Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Wera92 wrote:Tak, szczególnie wieczorem, ale nie twardnieje mi przy tym brzuch, więc wydaje mi się że to od ruchów Małej te bóle
-
KASIEEK wrote:Was też tak pobolewa brzuch jak na okres? Nie jakos bardzo ale czuję + trochę krzyże 🤨
Tak, od kilku dni. Dziś z parkingu nie mogłam dojść do domu. Miałam wrażenie kuli między nogami, bólu podbrzusza jak na okres aż do pachwin. Szłam jak pingwin, prawie biegłam 😂😂😂Aszzz lubi tę wiadomość
👩
⏸️ 9.02.2025
Nifty pro zdrowy Synuś 💙
planowana CC -> 25.09 kwalifikacja -
Oby to nie były zwiastuny porodu 🤨 u mnie jeszcze wczesny tydzień..
Przed chwilą doczytałam, że z krwiodawstwa mogę sobie zamowic kartę z grupą krwi ale trzeba iść tam osobiście i się zastanawiam czy nie będzie to głupio wyglądać jak kobieta w ciazy wbije do punktu 😆Małopolska
Starania od 09.2024
Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
19.02 ⏸️
28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
14.03 kolejna wizyta
22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
2.05 wizyta u prowadzacego
30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
10.06 II prenatalne
-
@Onilora super, że samo się zaczęło.
Oby tylko poszło szybko i bez komplikacji.💛
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Rozwarcie już na 1.5 cm (ale szyjka długa), główka nisko. Liczę na samoistny poród przed terminem, aby uniknąć indukcji.Niestety mam podejrzenie cholestazy i jutro idę zrobić badania krwi.
Ja raczej zostaję na forum. Nie mam facebooka od lat a reklamy mi na forum nie dokuczają. Mam odpowiednie wtyczki do Firefoxa.
@Carolyn gdzieś przeczytałam, że pytałaś jak wygląda wizyta w poradni patologii ciąży. Zawsze najpierw się idzie do położnej do gabinetu. Położna mierzy ciśnienie, pyta czy były pobrane jakieś wyniki, staje się na wadze. Pyta o skurcze, obrzęki, żylaki itd. Wpisuje do karty ciąży. Dzisiaj miałam pierwszy raz KTG jeszcze przed wizytą u lekarza. Później czeka się na wizytę u lekarza a po wizycie idzie się ponownie do położnej umówić na kolejną wizytę, zgodnie z zaleceniem lekarza. W gabinecie gin pyta o samopoczucie, bada na fotelu, słucha tętna a po wizycie przekazuje zalecenia i skierowanie na badania. USG nie jest standardem.
Ja się czuję zaopiekowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:16
-
@Mama4 dziękuję za opis. 😊 a powiedz jeszcze czy zawsze zapisuje sie do tego samego dr i jest jeden prowadzący czy loteria? I jak jest z pobieraniem krwi, skierowania dają tylko do swojego lab? Dzis sie umowilam i zapisali mnie na przyszłą środę. Trochę mnie to stresuje, ze prawie koniec ciąży i takie zmiany mnie spotkały.
A co do podejrzenia cholestazy to masz uporczywy świąd skóry? Oby okazało sie to jakims uczuleniem i szybko minęło. Wyniki jutro bedziesz znać?
Weszłam z myślą, że są pozytywne wieści od Onilorak, a tu cichosza. Trzymam mocno kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:31
-
Mama4 wrote:@Onilora super, że samo się zaczęło.
Oby tylko poszło szybko i bez komplikacji.💛
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Rozwarcie już na 1.5 cm (ale szyjka długa), główka nisko. Liczę na samoistny poród przed terminem, aby uniknąć indukcji.Niestety mam podejrzenie cholestazy i jutro idę zrobić badania krwi.
Ja raczej zostaję na forum. Nie mam facebooka od lat a reklamy mi na forum nie dokuczają. Mam odpowiednie wtyczki do Firefoxa.
@Carolyn gdzieś przeczytałam, że pytałaś jak wygląda wizyta w poradni patologii ciąży. Zawsze najpierw się idzie do położnej do gabinetu. Położna mierzy ciśnienie, pyta czy były pobrane jakieś wyniki, staje się na wadze. Pyta o skurcze, obrzęki, żylaki itd. Wpisuje do karty ciąży. Dzisiaj miałam pierwszy raz KTG jeszcze przed wizytą u lekarza. Później czeka się na wizytę u lekarza a po wizycie idzie się ponownie do położnej umówić na kolejną wizytę, zgodnie z zaleceniem lekarza. W gabinecie gin pyta o samopoczucie, bada na fotelu, słucha tętna a po wizycie przekazuje zalecenia i skierowanie na badania. USG nie jest standardem.
Ja się czuję zaopiekowana.
A masz jakieś objawy tej cholestazy? Ja będąc w zeszłym tygodniu w szpitalu miałam podwyższony ALT i kwasy żółciowe w górnej normie, w tym tygodniu mam powtórzyć badania i się obserwować przede wszystkim czy nie ma świądu dłoni i stóp.Starania od 05/2022
Ona 29 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
❌️MTHFR hetero
❌️PAI-homo
❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
11.2024 r. Punkcja
11/2024 r. Transfer 4AA❌️
01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
(Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
5 dpt - 28,3
7 dpt - 103
9 dpt - 340
12 dpt - 1230
23 dpt - jest ❤️
Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
17+6 223g 🥰
20+5 400g 🥰
29+1 1380g 🥰
30+5 1670g 🥰
Czeka ❄️
-
@Carolyn ja zawsze zapisuję się do tej samej doktor Szwengier.
Skierowanie daje na papierze do Diagnostyki, nie wiem czy można wykonać gdzie indziej ale ja robię zawsze tam w lab w szpitalu w Zdrojach.
Mam nadzieję, że jutro będą wyniki badań. Jak tylko będą mam zadzwonić do poradni, aby lekarz do mnie oddzwonił.
Carolyn i Nadzieja, tak, od kilku dni odczuwam świąd skóry wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam o tym na wizycie i stąd podejrzenie cholestazy. -
@Mama4 dziekuje! Obym trafiła na tą Panią doktor skoro tak ją zachwalasz. 😊 jakby mozna bylo w każdym punkcie Diagnostyki to byłoby idealnie. Nie chce mi sie przebijać pół miasta rano na badania krwi 😅 ale np jak jestem u endokrynolog na Arkonskiej to tylko u nich można zrobic. Takze dopytam o to.
Kurcze, szkoda, że niby już koncowka ciąży, a macie takie kolejne niedogodności w postaci tego świądu. Jesli to faktycznie cholestaza, to oby szybko udalo sie zareagować i zwalczyć swędzenie. Z tego co pamiętam jak kiedyś o tym czytałam, to leczenie w postaci podania leków przynosi ukojenie, a po porodzie jak ręką odjął znika. -
Mama4 wrote:@Carolyn ja zawsze zapisuję się do tej samej doktor Szwengier.
Skierowanie daje na papierze do Diagnostyki, nie wiem czy można wykonać gdzie indziej ale ja robię zawsze tam w lab w szpitalu w Zdrojach.
Mam nadzieję, że jutro będą wyniki badań. Jak tylko będą mam zadzwonić do poradni, aby lekarz do mnie oddzwonił.
Carolyn i Nadzieja, tak, od kilku dni odczuwam świąd skóry wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam o tym na wizycie i stąd podejrzenie cholestazy.
Oby okazało się, że to nie ta cholestaza 🤞Starania od 05/2022
Ona 29 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
❌️MTHFR hetero
❌️PAI-homo
❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
11.2024 r. Punkcja
11/2024 r. Transfer 4AA❌️
01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
(Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
5 dpt - 28,3
7 dpt - 103
9 dpt - 340
12 dpt - 1230
23 dpt - jest ❤️
Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
17+6 223g 🥰
20+5 400g 🥰
29+1 1380g 🥰
30+5 1670g 🥰
Czeka ❄️
-
Jestem w szpitalu. Z małą wszystko ok, jest główką w dół. Rozwarcie na opuszek ale to nic takiego. Wszystkie parametry ma w normie. Nerki zobaczyła i też niby ok. Zostaje na oddziale, zaraz będę mieć badania krwi i moczu i rano omówienie wyników i zobaczymy co dalej.
Przyjechałam do szpitala bo zaczęłam siusiać z krwią na różowo.
Teraz mam znów Ktg i czekam do rana na wyniki i obchód.Aszzz lubi tę wiadomość
Okolice Poznania 👐
2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
"Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
7.02⏸️
27.02- jest ❤️
10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
17.04- 8 cm szczęścia ❤️
🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
🩺 12.06 450 g szczęścia 🩷
🩺10.07 800 g szczęścia 🩷
🩺07.08 1500g szczęścia🩷
🩺28.08 2 kg szczęścia🩷
🩺18.09 -
Wdzięczna wrote:Jestem w szpitalu. Z małą wszystko ok, jest główką w dół. Rozwarcie na opuszek ale to nic takiego. Wszystkie parametry ma w normie. Nerki zobaczyła i też niby ok. Zostaje na oddziale, zaraz będę mieć badania krwi i moczu i rano omówienie wyników i zobaczymy co dalej.
Przyjechałam do szpitala bo zaczęłam siusiać z krwią na różowo.
Teraz mam znów Ktg i czekam do rana na wyniki i obchód. -