Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to mam ciągle ochotę na niezdrowe jedzenie 🙈
Przed ciążą na co dzień zwracałam uwagę na produkty które kupuję i zdrowe posiłki.
A teraz mnie ciągnie do fastfoodów, słodyczy.
Skusiłam się już nawet na McDonalda choć ostatnio takie rzeczy jadłam 4 lata temu 🙊.
Słodyczy też nie powinnam, bo jeszcze nie wiem co wyjdzie z tym cukrem moim, ale nie mogę się czasem powstrzymać. No jak tu żyć. -
Mama_Basia wrote:Ja to mam ciągle ochotę na niezdrowe jedzenie 🙈
Przed ciążą na co dzień zwracałam uwagę na produkty które kupuję i zdrowe posiłki.
A teraz mnie ciągnie do fastfoodów, słodyczy.
Skusiłam się już nawet na McDonalda choć ostatnio takie rzeczy jadłam 4 lata temu 🙊.
Słodyczy też nie powinnam, bo jeszcze nie wiem co wyjdzie z tym cukrem moim, ale nie mogę się czasem powstrzymać. No jak tu żyć.
No mój wczoraj miał za zadanie o 22 zajechać do McDonalda po lody, frytki i 3 cheeseburgery a przed ciążą twarożki, makarony, pasty, jogurty naturalne z dodatkiem owoców itp a teraz aż mi źle jak na to patrzę
-
mamamajeczki wrote:No mój wczoraj miał za zadanie o 22 zajechać do McDonalda po lody, frytki i 3 cheeseburgery a przed ciążą twarożki, makarony, pasty, jogurty naturalne z dodatkiem owoców itp a teraz aż mi źle jak na to patrzę
-
Dziewczyny ja niestety muszę się z Wami pożegnać.
Moje słoneczko zgasło w 7+5.
Życzę Wam spokojnych i zdrowych ciąż. Obyście miały więcej szczęścia. -
Paulina1106 wrote:Dziewczyny ja niestety muszę się z Wami pożegnać.
Moje słoneczko zgasło w 7+5.
Życzę Wam spokojnych i zdrowych ciąż. Obyście miały więcej szczęścia.
Jejku, co to się dzieje tu ostatnio.
Paulina, bardzo mi przykro. Trzymaj się 😘 -
Mousie89 wrote:Dziewczyny, kiedy się zmienia witaminy ciążowe z tych pierwszych na następne?
W moim przypadku zażywam Prenatal Uno. I prenatal Duo jest od 13 tygodnia. Nie wiem jak z resztą, ale powinno być na każdym opakowaniu. A najlepiej pytać lekarza 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 21:25
Paulina Ka lubi tę wiadomość
-
Pozytywka wrote:Można, ale lubię mieć napisane jasno na opakowaniu a nie tylko, ze w składzie jest mleko🙈 tak samo z dzisiejszym ciastkiem, jeśli było w nim mascarpone to dla spokoju chciałabym wiedzieć, że jest z pasteryzowanej śmietanki🙈 wszyscy dookoła mówią, że popadam w paranoje i to na grubo... Bo ile jest kobiet, które jedzą to na co mają ochotę i nie cuduja. A nie jedzą tylko tego co oczywiste. Rodzą zdrowiutkie dzieci.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Nie obraź się z ale to faktycznie podchodzi trochę pod paranoję... 🙁 Nie myślałaś, żeby umówić się do jakiegoś terapeuty? Przecież Ty się wykończysz do końca ciąży 🙁
Absolutnie się nie obrażam, bo sama po sobie widzę, że psychicznie wysiadam pod tym względem😪 Trzeba coś z tym zrobić.. -
Co do witamin, ja jestem farmaceutka i karce sie strasznie ale przyjmowanie jakichkolwiek witamin prenatalnych powoduje u mnie odruch wymiotny. Te tabletki są takie duże... dlatego na razie biorę tylko kwas foliowy i wit. D. Zbliża się 12 tydzień i czas przyjmować jakieś DHA w końcu, mam nadzieję że już łatwiej będzie mi przełykać
-
Farmaceutka95 wrote:Co do witamin, ja jestem farmaceutka i karce sie strasznie ale przyjmowanie jakichkolwiek witamin prenatalnych powoduje u mnie odruch wymiotny. Te tabletki są takie duże... dlatego na razie biorę tylko kwas foliowy i wit. D. Zbliża się 12 tydzień i czas przyjmować jakieś DHA w końcu, mam nadzieję że już łatwiej będzie mi przełykać
Ja też nie mogę przełknąć tych tabletek - witamina D w sprayu, Folik daje radę, Pregnę DHA wysysam z tej otoczki 🤢 (czego się nie robi, żeby było dobrze), Aspargin rozgryzam, a witaminy dla kobiet w ciąży, aby uzupełnić żelazo rozgniatam... Chyba idzie butelka wody na przełknięcie tych "smaków" - rozumiem, też miałam wyrzuty sumienia, że przez nerwicę przełyku nie potrafię przełknąć witamin.
Mam nadzieję, że i Tobie się uda się przemóc 🙂
Pozdrawiam z wątku sierpniowego 😉