X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale się dziś rozpisałyście dziewczyny 😄 tak miło tu do Was wpadać, naprawdę czuję, że to takie bezpieczne miejsce i rozumiemy siebie nawzajem :)

Ja dzisiaj jestem przeziębiona, niedługo jakieś mleko z czosnkiem i miodem wleci. Ja już też nie mogę się doczekać mojej wizyty 24.02, a z drugiej strony na myśl o niej już się stresuję, bo wtedy powinno być już serduszko. A poza tym to wiecie co ja już jestem zmęczona pracą, tzn pracuje w szkole i dużo osób jest chorych, a wiecie jak to z dziećmi, nie myją rąk, nie zakrywają buzi... Jak będzie już zarodek to dostanę zwolnienie ale ja już się obawiam jak ja przetrwam przyszły tydzień, już jestem przeziębiona, a nie chcę, żeby ktoś mnie zaraził jakimś gorszym paskudztwem 😤

assialbnn daj znać czy dostałaś zwolnienie bez problemu :) moja gin mi mówiła proszę uważać na zarazki, no łatwo się mówi, trudniej to uczynić w takiej wylęgarni zarazków

assialbnn lubi tę wiadomość

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaB87 wrote:
    Ja mam taki bałagan od 8.02, czyli od zrobienia testu. A raczej pięciu, różnych firm, bo ani ja ani mój partner nie mogliśmy uwierzyć (parę dni przed zapłodnieniem lekarz powiedział, że ja to sama z siebie nie zajdę i już miałam zaczynać stymulację owulacji…).
    Także chodzę z tymże bałaganem i chaosem, ciężko mi się skupić, a tu robota, obowiązki, wszystko…
    Ja dwa dni przed pozytywnym testem byłam u lekarza który po zrobieniu usg stwierdził że na ciążę w tym cyklu to nie ma szans bo endometrium 6mm i nie ma szans aby zarodek się zagnieździł, powiedział że podejrzewa adenomioze I ciężko będzie zajść w ciążę 🙄 byłam zła, nie umiałam spojrzeć partnerowi w oczy bo było mi że z tym że być może nie będę mogła mu dać drugiego dziecka. Zapisałam się nawet po tej wizycie do kliniki do specjalisty który byłby w stanie w 100% zdiagnozować i potwierdzić ta cała adenomioze . Ale czułam że cos jest nie tak . Przyjaciółka mówi zrob test co Ci szkodzi skoro nie masz miesiaczki no i zrobiłam dwa dni po tej nieszczęsnej wizycie i zobaczyłam druga ledwo widoczna kreskę. I znów myśli że endometrium cienke czy wogole to się utrzyma itd . To chyba tyle ....

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja dwa dni przed pozytywnym testem byłam u lekarza który po zrobieniu usg stwierdził że na ciążę w tym cyklu to nie ma szans bo endometrium 6mm i nie ma szans aby zarodek się zagnieździł, powiedział że podejrzewa adenomioze I ciężko będzie zajść w ciążę 🙄 byłam zła, nie umiałam spojrzeć partnerowi w oczy bo było mi że z tym że być może nie będę mogła mu dać drugiego dziecka. Zapisałam się nawet po tej wizycie do kliniki do specjalisty który byłby w stanie w 100% zdiagnozować i potwierdzić ta cała adenomioze . Ale czułam że cos jest nie tak . Przyjaciółka mówi zrob test co Ci szkodzi skoro nie masz miesiaczki no i zrobiłam dwa dni po tej nieszczęsnej wizycie i zobaczyłam druga ledwo widoczna kreskę. I znów myśli że endometrium cienke czy wogole to się utrzyma itd . To chyba tyle ....

Bądź dobrej myśli ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻❣️

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    25/01/25⏸️🫣 to nie menopauza 🤯
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-D6weXFhtIq

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    27/03/25 🩺I prenet. 6,00cm
    💓176bpm,
    kość 👃🏻👍🏻, przezierność 1,7mm, PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    11/04/25 pobranie nifty pro⏳
    08/05/25 🩺⏳
    21/05/25 II prenet.
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Myślę że po obróbce termicznej napewno wyparował 🙂 widzę na słodko 😜 u mnie różnie. Jutro gotuje bigos z kiszonej bo mam mega ochotę 🤤 a dziś jechałam po pracy szybko do Deliz bo przypominał mi mi się smak malin liofilizowanych w czekoladzie które jadłam w sobotę 😂

Ale mi narobiłaś smaka na danie z kiszonej kapusty. Marzy mi się kapuśniak. 😋

A ze smakami różnie. :) Nie mogę patrzeć na kawę, a piłam jej bardzo dużo. Choćby po tym się wszyscy domyślą 😅 A jak u Was?

preg.png
  • Duśka202 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty i... jest spora szansa na bliźniaki! To znaczy, mamy dwa pęcherzyki - ale tylko w jednym udało się zobaczyć dzieciaczka - (2,2 mm z bijącym serduszkiem <3). Według CRL to 5+5. Za dwa tygodnie następna wizyta i wtedy się okaże czy spodziewamy się jednego czy dwóch. Byłam w szoku jak ginekolożka mi to powiedziała, ale martwią mnie przyrosty bety - były raczej w normie dla jednej ciąży. (pierwszy przyrost 123%, drugi 101%). Ale cóż, zobaczymy co z tego wyniknie ^^.

A i dostałam zwolnienie od poniedziałku, także już będę przynajmniej bezpieczna i spokojniejsza o zarazki. Tylko jak to jutro powiedzieć pracodawcom...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 19:03

Finch11, assialbnn, Papillon, Judyta_, ananas123, Helcia, Wdzięczna, Jagodecka, Ritkaa, Mama4 lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • Duśka202 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Ale mi narobiłaś smaka na danie z kiszonej kapusty. Marzy mi się kapuśniak. 😋

A ze smakami różnie. :) Nie mogę patrzeć na kawę, a piłam jej bardzo dużo. Choćby po tym się wszyscy domyślą 😅 A jak u Was?

Ja kawy w ogóle nie pijam, odkąd zaczęliśmy starania (to już będzie jakieś 2 lata, haha). Ale ostatnio mam straszny jadłowstręt i już schudłam 2 kilo, pomimo że nie mam nudności ani nic. Zastanawiam się czy takie nie jedzenie może zaszkodzić dzieciaczkom...

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Lekarz powiedział, że nie ma szans, aby zarodek się zagnieździł, a jednak fasolce się udało. :)

assialbnn lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:
    Ja kawy w ogóle nie pijam, odkąd zaczęliśmy starania (to już będzie jakieś 2 lata, haha). Ale ostatnio mam straszny jadłowstręt i już schudłam 2 kilo, pomimo że nie mam nudności ani nic. Zastanawiam się czy takie nie jedzenie może zaszkodzić dzieciaczkom...

Myślę, że nie :) Maluszek otrzyma potrzebne składniki z Twojego organizmu. ;)

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:
    Ja dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty i... jest spora szansa na bliźniaki! To znaczy, mamy dwa pęcherzyki - ale tylko w jednym udało się zobaczyć dzieciaczka - (2,2 mm z bijącym serduszkiem <3). Według CRL to 5+5. Za dwa tygodnie następna wizyta i wtedy się okaże czy spodziewamy się jednego czy dwóch. Byłam w szoku jak ginekolożka mi to powiedziała, ale martwią mnie przyrosty bety - były raczej w normie dla jednej ciąży. (pierwszy przyrost 123%, drugi 101%). Ale cóż, zobaczymy co z tego wyniknie ^^.

A i dostałam zwolnienie od poniedziałku, także już będę przynajmniej bezpieczna i spokojniejsza o zarazki. Tylko jak to jutro powiedzieć pracodawcom...
    O wow! To podwójne szczęście ❤️

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛

preg.png
  • Duśka202 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    O wow! To podwójne szczęście ❤️

Taaaaaaak. Na początku byłam bardziej przerażona, ale po chwili mi przeszło i się zaczęłam strasznie nakręcać na dwójkę 😅😅.

To byłyby nasze pierwsze bobaski i nie wiem jakbyśmy to ogarnęli, ale byłyby to pierwsze bliźniaki w rodzinie. No ale jeszcze nic nie wiadomo i się okaże dopiero za dwa tygodnie.

sofiz, Mama4 lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️

preg.png
  • Sandra13 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u gin.
    Pęcherzyk jest na 6 cm a w środku duży zarodek. Serduszka jeszcze nie ma mówi że za wcześnie ale wszystko jest super.
    Przepisał mi duphasto. 2*1 i globulki dopochwowe 2*1 (progesteron) na początek z racji tego że to wczesna ciąża a ja biorę leki od psychiatry na zaburzenia lekowo depresyjne.
    Zapomniałam z tego wszystkiego zapytać czy wspilzyc można (a na jutro przygotowałam partnerowi niespodziankę 🫣)
    Najwazniejsze że jest i we właściwym miejscu!

Dodatkowo.
    Tak jak tu pisałam że byłam na wizycie tydzień temu w poniedziałek i ginekolog powiedziała wtedy że za wcześnie żeby coś widać było tak on stwierdził że napewno przy do tym sprzęcie byłoby widać.

Papillon lubi tę wiadomość

1👼w 12 TC
    2 👶 synek CC 15.12.2019 ❤️

Ostatnia @ 02.01.2025
    Zbliżenie 18.01.2025
    Test z moczu 01.02.2025 - POZYTYW 🤭
    Wizyta u gin i USG 04.02.205 - nic nie widać
    Beta HCG (19 dpo) 05.02.2025 - 1369 mlU/mL
    Beta HCG (21 dpo) 07.02.2025 - 3235 mlU/mL

26.02.2025 - CRL 0.94mm z OM 7+6 dni z USG 6+6 dni. Serducho bije jak dzwon 😁
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:

Wow 😃 świetnie !!

Najważniejsze, że jeden maluszek jest cały i zdrowy, ale może i drugi zawita😄

I od pon relaks !

Duśka202 lubi tę wiadomość

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:

O jaaaa! Ale to musi być uczucie nosić w sobie dwójeczkę! Mocno trzymam kciuki 🥰

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc....
    A no właśnie...
    Jestem po wizycie i czuję niedosyt 🙄
    Ciążę wylapalam dosłownie w pierwszych minutach więc na efekty muszę poczekać 🙃 nie widać totalnie nic, ale powiedziała żeby się tym nie martwić bo chociażby sam pęcherzyk jest zazwyczaj widoczny przy becie powyżej 300 (u mnie przed wczoraj 124) jajniki i jajowody bez jakiś niepokojących zmian na ta chwile. Endometrium ładne grube więc jest dobrze . Od zapłodnienia to dopiero jakieś 2,5 tygodnia więc bardzo wcześnie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Powiedziała że jeśli wszystko będzie jak powinno to powinien być już widoczny pęcherzyk z zarodkiem ... Czuję się.... hmm no właśnie nie wiem jak się czuje ....

OniloraK lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Sandra13 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    A więc....
    A no właśnie...
    Jestem po wizycie i czuję niedosyt 🙄
    Ciążę wylapalam dosłownie w pierwszych minutach więc na efekty muszę poczekać 🙃 nie widać totalnie nic, ale powiedziała żeby się tym nie martwić bo chociażby sam pęcherzyk jest zazwyczaj widoczny przy becie powyżej 300 (u mnie przed wczoraj 124) jajniki i jajowody bez jakiś niepokojących zmian na ta chwile. Endometrium ładne grube więc jest dobrze . Od zapłodnienia to dopiero jakieś 2,5 tygodnia więc bardzo wcześnie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Powiedziała że jeśli wszystko będzie jak powinno to powinien być już widoczny pęcherzyk z zarodkiem ... Czuję się.... hmm no właśnie nie wiem jak się czuje ....
    Miałam identyczną sytuację. Ale mogę Ci śmiało powiedzieć że skoro lekarka tak powiedziała to uzbroj się w cierpliwość.
    Jeśli chcesz być spokojniejsza to zrób betę w odstępstwie 2 dni ☺️ jeśli przyrody będzie ładny to nie masz się o co narazie martwić

1👼w 12 TC
    2 👶 synek CC 15.12.2019 ❤️

Ostatnia @ 02.01.2025
    Zbliżenie 18.01.2025
    Test z moczu 01.02.2025 - POZYTYW 🤭
    Wizyta u gin i USG 04.02.205 - nic nie widać
    Beta HCG (19 dpo) 05.02.2025 - 1369 mlU/mL
    Beta HCG (21 dpo) 07.02.2025 - 3235 mlU/mL

26.02.2025 - CRL 0.94mm z OM 7+6 dni z USG 6+6 dni. Serducho bije jak dzwon 😁
  • Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka extra😉😁 życzę samych dobrych wieści 😗
    Niektóre z was już mówią o L4 a ja chciałabym popracować do końca kwietnia, tak wstępnie planowałam ale mam 3 dni w tygodniu pracę zdalną więc wygodnie. Ale dzisiaj się okazuję , że od marca mamy dostać podwyżkę 😎 a żeby mieć większą średnią to bym musiała 3 miesiące pracować po wyższej stawce czyli do końca maja. Mogę też zawnioskować o pracę zdalną całkowitą i wtedy też będzie mi lżej dotrwać do mają 😗 zobaczymy. Ale różne plany się pojawiają w głowie.
    Dzisiaj miałam kilka delikatnych plamień więc jutro dla spokoju jadę na betę.
    Spokojnego wieczoru a na jutro życzę dnia wypełnionego miłością 😉😁🤰

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05
    🩺 5.06 połówkowe
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra13 wrote:
    Miałam identyczną sytuację. Ale mogę Ci śmiało powiedzieć że skoro lekarka tak powiedziała to uzbroj się w cierpliwość.
    Jeśli chcesz być spokojniejsza to zrób betę w odstępstwie 2 dni ☺️ jeśli przyrody będzie ładny to nie masz się o co narazie martwić
    Tak zrobię bo inaczej zgłupieje 🙄 poczekam jeszcze kilka dni i dopiero pójdę.
    A byłaś już na kolejnym usg ?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra13 wrote:
    O widzę że pisałaś wyżej o wizycie, umknęło mi to jakoś. Mówisz że po tygodniu od tamtego usg teraz był już widoczny zarodek ? Kucze tak patrzę na Twoją betę dzień bo tamtym usg I aż dziwne że nic nie było widać nie ? 🤔

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam L4 🙂 nie było żadnego problemu. ciążowe ale takie bez jakiegoś oznaczenia literka B które uprawnia do 100% wynagrodzenia .

Judyta_ lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Duśka extra😉😁 życzę samych dobrych wieści 😗
    Niektóre z was już mówią o L4 a ja chciałabym popracować do końca kwietnia, tak wstępnie planowałam ale mam 3 dni w tygodniu pracę zdalną więc wygodnie. Ale dzisiaj się okazuję , że od marca mamy dostać podwyżkę 😎 a żeby mieć większą średnią to bym musiała 3 miesiące pracować po wyższej stawce czyli do końca maja. Mogę też zawnioskować o pracę zdalną całkowitą i wtedy też będzie mi lżej dotrwać do mają 😗 zobaczymy. Ale różne plany się pojawiają w głowie.
    Dzisiaj miałam kilka delikatnych plamień więc jutro dla spokoju jadę na betę.
    Spokojnego wieczoru a na jutro życzę dnia wypełnionego miłością 😉😁🤰

mam dokładnie tak samo i dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że pójście na L4 w tym samym miesiącu co awans+podwyżka mi nic nie da bo L4 też wylicza się z ostatnich 12msc, eh muszę przemyśleć czy nie zostać w pracy dłużej ale już 100% zdalnie czy sobie odpuścić

na razie jest ok, ale czuję nieco większy chaos w pracy bo musiałam odstawić leki na ADHD, a dawały dużo

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 6x250, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ