X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale się dziś rozpisałyście dziewczyny 😄 tak miło tu do Was wpadać, naprawdę czuję, że to takie bezpieczne miejsce i rozumiemy siebie nawzajem :)

Ja dzisiaj jestem przeziębiona, niedługo jakieś mleko z czosnkiem i miodem wleci. Ja już też nie mogę się doczekać mojej wizyty 24.02, a z drugiej strony na myśl o niej już się stresuję, bo wtedy powinno być już serduszko. A poza tym to wiecie co ja już jestem zmęczona pracą, tzn pracuje w szkole i dużo osób jest chorych, a wiecie jak to z dziećmi, nie myją rąk, nie zakrywają buzi... Jak będzie już zarodek to dostanę zwolnienie ale ja już się obawiam jak ja przetrwam przyszły tydzień, już jestem przeziębiona, a nie chcę, żeby ktoś mnie zaraził jakimś gorszym paskudztwem 😤

assialbnn daj znać czy dostałaś zwolnienie bez problemu :) moja gin mi mówiła proszę uważać na zarazki, no łatwo się mówi, trudniej to uczynić w takiej wylęgarni zarazków

assialbnn lubi tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaB87 wrote:
    Ja mam taki bałagan od 8.02, czyli od zrobienia testu. A raczej pięciu, różnych firm, bo ani ja ani mój partner nie mogliśmy uwierzyć (parę dni przed zapłodnieniem lekarz powiedział, że ja to sama z siebie nie zajdę i już miałam zaczynać stymulację owulacji…).
    Także chodzę z tymże bałaganem i chaosem, ciężko mi się skupić, a tu robota, obowiązki, wszystko…
    Ja dwa dni przed pozytywnym testem byłam u lekarza który po zrobieniu usg stwierdził że na ciążę w tym cyklu to nie ma szans bo endometrium 6mm i nie ma szans aby zarodek się zagnieździł, powiedział że podejrzewa adenomioze I ciężko będzie zajść w ciążę 🙄 byłam zła, nie umiałam spojrzeć partnerowi w oczy bo było mi że z tym że być może nie będę mogła mu dać drugiego dziecka. Zapisałam się nawet po tej wizycie do kliniki do specjalisty który byłby w stanie w 100% zdiagnozować i potwierdzić ta cała adenomioze . Ale czułam że cos jest nie tak . Przyjaciółka mówi zrob test co Ci szkodzi skoro nie masz miesiaczki no i zrobiłam dwa dni po tej nieszczęsnej wizycie i zobaczyłam druga ledwo widoczna kreskę. I znów myśli że endometrium cienke czy wogole to się utrzyma itd . To chyba tyle ....

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja dwa dni przed pozytywnym testem byłam u lekarza który po zrobieniu usg stwierdził że na ciążę w tym cyklu to nie ma szans bo endometrium 6mm i nie ma szans aby zarodek się zagnieździł, powiedział że podejrzewa adenomioze I ciężko będzie zajść w ciążę 🙄 byłam zła, nie umiałam spojrzeć partnerowi w oczy bo było mi że z tym że być może nie będę mogła mu dać drugiego dziecka. Zapisałam się nawet po tej wizycie do kliniki do specjalisty który byłby w stanie w 100% zdiagnozować i potwierdzić ta cała adenomioze . Ale czułam że cos jest nie tak . Przyjaciółka mówi zrob test co Ci szkodzi skoro nie masz miesiaczki no i zrobiłam dwa dni po tej nieszczęsnej wizycie i zobaczyłam druga ledwo widoczna kreskę. I znów myśli że endometrium cienke czy wogole to się utrzyma itd . To chyba tyle ....

Bądź dobrej myśli ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻❣️

🙋🏻‍♀️83' 🙋🏼‍♂️85'
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
    29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚
    27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm

⬇️ pierwsza focia dzidziula ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY

20.03.2025 r. III🩺⏳
    27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
    05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Myślę że po obróbce termicznej napewno wyparował 🙂 widzę na słodko 😜 u mnie różnie. Jutro gotuje bigos z kiszonej bo mam mega ochotę 🤤 a dziś jechałam po pracy szybko do Deliz bo przypominał mi mi się smak malin liofilizowanych w czekoladzie które jadłam w sobotę 😂

Ale mi narobiłaś smaka na danie z kiszonej kapusty. Marzy mi się kapuśniak. 😋

A ze smakami różnie. :) Nie mogę patrzeć na kawę, a piłam jej bardzo dużo. Choćby po tym się wszyscy domyślą 😅 A jak u Was?

preg.png
  • Duśka202 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty i... jest spora szansa na bliźniaki! To znaczy, mamy dwa pęcherzyki - ale tylko w jednym udało się zobaczyć dzieciaczka - (2,2 mm z bijącym serduszkiem <3). Według CRL to 5+5. Za dwa tygodnie następna wizyta i wtedy się okaże czy spodziewamy się jednego czy dwóch. Byłam w szoku jak ginekolożka mi to powiedziała, ale martwią mnie przyrosty bety - były raczej w normie dla jednej ciąży. (pierwszy przyrost 123%, drugi 101%). Ale cóż, zobaczymy co z tego wyniknie ^^.

A i dostałam zwolnienie od poniedziałku, także już będę przynajmniej bezpieczna i spokojniejsza o zarazki. Tylko jak to jutro powiedzieć pracodawcom...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 19:03

Finch11, assialbnn, Papillon, Judyta_, ananas123, Helcia, Wdzięczna, Jagodecka, Ritkaa, Mama4 lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    03.03 -> 2,03 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • Duśka202 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Ale mi narobiłaś smaka na danie z kiszonej kapusty. Marzy mi się kapuśniak. 😋

A ze smakami różnie. :) Nie mogę patrzeć na kawę, a piłam jej bardzo dużo. Choćby po tym się wszyscy domyślą 😅 A jak u Was?

Ja kawy w ogóle nie pijam, odkąd zaczęliśmy starania (to już będzie jakieś 2 lata, haha). Ale ostatnio mam straszny jadłowstręt i już schudłam 2 kilo, pomimo że nie mam nudności ani nic. Zastanawiam się czy takie nie jedzenie może zaszkodzić dzieciaczkom...

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Lekarz powiedział, że nie ma szans, aby zarodek się zagnieździł, a jednak fasolce się udało. :)

assialbnn lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:
    Ja kawy w ogóle nie pijam, odkąd zaczęliśmy starania (to już będzie jakieś 2 lata, haha). Ale ostatnio mam straszny jadłowstręt i już schudłam 2 kilo, pomimo że nie mam nudności ani nic. Zastanawiam się czy takie nie jedzenie może zaszkodzić dzieciaczkom...

Myślę, że nie :) Maluszek otrzyma potrzebne składniki z Twojego organizmu. ;)

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:
    Ja dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty i... jest spora szansa na bliźniaki! To znaczy, mamy dwa pęcherzyki - ale tylko w jednym udało się zobaczyć dzieciaczka - (2,2 mm z bijącym serduszkiem <3). Według CRL to 5+5. Za dwa tygodnie następna wizyta i wtedy się okaże czy spodziewamy się jednego czy dwóch. Byłam w szoku jak ginekolożka mi to powiedziała, ale martwią mnie przyrosty bety - były raczej w normie dla jednej ciąży. (pierwszy przyrost 123%, drugi 101%). Ale cóż, zobaczymy co z tego wyniknie ^^.

A i dostałam zwolnienie od poniedziałku, także już będę przynajmniej bezpieczna i spokojniejsza o zarazki. Tylko jak to jutro powiedzieć pracodawcom...
    O wow! To podwójne szczęście ❤️

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Duśka202 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    O wow! To podwójne szczęście ❤️

Taaaaaaak. Na początku byłam bardziej przerażona, ale po chwili mi przeszło i się zaczęłam strasznie nakręcać na dwójkę 😅😅.

To byłyby nasze pierwsze bobaski i nie wiem jakbyśmy to ogarnęli, ale byłyby to pierwsze bliźniaki w rodzinie. No ale jeszcze nic nie wiadomo i się okaże dopiero za dwa tygodnie.

sofiz, Mama4 lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️

preg.png
  • Sandra13 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u gin.
    Pęcherzyk jest na 6 cm a w środku duży zarodek. Serduszka jeszcze nie ma mówi że za wcześnie ale wszystko jest super.
    Przepisał mi duphasto. 2*1 i globulki dopochwowe 2*1 (progesteron) na początek z racji tego że to wczesna ciąża a ja biorę leki od psychiatry na zaburzenia lekowo depresyjne.
    Zapomniałam z tego wszystkiego zapytać czy wspilzyc można (a na jutro przygotowałam partnerowi niespodziankę 🫣)
    Najwazniejsze że jest i we właściwym miejscu!

Dodatkowo.
    Tak jak tu pisałam że byłam na wizycie tydzień temu w poniedziałek i ginekolog powiedziała wtedy że za wcześnie żeby coś widać było tak on stwierdził że napewno przy do tym sprzęcie byłoby widać.

Papillon lubi tę wiadomość

1👼w 12 TC
    2 👶 synek CC 15.12.2019 ❤️

Ostatnia @ 02.01.2025
    Zbliżenie 18.01.2025
    Test z moczu 01.02.2025 - POZYTYW 🤭
    Wizyta u gin i USG 04.02.205 - nic nie widać
    Beta HCG (19 dpo) 05.02.2025 - 1369 mlU/mL
    Beta HCG (21 dpo) 07.02.2025 - 3235 mlU/mL

26.02.2025 - CRL 0.94mm z OM 7+6 dni z USG 6+6 dni. Serducho bije jak dzwon 😁
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:

Wow 😃 świetnie !!

Najważniejsze, że jeden maluszek jest cały i zdrowy, ale może i drugi zawita😄

I od pon relaks !

Duśka202 lubi tę wiadomość

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka202 wrote:

O jaaaa! Ale to musi być uczucie nosić w sobie dwójeczkę! Mocno trzymam kciuki 🥰

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc....
    A no właśnie...
    Jestem po wizycie i czuję niedosyt 🙄
    Ciążę wylapalam dosłownie w pierwszych minutach więc na efekty muszę poczekać 🙃 nie widać totalnie nic, ale powiedziała żeby się tym nie martwić bo chociażby sam pęcherzyk jest zazwyczaj widoczny przy becie powyżej 300 (u mnie przed wczoraj 124) jajniki i jajowody bez jakiś niepokojących zmian na ta chwile. Endometrium ładne grube więc jest dobrze . Od zapłodnienia to dopiero jakieś 2,5 tygodnia więc bardzo wcześnie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Powiedziała że jeśli wszystko będzie jak powinno to powinien być już widoczny pęcherzyk z zarodkiem ... Czuję się.... hmm no właśnie nie wiem jak się czuje ....

OniloraK lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Sandra13 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    A więc....
    A no właśnie...
    Jestem po wizycie i czuję niedosyt 🙄
    Ciążę wylapalam dosłownie w pierwszych minutach więc na efekty muszę poczekać 🙃 nie widać totalnie nic, ale powiedziała żeby się tym nie martwić bo chociażby sam pęcherzyk jest zazwyczaj widoczny przy becie powyżej 300 (u mnie przed wczoraj 124) jajniki i jajowody bez jakiś niepokojących zmian na ta chwile. Endometrium ładne grube więc jest dobrze . Od zapłodnienia to dopiero jakieś 2,5 tygodnia więc bardzo wcześnie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Powiedziała że jeśli wszystko będzie jak powinno to powinien być już widoczny pęcherzyk z zarodkiem ... Czuję się.... hmm no właśnie nie wiem jak się czuje ....
    Miałam identyczną sytuację. Ale mogę Ci śmiało powiedzieć że skoro lekarka tak powiedziała to uzbroj się w cierpliwość.
    Jeśli chcesz być spokojniejsza to zrób betę w odstępstwie 2 dni ☺️ jeśli przyrody będzie ładny to nie masz się o co narazie martwić

1👼w 12 TC
    2 👶 synek CC 15.12.2019 ❤️

Ostatnia @ 02.01.2025
    Zbliżenie 18.01.2025
    Test z moczu 01.02.2025 - POZYTYW 🤭
    Wizyta u gin i USG 04.02.205 - nic nie widać
    Beta HCG (19 dpo) 05.02.2025 - 1369 mlU/mL
    Beta HCG (21 dpo) 07.02.2025 - 3235 mlU/mL

26.02.2025 - CRL 0.94mm z OM 7+6 dni z USG 6+6 dni. Serducho bije jak dzwon 😁
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka extra😉😁 życzę samych dobrych wieści 😗
    Niektóre z was już mówią o L4 a ja chciałabym popracować do końca kwietnia, tak wstępnie planowałam ale mam 3 dni w tygodniu pracę zdalną więc wygodnie. Ale dzisiaj się okazuję , że od marca mamy dostać podwyżkę 😎 a żeby mieć większą średnią to bym musiała 3 miesiące pracować po wyższej stawce czyli do końca maja. Mogę też zawnioskować o pracę zdalną całkowitą i wtedy też będzie mi lżej dotrwać do mają 😗 zobaczymy. Ale różne plany się pojawiają w głowie.
    Dzisiaj miałam kilka delikatnych plamień więc jutro dla spokoju jadę na betę.
    Spokojnego wieczoru a na jutro życzę dnia wypełnionego miłością 😉😁🤰

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02 wizyta Prywatnie-jest ❤️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra13 wrote:
    Miałam identyczną sytuację. Ale mogę Ci śmiało powiedzieć że skoro lekarka tak powiedziała to uzbroj się w cierpliwość.
    Jeśli chcesz być spokojniejsza to zrób betę w odstępstwie 2 dni ☺️ jeśli przyrody będzie ładny to nie masz się o co narazie martwić
    Tak zrobię bo inaczej zgłupieje 🙄 poczekam jeszcze kilka dni i dopiero pójdę.
    A byłaś już na kolejnym usg ?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra13 wrote:
    O widzę że pisałaś wyżej o wizycie, umknęło mi to jakoś. Mówisz że po tygodniu od tamtego usg teraz był już widoczny zarodek ? Kucze tak patrzę na Twoją betę dzień bo tamtym usg I aż dziwne że nic nie było widać nie ? 🤔

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam L4 🙂 nie było żadnego problemu. ciążowe ale takie bez jakiegoś oznaczenia literka B które uprawnia do 100% wynagrodzenia .

Judyta_ lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Duśka extra😉😁 życzę samych dobrych wieści 😗
    Niektóre z was już mówią o L4 a ja chciałabym popracować do końca kwietnia, tak wstępnie planowałam ale mam 3 dni w tygodniu pracę zdalną więc wygodnie. Ale dzisiaj się okazuję , że od marca mamy dostać podwyżkę 😎 a żeby mieć większą średnią to bym musiała 3 miesiące pracować po wyższej stawce czyli do końca maja. Mogę też zawnioskować o pracę zdalną całkowitą i wtedy też będzie mi lżej dotrwać do mają 😗 zobaczymy. Ale różne plany się pojawiają w głowie.
    Dzisiaj miałam kilka delikatnych plamień więc jutro dla spokoju jadę na betę.
    Spokojnego wieczoru a na jutro życzę dnia wypełnionego miłością 😉😁🤰

mam dokładnie tak samo i dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że pójście na L4 w tym samym miesiącu co awans+podwyżka mi nic nie da bo L4 też wylicza się z ostatnich 12msc, eh muszę przemyśleć czy nie zostać w pracy dłużej ale już 100% zdalnie czy sobie odpuścić

na razie jest ok, ale czuję nieco większy chaos w pracy bo musiałam odstawić leki na ADHD, a dawały dużo

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 3x500, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ