X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka...nogdy nie robiłam chłodnika...:) może kiedyś się odważe. tylko musze sprawdzić jak tam cukry:)
    ja dziś mam krem z cukinii i placuszki z amarantusa...jeszcze nie wiem z czym:):)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale jestem szczęśliwa po wizycie! słyszałam serduszko <3

jacusianka, Blondik, ~Rewianka~, ewwiel, ZakręconaOna, jaroszka, Nynusia, lojkalojka, lili_madlen, IviQ, Zelma lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, jogurt naturalny, troche przypraw, ogórek, pęczek rzodkiewki, czosnek, koperek i jajko na twardo nie powinno podnieść cukru, tak mysle

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pomyślę w takim razie ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 27 tygodniu :-)
    Dzis rowniez swietujemy 100-dniowke <3

Teraz wlasnie czekam w kolejce do endokrynologa bo mialam przyjsc do kontroli...

Widze, ze nie tylko ja mialam dzis ciezka noc... Dlugo nie moglam zasnac, pozniej ciagle sie budzilam... Jakos ciezko mi sie ostatnio w lozku ulozyc... Jak za dlugo leze na ktoryms boku to mnie biodra bola i tak sie krece... Ojj niech ten czas leci :-)

Nynusia, nat_alia, IviQ lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W urządzaniu pokoiku dla dziecka czerpiecie skaś inspiracje?czy tak w glowie to poprostu widzicie? Moze ktos moze polecic jakąś stronę? My pewnie za jakis czas zaczniemy po malutku remontowac pokoik ze wzgledu na to zeby móc gdzies rzeczy dla dzidziusia gromadzić i małą burze mozgu na ten temat juz mamy za sobą.jednogłośnie chcielibyśmy pojść w mięte no i białe mebelki ale chciałabym gdzies coś może podpatrzeć.pokoik mamy naprawde malutki i cięzko mi sobie wyobrazic jak zrobić zeby bylo dobrze:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Co do porodów to mnie bez różnicy , jak Blondik napisała ... Najważniejsze żeby było dziecko zdrowe i wszystko poszło pomyślnie:) chociaż nie powie! , ze jednak bardziej bym wolała SN ale generalnie to bez znaczenia większego .
    WiedzmaMaKota a przypomnim mi o co chodziło jeśli możesz ze pisalas o położnej ? No zapomnialam ! :p
    Ja dziś carbonare robię na obiadek a na deser babeczki no mam straszna ochotę :) carbonara raczej na drugi obiad bo dziś dokonczylam krupnik

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ogóle nie robimy dziecięcego. I tak łóżeczko będzie stało u nas, a w pokoju dziecięcym jest wielka szafa wnękowa. Jedyne co, to lampy kupimy, bo na razie tylko żarówki są. I będą ściany na biało, bez żadnych pstrokatych kolorów, z jakąś ew naklejką na ścianę i drewniane literki z imieniem dziecka, które na ścianie zawisną.

nat_alia, BATTINKA lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny ja sobie nie wyobrazam rodzic bez znieczulenia sn rodzilam tak 24h poczym cc mi zrobili wiec za tym idzue ze sn u mnie nie wchodzi w rachube.bo znieczulenie zewnotrz oponowe jest mi niewsazane przez clexan i kregoslup :)

Nic mi lekarz nie mówił, ze przy clexanie nie mozna zzo....muszę sie dowiedzieć w takim razie troszkę mnie zaniepokoilas....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie robimy , mały będzie miał z nami pokój dopóki nie zmienimy mieszkania na większe a kiedy to nastąpi się okaże: D
    My zrobimy u nas w sypialni kącik dla synka , lozeczko itp a nad jakieś literki , lampeczki male i wsio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy jeszcze nie wymyślili, gdzie łóżeczko w naszym pokoju stanie, bo nasza sypialnia jest mała. Na początek będzie kosz mojżesza przy naszym łóżku, a potem będziemy kombinować :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia na sierpnień i wrzesień bo wcześniejsze zajęcia były w czerwcu i się nie załapałam :( Myslicie, że nie za późno?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy właśnie taka średnia sypialnie bo ma ok 15 m ale w niej jest wielkie łóżko nasze , szafa , dwie komody i taka wnęka co sporo zajmuje miejsca ...
    Ale mamy takie miejsce ładne specjalnie na lozeczko:) mam nadzieje tylko ze się zmieści bo nie wymierzalismy nic ale na oko dobrze wyglądało: o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy w sypialni miec tylko łozeczko dostawke i maly bedzie tam z nami spal do ok pol roku jesli chodzi o noc, bo w dzien od raxu chce go przyzwyczajac do jego pokoju, bo wiem jak trudno potem dziecko "wypedzić" z sypialni rodziców:D
    a literki z imieniem tez zawisną z tym ze nad lozeczkiem i beda prawdopodobnie takie jak komplet minky, bo takie mi sie spodobaly.pstrokayo napewno u nas nie bedzie bo tego nie lubimy, mieszkanie mamy raczej w stylu minimalistycznym i w kazdym pokoju tylko jeden akcent kolorystyczny i tak wlasnie u synka wymyslilismy jadna mięte, bo po oczach nie razi;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Zapisałam się do szkoły rodzenia na sierpnień i wrzesień bo wcześniejsze zajęcia były w czerwcu i się nie załapałam :( Myslicie, że nie za późno?
    Ja myślę , ze dobrze :) z" wiedza" ze szkoły będziesz na bierzaco , nie zapomnisz chociaż większości jak laski które w sierpniu np. Ja koncza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy arielka masz tp? I do kiedy jest SR? Bo dobrze zebys z niej do konca skorzystała;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam 11 pazdziernika wiec za 100 dni:D ale ja mam cesarke i lekarz mi mówił, że około tygodnia wcześniej a ponieważ tam wypada weekend więc pewnie w okolicach 1,2 pazdziernika. wykłady są do 22 września a ostatnie cwiczenia 18 wrzesnia ale nie bede cwiczyc tylko ide na takie co pokazują jak się opiekować maluszkiem bo położna mi powiedziała, że cwiczenia mi nie potrzebne przed cesarką :)

nat_alia, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokoju to my mamy przeznaczony dla Młodego pokój ze ścianami szaro-beżowymi, właśnie szukam fajnych mebli (chcemy białe, jak najprostsze w designie, bez misiów, kotków ani samochodów ;) ). Do tego będą dodatki błękitne, z akcentami marynistycznymi - ale wszystko tak, żeby można było wymienić w razie, jak jemu albo nam się odmieni ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze zdazysz;) faktycznie przy cc to pewnie polowa ci sie nie przyda z SR:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    ja idę tak samo. ja tam nie uważam, że za późno. całą wiedzę będziesz miała na świeżo.

Zakręcona, to macie sypialnię prawie 2x większą niż nasza :P

Arielka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ