X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Aszzz Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, do końca przepowiedni Patki zostały 3 godziny, czyżby @OniloraK już urodziła? Coś cicho jest :>

Wera92, Malgo49 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aszzz Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Was też tak pobolewa brzuch jak na okres? Nie jakos bardzo ale czuję + trochę krzyże 🤨
    Tak, od 3 dni, szczególnie wieczorem/ w nocy

preg.png
  • Wera92 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Was też tak pobolewa brzuch jak na okres? Nie jakos bardzo ale czuję + trochę krzyże 🤨

Tak, szczególnie wieczorem, ale nie twardnieje mi przy tym brzuch, więc wydaje mi się że to od ruchów Małej te bóle

preg.png
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera92 wrote:
    Tak, szczególnie wieczorem, ale nie twardnieje mi przy tym brzuch, więc wydaje mi się że to od ruchów Małej te bóle
    Mnie też rano trochę jak na okres. I w ogóle mam wrażenie że dzisiaj nad wyraz się ciągle rusza. Nie wiem czy się martwić. Dobrze ,że jutro doktorek.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • Malgo49 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:

Tak, od kilku dni. Dziś z parkingu nie mogłam dojść do domu. Miałam wrażenie kuli między nogami, bólu podbrzusza jak na okres aż do pachwin. Szłam jak pingwin, prawie biegłam 😂😂😂

Aszzz lubi tę wiadomość

👩

⏸️ 9.02.2025

Nifty pro zdrowy Synuś 💙

planowana CC -> 25.09 kwalifikacja
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 15 września, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie były zwiastuny porodu 🤨 u mnie jeszcze wczesny tydzień..

Przed chwilą doczytałam, że z krwiodawstwa mogę sobie zamowic kartę z grupą krwi ale trzeba iść tam osobiście i się zastanawiam czy nie będzie to głupio wyglądać jak kobieta w ciazy wbije do punktu 😆

Małopolska
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Onilora super, że samo się zaczęło. :) Oby tylko poszło szybko i bez komplikacji.💛

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Rozwarcie już na 1.5 cm (ale szyjka długa), główka nisko. Liczę na samoistny poród przed terminem, aby uniknąć indukcji. :) Niestety mam podejrzenie cholestazy i jutro idę zrobić badania krwi. :/

Ja raczej zostaję na forum. Nie mam facebooka od lat a reklamy mi na forum nie dokuczają. Mam odpowiednie wtyczki do Firefoxa. ;)

@Carolyn gdzieś przeczytałam, że pytałaś jak wygląda wizyta w poradni patologii ciąży. Zawsze najpierw się idzie do położnej do gabinetu. Położna mierzy ciśnienie, pyta czy były pobrane jakieś wyniki, staje się na wadze. Pyta o skurcze, obrzęki, żylaki itd. Wpisuje do karty ciąży. Dzisiaj miałam pierwszy raz KTG jeszcze przed wizytą u lekarza. Później czeka się na wizytę u lekarza a po wizycie idzie się ponownie do położnej umówić na kolejną wizytę, zgodnie z zaleceniem lekarza. W gabinecie gin pyta o samopoczucie, bada na fotelu, słucha tętna a po wizycie przekazuje zalecenia i skierowanie na badania. USG nie jest standardem.
    Ja się czuję zaopiekowana. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:16

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mama4 dziękuję za opis. 😊 a powiedz jeszcze czy zawsze zapisuje sie do tego samego dr i jest jeden prowadzący czy loteria? I jak jest z pobieraniem krwi, skierowania dają tylko do swojego lab? Dzis sie umowilam i zapisali mnie na przyszłą środę. Trochę mnie to stresuje, ze prawie koniec ciąży i takie zmiany mnie spotkały.
    A co do podejrzenia cholestazy to masz uporczywy świąd skóry? Oby okazało sie to jakims uczuleniem i szybko minęło. Wyniki jutro bedziesz znać?

Weszłam z myślą, że są pozytywne wieści od Onilorak, a tu cichosza. Trzymam mocno kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:31

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Nadzieja_95 Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    @Onilora super, że samo się zaczęło. :) Oby tylko poszło szybko i bez komplikacji.💛

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Rozwarcie już na 1.5 cm (ale szyjka długa), główka nisko. Liczę na samoistny poród przed terminem, aby uniknąć indukcji. :) Niestety mam podejrzenie cholestazy i jutro idę zrobić badania krwi. :/

Ja raczej zostaję na forum. Nie mam facebooka od lat a reklamy mi na forum nie dokuczają. Mam odpowiednie wtyczki do Firefoxa. ;)

@Carolyn gdzieś przeczytałam, że pytałaś jak wygląda wizyta w poradni patologii ciąży. Zawsze najpierw się idzie do położnej do gabinetu. Położna mierzy ciśnienie, pyta czy były pobrane jakieś wyniki, staje się na wadze. Pyta o skurcze, obrzęki, żylaki itd. Wpisuje do karty ciąży. Dzisiaj miałam pierwszy raz KTG jeszcze przed wizytą u lekarza. Później czeka się na wizytę u lekarza a po wizycie idzie się ponownie do położnej umówić na kolejną wizytę, zgodnie z zaleceniem lekarza. W gabinecie gin pyta o samopoczucie, bada na fotelu, słucha tętna a po wizycie przekazuje zalecenia i skierowanie na badania. USG nie jest standardem.
    Ja się czuję zaopiekowana. :)

A masz jakieś objawy tej cholestazy? Ja będąc w zeszłym tygodniu w szpitalu miałam podwyższony ALT i kwasy żółciowe w górnej normie, w tym tygodniu mam powtórzyć badania i się obserwować przede wszystkim czy nie ma świądu dłoni i stóp.

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️PAI-homo
    ❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
    09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer 4AA❌️
    01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
    17+6 223g 🥰
    20+5 400g 🥰
    29+1 1380g 🥰
    30+5 1670g 🥰

Czeka ❄️

preg.png
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Carolyn ja zawsze zapisuję się do tej samej doktor Szwengier. :) Skierowanie daje na papierze do Diagnostyki, nie wiem czy można wykonać gdzie indziej ale ja robię zawsze tam w lab w szpitalu w Zdrojach.
    Mam nadzieję, że jutro będą wyniki badań. Jak tylko będą mam zadzwonić do poradni, aby lekarz do mnie oddzwonił.

Carolyn i Nadzieja, tak, od kilku dni odczuwam świąd skóry wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam o tym na wizycie i stąd podejrzenie cholestazy.

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mama4 dziekuje! Obym trafiła na tą Panią doktor skoro tak ją zachwalasz. 😊 jakby mozna bylo w każdym punkcie Diagnostyki to byłoby idealnie. Nie chce mi sie przebijać pół miasta rano na badania krwi 😅 ale np jak jestem u endokrynolog na Arkonskiej to tylko u nich można zrobic. Takze dopytam o to.

Kurcze, szkoda, że niby już koncowka ciąży, a macie takie kolejne niedogodności w postaci tego świądu. Jesli to faktycznie cholestaza, to oby szybko udalo sie zareagować i zwalczyć swędzenie. Z tego co pamiętam jak kiedyś o tym czytałam, to leczenie w postaci podania leków przynosi ukojenie, a po porodzie jak ręką odjął znika.

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Nadzieja_95 Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    @Carolyn ja zawsze zapisuję się do tej samej doktor Szwengier. :) Skierowanie daje na papierze do Diagnostyki, nie wiem czy można wykonać gdzie indziej ale ja robię zawsze tam w lab w szpitalu w Zdrojach.
    Mam nadzieję, że jutro będą wyniki badań. Jak tylko będą mam zadzwonić do poradni, aby lekarz do mnie oddzwonił.

Carolyn i Nadzieja, tak, od kilku dni odczuwam świąd skóry wieczorem i w nocy. Dzisiaj powiedziałam o tym na wizycie i stąd podejrzenie cholestazy.

Oby okazało się, że to nie ta cholestaza 🤞

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️PAI-homo
    ❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
    09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer 4AA❌️
    01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
    17+6 223g 🥰
    20+5 400g 🥰
    29+1 1380g 🥰
    30+5 1670g 🥰

Czeka ❄️

preg.png
  • Kiki2025 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onilorak trzymamy kciuki 🤞🤞🥰

Dziewczyny, a nie korzystacie z apki ovu? Ja mam sporadycznie reklamę jakis pasek.

• Wdzięczna Autorytet

Wysłany: 15 września, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Z małą wszystko ok, jest główką w dół. Rozwarcie na opuszek ale to nic takiego. Wszystkie parametry ma w normie. Nerki zobaczyła i też niby ok. Zostaje na oddziale, zaraz będę mieć badania krwi i moczu i rano omówienie wyników i zobaczymy co dalej.
    Przyjechałam do szpitala bo zaczęłam siusiać z krwią na różowo.
    Teraz mam znów Ktg i czekam do rana na wyniki i obchód.

Aszzz lubi tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 12.06 450 g szczęścia 🩷
    🩺10.07 800 g szczęścia 🩷
    🩺07.08 1500g szczęścia🩷
    🩺28.08 2 kg szczęścia🩷
    🩺18.09
  • Aszzz Ekspertka

Wysłany: 15 września, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Jestem w szpitalu. Z małą wszystko ok, jest główką w dół. Rozwarcie na opuszek ale to nic takiego. Wszystkie parametry ma w normie. Nerki zobaczyła i też niby ok. Zostaje na oddziale, zaraz będę mieć badania krwi i moczu i rano omówienie wyników i zobaczymy co dalej.
    Przyjechałam do szpitala bo zaczęłam siusiać z krwią na różowo.
    Teraz mam znów Ktg i czekam do rana na wyniki i obchód.
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i żeby położenie się już nie zmieniło 🌸

preg.png
‹‹ 725 726 727 728 729
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ