Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie nacina się po to żeby chronić krocze- głównie chodzi o mięśnie dna miednicy, żeby uchronić przed późniejszym nietrzymaniem moczu. A na żywca to też sobie nie wyobrażam
Dlatego będzie ZO.
A co do balonika - trochę się boję że zostanę tam taka porozciągana… Macie jakieś opinie od dziewczyn które stosowały? Bo urodzić to jedno, ale po porodzie jakieś życie seksualne tez chcialabym mieć
jacusianka wrote:Polkosia, ja też się nastawiam na balonik:) mam nadzieję, że dzięki temu nie bedzie ani nacinania, ani pęknięcia.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, też cięzarówką, o nacinaniach i pęknięciach. Mi się wydaje, że lepsze nacięcie, w końcu jest jakoś kontrolowane... a peknięcie niewiadomo jak duże będzie. Koleżanka twierdzi, że pęknięcie to sama natura i sama zdecyduje jak duże jest potrzebne.
Mnie w ogóle poród przeraża. Do kanałowego nie siądę bez znieczuleia, a tu jest chyba duzo, dużo gorzej -
Zwykła kochanie tez pomaga ale jest słabsza od forte tym się jedynie różnią , zwykłą ma 40 mg czegoś tam a forte 80 mg tak samo max ma 80 mg i do 4 nawet na dobre można wziasc tej max i forte no ale oczywiście bez przesady mowie tylko jak wolno , dodatkowo jak laski mówią magnez i meliske wypij sobie. . odpocznij tak mi przykro: (
-
Ja swoje z tym kroczem też przeszłam, nie dość, ze porór masakryczny to pozniej miałam stan zapalny krocza, wkoło rany tak miałam spuchnięte, że z "jajkiem" chodziłam. Przez te krocze nie chcieli mnie ze szpitala wypisać, a że chciałam po tym wszytskim co tam przeżyłam uciec jak najszybciej z tego szpitala to postanowiłam to zrobić na własne żadanie. W szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie, w domu brałam go jeszcze tydzień w tabletkach.
I nawet wczoraj cały wieczór czytałam o tym masażu. Balonik trochę kosztuje. Ale po 32 czy 34 tyg można samemu rozpocząć masaż krocza. Macie jakieś znajome, które tego próbowały?
Ja mam w domu kulki gejszy, ale w ciaży podobno są niewskazanie, wiec pozostaje samodzielne ćwiczenie też mieśni Kegla. -
Misiowa tak mi przykro
trzymaj się kochana.
Jak rodziłam swoją Nikolcie to zmarł mój ukochany dziadek(tez z nim mieszkałam) mówią ze jak dziadkowie umierają,robią miejsce dla nowonarodzonych ale to przesądy...
Misiowa weź sobie normalną Nospe tez powinna pomóc jak mówi Polkosia może weź dwie sztuki do tego wypij meliske.
Polkosia kochana to żeś nieźle obkupiła Klementysie...od razu pól bagażnika;) jak szaleć to szaleć...hehe
Dziewczyny piszecie o porodzie a ja uważam ze trzeba mieć pozytywne nastawienie i to jest polowa sukcesu!!! Ja w ogóle sie nie bałam i btlam nastawiona bojowo (co ja nie dam rady??). Do tego miała podwójne parcia (pielęgniarka mi brawa bila). Rodziłam 4,5godz. Miałam podane Oxy i żadnych znieczulaczy u nas nikt nie dawał nawet nie pytal...przeżyłam to i teraz dam
radę. Nie inaczej) żałuję jednego ze nie było przy mnie męża (ale on raczej tchórzliwy) bo teraz tez nie chce być...kurde a ta bym chciała! Zazdroszczę Wam dziewczyny że wasi partnerzy chcą uczestniczyć w porodzie bo to jest naprawdę ważne...wspomnicie moje słowa.
Mojego męża brzydzą takie rzeczy i boi sie ze zobaczy coś czego będzie żałował....(a niech go gęś kopnie!).
Nic sama dam radę.
Odnośnie podgrzewaczy i laktatorów tak jak pisała wcześniej bodajże Zakocona,dobrze napisala jak dobrze pamiętam...
Ale mi podgrzewacz byl nie potrzebny i w ogóle jak dla mnie strata pieniędzy,a laktator nie dla każdej sie przyda. Myślę że warto o nim pomyśleć po porodzie i tez będzie dobrze. Ja kupiłam elektryczny (mąż kupił w aptece Baby One) bo miałam Malo pokarmu i żeby pobudzić laktację ale przecież nie każda z nas będzie miała problem z pokarmem. Także raczej doradzam wstrzymać sie z kupnem.polkosia, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Kasiulka, moja koleżanka stosowała i w ciągu połogu praktycznie wróciło wszystko do normy. Nie pękła nawet, dlatego ja się tak zajarałam tym
Prawda jest też taka, że jak lekarz czy położna dobrze masują to i bez przygotowania można urodzić i nie pęknąć (przykład - moja bratowa). I to przy pierwszym porodzie. Przy drugim pękła, ale to z powodu złego ułożenia dziecka.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Misiowa, bardzo mi przykro. Co do Twojego pytania, to dziewczyny już odpowiedziały, a ją nie mam nic do dodania.
Battinka, u mnie z mężem podobną sytuacja. Na początku chciałam, a później zaczęła się głębiej zastanawiać, to nie chciałabym, żeby się zmuszał. Ale drugiej strony jeszcze nie przeczytalam żadnej negatywnej opinii, że mąż przeszkadzał, czy doszlo do rozwodu po tym co zobaczył... Musze z moim jeszcze ten temat przedyskutować
Mnie to chyba nic tak nie przeraża jak właśnie to nieszczęsnego pęknięcie. Ale póki co też mam bojowe nastawienietyle kobiet dało radę, to i ją dam
mam nadzieję
Zakręcona, to masz atrakcje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:14
-
No straszne , tak jebla drzwiami ze mi lustro spadło ale o dziwo nie potuklo się !
Paranoja jakas !
Wgle powiem Wam cos co mnie zszokowalo tak , ze nie mam mózgu !!!
Moja znajoma mieszkajaca za granica przyleciała do polski i spotkała znajomych i dziewczynę która w ciąży jest w 17 tyg czy tam 16 stym i wyobraźcie sobie ma prawie 23 lata , zaszła z facetem którego znała tydzień ale to pominmy ! Ona cpa ,pije i lata po dyskotekach w ciąży ...
Ona nie kryje się z piciem i normalnie w nocha wali , jak można być tak nieodpiwiedzialnym: o a ona zawsze była normalna , zaszła w ciążę i odjebalo jej: o -
Nom, przyznam że czasami ludzie mnie zaskakują....
Po naszym weselu szwagier mi mówił, że ich kuzynka w ciąży (siedziała z nim przy stoliku) i normalnie wódkę pila. Laska w sumie nie głupia, skończyła najlepsze liceum u nas w mieście, a taką sieczką zamiast mózgu
To widzę, że taką bliska sąsiadka, skoro u Ciebie aż lustro spadło. Strach z domu wychodzić. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Ale się rozpisałyście... aż ciężko było nadrobić ale się udało
Co do rzeczy od innych to ja z takich grubszych dostałam jedynie leżaczek bujaczek, który tu kiedyś pokazywałam ale jest w super stanieza to moja teściowa wpadła w zakuposzał i chodzi po lumpach i kupuje... najgorsze, że to co jej się podoba najbardziej to mi szczerze mówiąc tak średnio
Biorę te wszystkie rzeczy ale niektórych wcale bym mojej małej nie założyła bo widać, że są znoszone... Ja w lumpach szukam raczej rzeczy, które wyglądają jak nowe, nie mają sladów użytkowania a teściowa ehh... a nie mam odwagi nic jej powiedzieć
Zakocona możesz mi dopisać na liście imię dla córeczki, mąż co prawda co chwila wyskakuje z jakąś propozycją, z której się po kilku dniach sam wycofuje więc nie sądzę aby coś się zmieniło, tak więc my w październiku powitamy na świecie Kingę
Jeśli chodzi o planowanie płci to my nie planowaliśmy, ale przytulaliśmy się tylko raz w środę a owulkę miałam w piątek lub sobotę - chyba bardziej w sobotę bo najciemniejsza kreska wyszła na teście owulacyjnym i tym oto sposobem mamy córeczkęa najlepsze, że w poprzednich miesiącach przytulaliśmy się dzień w dzień i nic z tego nie wychodziło... Ja też już myślę o drugim... fajnie byłoby mieć parkę i to w niezbyt długim odstępie czasu... sama mam brata rok młodszego i fajnie się dogadywaliśmy i dalej dogadujemy
ale tak szybko na bank się nie zdecyduję na kolejne... raczej będzie ze 3 lata różnicy
Na liście, którą wkleiłam koleżanka wskazała 2 materace bo jeden kupowała do nich do łóżeczka, a drugie łóżeczko ma u swoich rodziców do których często jeździ i tam też kupiła nowy materacnatomiast nakładki na wc kupiła do szpitala żeby z bolącym tyłkiem móc usiąść na toalecie a nie robić na tzw. "narciarza"
Miska pytałaś o tartę z mascarpone i truskawkami, nie wiem czy to o mnie chodzi ale ja kiedyś fotkę wstawiałam... a korzystałam z tego przepisu
http://kameralna.com.pl/tarta-truskawkami-serkiem-mascarpone/
A ja wczoraj byłam w tesco i nawet nie wiedziałam, że mam regał z ciuszkami dla niemowląt... co prawda nie było ich zbyt wiele ale i tak kupiłam zestaw 5 body, 5 skarpeteczek i niedrapkimiałam jeszcze kupić śliniaczki ale już się powstrzymałam... najprawdopodobniej do kolejnych zakupów jak znów te śliczności zobaczę
i oczywiście wybieram się w najbliższych dniach do smyka... takie przeceny, że trzeba skorzystać
a moje zamówienie w Gemini wynosi już przeszło 400 zł i na tym nie koniec
ciekawa jestem ile wyniesie ostatecznie...
Zakręcona mnie męczyły zaparcia ale odkąd zaczęłam robić koktajle ze szpinakiem, mango, bananem, kiwi i siemieniem lnianym oraz wodą i miodem to przeszłojeśli coś takiego przejdzie Ci przez gardło to spróbuj
Trochę drogi ten laktator ale skoro polecacie to będę musiała nabyć
Dzięki za wszystkie opinie
O kurcze trochę mnie przerażacie tymi opowieściami o pękaniu, krwi itd. Ja każde leczenie zęba miałam ze znieczuleniemdlatego raczej nic nie będę oglądała, nic czytała, mam zbyt bujną wyobraźnię... wystarczą mi opowieści koleżanek i to co przeczytałam tutaj... wolę iść na żywioł... Tyle kobiet urodziło więc i ja dam radę
Misiowa przykro mi z powodu babcitrzymaj się i próbuj nie denerwować.
Zakręcona to masz wesoło... uważaj żeby i Tobie się nie dostało...
Nynusia, miska2503 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie. Ja to lubię piwko z sokiem malinowym
ale odkąd zobaczyła 2 kreski to nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby się napic. Chociaż ostatnio w jeden dzień to mi się palić chciało
i z takim żalem w oczach patrzylam na babkę z fajka, która szła gdzieś ulica
hehe, ale to jednorazowy napad i opanowałam go
-
Estrella, u mnie też w koszyku było za mniej więcej 650 zł (ale był w tym laktator)
No i te nakładki na kibelek to chyba też niezla sprawa. Szczególnie w takich okolicznościach
Smigam robić salatke i chyba sobie dziś grilla zrobimy z mężemestrella lubi tę wiadomość
-
Mnie się chciało odkad zaszlam napić piwa i zapalic fajke tez ale normalka ze nie wypilam i nie zapalilam . Nie no kochana bez przesady nie mam za co hahaha
Mmmm te składniki co wymiemilas wszystkie lubię ale połączenie ich wspólne ?! Spróbuje na pewno ! Lubię kombinowac hahahaestrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj dziewczynki nie sposob was nadrobic i odpisac , bo u mnie taka skleroza ze zaraz nie pamietam co i komu mialam napisac ale widze ze nowe tematy sie pojawiaja , koszule porody , no juz coraz blizej i teraz juz zamiast "objawy ciazowe" beda tematy " przygotowania do porodu" a co to bede za emocje jak sie zaczniemy rozpakowywac
Ciekawe kto pierwszy !
polkosia, jacusianka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość