X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bejbik coraz silniejszy, bo jeszcze tydzien temu ruchy czułam tylko wieczorami jak leżałam na plecach, a teraz to już nawet w ciągu dnia siedząc czy stojąc. 😊 a wczoraj byłam w Filharmonii i chyba mu sie podobało, bo fikał 😁 ale na brzuchu gołym okiem jeszcze nie widać, tylko czuję w środku i mąż jak rękę przyłoży. Chociaż dziwnym trafem jak on rękę przyłoży to bejbik sie uspokaja 😅

Dziewczyny, a czy to prawda, ze w wózkach śpiworki w komplecie są do spacerówki, a nie do gondoli?

przyszłamama96, Nati_96, Patkaa94, sofiz, Klaudia89, szlamek, DarKa35 lubią tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Klaudia89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nasza mała Zuzia też kopie jak szalona (zaczęłam czuć albo rozpoznawać, że to ona dopiero w okolicach 21 tygodnia). Wczoraj miałam w pracy wizytę ważnego gościa ze Szwajcarii, trochę sie stresowałam i dostałam sporo kopniaków - nie wiem czy kazała mi się ogarnąć, czy chciała uspokoić 😅 Pierwszy raz wróciłam tak zmęczona, że nie dość, że po powrocie wpadła ponad godzinna drzemka, to zasnęłam ok 23, obudziłam sie w nocy tylko raz, a rano miałam problem, żeby wstać o 8 😳 Na szczęście już więcej takich akcji nie będzie przez najbliższe tygodnie (a jestem w pracy jeszcze tylko przez 7 tygodni, ale to zleciało!)

Anettka10, Nati_96, szlamek lubią tę wiadomość

Kraków

👱‍♀️35 👦 41

Pierwsza ciąża ❤️
    ⏸️ 31/01

Czekamy na Zuzię 🩷

preg.png
  • Anettka10 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati_96 wrote:
    Ja wczoraj spędziłam cały dzień nad projektem pokoiku dla małej, meble już przyszły, czekają tylko na złożenie i na wytapetowanie pokoiku, wczoraj wypróbowałam chyba z 20 różnych tapet w programie, ale gąski wygrały 🪿🤍 Są tak urocze…

IMG-0536.jpg

A powiedzcie mi jak to jest z tym SIDS tą śmiercią łóżeczkowa… generalnie w większości książkach jak czytam nie zaleca się wieszania niczego w łóżeczku i w okół niego, bo dziecko może się udusić lub opleść tym, baldachim też odpada? To łóżeczko Waldin wszędzie jest przestawione z baldachimem i tak mi się to podoba, no ale wiadomo bezpieczeństwo ponad wszystko.

Piękny pokoik będzie 😍

Co do śmierci łóżeczkowej, to wiadomo.. im mniej wszystkiego, tym lepiej, ale ja będę miała baldachim. Będzie on od zewnętrznej strony łóżeczka, na noc można w razie czego go związać, albo dać gdzieś do tyłu, żeby zminimalizować ewentualne ryzyko.
    Dzidziul i tak będzie doglądany, więc raczej się o to nie martwię. :)

Nati_96 lubi tę wiadomość

👩🏻31

preg.png
  • Aszzz Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettka10 wrote:
    Wyprzedane 😭 a też poluje..
    Tutaj z kodem JUNE jest za 531 zł
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-60925-Nosiboo-R-Pro-aspirator-elektryczny.html

preg.png
  • Korki Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolyn wrote:
    U mnie bejbik coraz silniejszy, bo jeszcze tydzien temu ruchy czułam tylko wieczorami jak leżałam na plecach, a teraz to już nawet w ciągu dnia siedząc czy stojąc. 😊 a wczoraj byłam w Filharmonii i chyba mu sie podobało, bo fikał 😁 ale na brzuchu gołym okiem jeszcze nie widać, tylko czuję w środku i mąż jak rękę przyłoży. Chociaż dziwnym trafem jak on rękę przyłoży to bejbik sie uspokaja 😅

Dziewczyny, a czy to prawda, ze w wózkach śpiworki w komplecie są do spacerówki, a nie do gondoli?
    Zależy od wózka, my mieliśmy baby design husky, taki w miarę zimowy i miał śpiwór i do gondoli i do spacerówki.
    Moja też fika nieźle, najbardziej koło 23 jak się położę - wtedy jakieś fikołki, pływania i szaleństwa ;)

03.2021 synek

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10

Następna wizyta 6.06
    Prenatalne 2 16.05
    Prenatalne 3 - 31.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • KASIEEK Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    Tutaj z kodem JUNE jest za 531 zł
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-60925-Nosiboo-R-Pro-aspirator-elektryczny.html
    Ostatnio na 3kiwi i vexpi był za 486 zł 😄 ale jak się zdecydowałam to już była normalna cena wiec stwiedzilam , ze czekam z zakupem 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 10:43

Małopolska
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Zależy od wózka, my mieliśmy baby design husky, taki w miarę zimowy i miał śpiwór i do gondoli i do spacerówki.
    Moja też fika nieźle, najbardziej koło 23 jak się położę - wtedy jakieś fikołki, pływania i szaleństwa ;)

Hmmm, bo na stronie venicci faktycznie jest napisane, ze spiworek jest do spacerowki. A jak oglądałam wózek w sklepie to był w gondoli i do głowy mi nie przyszło, ze on moze nie pasować 😅 aż zglupialam. No trudno, wózek zamówiony, wiec najwyżej bede musiala dokupić do gondoli. Jeszcze zielona jestem w temacie czym one sie różnią.

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Nati_96 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettka10 wrote:
    Piękny pokoik będzie 😍

Co do śmierci łóżeczkowej, to wiadomo.. im mniej wszystkiego, tym lepiej, ale ja będę miała baldachim. Będzie on od zewnętrznej strony łóżeczka, na noc można w razie czego go związać, albo dać gdzieś do tyłu, żeby zminimalizować ewentualne ryzyko.
    Dzidziul i tak będzie doglądany, więc raczej się o to nie martwię. :)

No w sumie tak, masz rację! :) to chyba jednak się zdecyduje 🫶🏻

Anettka10 lubi tę wiadomość

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Duśka202 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati_96 wrote:
    Ja wczoraj spędziłam cały dzień nad projektem pokoiku dla małej, meble już przyszły, czekają tylko na złożenie i na wytapetowanie pokoiku, wczoraj wypróbowałam chyba z 20 różnych tapet w programie, ale gąski wygrały 🪿🤍 Są tak urocze…

IMG-0536.jpg

A powiedzcie mi jak to jest z tym SIDS tą śmiercią łóżeczkowa… generalnie w większości książkach jak czytam nie zaleca się wieszania niczego w łóżeczku i w okół niego, bo dziecko może się udusić lub opleść tym, baldachim też odpada? To łóżeczko Waldin wszędzie jest przestawione z baldachimem i tak mi się to podoba, no ale wiadomo bezpieczeństwo ponad wszystko.

Wiesz co, z tego co czytałam w tej wyprawce lekarskim okiem to najlepiej jakby dziecko miało nieograniczony przepływ powietrza. Taki baldachim to w sumie nie najlepszy pomysł bo raz, blokuje troche ten przewiew a dwa to jednak materiał i może sie w nim zbierać kurz i tak dalej.

Ja na pewno pójdę w dostawkę tylko szczebelkową i na początek nic tam nie będę wkładała oprócz bobasa w śpiworku ^^

szlamek lubi tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • Anettka10 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolyn wrote:

Kurcze, aż nie wiem jak to w naszym Venicci. Wydaje mi sie, ze spiworek byl do gondoli 🤔 ale teraz to już sama pewna nie jestem, a wszystko mamy jeszcze w kartonach

👩🏻31

preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, śliczny pokoik, taki minimalistyczny, ale zarazem uroczy. Bardzo lubię takie połączenia 😊

Do mnie zleciał na razie wynik badania moczu, morfologia i glukoza na czczo. Pierwszy raz w ciąży nie mam bakterii w moczu, juhu 😂 W morfologii jest kilka za niskich i za wysokich wyników, ale nie jakoś drastycznie, więc nie przejmuję się tym. Zostawiam do analizy lekarza, poza tym ciężarne chyba też mają inne normy.

Za to glukoza na czczo mnie pozytywnie zaskoczyła, 80, ostatnio było 91 😮 ale zmieniłam kolację od tego czasu, wcześniej jadłam jogurt z jakimiś dodatkami, a teraz kanapki (plus ewentualnie mały jogurt). Czytałam gdzieś, że jedzenie głównie białka wieczorem może nie działać dobrze na poziom cukru rano, więc może to też pomogło. No to czekamy jeszcze na dwa pozostałe wyniki.

Ale dobry tip dla tych, które dopiero czeka przyjemność tego badania - zjedzcie coś bezpośrednio po, ja tego dziś nie zrobiłam, myślałam, że dam radę dotrwać drogę do domu, bo mam dość blisko, ale w połowie drogi zrobiło mi się słabo. Jak przyszłam to byłam tak głodna, że jak mąż dał mi kanapki to powiedziałam, że to najpyszniejsza rzecz jaką ostatnio jadłam 😂 serio mam wrażenie, że zjadłabym dziś konia z kopytami

przyszłamama96, Anettka10, Nadzieja_95, Nati_96, ananas123, Carolyn, OlgaB87, szlamek, pupuś lubią tę wiadomość

preg.png
  • ananas123 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolyn wrote:
    Hmmm, bo na stronie venicci faktycznie jest napisane, ze spiworek jest do spacerowki. A jak oglądałam wózek w sklepie to był w gondoli i do głowy mi nie przyszło, ze on moze nie pasować 😅 aż zglupialam. No trudno, wózek zamówiony, wiec najwyżej bede musiala dokupić do gondoli. Jeszcze zielona jestem w temacie czym one sie różnią.
    Mi się wydaje że w Bobowózkach mówili, że śpiworek jest także do gondoli 🤔 chyba w przyszłym tygodniu w końcu pojedziemy zamówić, jeśli nic się nie zmieni i zostaniemy przy Venicci to dopytam o to.

@Judyta, tak, podpisuję się pod tym, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia zaraz po krzywej! I nic słodkiego 😉 trzymam kciuki za resztę wyników, oby były dobre 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 11:48

Nati_96, Judyta_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anettka10 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że odkąd zaczęłam 23tc to mały daje już popalić. 🙈 Czułam go od ok 17tc, raz bardziej, raz mniej, ale codziennie o sobie przypominał, a teraz to mało kiedy jest spokojny. Obudził mnie w nocy dzisiaj 2 razy 😅 Kopniaki daje już takie, że brzuch mi podskakuje i widać to gołym okiem. 🥰 Ale często układa się też tak, że na coś mi naciska i albo mam jakiś ból, albo ciężko się chodzi, albo latam co chwilę do toalety.
    Dzisiaj o 16 idę podejrzeć co tam u niego słychać ❤️

Nati_96, przyszłamama96, Judyta_, Carolyn, KASIEEK, Nadzieja_95, Lovi25, Palaczowa, szlamek, ananas123 lubią tę wiadomość

👩🏻31

preg.png
  • Nati_96 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Nati, śliczny pokoik, taki minimalistyczny, ale zarazem uroczy. Bardzo lubię takie połączenia 😊

Do mnie zleciał na razie wynik badania moczu, morfologia i glukoza na czczo. Pierwszy raz w ciąży nie mam bakterii w moczu, juhu 😂 W morfologii jest kilka za niskich i za wysokich wyników, ale nie jakoś drastycznie, więc nie przejmuję się tym. Zostawiam do analizy lekarza, poza tym ciężarne chyba też mają inne normy.

Za to glukoza na czczo mnie pozytywnie zaskoczyła, 80, ostatnio było 91 😮 ale zmieniłam kolację od tego czasu, wcześniej jadłam jogurt z jakimiś dodatkami, a teraz kanapki (plus ewentualnie mały jogurt). Czytałam gdzieś, że jedzenie głównie białka wieczorem może nie działać dobrze na poziom cukru rano, więc może to też pomogło. No to czekamy jeszcze na dwa pozostałe wyniki.

Ale dobry tip dla tych, które dopiero czeka przyjemność tego badania - zjedzcie coś bezpośrednio po, ja tego dziś nie zrobiłam, myślałam, że dam radę dotrwać drogę do domu, bo mam dość blisko, ale w połowie drogi zrobiło mi się słabo. Jak przyszłam to byłam tak głodna, że jak mąż dał mi kanapki to powiedziałam, że to najpyszniejsza rzecz jaką ostatnio jadłam 😂 serio mam wrażenie, że zjadłabym dziś konia z kopytami

@Judyta ogólnie na kolacje zaleca się zjeść posiłek, który może mieć właśnie więcej węglowodanów, to wiem od mojej dietetyk, nawet jakiś owoc na deser warto zjeść. No i zachować odstęp tych 12 godzin od jakiegokolwiek badania krwi, szczególnie przy właśnie badaniu glukozy czy ferrytyny. Ja ostatnio jak dostałam swoją morfologię to też padłam tyle widełek w dół i w górę, ale lekarz mnie uspokoił, że w ciąży oni patrzą trochę na inne normy.

PS jejku dobrze, że nie zemdlałaś! Mi właśnie dietetyczka podpowiedziała żeby zabrać ze sobą kanapkę i zjeść od razu po badaniu jeszcze w przychodni. Także podaje też dalej!

Judyta_ lubi tę wiadomość

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Nati_96 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettka10 wrote:
    Powiem Wam, że odkąd zaczęłam 23tc to mały daje już popalić. 🙈 Czułam go od ok 17tc, raz bardziej, raz mniej, ale codziennie o sobie przypominał, a teraz to mało kiedy jest spokojny. Obudził mnie w nocy dzisiaj 2 razy 😅 Kopniaki daje już takie, że brzuch mi podskakuje i widać to gołym okiem. 🥰 Ale często układa się też tak, że na coś mi naciska i albo mam jakiś ból, albo ciężko się chodzi, albo latam co chwilę do toalety.
    Dzisiaj o 16 idę podejrzeć co tam u niego słychać ❤️

@Anetka mam to samo… w nocy budzę się od kopniaków, a teraz siedzę na pedicure i po prostu mała tak wariuje, że szok, normalnie mam drgania brzucha całego, to jest tak dziwne uczucie haha 😆 Ja jutro zaczynam 23 tydzień, czy to jest już początek 6 miesiąca? Ale zleciało… 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 11:55

Anettka10 lubi tę wiadomość

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananas123 wrote:
    Mi się wydaje że w Bobowózkach mówili, że śpiworek jest także do gondoli 🤔 chyba w przyszłym tygodniu w końcu pojedziemy zamówić, jeśli nic się nie zmieni i zostaniemy przy Venicci to dopytam o to.
    Anettka10 wrote:
    Kurcze, aż nie wiem jak to w naszym Venicci. Wydaje mi sie, ze spiworek byl do gondoli 🤔 ale teraz to już sama pewna nie jestem, a wszystko mamy jeszcze w kartonach

Właśnie w Bobowózkach jak kupowaliśmy to spiworek był w gondoli i dla mnie logiczne było, ze będzie tam pasowal. Ale na oficjalnej stronie Venicci jest napisane, ze to spiworek dedykowany do spacerówki 😅 moze uda nam sie dzisiaj odebrać wózek to dopytam. Następnym razem będę mądrzejsza na co zwracać uwagę 😁

@Judyta bardzo dobre masz te wyniki glukozy na czczo. :) a z tymi bakteriami w moczu to temat rzeka. Wystarczy źle pobrać i już wychodzą, albo raz kupiłam w aptece pudełeczka na mocz, ale nie były w foliowkach i tez wychodziły bakterie. 🙃

@duśka ja podobnie jak Ty mam wrażenie, że baldachim zaburza przeplyw powietrza. Domyślam sie, ze większość jest z tiulu i tu taki mój przykład - na sesji poślubnej fotograf kazała nam nakryć sie welonem, który był z tiulu jedwabnego. Powiem Wam, ze po kilku minutach nie mieliśmy czym oddychać i zrobiło nam sie gorąco 😬 wiem, ze to nie zakryje całego lozeczka, ale jednak częściowo ograniczy przeplyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 12:18

Nati_96, szlamek lubią tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Nati_96 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Carolyn o kurczę 🥺 teraz to mnie trochę wystraszyłaś, no muszę sama przemyśleć i zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 12:29

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati_96 wrote:
    @Carolyn o kurczę 🥺 teraz to mnie trochę wystraszyłaś, no muszę sama przemyśleć i zdecydować.

Przepraszam, nie chciałam Cie wystraszyć, ale temat jest poważny, więc faktycznie przemyśl dokładnie. 😊 a moze tez sama przetestuj, w sensie poloz sie pod takim tiulem i zobacz jak jest.

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.
    Lecę zaraz po dzieci na autobus.
    Melduję dziś +5 kg i brzuszek 😉
    1b86dfcf27737.jpghttps://zapodaj.net/plik-FeEA0Ls3Vd

Dzisiaj festy z okazji zakończenia ligi chłopaków więc moc atrakcją na popołudnie się szykuje.
    Miłego 👐🤰

Anettka10, przyszłamama96, Nati_96, Aszzz, Palaczowa, Nadzieja_95, Judyta_, Carolyn, Zło_snica, Pdes, szlamek, Patkaa94, ananas123, pupuś, sofiz, Korki lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 12.06 450 g szczęścia 🩷
    🩺10.07
  • Anettka10 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati_96 wrote:

Musisz zrobić tak, żebyś była spokojna o maluszka :)
    Ja tył łóżeczka i tak mam zabudowany więc przepływu powietrza nie będzie od tej strony.
    Tak jak pisalam wyżej, w razie co baldachim wezmę do tyłu i ogólnie jestem jakoś spokojna w tym temacie. Mały będzie non stop doglądany. Według mnie gorsze są te ochraniacze na szczebelki, warkocze itp.
    Przemyśl sobie na spokojnie i wybierz opcję, która dla Ciebie będzie odpowiednia. 😊
    Trzeba minimalizować ryzyko wszystkiego do minimum, ale nie można też dać się zwariować 😃

Nati_96 lubi tę wiadomość

👩🏻31

preg.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ