Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Dołączam do Was, dziś u mnie 9+6. To moja druga ciąża, synek niebawem skończy 4.5 roku. W pierwszej już po zrobieniu testu byłam na tym forum, w drugiej wszystko jakoś na spokojnie. Ostatnie usg miałam tydz temu, bobas miał 2 cm. Teraz idę 8 kwietnia na prenatalne. Jestem z Mińska Mazowieckiego pod Warszawa.
agniecha2101, Pozytywka lubią tę wiadomość
Syn
-
Karolaaa8 wrote:Troszkę nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco. Ostatnie dni już bywało trochę lepiej i nie leżałam 24h na dole. Dzisiaj rano byłam na badaniu krwi na HIV, różyczkę i całą tą resztę potrzebną w pierwszym trymestrze. Za tydzień w czwartek wizyta u lekarza. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieję, że rośnie zdrowo.
Powiedzcie mi czy tylko ja mam takie obrzydzenie do jedzenia? Większość czasu czuje się pełna. Na nic nie mam ochoty. Jem tylko dlatego, że muszę i nie chcę doprowadzać się do stanu głodu. Mam nadzieję, że to przejdzie za niedługo, bo ciężko tak żyć.Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:Cześć! Dołączam do Was, dziś u mnie 9+6. To moja druga ciąża, synek niebawem skończy 4.5 roku. W pierwszej już po zrobieniu testu byłam na tym forum, w drugiej wszystko jakoś na spokojnie. Ostatnie usg miałam tydz temu, bobas miał 2 cm. Teraz idę 8 kwietnia na prenatalne. Jestem z Mińska Mazowieckiego pod Warszawa.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Patt91 wrote:Fajnie, gratulacje ❤️ja jestem spod Kielc, 10 tydz +1 też z utęsknieniem czekam na prenatalne 😊a jak samopoczucie?
Dziękuję każdy dzień inny. Mdłości, obrzydzenie do jedzenia przeplata się z miepohamowamym apetytem, czasami dzień bez objawów, innego dnia leżę z bólem brzucha. W pierwszej ciąży było o wiele spokojniej, nie miałam takich zawirowań.
Teraz np mam odrzut od wielu rzeczy, w tym kawy. Jak mąż robi sobie kawę, ja uciekam albo chowam się pod koc - nie mogę znieść zapachu.Syn
-
Kate91 wrote:Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa i kompletnie jeszcze nie ogarniam forum;) nawet nie wiem gdzie się ustawia suwaczek z ciąża dziś 8tydz 3 dzień. Ale Was podczytuje.Jestem z Krakowa Kurdwanów
Witamy nowe dziewczynyNattalia lubi tę wiadomość
-
Mamamajeczki czy mogę prosić o wpisanie na 1 stronie?
20 października ☺️
Fajnie jest widzieć tam swój nick 😀mamamajeczki lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj miałam wizytę, u nas wszystko w porządku badania ok, dzidziuś też dobrze. 10 tydzień, a dzidzia ma prawie 33 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 12:17
mamamajeczki, Paulina Ka, Mama_Basia, Nattalia, Lonka89, Karolaaa8, agniecha2101, Patt91 lubią tę wiadomość
-
Ulalala wrote:Ja jestem z wojewodztwa mazowieckiego ale maz pochodzi z podlasia i tam mieszkaja tesciowie wiec bardzo czesto tam bywamy. Zgadzam sie, ze jest tam pieknie i duzo ciekawych miejsc👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Witamy nowe dziewczyny 😊 spokojnych ciąż!
Ostatnio często piszecie o badaniach typu toksoplazmoza , różyczka itd.. czy jak przechodzilyscie różyczkę w dzieciństwie to też musicie badać przeciwciała? Ja chorowałam jak miałam 8 lat, w pierwszej ciąży robiłam przeciwciała Igg wyszły wysokie co świadczy o przebytej w przeszłości chorobie dlatego w tej ciąży już nie planuje robić kolejny raz. Lekarz powiedział, że jak jestem pewna , że chorowałam to nie muszę 😉
-
Melduje że z naszym maluszkiem wszystko dobrze. Ma już 6,27cm, słyszeliśmy bicie serduszka, brzuszek, kończyny, serce, narządy wewnętrzne bez zastrzeżeń, kość nosowa obecna, NT 1,4. Kolejna wizyta 15.04
Nawet nie wiecie jak mi ulżyło
Paulina Ka, Ala8912, Sparky, agniecha2101, Mama_Basia, paulina502, Kath, Nattalia, Mousie89 lubią tę wiadomość
-
AminaLevo wrote:Hej dziewczęta, czy któraś z Was ma może doswiadczenie z detektorem tętna? Bo oczywiście kupiłam,przyszedł jestem w skonczonym 10tyg (kupiłam sonoline C)..i nie mogę nic znaleźć oprócz swojego wlasnego tętna,co spowodowało u mnie tylko smutek o strach..😔Czytałam,i oglądałam na YT że dziewczyny znajdują juz w 9 tyg..wiec mam pytanie do Was jak to jest?
Z góry dzięki za odpowiedzi👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
My tez dzis po usg prenatalnym, wedlug usg wszystko w porzadku a dokladny opis z wynikiem pappa bedzie za tydzien. Dzidzius sobie smacznie spal cale usg,dal dokladnie wszystko obejrzec 6,5cm czlowieka
jpg pobierz za darmoagniecha2101, Mama_Basia, Kath, Nattalia lubią tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny 👋 Spokojnych, bezproblemowych ciąż ❤️
Kciuki za wszystkie najbliższe wizyty ❤️
Cieszę się, że dziś pozytywne wieści z wizyt 🥰
mamamajeczki, Ulalala śliczne maluszki 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 14:17
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
AminaLevo wrote:Hej dziewczęta, czy któraś z Was ma może doswiadczenie z detektorem tętna? Bo oczywiście kupiłam,przyszedł jestem w skonczonym 10tyg (kupiłam sonoline C)..i nie mogę nic znaleźć oprócz swojego wlasnego tętna,co spowodowało u mnie tylko smutek o strach..😔Czytałam,i oglądałam na YT że dziewczyny znajdują juz w 9 tyg..wiec mam pytanie do Was jak to jest?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Daj dziecku trochę podrosnąć jeszcze i za kilka tygodniu na pewno usłyszysz bicie serduszka w detektorze🙂agniecha2101 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020