Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki idę sprawdzić czy z moim bąblem wszystko jest dobrze. Strasznie panikuje , bo jestem już po poronieniu , a ten śluz z krwią totalnie mnie załamał
Ja jadę właśnie do poradni diabetologicznej. Ku przestrodze - jak Wam wyjdzie jakakolwiek cukrzyca nie ważne czy tylko na czczo czy nie to nie bagatelizujcie tego. Mi po wczorajszym torciku wybombilo w nocy cukier tak że po 4 szłam z psem na spacer żeby zbić (było 114) a potem o 7 znowu wzrosło do 117 i znowu spacer. Ledwo żyję... Dobrze że chociaż mam urlop cały tydzień. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam bąblowi swoją nieodpowiedzialnoscia 😔 -
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki idę sprawdzić czy z moim bąblem wszystko jest dobrze. Strasznie panikuje , bo jestem już po poronieniu , a ten śluz z krwią totalnie mnie załamał
-
Patt91 wrote:Hejka kto tam ma wizyty w tym tygodniu? ❤️❤️❤️🤞
U mnie wizyta w czwartek. Czekam z niecierpliwością 🥰agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Nattalia wrote:Powodzenia! Trzymam kciuki 👊
Ja jadę właśnie do poradni diabetologicznej. Ku przestrodze - jak Wam wyjdzie jakakolwiek cukrzyca nie ważne czy tylko na czczo czy nie to nie bagatelizujcie tego. Mi po wczorajszym torciku wybombilo w nocy cukier tak że po 4 szłam z psem na spacer żeby zbić (było 114) a potem o 7 znowu wzrosło do 117 i znowu spacer. Ledwo żyję... Dobrze że chociaż mam urlop cały tydzień. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam bąblowi swoją nieodpowiedzialnoscia 😔 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 10:25
-
Dzień dobry pierwszego dnia wiosny 😀☀️🧡
Ja zaczynam 13ty tydzień, a czuję się nadal okropnie 🙁 Kilka dni było już trochę lepszych, miałam nadzieję, że pomału mi te wszystkie okropne objawy przechodzą, a sobota i niedziela były straszne 😕 Mdliło mnie przeokropnie całe dnie, do tego ciągłe uczucie zimna i dreszcze jakbym miała gorączkę, totalny brak sił i jeszcze do tego ból kręgosłupa 🙁 Zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo na razie jest znośnie, ale zazwyczaj z rana czuję się jeszcze w miarę dobrze.
W środę prenatalne.
Kciuki za wszystkie najbliższe wizyty ✊✊❤️👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mama_Basia, ja jestem na L4, więc mam czas na ogarnianie cukrzycy. Ale i tak momentami mnie to przytłacza, jak np. jestem na spacerze, nadchodzi czas obiadu i trzeba szybko wracać do domu 🙈 Pomiary cukru też już mnie trochę dobijają, moje palce już są takie pokłute, że ciężko znaleźć dobre miejsce. No ale wierzę, że z czasem będzie tylko lepiej jak już się przyzwyczaję do tej sytuacji. Trzymam kciuki za Twoją krzywą, wcale nie jest powiedziane, że wyjdzie Ci cukrzyca ☺️ Może Cię to wszystko ominie ☺️
Nattalia, tak to jest z tymi torcikami 🙈 Ja wczoraj miałam ochotę na pizzę i już nawet poszliśmy na spacer w stronę pizzerii, ale było tam tyle ludzi, że mi się odechciało 😂 Los mnie uchronił przed złą decyzją 😂
Patt91, ja mam w ten piątek prenatalne.
Joanna-Anna1992, kciuki🤞 Daj znać po wizycie💚 -
agniecha2101 wrote:Dzień dobry pierwszego dnia wiosny 😀☀️🧡
Ja zaczynam 13ty tydzień, a czuję się nadal okropnie 🙁 Kilka dni było już trochę lepszych, miałam nadzieję, że pomału mi te wszystkie okropne objawy przechodzą, a sobota i niedziela były straszne 😕 Mdliło mnie przeokropnie całe dnie, do tego ciągłe uczucie zimna i dreszcze jakbym miała gorączkę, totalny brak sił i jeszcze do tego ból kręgosłupa 🙁 Zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo na razie jest znośnie, ale zazwyczaj z rana czuję się jeszcze w miarę dobrze.
W środę prenatalne.
Kciuki za wszystkie najbliższe wizyty ✊✊❤️
Ja też rano rano czuję się w miarę dobrze a popołudnia są ciężkie.. potrafię zwymiotować o 21 nawet , chociaż wymioty zdarzają się rzadko, częściej same nudności 😉
-
agniecha2101 wrote:Dzień dobry pierwszego dnia wiosny 😀☀️🧡
W środę prenatalne.
Kciuki za wszystkie najbliższe wizyty ✊✊❤️ -
Paulina,to rzeczywiście warto zainwestować w nowy glukometr 😅 Dobrze,że to nie rzeczywisty wynik.
agniecha-bardzo Ci współczuję że to Cię tak długo trzyma 😔 Duzo sił życzę i mam nadzieję że w końcu odpuści 😉
Sparky - trochę dostałam nauczkę po tym torciku. Lakomstwo nie popłaca... 😅 ale lekarz stwierdził że ten cukier rano wysoki nie mial związku z tym. Miałam szkolenie z dietetykiem i twierdzi że diete i tak trzeba trzymać nawet jesli po posilkach cukier jest ok bo to że coś dzisiaj nie szkodzi to nie znaczy że jutro też nie będzie. Ma to sens. Oczywiście insulina zalecona.
Ja też mam wizytę w czwartek i już się nie mogę doczekać ☺️ A prenatalne za tydzien to już w ogóle 🙉agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mój bąbel jest cały i zdrowy ❤️❤️❤️ Myślałam , ze zaraz dostanę zawału na tym usg. Chyba nigdy w życiu tak bardzo się nie cieszyłam 😄
Sparky, Karolaaa8, Lonka89, mamamajeczki, paulina502, tylko_czytam, Kath, Nattalia, Cyntia, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Witam wiosennie Ja przestaje wierzyc w magie konca pierwszego trymestru i konca uciazliwych objawow. U mnie nudnosci nadal, wymioty tez sie zdarzaja takze poprawy praktycznie nie ma. A mlodsza corka chora, zaraz lecimy do lekarza.
Ciesze sie z pozytywnych wiadomosci z wizyt, oby tak dalej Ja w piatek na prenatalnych tez malo zawalu nie dostalam... Lekarz zaczal robic usg i tak bada bada nic sie nie odzywa a ja widze ze dzieciaczek sie nie rusza, lekarz zauwazyl moj niepokoj i wytlumaczyl ze sie nic nie dzieje i po prostu sobie spokojnie spi i puscil jak bije serduszko. Uffff kamien z serca...