WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy! Niech Zmartwychwstały Pan wypełni wasze serca wiarą ,nadzieją, miłością i radością!🕊️😇

Jutro zaczynam drugi trymestr 🤰🥳

Anettka10, Nati_96, Nadziejka26, Pdes, Zło_snica, Palaczowa, Zuzka :), Judyta_ lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 05.06 połówkowe
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja z mega wstydliwym problemem. Pierwszy trymestr ciąży nie wydaje mi się być odpowiednim na takie problemy ale mam nietrzymanie moczu :( mam mega infekcje tli teraz juz po tej infekcji znalazłem popuszczam ten mocz .

bellA lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Kobietki ja z mega wstydliwym problemem. Pierwszy trymestr ciąży nie wydaje mi się być odpowiednim na takie problemy ale mam nietrzymanie moczu :( mam mega infekcje tli teraz juz po tej infekcji znalazłem popuszczam ten mocz .

Auricomka polecam Ci serdecznie wybrać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Na pewno podpowie Ci co i jak z nietrzymaniem moczu.
    Miałaś infekcję pęcherza moczowego?

preg.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Auricomka polecam Ci serdecznie wybrać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Na pewno podpowie Ci co i jak z nietrzymaniem moczu.
    Miałaś infekcję pęcherza moczowego?
    Nie martwi mnie to że względu na inne choroby które mam tak szczerze dlatego chciałam się zorientować czy w ciąży się to komuś zdarza

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Herbatka95 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzymanie moczu może być spowodowane przez ciążę, ale raczej dopiero na późniejszym etapie, gdy płód jest na tyle duży że uciska pęcherz oraz swoimi ruchami dodatkowo go podrażnia

29, Kraków

preg.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka95 wrote:
    Nie trzymanie moczu może być spowodowane przez ciążę, ale raczej dopiero na późniejszym etapie, gdy płód jest na tyle duży że uciska pęcherz oraz swoimi ruchami dodatkowo go podrażnia
    No wlansie dlatego martwię się . Malinowymi czy macie albo miałyście kasynetryczby brzuszek. Ja mam bardziej wypukły z lewej niż z prawej

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Halibaba Nowa

Wysłany: 21 kwietnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja mam termin na 01.10. Do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy :) Teraz mam zagwozdkę - jecie wątróbkę w ciąży? Czytam różne artykuły i wszędzie inaczej. Raz, że dozwoloną w małych ilościach, raz, że całkowicie zakazana. Jak to jest z tą wątróbką? Ja zjadłam co prawda wczoraj kilka plasterków pasztetu, w ktorym była wątróbka, ale teraz już się zastanawiam czy to nie jest szkodliwe.

Herbatka95 lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halibaba wrote:
    Hej dziewczyny! Ja mam termin na 01.10. Do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy :) Teraz mam zagwozdkę - jecie wątróbkę w ciąży? Czytam różne artykuły i wszędzie inaczej. Raz, że dozwoloną w małych ilościach, raz, że całkowicie zakazana. Jak to jest z tą wątróbką? Ja zjadłam co prawda wczoraj kilka plasterków pasztetu, w ktorym była wątróbka, ale teraz już się zastanawiam czy to nie jest szkodliwe.
    Rączkę neiwskazana ale myślę że parę plasterków nie zrobi nic złego. Mój ginekolog uważa że z pasztetem to mocno przesadzone bo tam jakiś procent wątróbki tylko . Ja nie jem akurat wątróbki bo nienawidzę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nati_96 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halibaba wrote:

Hej! Halibaba, moja dietetyczka mówiła mi, że można jeść raz w tygodniu ok 100g czyli taka mała porcja. Ja jeszcze nie jadłam, ale planuje, bo mam już ferrytyne na granicy więc żelazo trzeba trochę uzupełnić naturalnie. 😊

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Herbatka95 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halibaba wrote:

Hejka! Witaj w naszym zacnym gronie 😊
    Raz na jakiś czas troszkę nie zaszkodzi

29, Kraków

preg.png
  • ovufriendnew Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mnie totalnie rozłożył katar po tych światach. Nie mogę oddychać :( jakieś sposoby?

preg.png
  • Nati_96 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovufriendnew wrote:
    Cześć dziewczyny :) mnie totalnie rozłożył katar po tych światach. Nie mogę oddychać :( jakieś sposoby?

Zdrowia! Wiem co czujesz, przechodziłam przez to w ubiegłych tygodniach… ogólnie mi pomagała na chwilę dosłownie inhalacja olejkiem z eukaliptusa/miętowym z roztworem Nebu dose hialuronic, dostaniesz w ampułkach w aptece. Ja robiłam inhalacje 3 razy dziennie, lekarz nic innego mi nie przepisał. Jest jeszcze taki spray do nosa Prenalen Katar, w opiniach widziałam, że niektórym ciężarnym pomaga, na mnie niestety nie działał, ale może też spróbuj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 20:05

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Herbatka95 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovufriendnew wrote:

Współczuję :( mnie tak początkiem miesiąca rozłożyło okrutnie. “Leczyłam się” naparem z imbiru i herbatą z miodem i cytryną

29, Kraków

preg.png
  • Korki Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Polecam fizjoterapeutę urogin

03.2021 synek

20.02.2025 7+3, termin 7.10…. A jednak już 2.10 😬

Następna wizyta 6.06
    Prenatalne 2 16.05
    🩷

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • ANIELKA Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovufriendnew wrote:

Mi laryngolog poleciła Natrivent aerozol do nosa 2x dziennie, mowila że to jest na bazie olejkow i całkowicie bezpieczne w ciąży ;)

30 👱‍♀️ 32👱‍♂️

Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx

09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼

22.01.2025- ⏸️
    05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼
  • Duśka202 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na katar zawsze pomaga wygrzanie twarzy pod prysznicem bardzo ciepłą wodą (staję tak, żeby przez brzuch nic nie leciało wody). Później robię sobie płukanie zatok i na koniec wjeżdża inhalacja parowa (olejek miętowy/sosnowy ręcznik na głowę i jazda 😅). Przed spaniem polecam zagrzać mleko do 50 stopni, dać bardzo duzo czosnku, łyżkę masła i miodu i pijemy w łóżeczku przed spankiem - super rozgrzewa i wypaca).

Pochwale sie wam że dostałam super prezent na święta - w Wielki Czwartek i Wielką Sobotę bejbik uraczył mnie potężnym kopniakiem 😅😍. Aż mi się skóra na brzuchu wygięła. Za pierwszym razem myślałam że tylko mi się wydaje i moje jelita majà dzikie harce, ale za drugim to już jestem przekonana że jelita tak nie umieją „wyskoczyć” wysoko 😅. To pierwsza ciąża wiec jestem zdziwiona że tak szybko, ale może dzidzuś się wyjątkowo przysunął blisko zewnątrz. Teraz nie możemy się doczekać następnego razu, a mój mąż już dosłownie zasypia z ręką na moim brzuchu w razie w 😅😅

Wdzięczna, pupuś, ananas123, Carolyn, Mama4, Nati_96, Palaczowa, szlamek, Anettka10, Helcia, Klaudia89, Judyta_ lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po świętach! 🌸
    Ogromne kciuki za wszystkie badania, wizyty, mamusie i bobaski 🩷

Gratulacje pierwszych kopniaków ☺️
    Ja chyba też już coś czuję chwilami 🫣 W ciąży z córką w 14 tygodniu już czułam dość regularni, teraz jeszcze nieregularnie, w zależności od mojej pozycji, ale już coś da się wyczuć 🥰🥰
    W święta powiedzieliśmy obu rodzinom, oczywiście teściowa zawiedziona że tak późno. 🫣😵‍💫
    Po tej informacji co chwila słuchałam, że jak mogę na rower jechać z dzieckiem, podnosić ją, jak mogę siedzieć tyłkiem na rozgrzanej kostce brukowej na schodach 😵‍💫 Mało jem, muszę jeść. Jprdl 😐 dobrze, że tam nie mieszkam 🤣

Aszzz, pupuś, ananas123, Mama4, Nati_96, Pdes, Herbatka95, szlamek, Helcia, Klaudia89 lubią tę wiadomość

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱

preg.png
  • KASIEEK Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie po świętach 😊 wracamy do normalności w końcu 😄
    Ja dzisiaj prenatalne 😳 i zaczęłam się mega stresować a dodatkowo mialam jakies chore sny związane z tym.. mam nadzieję, że jednak wszystko jest dobrze 😊
    Powodzenia na wizytach w tym tygodniu🤞🤞

Zazdroszczę Wam tych ruchów! Nie mogę się doczekać aż ja cos poczuje 😄

Aszzz, Wdzięczna, pupuś, ananas123, Nadziejka26, Duśka202, Mama4, Nati_96, Palaczowa, Pdes, szlamek lubią tę wiadomość

Małopolska/Wadowice
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    preg.png
  • Aszzz Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 18:34

preg.png
  • Lovi25 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam dzisiaj 13+0 i powoli zbliżam się do 2go trymestru 😉 aktualnie biorę Pregne Start na przemian z Little Me bo juz to wczesniej zamowilam no i szkoda zmarnować. Kiedy mam to odstawić? Kiedy Wy odstawiłyście suple? Albo może dalej jecie kwas foliowy itp?

Nadziejka26, Pdes lubią tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
    16.06 II prenatalne
    __
    20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ