Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja juz tez po. Wszystko super 🥰 pierwszy raz widziałam jak bobas sie rusza, w sensie wiecie, macha rączkami i nóżkami, co za przeżycie! 🥹 mój mąż był ze mną i widzialam, że też mu się oczy szkliły 🥹
Pani pielęgniarka pobrała mi krew po USG (oczywiscie nie leciało z jednej ręki wiec klasycznie miałam dwie kłute 😜 ) i powiedziała ze wyniki z opisem prześlą na maila tak za tydzien. I umówiła mnie juz na drugie prenatalne 16 czerwca.
A, i bejbik wg lekarza ma 11+6 dzisiaj 🥳
Stres zszedł, co za ulga... ☺️ w Święta planujemy powiedzieć rodzinom. Z mojej strony rodziny raczej wielkiego wow nie bedzie, bo moi rodzice mają juz 5 wnucząt, ale u rodziców męża to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka (nie znamy jeszcze płci) także zakładam, że bedzie euforia 😅
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki!! 😘Aszzz, pupuś, przyszłamama96, ananas123, Helcia, Carolyn, KASIEEK, ANIELKA, Patkaa94, Pdes, EwiczekM, Anettka10, Nadziejka26, Judyta_, OniloraK, szlamek, Wdzięczna, Nadzieja_95, OlgaB87, Nati_96, Zło_snica lubią tę wiadomość
👩31 👨33
OM 24.01
20.02 ⏸️
14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
16.06 II prenatalne
__
20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔 -
Lovi25 wrote:hej, ja juz tez po. Wszystko super 🥰 pierwszy raz widziałam jak bobas sie rusza, w sensie wiecie, macha rączkami i nóżkami, co za przeżycie! 🥹 mój mąż był ze mną i widzialam, że też mu się oczy szkliły 🥹
Pani pielęgniarka pobrała mi krew po USG (oczywiscie nie leciało z jednej ręki wiec klasycznie miałam dwie kłute 😜 ) i powiedziała ze wyniki z opisem prześlą na maila tak za tydzien. I umówiła mnie juz na drugie prenatalne 16 czerwca.
A, i bejbik wg lekarza ma 11+6 dzisiaj 🥳
Stres zszedł, co za ulga... ☺️ w Święta planujemy powiedzieć rodzinom. Z mojej strony rodziny raczej wielkiego wow nie bedzie, bo moi rodzice mają juz 5 wnucząt, ale u rodziców męża to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka (nie znamy jeszcze płci) także zakładam, że bedzie euforia 😅
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki!! 😘
Cudownie, gratuluję i podziwiam, że udało się tyle trzymać ciążę w tajemnicy przed bliskimi 😁Lovi25 lubi tę wiadomość
33 👩🏼❤️👨🏻 55
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤️
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤️
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
pupuś wrote:Tak, faktycznie dokładnie taki, jak mówią opinie, czyli kontaktowy, sympatyczny, serdeczny. Mówiłam, żeby mnie nie rozśmieszał, bo wtedy trzęsę brzuchem, a on na to, że to część jego strategii, żeby dziecko zmieniło pozycję 😃
Ooo no to super. 😁 a dlugo trwało? ja jeszcze ponad tydzień czekania 🫣 ciekawe czy wyniki będą przed majówka..nic nie mówił ile zajmuje im czasu?
@lovi25 super 😊 też podziwiam, że tak długo udało się utrzymać w tajemnicy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 13:57
Lovi25, pupuś lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny, i trzymam kciuki za pozostałe z Was, które mają je dzisiaj. Na pewno wszystko będzie dobrze! ❤️
Ja się wściekłam dzisiaj... Wynik pierwszego badania ma różyczkę oznaczyli w laboratorium jako "szarą strefę". Musiałam powtórzyć badanie, ale wynik byl taki sam. W skrócie - ani niski, ani wysoki poziom, nie są w stanie oznaczyć. Miesiąc temu moja lekarka mi powiedziała, że tak może być, bo Diagnostyka często tak ma, i żeby się razie czego skontaktować z internistą. Tyle, że internistka mi zasugerowała, że nie ma innego sposobu oznaczenia, a poza tym z różyczką to do pediatry, a nie do internisty. Do pediatry. Mam ponad 35 lat, a ona mnie wysyła do pediatry 😂 No to poczekałam do wizyty w piątek i moja lekarka prowadząca powiedziała, że musimy oznaczyć awidność. Tyle, że okazało się, że w Luxmedzie tego, podobno podstawowego, badania nie robią. No to wystawiła mi skierowanie na zewnątrz normalnie na NFZ do poradni chorób zakaźnych. Zarejestrowałam się mailowo, podałam numer skierowania, a oni mi dzisiaj piszą, że skierowanie wystawił lekarz prywtanie bez kontraktu z NFZ, i żebym sobie ogarnęła skierowanie od lek rodzinnego to mnie zarejestrują. Nie chodzę do lekarza na NFZ, wiec nie mam swojego lekarza, co więcej moja pani doktor przyjmuje też na NFZ, więc pojęcia nie mam o co im chodzi 🙄🙄🙄 nie mam siły się kopać z koniem, znalazłam w Alabie promocje i zrobię to jutro prywatnie za nie całe 140 zł. -
Pierwszą ciążę poroniłam w 10 tyg, dlatego teraz nie chciałam nikomu mówić aż do prenatalnych. Mąż to uszanował
A dodatkowo mam cukrzycę ciążową więc moja waga stoi w miejscu i brzuch rano to jest jeszcze płaski więc do pracy jak ubieram bluze to nic nie widać 😜 Bo w pracy też nie wiedzą jeszcze. W zasadzie to wiedzą nasi jedni znajomi, którym powiedzieliśmy dosłownie wczoraj i jedna moja koleżanka z pracy i tyle 😜 i 3 miesiące prawie zleciało! 😉pupuś lubi tę wiadomość
👩31 👨33
OM 24.01
20.02 ⏸️
16.06 II prenatalne
__
Klaudia89 wrote:Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny, i trzymam kciuki za pozostałe z Was, które mają je dzisiaj. Na pewno wszystko będzie dobrze! ❤️
Ja się wściekłam dzisiaj... Wynik pierwszego badania ma różyczkę oznaczyli w laboratorium jako "szarą strefę". Musiałam powtórzyć badanie, ale wynik byl taki sam. W skrócie - ani niski, ani wysoki poziom, nie są w stanie oznaczyć. Miesiąc temu moja lekarka mi powiedziała, że tak może być, bo Diagnostyka często tak ma, i żeby się razie czego skontaktować z internistą. Tyle, że internistka mi zasugerowała, że nie ma innego sposobu oznaczenia, a poza tym z różyczką to do pediatry, a nie do internisty. Do pediatry. Mam ponad 35 lat, a ona mnie wysyła do pediatry 😂 No to poczekałam do wizyty w piątek i moja lekarka prowadząca powiedziała, że musimy oznaczyć awidność. Tyle, że okazało się, że w Luxmedzie tego, podobno podstawowego, badania nie robią. No to wystawiła mi skierowanie na zewnątrz normalnie na NFZ do poradni chorób zakaźnych. Zarejestrowałam się mailowo, podałam numer skierowania, a oni mi dzisiaj piszą, że skierowanie wystawił lekarz prywtanie bez kontraktu z NFZ, i żebym sobie ogarnęła skierowanie od lek rodzinnego to mnie zarejestrują. Nie chodzę do lekarza na NFZ, wiec nie mam swojego lekarza, co więcej moja pani doktor przyjmuje też na NFZ, więc pojęcia nie mam o co im chodzi 🙄🙄🙄 nie mam siły się kopać z koniem, znalazłam w Alabie promocje i zrobię to jutro prywatnie za nie całe 140 zł.
Ale przeprawa! A co do NFZ to dalej uważam, że każda osoba która płaci składki powinna mieć prawo do wykonania dowolnego badania jeśli jest zalecone przez jakiegokolwiek lekarza, a nie tylko takiego na kontrakcie… sorry ale jak płacimy grube tysiące złotych rocznie to powinno się to przekładać na jakość obsługi. Ostatnio sobie sprawdziłam na koncie pacjenta ile NFZ musiał za mnie „zapłacić” i przez całe moje życie rachunek opiewa na zawrotne 8 tysięcy 😂 a co roku odprowadzam ponad 18k na same składki a do lekarza z zapaleniem ucha mam termin na połowę przyszłego roku 😂Helcia lubi tę wiadomość
-
sofiz wrote:dzień dobry, to mój ostatni tydzień pracujący 😊 chciałam dłużej ale jak już kilku specjalistów mówi, że są wskazania i potrzebuję dużo ruchu/spacerów a nie siedzenia 8h przed komputerem to się posłucham.
w piątek wizyta, ciesze się, że zobaczę maluszka ❤️
a co do snu, to też tak mam ostatnio, że się budzę 2x w nocy
Co w końcu wyszło z tym Veragene? Oddadzą ci pieniądze? Czy czekasz do 22.04?02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
a słuchajcie, bo kojarzę, że były tutaj takie dziewczyny, które miały w planach robić to pierwsze USG prenatalne i na NFZ i za jakis czas (np. tydzien pozniej) z prywatnej opieki np. z pracy z Medi czy Luxa. Decydowałyście się finalnie na to czy po pierwszym podejsciu do prenatalnych odpuściłyscie? 🤔😏👩31 👨33
OM 24.01
20.02 ⏸️
16.06 II prenatalne
__
Lovi25 wrote:Pierwszą ciążę poroniłam w 10 tyg, dlatego teraz nie chciałam nikomu mówić aż do prenatalnych. Mąż to uszanował
A dodatkowo mam cukrzycę ciążową więc moja waga stoi w miejscu i brzuch rano to jest jeszcze płaski więc do pracy jak ubieram bluze to nic nie widać 😜 Bo w pracy też nie wiedzą jeszcze. W zasadzie to wiedzą nasi jedni znajomi, którym powiedzieliśmy dosłownie wczoraj i jedna moja koleżanka z pracy i tyle 😜 i 3 miesiące prawie zleciało! 😉
Rozumiem. Dobrze, że zaczekaliscie w takim razie. W sumie w moim otoczeniu panuje przekonanie, że nie mówi się o ciąży przed upływem tych magicznych 12 tygodni. Ja tak czekam na koniec miesiąca, gdy będzie te właśnie 3 miesiące by powiedzieć dalszej rodzince i dać odpowiedź apropos nieobecności na weselu, które jest w lipcu w Hiszpanii. A jak dostaliśmy jesienią tzw. Save the date, to powiedziałam, że jak nie będę w ciąży to na bank przylatuje. Im masz babo co chciałaś 😆
A czy przy cukrzycy odczuwasz wzmożony apetyt? -
Już po, USG „książkowe” 😉 krew oddana, podobno 2 tygodnie czekania i niestety to możliwe przez święta, jednak zdaniem lekarki nie ma tutaj żadnych podstaw do niepokoju. Mam nadzieję, że w końcu prześlą SANCO…
My też nie powiedzieliśmy nikomu, plan jest że powiemy w święta.
Prawdopodobnie chłopiec 😉 czyli tak jak czułam.
Ufff myślałam, że zwariuje ze stresu. Cieszę się, że już po.Pdes, Patkaa94, EwiczekM, przyszłamama96, OlgaB87, pupuś, Anettka10, Klaudia89, Judyta_, Nadziejka26, KASIEEK, OniloraK, Aszzz, ananas123, Nadzieja_95, ANIELKA, Carolyn, szlamek, Forsycja, Lovi25, Nati_96 lubią tę wiadomość
-
Lovi25 wrote:a słuchajcie, bo kojarzę, że były tutaj takie dziewczyny, które miały w planach robić to pierwsze USG prenatalne i na NFZ i za jakis czas (np. tydzien pozniej) z prywatnej opieki np. z pracy z Medi czy Luxa. Decydowałyście się finalnie na to czy po pierwszym podejsciu do prenatalnych odpuściłyscie? 🤔😏
Edit: w sensie, że na NFZ miałam USG + PAPP-A, a w Luxmedzie USGWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 14:45
Lovi25 lubi tę wiadomość
-
U nas też rodzina męża jeszcze nikt nie wie 🫣🤣 z mojej strony jeszcze brat. Siostry i mama wiedzą od kilku dni😅 dalsza rodzina może kiedyś - przy okazji.
Męża dwóch braci mieszka za granicą i teraz będą na święta więc powiemy , plus taki że już po prenatalnych będzie, będę spokojniejsza mówiąc im 😁 -
https://zapodaj.net/plik-RfzoFnmk8K
Chciałam wam pokazać jaka różnica między rozmiarem 56 z pepco a H&M 56Judyta_, sofiz, Aszzz, EwiczekM, ananas123, Wdzięczna, Anettka10, Pdes, Lovi25 lubią tę wiadomość
02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
Carolyn wrote:Ooo no to super. 😁 a dlugo trwało? ja jeszcze ponad tydzień czekania 🫣 ciekawe czy wyniki będą przed majówka..nic nie mówił ile zajmuje im czasu?
@lovi25 super 😊 też podziwiam, że tak długo udało się utrzymać w tajemnicy 😁Carolyn lubi tę wiadomość
33 👩🏼❤️👨🏻 55
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤️
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤️
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
Klaudia, współczuję, to czekanie na wyniki chorób zakaźnych i tak jest stresujące, a tu jeszcze dodatkowo musiałaś się zestresować. Chociaż powiem Ci, że to 140 to chyba standard, jeśli chodzi o badania tego typu, a widziałam też droższe. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest w porządku i żadną różyczką sobie nie będziesz musiała głowy zawracać!
Zło_snica, lovi, cudowne wieści! 😍
Lovi a czemu mówisz że to przez cukrzycę masz rano płaski brzuch i nie przybierasz na wadze? Chodzi o specjalną dietę?Zło_snica, Klaudia89 lubią tę wiadomość
-
Patkaa94 wrote:Co w końcu wyszło z tym Veragene? Oddadzą ci pieniądze? Czy czekasz do 22.04?
W piątek idę oddać próbkę, może się czegoś dowiem
odstąpić od umowy nie mogę bo próbka partnera już przebadana. Poprosiłam położną która dzwoniła, żeby się zorientowała czy w takiej sytuacji mogę dostać jakiś rabat - jak nie to będę pisała reklamację. -
Gratulacje dziewczyny wszystkich udanych wizyt 🥰
@Patkaa94 faktycznie spora różnica jak na taki mały rozmiarek 😯 ale kochane tez ubranka są, tak się nie mogę doczekać aż zrobię pierwsze zakupy 😊pupuś, Zło_snica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje powizytowe 😍❤️❤️❤️❤️
pupuś, Lovi25, Zło_snica lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
17/01/03♂️Mateusz
17/12/16♂️Antoni
25/01/25⏸️🫣 to nie menopauza 🤯
29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
06/02/25🩺👀🥚
27/02/25🩺1,96cm💓160bpm
⬇️ focia dzidziula ⬇️
https://zapodaj.net/plik-D6weXFhtIq
20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
27/03/25 🩺I prenet. 6,00cm
💓176bpm,
kość 👃🏻👍🏻, przezierność 1,7mm, PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
11/04/25 pobranie nifty pro⏳
08/05/25 🩺⏳
21/05/25 II prenet.
05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻
-
Dziewczyny gratuluję dzisiejszych dotychczasowych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe ❤️
pupuś, Lovi25, Zło_snica lubią tę wiadomość
Warszawa
👩🏻 28 👱🏻♂️ 31
starania od 12.2024
2cs
24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml
14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
12.03.2025 10+3 bejbik 3,7 cm 👶🏻