Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy! Niech Zmartwychwstały Pan wypełni wasze serca wiarą ,nadzieją, miłością i radością!🕊️😇
Jutro zaczynam drugi trymestr 🤰🥳Anettka10, Nati_96, Nadziejka26, Pdes, Zło_snica, Palaczowa, Zuzka :), Judyta_ lubią tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Kobietki ja z mega wstydliwym problemem. Pierwszy trymestr ciąży nie wydaje mi się być odpowiednim na takie problemy ale mam nietrzymanie moczu
mam mega infekcje tli teraz juz po tej infekcji znalazłem popuszczam ten mocz .
Auricomka polecam Ci serdecznie wybrać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Na pewno podpowie Ci co i jak z nietrzymaniem moczu.
Miałaś infekcję pęcherza moczowego? -
Mama4 wrote:Auricomka polecam Ci serdecznie wybrać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Na pewno podpowie Ci co i jak z nietrzymaniem moczu.
Miałaś infekcję pęcherza moczowego? -
Herbatka95 wrote:Nie trzymanie moczu może być spowodowane przez ciążę, ale raczej dopiero na późniejszym etapie, gdy płód jest na tyle duży że uciska pęcherz oraz swoimi ruchami dodatkowo go podrażnia
-
Hej dziewczyny! Ja mam termin na 01.10. Do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy
Teraz mam zagwozdkę - jecie wątróbkę w ciąży? Czytam różne artykuły i wszędzie inaczej. Raz, że dozwoloną w małych ilościach, raz, że całkowicie zakazana. Jak to jest z tą wątróbką? Ja zjadłam co prawda wczoraj kilka plasterków pasztetu, w ktorym była wątróbka, ale teraz już się zastanawiam czy to nie jest szkodliwe.
Herbatka95 lubi tę wiadomość
-
Halibaba wrote:Hej dziewczyny! Ja mam termin na 01.10. Do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy
Teraz mam zagwozdkę - jecie wątróbkę w ciąży? Czytam różne artykuły i wszędzie inaczej. Raz, że dozwoloną w małych ilościach, raz, że całkowicie zakazana. Jak to jest z tą wątróbką? Ja zjadłam co prawda wczoraj kilka plasterków pasztetu, w ktorym była wątróbka, ale teraz już się zastanawiam czy to nie jest szkodliwe.
-
Halibaba wrote:Hej dziewczyny! Ja mam termin na 01.10. Do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy
Hej! Halibaba, moja dietetyczka mówiła mi, że można jeść raz w tygodniu ok 100g czyli taka mała porcja. Ja jeszcze nie jadłam, ale planuje, bo mam już ferrytyne na granicy więc żelazo trzeba trochę uzupełnić naturalnie. 😊28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -
Hejka! Witaj w naszym zacnym gronie 😊
Raz na jakiś czas troszkę nie zaszkodzi -
ovufriendnew wrote:Cześć dziewczyny
mnie totalnie rozłożył katar po tych światach. Nie mogę oddychać
jakieś sposoby?
Zdrowia! Wiem co czujesz, przechodziłam przez to w ubiegłych tygodniach… ogólnie mi pomagała na chwilę dosłownie inhalacja olejkiem z eukaliptusa/miętowym z roztworem Nebu dose hialuronic, dostaniesz w ampułkach w aptece. Ja robiłam inhalacje 3 razy dziennie, lekarz nic innego mi nie przepisał. Jest jeszcze taki spray do nosa Prenalen Katar, w opiniach widziałam, że niektórym ciężarnym pomaga, na mnie niestety nie działał, ale może też spróbuj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 20:05
28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -
Auricomka wrote:Kobietki ja z mega wstydliwym problemem. Pierwszy trymestr ciąży nie wydaje mi się być odpowiednim na takie problemy ale mam nietrzymanie moczu
mam mega infekcje tli teraz juz po tej infekcji znalazłem popuszczam ten mocz .
03.2021 synek
20.02.2025 7+3, termin 7.10…. A jednak już 2.10 😬
Następna wizyta 6.06
Prenatalne 2 16.05
🩷
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
ovufriendnew wrote:Cześć dziewczyny
mnie totalnie rozłożył katar po tych światach. Nie mogę oddychać
jakieś sposoby?
Mi laryngolog poleciła Natrivent aerozol do nosa 2x dziennie, mowila że to jest na bazie olejkow i całkowicie bezpieczne w ciąży30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼 -
Mi na katar zawsze pomaga wygrzanie twarzy pod prysznicem bardzo ciepłą wodą (staję tak, żeby przez brzuch nic nie leciało wody). Później robię sobie płukanie zatok i na koniec wjeżdża inhalacja parowa (olejek miętowy/sosnowy ręcznik na głowę i jazda 😅). Przed spaniem polecam zagrzać mleko do 50 stopni, dać bardzo duzo czosnku, łyżkę masła i miodu i pijemy w łóżeczku przed spankiem - super rozgrzewa i wypaca).
Pochwale sie wam że dostałam super prezent na święta - w Wielki Czwartek i Wielką Sobotę bejbik uraczył mnie potężnym kopniakiem 😅😍. Aż mi się skóra na brzuchu wygięła. Za pierwszym razem myślałam że tylko mi się wydaje i moje jelita majà dzikie harce, ale za drugim to już jestem przekonana że jelita tak nie umieją „wyskoczyć” wysoko 😅. To pierwsza ciąża wiec jestem zdziwiona że tak szybko, ale może dzidzuś się wyjątkowo przysunął blisko zewnątrz. Teraz nie możemy się doczekać następnego razu, a mój mąż już dosłownie zasypia z ręką na moim brzuchu w razie w 😅😅Wdzięczna, pupuś, ananas123, Carolyn, Mama4, Nati_96, Palaczowa, szlamek, Anettka10, Helcia, Klaudia89, Judyta_ lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny po świętach! 🌸
Ogromne kciuki za wszystkie badania, wizyty, mamusie i bobaski 🩷
Gratulacje pierwszych kopniaków ☺️
Ja chyba też już coś czuję chwilami 🫣 W ciąży z córką w 14 tygodniu już czułam dość regularni, teraz jeszcze nieregularnie, w zależności od mojej pozycji, ale już coś da się wyczuć 🥰🥰
W święta powiedzieliśmy obu rodzinom, oczywiście teściowa zawiedziona że tak późno. 🫣😵💫
Po tej informacji co chwila słuchałam, że jak mogę na rower jechać z dzieckiem, podnosić ją, jak mogę siedzieć tyłkiem na rozgrzanej kostce brukowej na schodach 😵💫 Mało jem, muszę jeść. Jprdl 😐 dobrze, że tam nie mieszkam 🤣Aszzz, pupuś, ananas123, Mama4, Nati_96, Pdes, Herbatka95, szlamek, Helcia, Klaudia89 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie po świętach 😊 wracamy do normalności w końcu 😄
Ja dzisiaj prenatalne 😳 i zaczęłam się mega stresować a dodatkowo mialam jakies chore sny związane z tym.. mam nadzieję, że jednak wszystko jest dobrze 😊
Powodzenia na wizytach w tym tygodniu🤞🤞
Zazdroszczę Wam tych ruchów! Nie mogę się doczekać aż ja cos poczuje 😄Aszzz, Wdzięczna, pupuś, ananas123, Nadziejka26, Duśka202, Mama4, Nati_96, Palaczowa, Pdes, szlamek lubią tę wiadomość
-
Hej, mam dzisiaj 13+0 i powoli zbliżam się do 2go trymestru 😉 aktualnie biorę Pregne Start na przemian z Little Me bo juz to wczesniej zamowilam no i szkoda zmarnować. Kiedy mam to odstawić? Kiedy Wy odstawiłyście suple? Albo może dalej jecie kwas foliowy itp?
Nadziejka26, Pdes lubią tę wiadomość
👩31 👨33
OM 24.01
20.02 ⏸️
14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
16.06 II prenatalne
__
20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔