Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovi25 wrote:Hej, mam dzisiaj 13+0 i powoli zbliżam się do 2go trymestru 😉 aktualnie biorę Pregne Start na przemian z Little Me bo juz to wczesniej zamowilam no i szkoda zmarnować. Kiedy mam to odstawić? Kiedy Wy odstawiłyście suple? Albo może dalej jecie kwas foliowy itp?
Lovi25 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry po Świętach 😉
Rosół już się gotuję 🤣
Ja ruchów nie czuje jeszcze ale też już o nich zaczynam marzyć 😉 drugi trymestr jest przyjemny, przynajmniej na razie 😉 mało śpię i czuję dużo energii, uskutecznianm rower❤️ dzisiaj niestety pada u Mnie☹️
Miłego dnia dziewczyny 🤰 -
Cześć wszystkim! 😃
KASIEEK wrote:Ja dzisiaj prenatalne 😳
Trzymam kciuki! Na którą masz?33 👩🏼❤️👨🏻 55
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤️
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤️
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
@duśka202 o wow to bejbik musi mieć dużo siły, że taki mały, a już tak kopnął, że aż na skórze było widać 🤩 ciekawa jestem jakie to wrażenie, aż się boję kiedy mnie to spotka 🤭
@KASIEEK powodzenia na prenatalnych! Ja mam w czwartek i też już odliczam i zaczynam się stresować, ale już bardzo chce zobaczyć bejbika. No i pierwszy raz z mężem 😁
Cześć i czołem! Wracamy do normalności po świętach. 😊 ja odliczam ostatnie dni w pracy, byle do końca miesiąca. Mdli mnie strasznie dziś mimo ,iż brałam Bonjeste 🤮 -
pupuś wrote:Cześć wszystkim! 😃
Trzymam kciuki! Na którą masz? -
Carolyn wrote:
@KASIEEK powodzenia na prenatalnych! Ja mam w czwartek i też już odliczam i zaczynam się stresować, ale już bardzo chce zobaczyć bejbika. No i pierwszy raz z mężem 😁
Dziękuję i też życzę powodzonka w czwartek 😄 u nas tez pierwsza wizyta razem😊Carolyn lubi tę wiadomość
-
Cześć! Ja też powoli wracam do rzeczywistości. Święta udane, spędzone rodzinnie, mi nawet nie pozwalano odnieść talerza do mycia więc też bardziej leniwie niż zazwyczaj. Teraz trochę dalszej rodziny dowiedziało się o ciąży, reakcje w sumie różne 😉 ale większość bardzo radosnych, wspierających i trzeba się z nich cieszyć, a nie rozpamiętywać gorszych.
Ostatni tydzień przyniósł mi napływ energii, i zanik większości objawów. Oby to był faktycznie ten złoty czas 2 trymestru. Cudownie, że niektóre z nas już czują ruchy Maleństwa 🥰 mi zdarzyło się dwa razy w tym tygodniu takie delikatne bulgotanie w brzuchu, z którego nie było żadnych gazów 🤭 ale nie mam pewności czy to mogłyby być już ruchy dziecka.
Na szczęście jutro wizytujemy, już nie mogę się doczekać, bo jakby nie było to jest takie dziwne zawieszenie, gdy objawy ustąpiły a jednocześnie jeszcze nie czuję ruchów, i trochę się pewnie uspokoję jeśli wszystko będzie dobrze.
Dobrego tygodnia 😘Nati_96 lubi tę wiadomość
-
Właśnie mój lekarz też wspominał o tym dziwnym okresie pomiędzy 1/2 trymestrem.
Objawów już raczej nie ma tych uciążliwych, a ruchów jeszcze nie czuć 🫣
Co do supli - ja mam teraz Prenasol DHA i tam też jest kwas foliowy, który teoretycznie mi lekarz kazał w pierwszej ciąży odstawić po 1 trym. A ten suplement jest na ciążę + karmienie. I teraz mam mindfuck 😐 -
@Kasieek @Lovi idziemy łeb w łeb, 13+0 🫣🥰
Powodzenia na prenatalnych! 🩷Lovi25 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
to moja 3 ciąża ale ja niewiem czy czuje ruchy malutkiej czy bulgotanie jelit 😅 po lewej stronie też twardnieje mi brzuch i jest takie wypchnięcie ale to chyba te skurcze braxtona a nie wypychanie się malutkiej
także 3 ciąża a ja nic nie wiem 😅
U nas w święta trochę spięć z mężem było… ale jakoś minęło nam wczoraj wieczorem
Dzisiaj jadę na nawilżający zabieg na twarz dla kobiet w ciąży… zobaczymy czy coś podziała, mam strasznie suchą, odwodnioną skórę w tej ciąży… bez blasku.
A jutro na 10:30 ginekolog, mam nadzieję, że na usg zobaczę foto potwierdzające córeczkę ;p chociaż wiem, że krew się nie myli 🩷
Siostra obdarowała mnie mnóstwem malutkich ubranek, na 62 to ja w sumie mam już wszystko 😅 ale na 56 typowego nie z H&M to muszę dokupić trochę i jakiś kombinezon cieńszy.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🥰🥰✊🏻
Ja czekam w kolejce do dermatologa na NFZ, niby godzinne opóźnienie😩
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:34
02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
Super, że u Was maluszki też się już ruszają 💛
U mnie jest to nieregularne, niektóre dni niemal wcale ale już kupiłam sobie detektor i czekam aż przyjdzie do domu. W razie niepokoju posłucham serducha.
Powodzenia na dzisiejszych prenatalnych. 💛
Wróciłam na leczenie antydepresantami. Miałam trudny czas w związku z hospitalizacja dziecka i nastroje depresyjne wróciły. Dostałam lek z grupy SSRI.
Bierze któraś z Was? Trochę obawiam się jak to wpłynie na maluszka po urodzeniu ale to podobno bezpieczne leki w ciąży.
Miłego dnia
Wdzięczna lubi tę wiadomość
-
Hej, też witam się po świętach, było miło ale lubię ten powrót do rzeczywistości ☺️ Powodzenia na wizytach✊🏻
Powiem Wam, że w sobotę wieczorem i dziś też miałam wrażenie jakbym czuła coś w brzuszku jak leżałam, właśnie może coś jak trzepotanie motylka tak nisko w podbrzuszu, ale tak naprawdę nie wiem czy to ruchy, nie mam pojęcia jakie to odczucie więc ciężko stwierdzić 🙈 Mam nadzieję że będzie się to powtarzać i przybierać na sile😀
Na zdj ciążowy, świąteczny brzuszek jeszcze przed jedzonkiem więc już coś zdecydowanie widać 🩵 Mąż wniebowzięty bo na codzień noszę takie luźne, muślinowe spodnie w gumę które mam w kilku kolorach i one zdecydowanie maskują brzuszek 😆
https://zapodaj.net/plik-2RuOqEkutqWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09
Patkaa94 lubi tę wiadomość
👩🏼28 🧔🏻♂️31
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 immunologia, dr Paśnik
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
12+0 prenatalne 5,44cm, niskie ryzyka 🩵🧸
-
@Mama4 też mam detektor tętna i cieszę się, że mogę posłuchać ❤️i się uspokoić.
A to mój Świąteczny, ciążowy brzuszek 🤩
https://zapodaj.net/plik-QLjHrPS1xh
Ja biorę z supli Pregna DHa i Pregna Plus. Dodatkowo komplex Wit B.
Lovi25 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja aktualnie też jestem przeziębiona, mam straszny ból gardła. Stosuje uniben i Argentin T, dodatkowo mocny ból głowy, to już moje drugie przeziębienie w tej ciąży a dopiero 15 tydzień. Oprócz tego jestem aktualnie na antybiotyku z powodu infekcji układu moczowego oraz Macmirorze z powodu grzybice. Od 7-12 tygodnia nie wychodziłam z łóżka bo miałam całodzienne mdłości i wymioty. Jestem mega Wdzięczna że jestem w ciąży, ale daje mi mocno w kość.
Oprócz tego mam polipa doczesnowego który plami i mnie stresuje i cukrzycę ciążową 🙈
Pierwsza ciążę 5 lat temu przeszłam gładko, bez żadnych infekcji leków itp
A apropo komentarzy teściowej to ja w ciągu ostatnich 5 lat dużo z nią przeszłam, a teraz odkąd dowiedzieli się o kolejnej ciąży to mam wrażenie że stara się mnie nie denerwować 😂🙈 -