Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś wyciągnęłam z głębin szafy spodnie ciążowe, które mam z pierwszej ciąży. Przymierzyłam i jest mi dużo wygodniej niż w zwykłych. Chyba zacznę w nich chodzić
Zdecydowanie brzuszek szybciej rośnie.
W pierwszej ciąży od 9 tc robiłam co tydzień zdjęcia aż do porodu i mogę sobie porównać brzuch jaki miałam wtedy a jaki mam teraz. Teraz to zdecydowanie taki jak w 15 tygodniu poprzednio. -
Mama_Basia wrote:Ja dziś wyciągnęłam z głębin szafy spodnie ciążowe, które mam z pierwszej ciąży. Przymierzyłam i jest mi dużo wygodniej niż w zwykłych. Chyba zacznę w nich chodzić
Zdecydowanie brzuszek szybciej rośnie.
W pierwszej ciąży od 9 tc robiłam co tydzień zdjęcia aż do porodu i mogę sobie porównać brzuch jaki miałam wtedy a jaki mam teraz. Teraz to zdecydowanie taki jak w 15 tygodniu poprzednio.
Ja ostatnio założyłam spodnie ciążowe to myślałam, że je zgubię na spacerze 😅🙈 Spokojnie mieszczę się w takie zwykłe. Może dlatego, że są na mnie za duże? 🙈Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:Ja ostatnio założyłam spodnie ciążowe to myślałam, że je zgubię na spacerze 😅🙈 Spokojnie mieszczę się w takie zwykłe. Może dlatego, że są na mnie za duże? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 17:16
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Polecacie coś na smarowanie brzuszka żeby uniknąć rozstępów? Kompletnie się na tym nie znam. Jeszcze myślę, że za wcześnie, ale u mnie już brzuszek się powiększył, więc może warto by było już zacząć.
-
Karolaaa8 wrote:Polecacie coś na smarowanie brzuszka żeby uniknąć rozstępów? Kompletnie się na tym nie znam. Jeszcze myślę, że za wcześnie, ale u mnie już brzuszek się powiększył, więc może warto by było już zacząć.
Ja stosuję olej kokosowy 😉 wiem, że dziewczyny polecają też masło Shea
-
Karolaaa8 wrote:Polecacie coś na smarowanie brzuszka żeby uniknąć rozstępów? Kompletnie się na tym nie znam. Jeszcze myślę, że za wcześnie, ale u mnie już brzuszek się powiększył, więc może warto by było już zacząć.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Karolaaa8 wrote:Polecacie coś na smarowanie brzuszka żeby uniknąć rozstępów? Kompletnie się na tym nie znam. Jeszcze myślę, że za wcześnie, ale u mnie już brzuszek się powiększył, więc może warto by było już zacząć.
-
Stresuję się jutrzejszym badaniem glukozy. Idę rano na krzywą.
Dodatkowo stres powoduje to że jeszcze nie doleczyłam tego gardła i nie chcę tam kaszleć siedząc na korytarzu 2h, może się uda. Czasem już nie kaszlę, a czasem mam jeszcze jakiejś napady.
Dziewczyny którym wyszła cukrzyca ciążowa, mam pytanie. Jak sobie radzicie z dietą chodząc do pracy? Ja nie ukrywam że byłoby mi ciężko jeść częściej i pilnować regularności. Niby na co dzień się staram, ale w pracy różnie to wypada i czasem przesuwają się te posiłki, a jednak jak mi wyjdzie cukrzyca to trzeba się będzie pilnować. -
Ja pracuje zdalnie więc jest mi łatwiej pilnować czasu na posiłki aby jeść w miare regularnie. Trzymam kciuki za Twoje badania,oby udało Ci się tego uniknac 😉
Mnie to w ogóle cały czas zadziwia ta moja cukrzyca... testuje glukometr i to jak mój organizm działa i np dzisiaj byłam na urodzinach moich siostrzenic i zjadlam kawał torta i po godzinie miałam 120 mg/dl (norma jest do 140). Cały czas się nie mogę nadziwić jak to działa że na czczo jest za duzo a w dzień nie wiem co bym musiała zjeść aby dobić do 140 (no tego już nie będę testowac) 😕 -
Mama_Basia wrote:Stresuję się jutrzejszym badaniem glukozy. Idę rano na krzywą.
Dodatkowo stres powoduje to że jeszcze nie doleczyłam tego gardła i nie chcę tam kaszleć siedząc na korytarzu 2h, może się uda. Czasem już nie kaszlę, a czasem mam jeszcze jakiejś napady.
Dziewczyny którym wyszła cukrzyca ciążowa, mam pytanie. Jak sobie radzicie z dietą chodząc do pracy? Ja nie ukrywam że byłoby mi ciężko jeść częściej i pilnować regularności. Niby na co dzień się staram, ale w pracy różnie to wypada i czasem przesuwają się te posiłki, a jednak jak mi wyjdzie cukrzyca to trzeba się będzie pilnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 22:02
-
Nattalia wrote:Ja pracuje zdalnie więc jest mi łatwiej pilnować czasu na posiłki aby jeść w miare regularnie. Trzymam kciuki za Twoje badania,oby udało Ci się tego uniknac 😉
Mnie to w ogóle cały czas zadziwia ta moja cukrzyca... testuje glukometr i to jak mój organizm działa i np dzisiaj byłam na urodzinach moich siostrzenic i zjadlam kawał torta i po godzinie miałam 120 mg/dl (norma jest do 140). Cały czas się nie mogę nadziwić jak to działa że na czczo jest za duzo a w dzień nie wiem co bym musiała zjeść aby dobić do 140 (no tego już nie będę testowac) 😕
A o której jesz kolację i co jesz na kolację? Bo to bardzo ważne jeśli chodzi o poranny cukier.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:A o której jesz kolację i co jesz na kolację? Bo to bardzo ważne jeśli chodzi o poranny cukier.
-
Nattalia wrote:Właśnie raczej staram się niskoweglowodanowo przed spaniem. Zazwyczaj jakiś nabiał typu twarog poltlusty lub serek wiejski. Czasem dorzucę kromkę chleba żytniego jak jestem bardziej głodna. Ale po tym mierze cukier i np. wczoraj miałam 108 po godzinie a rano 100 ☹
Nattalia wrote:Właśnie raczej staram się niskoweglowodanowo przed spaniem. Zazwyczaj jakiś nabiał typu twarog poltlusty lub serek wiejski. Czasem dorzucę kromkę chleba żytniego jak jestem bardziej głodna. Ale po tym mierze cukier i np. wczoraj miałam 108 po godzinie a rano 100 ☹
Mama_Basia powodzenia na dzisiejszej glukozie.
Ja raczej nie mam spodni ciążowych, noszę dresy, legginsy i mam też spodnie jeansowe na gumce i całkiem mi wygodnie a brzuszek też już całkiem pokaźny, starsza córka zauważyła że dzidzia rośnie więc chyba jednak widać zmiany.
Ja już dzisiaj przechodzę na L4, zostaje w domu i całkiem mi dziwnie że zaprowadzę córki do szkoły i przedszkola a ja zamiast do pracy to będę w domku 😳 ale cieszę się, mam pracę gdzie czasami naprawdę muszę się namęczyć więc to i tak dla mnie podziw że pracowałam do 12 tc
agniecha2101 lubi tę wiadomość