Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie w 27 tygodniu
Dzis rowniez swietujemy 100-dniowke
Teraz wlasnie czekam w kolejce do endokrynologa bo mialam przyjsc do kontroli...
Widze, ze nie tylko ja mialam dzis ciezka noc... Dlugo nie moglam zasnac, pozniej ciagle sie budzilam... Jakos ciezko mi sie ostatnio w lozku ulozyc... Jak za dlugo leze na ktoryms boku to mnie biodra bola i tak sie krece... Ojj niech ten czas leci
Nynusia, nat_alia, IviQ lubią tę wiadomość
-
W urządzaniu pokoiku dla dziecka czerpiecie skaś inspiracje?czy tak w glowie to poprostu widzicie? Moze ktos moze polecic jakąś stronę? My pewnie za jakis czas zaczniemy po malutku remontowac pokoik ze wzgledu na to zeby móc gdzies rzeczy dla dzidziusia gromadzić i małą burze mozgu na ten temat juz mamy za sobą.jednogłośnie chcielibyśmy pojść w mięte no i białe mebelki ale chciałabym gdzies coś może podpatrzeć.pokoik mamy naprawde malutki i cięzko mi sobie wyobrazic jak zrobić zeby bylo dobrze:/
-
Dzień dobry .
Co do porodów to mnie bez różnicy , jak Blondik napisała ... Najważniejsze żeby było dziecko zdrowe i wszystko poszło pomyślnie:) chociaż nie powie! , ze jednak bardziej bym wolała SN ale generalnie to bez znaczenia większego .
WiedzmaMaKota a przypomnim mi o co chodziło jeśli możesz ze pisalas o położnej ? No zapomnialam ! :p
Ja dziś carbonare robię na obiadek a na deser babeczki no mam straszna ochotęcarbonara raczej na drugi obiad bo dziś dokonczylam krupnik
-
My w ogóle nie robimy dziecięcego. I tak łóżeczko będzie stało u nas, a w pokoju dziecięcym jest wielka szafa wnękowa. Jedyne co, to lampy kupimy, bo na razie tylko żarówki są. I będą ściany na biało, bez żadnych pstrokatych kolorów, z jakąś ew naklejką na ścianę i drewniane literki z imieniem dziecka, które na ścianie zawisną.
nat_alia, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
zetaaa wrote:Dziewczyny ja sobie nie wyobrazam rodzic bez znieczulenia sn rodzilam tak 24h poczym cc mi zrobili wiec za tym idzue ze sn u mnie nie wchodzi w rachube.bo znieczulenie zewnotrz oponowe jest mi niewsazane przez clexan i kregoslup
Nic mi lekarz nie mówił, ze przy clexanie nie mozna zzo....muszę sie dowiedzieć w takim razie troszkę mnie zaniepokoilas.... -
My mamy właśnie taka średnia sypialnie bo ma ok 15 m ale w niej jest wielkie łóżko nasze , szafa , dwie komody i taka wnęka co sporo zajmuje miejsca ...
Ale mamy takie miejsce ładne specjalnie na lozeczko:) mam nadzieje tylko ze się zmieści bo nie wymierzalismy nic ale na oko dobrze wyglądało: o -
My planujemy w sypialni miec tylko łozeczko dostawke i maly bedzie tam z nami spal do ok pol roku jesli chodzi o noc, bo w dzien od raxu chce go przyzwyczajac do jego pokoju, bo wiem jak trudno potem dziecko "wypedzić" z sypialni rodziców:D
a literki z imieniem tez zawisną z tym ze nad lozeczkiem i beda prawdopodobnie takie jak komplet minky, bo takie mi sie spodobaly.pstrokayo napewno u nas nie bedzie bo tego nie lubimy, mieszkanie mamy raczej w stylu minimalistycznym i w kazdym pokoju tylko jeden akcent kolorystyczny i tak wlasnie u synka wymyslilismy jadna mięte, bo po oczach nie razi;) -
Arielka wrote:Zapisałam się do szkoły rodzenia na sierpnień i wrzesień bo wcześniejsze zajęcia były w czerwcu i się nie załapałam
Myslicie, że nie za późno?
z" wiedza" ze szkoły będziesz na bierzaco , nie zapomnisz chociaż większości jak laski które w sierpniu np. Ja koncza
-
termin mam 11 pazdziernika wiec za 100 dni:D ale ja mam cesarke i lekarz mi mówił, że około tygodnia wcześniej a ponieważ tam wypada weekend więc pewnie w okolicach 1,2 pazdziernika. wykłady są do 22 września a ostatnie cwiczenia 18 wrzesnia ale nie bede cwiczyc tylko ide na takie co pokazują jak się opiekować maluszkiem bo położna mi powiedziała, że cwiczenia mi nie potrzebne przed cesarką
nat_alia, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do pokoju to my mamy przeznaczony dla Młodego pokój ze ścianami szaro-beżowymi, właśnie szukam fajnych mebli (chcemy białe, jak najprostsze w designie, bez misiów, kotków ani samochodów
). Do tego będą dodatki błękitne, z akcentami marynistycznymi - ale wszystko tak, żeby można było wymienić w razie, jak jemu albo nam się odmieni
-
Arielka wrote:Zapisałam się do szkoły rodzenia na sierpnień i wrzesień bo wcześniejsze zajęcia były w czerwcu i się nie załapałam
Myslicie, że nie za późno?
Zakręcona, to macie sypialnię prawie 2x większą niż naszaArielka lubi tę wiadomość