowe plamienie nic nie znaczy. Chciałam przyjść na wizytę, ale trzeba krwawić a nie plamić, czekam bo moja prowadząca lekarz ma zadzwonić.

A co do brzucha, to czuję lekko jak na okres. A co do śluzu to był moment, że kilka ostatnich dni był beżowy a nie biały. Nie wiem. Tak naprawdę to jak chcesz, to wszystko można przypisać jako prawidłowe i nieprawidłowe.

Za tydzień mam termin usg ten oficjalny.

Nie wiem, niby czytam, że mogą być to pękające żyłki od rozciągającej się macicy.

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wczoraj głowa bolała większość dnia i byłam jakaś taka bez sił ale myślałam że to przez przeziebienie ktore mnie atakowalo ostatnio. Przeszlo dopiero po 2-godzinnej drzemce po pracy.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to koniec, teraz był skrzep i więcej mazistej (brązowej) krwi. Jestem załamana

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Chyba to koniec, teraz był skrzep i więcej mazistej (brązowej) krwi. Jestem załamana
    A masz możliwość podjechania do szpitala?!?
    Dużo dziewczyn ma nawet krwotoki w ciąży i jest ok, ale każda krew trzeba zbadać.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Może w szpitalu ginekolog cię zbada i będziesz trochę spokojniejsza. Dopóki nie boli cię bardzo brzuch i nie krwawisz żywo czerwoną krwią to może nie jest to nic poważnego ale wiadomo lepiej to sprawdzić niż cały czas się stresować, mimo że plamienia w ciąży często się zdarzają

agniecha2101 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam isc na izbe przyjec, bo moja mnie juz dzis nie przyjmie. Mam se tam poczekac z godzine az ktos zejdzie ☹️ poszlabym prywatnie ale mnie to nie urzadza bo i tak wtedy musze isc do mojej jesli mnie szpital w razie czeka.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Mam isc na izbe przyjec, bo moja mnie juz dzis nie przyjmie. Mam se tam poczekac z godzine az ktos zejdzie ☹️ poszlabym prywatnie ale mnie to nie urzadza bo i tak wtedy musze isc do mojej jesli mnie szpital w razie czeka.

Zaciskam kciuki ✊ Daj koniecznie znać jak już będziesz coś wiedziała

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 też trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze !!

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź,myślę, że w szpitalu najszybciej jednak zbadają, krew zrobią jak trzeba itp.
    Kciuki...

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam, bardzo mi teraz potrzebne są ❤ w nocy tak mnie głowa bolała, że kilka h nie spałam a z rana jeszcze takie coś. Gdyby nie te skrzepy bo w sumie widziałam dwa, to bym się aż tak nie martwiła, zobaczymy. Wycie już było, mój mnie opieprzył, że poronienie to może być ale przez mój płacz i nie mam bawić się w lekarza. Pociesza mnie, że krew na razie sama nie wypływa tylko przy parciu. I nie jest żywo czerwona.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu zbadają Cię dokładnie i będziesz wiedziała. Trzymamy kciuki, żebuy to był tylko jakoś krwoaczek albo naczynko🤞

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Dzięki wam, bardzo mi teraz potrzebne są ❤ w nocy tak mnie głowa bolała, że kilka h nie spałam a z rana jeszcze takie coś. Gdyby nie te skrzepy bo w sumie widziałam dwa, to bym się aż tak nie martwiła, zobaczymy. Wycie już było, mój mnie opieprzył, że poronienie to może być ale przez mój płacz i nie mam bawić się w lekarza. Pociesza mnie, że krew na razie sama nie wypływa tylko przy parciu. I nie jest żywo czerwona.
    Bądź dobrej myśli ❤️ja w 6 tyg miałam krwotoku, żywo czerwona krew, na drugi dzień wyleciał ogromny skrzep,myślałam że już po wszystkim. To, co przeżyłam nikomu tego nie życzę.. Okazało się że pękł po prostu krwiak i wyleciał. Teraz czekam na 29.03 na prenatalne. Też bardzo się martwię i bacznie obserwuje. Raz brzuch nie boli wcale, raz pobolewa, z piersiami też w kratkę i z apetytem to samo, różnie. Siedzę w domu i panikuję czy to dobrze czy źle 🙈

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Myślę że w takim przypadku nie ma na co czekać i idź na wizytę prywatną, sprawdź co się dzieje. Ciąża jest na tyle mała że w szpitalu i tak nic nie zrobią, poza ewentualnie lekami na podtrzymanie.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia jedź na izbę przyjęć lub prywatnie na wizytę, lepiej nie czekać bo będziesz się tylko stresować. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Widzę, że tu "epidemia" bólu głowy, może to przez zmiany w pogodzie. Mnie też dziś łeb boli.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Ja nadal chora, gardło boli. Pracuję, ale na szczęście dziś i jutro zalatwiłam sobie pracę zdalną, a z domu zdecydowanie bardziej komfortowo. Siedzę w dresie, nie muszę zdzierać gardła rozmowami z ludźmi i nie przejmuję się że kaszlę między luźmi.
    Muszę się wyleczyć do poniedziałku bo mam rano badania krwi, moczu i krzywą cukrową, a potem USG piersi. Wypadałoby być zdrowym.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia nie ma co sie zamartwiac, lec do szpitala,zobacza co sie dzieje. Rozumiem stres i zdenerwowanie, sama tez bym napewno sie martwila ale tak jak dziewczyny pisza czesto sa krwiaczki ktore pekaja. Trzymam kciuki i czekam na wiadomosc od Ciebie :-*

3jgxs65gycn0347u.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    W takiej sytuacji pojedź do szpitala zrobią Ci usg

Gwiazdeczka30
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ