X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Potwierdzam poduszki ciazowe to zbawienie 😁 ja mam skierowanie do poradni patologi ciazy że względu na mutacje genu mthfr i w macicy coś mam ale lekarz do końca nie wie co tam jest czy miesniak czy polip czy guz. Prenatalne 15kwietnia więc jeszcze trochę.
    Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze!🤞🤞

Nattalia lubi tę wiadomość

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u nas wszystko dobrze a na pokładzie mamy 5 cm człowieka 😍😍😍 Ostatnio była dziewczynka a dzisiaj doktor mówi, że maluch mu na chłopca wygląda 😳🙈😂 Oby zdrowe 🙏

Elllla, Nattalia, Mama_Basia, mamamajeczki, paulina502, Kath, Cyntia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Melduję, że u nas wszystko dobrze a na pokładzie mamy 5 cm człowieka 😍😍😍 Ostatnio była dziewczynka a dzisiaj doktor mówi, że maluch mu na chłopca wygląda 😳🙈😂 Oby zdrowe 🙏
    Ale super! ☺️ Szybko udało mu się się stwierdzić płeć. Ja też już bym chciała wiedzieć 😄 Liczę na to ze na prenatalnych 28.03 się uda zobaczyć. Śniło mi się tej nocy że urodziłam dziewczynkę z ciemnymi blond wloskami (proroczy sen?). Nawet widzialam jej twarz 🙉 Oczywiście ledwo po narodzinach już umiala chodzić haha.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze, ze dopiero na polowkowym usg bedzie wiadomo jaka plec 😀 W pierwszej ciazy mala tak sie ukladala zawsze, ze bylo ciezko zobaczyc co tam miedzy nogami i dowiedzielismy sie dopiero moesiac przed terminem porodu 😅 a w drugiej na poczatku byl chlopak a w polowoe ciqzy okazalo sie, ze jednak dziewczynka 🤣 czytalam ze do chyba 16 tygodnia ciezko jest okreslic plec bo narzady na tym etapie sa bardzo podobne. Chociaz mojej siostrze juz w 13 tyg lekarz powiedzial, zechlopak i soe sprawdzilo

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś przeczucia co do płci? Ciekawe jak nam się sprawdzą. W poprzedniej ciąży od razu czułam że będzie dziewczynka i się sprawdziło. Teraz jakoś nie mam takiego przeświadczenia... Może będzie chłopiec tym razem...? A jak u Was?

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie mam żadnego. Może dlatego, że na razie nie wybiegam aż tak do przodu, tylko ciągle się martwię czy wszystko jest ok. W pierwszej ciąży, a nawet przed mieliśmy wybrane jedno imię dla dziewczynki więc nie było wyjścia;) Ale wtedy już na prenatalnych lekarka powiedziała, że na bank dziewczynka jest i się sprawdziło:)

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Właśnie widziałam te poduszki! Mowisz że zdają egzamin?? Może bym sobie sprawiła...
    Tak, sama jakoś nie wierzyłam kiedyś że robią aż tak dobrą robotę, ale koleżanka mi poleciła, kupiłam i od razu inny sen.
    Po ciąży mój mąż czasem nawet spał z tą poduszką i mówił że super komfortowo. Polecam! Potem jak brzuch jest duży to jest fajne podparcie leżąc na boku.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie dziewczyny, że do 16 tygodnia nie ma jeszcze wykształconych zewnętrznych narządów płciowych.
    Wcześniej można przewidywać płeć na podstawie kształtu wyrostka płciowego, który u chłopców i dziewczynek wygląda tak samo, ale jest pod lekko innym kątem nachylenia względem kręgosłupa.
    Dlatego na tak wczesnym etapie doświadczony lekarz może przewidzieć na co mu to wygląda, ale pomyłki się zdarzają dopóki faktycznych narządów nie będzie widać na USG.

U mnie w pierwszej ciąży przed 16 tc lekarz nie określił płci, dopiero potem było już widać bez problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 19:28

mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:

Cudowna wiadomość ❤️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwie dziewczynki i mimo to nie mamy presji na chlopaka, moze dlatego ze wydaje nam sie to bardzo malo prawdopodpbne 😅 A patrzylam w kalendarzu chinskim to wychodzi chlopak, takze zobaczymy. Na razie mysle o piatkowych badania prenatalnych, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Jakis czuje niepokoj w tej ciazy, nie mam pojecia skad sie to bierze, moze to ze jestem starsza... 🙉

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    My mamy dwie dziewczynki i mimo to nie mamy presji na chlopaka, moze dlatego ze wydaje nam sie to bardzo malo prawdopodpbne 😅 A patrzylam w kalendarzu chinskim to wychodzi chlopak, takze zobaczymy. Na razie mysle o piatkowych badania prenatalnych, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Jakis czuje niepokoj w tej ciazy, nie mam pojecia skad sie to bierze, moze to ze jestem starsza... 🙉

Ja również mam w piątek prenatalne, oby w tym dniu nie zabrakło samych dobrych wiadomości, musi być dobrze :)

Mama_Basia lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Ciebie również ☺️ Jak się czujesz? Ciąża nudna czy dzidziuś od początku daje popalić? 😀

Ostatnio już lepiej, ale ok. 7-8 tc była masakra z mdłościami 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja również mam w piątek prenatalne, oby w tym dniu nie zabrakło samych dobrych wiadomości, musi być dobrze :)
    Dokladnie, tego sie trzymajmy :-)

mamamajeczki, Mama_Basia lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Tak, sama jakoś nie wierzyłam kiedyś że robią aż tak dobrą robotę, ale koleżanka mi poleciła, kupiłam i od razu inny sen.
    Po ciąży mój mąż czasem nawet spał z tą poduszką i mówił że super komfortowo. Polecam! Potem jak brzuch jest duży to jest fajne podparcie leżąc na boku.

Musze się zaopatrzyć bo mnie już coś w kręgosłupie strzela...🙄

• Lonka89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj w końcu pierwszą wizytę stacjonarna. Okazało się że moja mała istotka jest trochę mniejsza. Liczyłam że to już prawie 9 tydzień a lekarz stwierdził że 6t5d. To wszytsko przez moje nieregularne miesiączki przy PCO. Wychodzi na to że dokładnie kiedy rodzę dowiem się z badań prenatalnych. Muszę teraz zrobić badania krwi mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2022, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj popołudniu wizytę. Stres maksymalny:( Do tego wczoraj cały dzień źle się czułam. A dziś znów obudziłam się z potwornym bólem głowy. Ponoć ciśnienie jest jakieś mega wysokie ostatnio:(
    Trzymajcie kciuki popołudniu, nie wiem jak dotrwam...

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Lonka89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mamy kciuki;) a ból głowy to faktycznie może być ciśnienie a teraz dochodzi jeszcze mały stresik przed wizytą. Mnie wczoraj też bolała głowa.

Elllla lubi tę wiadomość

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem tez bolala glowa, o 20 poszlam spac 🙉
    Ellla trzymam kciuki za wizyte :-)

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam dzisiaj popołudniu wizytę. Stres maksymalny:( Do tego wczoraj cały dzień źle się czułam. A dziś znów obudziłam się z potwornym bólem głowy. Ponoć ciśnienie jest jakieś mega wysokie ostatnio:(
    Trzymajcie kciuki popołudniu, nie wiem jak dotrwam...

Będzie dobrze, trzymam za to mocno kciuki ✊🙂

Elllla lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś wizytę i oczywiście od 6 nie śpię ze stresu,eh...
    Ellla 3maj się damy radę będzie dobrze ☺️😊

Elllla, mamamajeczki lubią tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ