Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja to oszalaje... Jestem obecnie w 7+0, robiłam progesteron 06.02 wyszło 12.50...dzien później 10.90.... po konsultacji mailowej dostałam progesteron Besins 100 - 2x1... Wczoraj robiłam badania i wyszło 15.4, dziś 15,5... Strasznie boje się o swoją ciążę że to przegrana sprawa .... Ponieważ progesteron jest szalenie niski...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 17:18
-
Możesz mi wpisać na 14.10 😀
Mam wyniki bety 114,80🥹❤️Zuzka :), Finch11, Wdzięczna lubią tę wiadomość
34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Papillon wrote:Możesz mi wpisać na 14.10 😀
Mam wyniki bety 114,80🥹❤️
Moja siostrzenica urodziła się tego dnia , to piękna dla mnie data 😍 i to dzień nauczyciela . Wpisałam ❤️Papillon lubi tę wiadomość
-
Monika Sz wrote:Dziewczyny ja to oszalaje... Jestem obecnie w 7+0, robiłam progesteron 06.02 wyszło 12.50...dzien później 10.90.... po konsultacji mailowej dostałam progesteron Besins 100 - 2x1... Wczoraj robiłam badania i wyszło 15.4, dziś 15,5... Strasznie boje się o swoją ciążę że to przegrana sprawa .... Ponieważ progesteron jest szalenie niski...
To naturalna ciąża ? Jeśli tak to moja gin kiedy mi zaczął spadać progesteron powiedziała,że to nie jest jakaś anomalia i się przy naturalnych zapłodnieniach zdarza i nie należy się martwić i wpadać w panikę jeśli nie towarzyszy temu plamienie. Twój prog zaczął rosnąć ,musisz być dobrej myśli i zaufać lekarzowi ❤️ Wszystko będzie dobrze trzymam za Ciebie kciuki. -
Monika Sz wrote:Dziewczyny ja to oszalaje... Jestem obecnie w 7+0, robiłam progesteron 06.02 wyszło 12.50...dzien później 10.90.... po konsultacji mailowej dostałam progesteron Besins 100 - 2x1... Wczoraj robiłam badania i wyszło 15.4, dziś 15,5... Strasznie boje się o swoją ciążę że to przegrana sprawa .... Ponieważ progesteron jest szalenie niski...
M93, Wdzięczna lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Papillon wrote:Możesz mi wpisać na 14.10 😀
Mam wyniki bety 114,80🥹❤️Papillon, Wdzięczna lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Zuzka :) wrote:To naturalna ciąża ? Jeśli tak to moja gin kiedy mi zaczął spadać progesteron powiedziała,że to nie jest jakaś anomalia i się przy naturalnych zapłodnieniach zdarza i nie należy się martwić i wpadać w panikę jeśli nie towarzyszy temu plamienie. Twój prog zaczął rosnąć ,musisz być dobrej myśli i zaufać lekarzowi ❤️ Wszystko będzie dobrze trzymam za Ciebie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 18:17
-
Agaga94 wrote:Ja gdzieś słyszałam, że na początku używa się terminu z miesiączki a potem na podstawie USG prenatalnego I trymestru wylicza się faktyczny termin.
Jeśli po pierwszym prenatalnych różnica jest ponad tydzień wtedy bierze się termin z usg, jeśli mniej niż tydzien wtedy z OM -
A badasz go np o równej porze ? Wiesz ze progesteron uwalnia się skokowo i różnica moze byc nawet 50% -
assialbnn wrote:Powiem Ci szczerze że 10 lat temu jak byłam w ciąży nikt nigdy nie zlecił mi badania na progesteron ani przed ciąża ani w trakcie . Człowiek żył w niewiedzy i może to było lepsze 🤷♀️ ja po sprawdzeniu swojego na początku też bardzo się martwiłam😒 może umów się do lekarza albo zadzwoń i powiedz o swoich obawach .
Bo z zdrowej, naturalnej ciazy nie ma potrzeby badac. Organizm wie co robi, jeśli wcześniej nie było ku temu przysłanek to organizm sobie poradziWdzięczna lubi tę wiadomość
-
Maltra wrote:A badasz go np o równej porze ? Wiesz ze progesteron uwalnia się skokowo i różnica moze byc nawet 50%
-
Monika Sz wrote:Tak naturalna ciąża, jedno poronienie już było... Stresuje się patrząc na wyniki progesteronu u innych kobiet, które są we wcześniejszej ciąży a wyniki mają znacznie większe...
Ktory masz tydzien?
Nie porównuj się do innych kobiet. Ciąża ciąży nierówna 😊
Ja plamiłam do 10 tygodnia i urodziłam zdrową córkę w 37 tyg w waga ponad 4 kg 😊
Wylacz myślenie, zrelaksuj się, poczytaj książkę, bo stres jest dużo gorszy dla płodu, jeśli nie masz niepokojących objawów czekaj na wizytę 😊Monika Sz, Wdzięczna lubią tę wiadomość
-
Maltra wrote:Ktory masz tydzien?
Nie porównuj się do innych kobiet. Ciąża ciąży nierówna 😊
Ja plamiłam do 10 tygodnia i urodziłam zdrową córkę w 37 tyg w waga ponad 4 kg 😊
Wylacz myślenie, zrelaksuj się, poczytaj książkę, bo stres jest dużo gorszy dla płodu, jeśli nie masz niepokojących objawów czekaj na wizytę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 18:38
-
assialbnn wrote:Miło czyta się tak dobre wiadomości 🙂 super ze wszystko jest ok . Wiek ciąży taki sam z miesiączki i z usg czy jakaś różnica? Wkurza mnie że lekarz wie lepiej co jest najlepsze dla kobiety w ciąży 🙄 ja pracuje w żłobku tam to już wogole Combo 😱cytomegalia bostonki ospy rumien rsv jelitowki i cały wachlarz wirusów i bakterii no i do tego się człowiek onosi tych maluchów 😐 mam nadzieję że moja lekarka nie odmówi mi l4 ...
Wiesz co, na opisie po badaniu mam wpisane, że z usg też 5+1 było, ale to pewnie upewnimy się dokładnie potem
A co do żłobka to kurczę Ty masz jeszcze gorzej niż ja w szkole, bo takie maluchy to w ogóle dużo chorują, więc uciekaj na zwolnienie jak najszybciej. Ja już szczerze mówiąc nie mogę się doczekać zwolnienia, bo co druga osoba u mnie w pracy kaszle i kicha, na razie trzymam się, ale to nigdy nie wiadomo czy ktoś Ci czegoś nie sprzeda.
A dzisiaj w ogóle mam jakiś kryzys znów, rano ledwo wstałam z łóżka, mimo całej przespanej nocy prawie się zataczałam ze zmęczenia, teraz też leżę sobie, mega jestem zmęczona. Jeszcze miałam ochotę kopać dziś nawet obcych ludzi 🤣 jak myślę że jutro znów do pracy to po prostu nie chce mi się jak nie wiem -
Ja badałam progesteron w zeszłym tygodniu i miałam jeszcze trochę niższy niż Ty, 10,70. Rozumiem Twój niepokój, bo też się trochę wystraszyłam, ale pamiętaj, że my się często naczytamy w necie, porównujemy się, a to lekarz analizuje badania no i norma progesteronu jest dość szeroka. Moja lekarka uznała, że progesteron jest ok, ale dostałam duphaston, bo mam lekkie plemienia i poronienie za sobą. Masz też leki, które na pewno pomogą.
Może mogłabyś zrobić coś dla siebie co pomogłoby Ci się trochę wyciszyć, może jakaś relaksacja, spacer, książka? Takie natrętne myśli, że coś jest nie tak potrafią wykończyć i uwierz mi, wiem o tym doskonale -
Judyta_ wrote:Ja badałam progesteron w zeszłym tygodniu i miałam jeszcze trochę niższy niż Ty, 10,70. Rozumiem Twój niepokój, bo też się trochę wystraszyłam, ale pamiętaj, że my się często naczytamy w necie, porównujemy się, a to lekarz analizuje badania no i norma progesteronu jest dość szeroka. Moja lekarka uznała, że progesteron jest ok, ale dostałam duphaston, bo mam lekkie plemienia i poronienie za sobą. Masz też leki, które na pewno pomogą.
Może mogłabyś zrobić coś dla siebie co pomogłoby Ci się trochę wyciszyć, może jakaś relaksacja, spacer, książka? Takie natrętne myśli, że coś jest nie tak potrafią wykończyć i uwierz mi, wiem o tym doskonale -
Judyta_ wrote:Wiesz co, na opisie po badaniu mam wpisane, że z usg też 5+1 było, ale to pewnie upewnimy się dokładnie potem
A co do żłobka to kurczę Ty masz jeszcze gorzej niż ja w szkole, bo takie maluchy to w ogóle dużo chorują, więc uciekaj na zwolnienie jak najszybciej. Ja już szczerze mówiąc nie mogę się doczekać zwolnienia, bo co druga osoba u mnie w pracy kaszle i kicha, na razie trzymam się, ale to nigdy nie wiadomo czy ktoś Ci czegoś nie sprzeda.
A dzisiaj w ogóle mam jakiś kryzys znów, rano ledwo wstałam z łóżka, mimo całej przespanej nocy prawie się zataczałam ze zmęczenia, teraz też leżę sobie, mega jestem zmęczona. Jeszcze miałam ochotę kopać dziś nawet obcych ludzi 🤣 jak myślę że jutro znów do pracy to po prostu nie chce mi się jak nie wiem
na miejsce mojej pracy dostanę l4 bez problemu . Mogłabym pracować jeszcze bo praca nie jest ciężka no ale wirusy bakterie i choroby to codzienność w żłobku 🙄
Ja chwilowo jeszcze żyje jak w Matrixie 🤣 jeszcze chyba nie do końca dociera do mnie że jestem w ciąży 😆 ja chodzę cały dzień jakaś pół przytomna 🤷♀️ cierpię na bezsennosc, początkowo myślałam że jest to spowodowane stresem odliczania dni po owulacji i czekaniem na testowanie ale to chyba objaw ciąży bo dalej nie śpię większość nocy 🙃
U mnie w czwartek prawdopodobnie 4+4 więc na usg Mam nadzieję zobaczyć pęcherzyk 🙂 kolejna wizyta 27 lutego ( 6+4 ) I wtedy Mam nadzieję zostanie mi wynagrodzony stes i oczekiwanie 😊Judyta_ lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Super 🤩 u mnie dzis 128,43 więc podobny więc cięży 🙂 mi apka obliczyła temin porodu na 19.10 bazując na dacie poczęcia 🙃
Ja nie wiem poczekam do wizyty gina.
W pierwszej ciąży miałam owulację idealnie 14 dnia i dziecko zawsze wychodziło większe na usg o jakieś 5 dni i termin też miałam liczy normalnie, więc teraz zobaczymy czy zostanie 14-15.10( w zależności od apki) czy się przesunie na 20.10-21.1034 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Papillon wrote:To faktycznie podobnie 😍
Ja nie wiem poczekam do wizyty gina.
W pierwszej ciąży miałam owulację idealnie 14 dnia i dziecko zawsze wychodziło większe na usg o jakieś 5 dni i termin też miałam liczy normalnie, więc teraz zobaczymy czy zostanie 14-15.10( w zależności od apki) czy się przesunie na 20.10-21.10👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc