X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak to już jest z tymi planami, że niekoniecznie wszystko wychodzi, ale mimo wszystko trzeba się cieszyć z tego co mamy 😊
    A Wy skąd jesteście?
    Moja mąż z Warszawy, ja z Radomia, ale od ponad 10 lat, a może nawet już 15🤔 mieszkam w Wwie

agniecha2101, Juusta88 lubią tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    ;) Zawsze to robi. Dłuższy czas wysyłalam do ludzi zamiast słowa DZIEKI - DZIWKI...🤣
    Oj ja też co chwila coś muszę poprawiać. Im dłużej używam tego telefonu, to zamiast co raz lepiej to jest co raz gorzej... Jak szybko piszę to nie raz takie głupoty wychodzą, że sama się gubię i nie wiem co chciałam napisać 😅

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Moja mąż z Warszawy, ja z Radomia, ale od ponad 10 lat, a może nawet już 15🤔 mieszkam w Wwie
    Mieszkałam jakiś czas pod Warszawą, dokładnie w Mysiadle, a potem w Piasecznie. Ale to było już jakieś 10 lat temu.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Eedzia11 fantastycznie!! Piekna dzidzia 😍 teraz dużo luzu i spokojnej głowy :) musisz uwierzyć ze to zdrowa, cudowna ciąża i cieszyć się chwilą 😘

Ostatnio przeczytałam ze żadne dziecko nie chciałoby zafiksownej matki, przewrażliwionej i biegającej na usg raz w tygodniu, wiec i ja odpuściłam a uwierzcie, ze byłam na USG
    1-2razy w tyg 🤦🏻‍♀️

Odpuściłam na tyle, ze polecieliśmy na egzotyczne wakacje, 12 godzin w samolocie i nie miałam żadnych obaw o maluszka po prostu czułam ze będzie dobrze
    Ooo gdzie urlopujecie?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Eedzia11 fantastycznie!! Piekna dzidzia 😍 teraz dużo luzu i spokojnej głowy :) musisz uwierzyć ze to zdrowa, cudowna ciąża i cieszyć się chwilą 😘

Ostatnio przeczytałam ze żadne dziecko nie chciałoby zafiksownej matki, przewrażliwionej i biegającej na usg raz w tygodniu, wiec i ja odpuściłam a uwierzcie, ze byłam na USG
    1-2razy w tyg 🤦🏻‍♀️

Odpuściłam na tyle, ze polecieliśmy na egzotyczne wakacje, 12 godzin w samolocie i nie miałam żadnych obaw o maluszka po prostu czułam ze będzie dobrze
    Tak, teraz po tym co dziś zaszło a i tak jest wszystko super, to zmieniam myślenie. Nie mam fioła na punkcie ciąży w sensie, że nadmierne dbanie itp. Poprostu się przestraszyłam, już jedną ciążę straciłam i nie chciałabym drugi raz mieć łyżeczkowania a tu nagle skrzepy i krew. Nie wiedziałam, że w 10 tyg ciąży może być jeszcze zagnieżdżenie..

Co do wyjazdów to ja cały czas gdzieś wybywam, odpręża mnie to a próbuję też wykorzystywać ostatnie chwile wolności 😊 Wielkanoc planuję spędzić nad morzem a nie przy stole. Pierwszy raz uciekamy w święta 🤭

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała, że raj ale ludzie nazywają Mauritiusem 😀
    Przesyłam słoneczko
    https://zapodaj.net/aea92c346055c.jpg.html

Mama_Basia, Paulina1106 lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Przesyłam słoneczko
    O matko jak pięknie 😍😍 Zazdro 😁❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Przesyłam słoneczko

Ale ekstra ja też chcę 😁 my mieliśmy jechać. W sierpniu do Karpacza ale to były plany jeszcze przed ciążą także raczej 2 miesiące przed porodem już się tam nie wybierzemy 😜 wakacje mamy w sumie cały rok bo mieszkamy blisko morza 😉 typowego urlopu nie planujemy , pewnie będziemy wypoczywać u teściów , którzy mieszkają na Kujawach , w pięknym otoczeniu w lesie 😊

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam, trzymajcie mocno kciuki, zaraz jade do lekarza...😱🤞🤞🤞

Mama_Basia, agniecha2101, paulina502 lubią tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Kciuki ✊✊❤️

Elllla lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Trzymamy! Będzie dobrze zobaczysz😘

Elllla lubi tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak to już jest z tymi planami, że niekoniecznie wszystko wychodzi, ale mimo wszystko trzeba się cieszyć z tego co mamy 😊
    A Wy skąd jesteście?
    Ja planowałam dwoje dzieci przed trzydziestką, a że jak zwykle mam ze wszystkim poślizg, to drugie będzie 2 miesiące po 30-tce😁
    Na wakacje jedziemy jak zwykle nad morze, w to samo miejsce. W zeszłym roku pierwszy raz pojechaliśmy z córką i odkryliśmy fajne miejsce przyjazne dzieciom. Teraz też tam będziemy ☺️
    Co do planów na wakacje, to trzeba zrobić mały remont w mieszkaniu. Choć mały to mało powiedziane, bo jak się zaczęły rzeczy nawarstwiać, to czuję, że będzie niezła rozwałka... A jesteśmy z Łodzi☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 15:41

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Jestem już 'po'.
    Wzięto mnie na oddział szpitala ale tylko do gabinetu badań. Kazał przed badaniem mi się wysikać, więc na papierze smużka nadal była. Lekarz sprawdził pochwę, szyjkę - mówi 'czysto'. No to na usg, od razu mówi 'wszystko jest dobrze, dzieciątko sobie rośnie'. Szukał na usg niepokojących zmian ale nic nie znalazł i podsumował, że przyczyna nieznana, najprawdopodobniej to zagnieżdżenie i stąd skrzepy. I że jeszcze kilka razy może się takie plamienie powtórzyć.

Cokolwiek robił, nigdzie nie trafił na krew ani nic, pokazywał jak wyjmował to coś od usg, że bez krwi. Myślę, wygląda jakbym histeryzowała.. Ale nie sądzę aby mi nie wierzył. Plamie cały czas, jak narazie tylko gdy się załatwiam. Powiedział, że nie ma sensu szukać dziury w całym, bo jest dobrze.

No cieszę się, wiadomo. Ale już niepewność zostaje i ta obawa..

Łeb, bo już głową nazwać nie mogę, tak napierdziela, że drugi apap wzięłam i zaraz idę spać żeby odespać to ryczenie. Mąż kupił mi pączki na osłodę, znów opieprzył, że nie mam mu tak więcej od razu skreślać ciąży 😬 i zapowiedział, że się dziś upije, bo jest znerwicowany przeze mnie 🤷‍♀️

Fasolka kiwała mi na monitorze, niech kiwa dalej, bo te wizyty na usg wykańczają emocjonalnie.

Przedstawiam Wam Fasolkę. Widać głowę, rączkę, która kiwała i tułów ❤ całe 2,81cm szczęścia i łez jednocześnie.

<a href=https://zapodaj.net/c0beca42b6f18.jpg.html>

Lub jeśli tamto nie działa https://zapodaj.net/c0beca42b6f18.jpg.html

Dziękuję Wam za wsparcie, szczerze to było mi tu w grupie mocno potrzebne, bo kto inny zrozumie jak nie Wy ❤
    To wspaniałe wieści! Piękna dzidzia😍

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze kwestia dotycząca stresu i krwawień w ciąży. W tym czasie krew może nam towarzyszyć wszędzie i to że strony z której najmniej jej się spodziewacie. Ale często jest więcej strach niż to warte. Opowiem wam na przykładzie mojej pierwszej ciąży: któregoś razu jestem w toalecie, wycieram się, a tam... świeża czerwona krew na papierze. Pierwsza myśl: poronienie, trzeba zaraz na pogotowie, stres ogromny, co się dzieje. Ale brzuch nie boli... Okazało się, jak to często w ciąży bywa: hemoroid zaczął krwawić. Uff. Na szczęście tylko tyle. Druga sytuacja, kuriozalna po całości: w pierwszym trymestrze miałam potworne wymioty dzień w dzień. Za którymś razem zaczęłam wymiotować... krwią. Serce mi prawie stanęło, myślę sobie: jak nic jakiś wrzód mi od tych wymiotów pękł, czy to jakaś inna cholera?! Dobra, mąż jeszcze w domu, chyba pojedziemy na SOR, przecież to może być coś poważnego. Ale po kilku minutach czuję dyskomfort w nosie, a tam duży skrzep krwi. Jak się okazało w trakcie wymiotowania zaczęło mi krwawić z nosa, tylko krew zamiast nosem, poleciała przez gardło... A ja już na pogotowiu prawie byłam. Także nie ma co od razu zakładać najgorszych scenariuszy, czasem warto się zastanowić i poszukać innej przyczyny, nie wpadać od razu w panikę 😉

agniecha2101, Nattalia lubią tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety... dziś niea serducha, nie ma przepływów...
    Dostałam skierowanie do szpitala

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu duzo dzisiaj dzialo.

Eedzia-cieszę się że wszystko z dzidzia w porządku ☺️

Odnośnie wakacji to my ostatecznie nie mamy żadnych wiekszych planów,a szkoda bo ostatni raz mozna było zaszaleć. Przez te moje problemy z plecami nie wysiedze kilka godzin w samolocie/samochodzie 😔 A jak wysiedze to potem będę umierać więc już sobie to odpuściłam.

Mauritius super! Zazdroszczę 😍

Ellla-trzymam kciuki za wizytę! 👊

A ja jestem z Krakowa, we wrześniu skończę 29 lat. Chciałam zdążyć z pierwszym dzieckiem przed 30 i cieszę się że się udało chociaż nie było to takie proste bo staraliśmy się prawie rok. Docelowo chcielibysmy mieć dwójkę 🙂

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Ale sie tu duzo dzisiaj dzialo.

Eedzia-cieszę się że wszystko z dzidzia w porządku ☺️

Odnośnie wakacji to my ostatecznie nie mamy żadnych wiekszych planów,a szkoda bo ostatni raz mozna było zaszaleć. Przez te moje problemy z plecami nie wysiedze kilka godzin w samolocie/samochodzie 😔 A jak wysiedze to potem będę umierać więc już sobie to odpuściłam.

Mauritius super! Zazdroszczę 😍

Ellla-trzymam kciuki za wizytę! 👊

A ja jestem z Krakowa, we wrześniu skończę 29 lat. Chciałam zdążyć z pierwszym dzieckiem przed 30 i cieszę się że się udało chociaż nie było to takie proste bo staraliśmy się prawie rok. Docelowo chcielibysmy mieć dwójkę 🙂
    U mnie już po szczęściu....:(

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Niestety... dziś niea serducha, nie ma przepływów...
    Dostałam skierowanie do szpitala
    Wiem, co czujesz, przeżywałam to samo... Potworna strata, strasznie współczuję 😢

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Wiem, co czujesz, przeżywałam to samo... Potworna strata, strasznie współczuję 😢
    U nas już po raz drugi. Najgorzej, że to był ostatni transfer, ostatnia szansa

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco. Ostatnie dni już bywało trochę lepiej i nie leżałam 24h na dole. Dzisiaj rano byłam na badaniu krwi na HIV, różyczkę i całą tą resztę potrzebną w pierwszym trymestrze. Za tydzień w czwartek wizyta u lekarza. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieję, że rośnie zdrowo.
    Powiedzcie mi czy tylko ja mam takie obrzydzenie do jedzenia? Większość czasu czuje się pełna. Na nic nie mam ochoty. Jem tylko dlatego, że muszę i nie chcę doprowadzać się do stanu głodu. Mam nadzieję, że to przejdzie za niedługo, bo ciężko tak żyć.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ