Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona,ale akcja... Brak słów;)
Aanaa,to widzę ze u nas podobne święto dzisiaj:) ja tez bylam ostatni dzien w pracy i od pon na L4:) na pewno jeszcze będę pomagala koleżankom telefonicznie i mejlowo,ale juz nie będę jeździćmąż mi strasznie zazdrości,bo tez juz go w pracy wkurzają
Z tym wolnym to mamy fajnie my kobitki:)
Ja to słyszałam,ze pampersy są najlepsze,bo bokami siuśki nie wylatują,ale to życie zweryfikuje:) ja tam mam swoje kosmetyki,olejki,mydla,moze kupie ten plyn do mycia z babydream,ale ja używam mydla z czarnych oliwek i uwielbiam je:) moze dzidzia tez będzie lubić
A chusteczek nie będę używać,jedynie na wyjazdy, bo wole waciki moczone w wodzie do przemywania pupci:)
A zgadzam się,ze nieraz najdroższe i najbardziej promowane produkty są najbardziej nafaszerowane chemia. Ja szok przezylam jak przeczytałam sklad danona, np danonki przeznaczone dla dzieci,albo danio. Masakra, jogurty polskich mleczarni nie dość ze tansze to maja czesto normalne sklady:)aanaa, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja natomiast mam pytanie odnośnie prania ciuszków i innych rzeczy dla maluszków. Ile razy, w jakich proszkach/płynach, w jakiej temperaturze planujecie prać ciuszki nowe/otrzymane od innych/z secondhandów... a także kocyki, pościele, prześcieradła, pieluszki tetrowe i flanelowe oraz śpiworki i rożki
Chyba wszystko z tych rzeczy powinno być wyprane prawda? Mam w pralce program do ciuchów dziecięcych ale temperatura prania to 95 stopni... Na wielu ciuszkach mam zalecenie prania w 30/40/60 stopniach... Te ciuszki chyba nie bardzo wytrzymałyby długotrwałe działanie takiej gorącej wody...
-
Fatim wrote:Mnie zastanawiają kosmetyki OILATUM BABY,Oillan i Emollium, bo sroka mało o nich pisze chyba tylko 2 przykłady w całej kategorii kosmetyków dla dzieci widziałam. Co myślicie o tych markach ?
no może faktycznie nie ma tam bardzo szerokiego opisu emolientów ale z tego co wyczytałam jest zdania że emolientów bez potrzeby się nie stosuje (to też usłyszałam na szkole rodzenia).
Można je zastąpić np. oliwką lub np. kosmetykami naturalnymi. Do natłuszczania np. na szkole rodzenia położna z naturalnych kosmetyków polecała olejek kokosowy lub migdałowy albo oliwę z oliwek. Emolienty można stosować jeżeli jest już to konieczne. Ja zacznę od tych najłagodniejszych żeby mieć możliwość w razie "w" włączenia emolientów.
Dziewczynki życzę Wam miłego weekendu,
buziakiFatim, estrella, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
I tak jak pisałam wstawiam zdjęcie mojej młodej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6820f1308738.jpg
Wczoraj miałam też sesję brzuszkową i czekam na efekty- jak tylko będę miała zdjęcia, to coś wrzucę
EDIT: jedno już mam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/968f82e14e81.jpg
A ja dzisiaj szczęśliwa, bo przyjeżdża mój M, od 2 maja go nie widziałam :)co prawda tylko na 1,5 tyg. ale dobre i to
Co do pieluch to ja najpierw używałam pampersa, później jakieś z kauflandu, a chusteczki pampersa sensitivetak próbowałam, co nie szkodzi młodemu...
Estrella co do prania to ja w proszku prałam Lovela 30-40 stopni i prasowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 19:49
agaton, szczesliwa_mamusia21, estrella, ~Rewianka~, Fatim, zakocona, BATTINKA, agania, Muffinka1019, Nynusia, Bąbelek, onka, lojkalojka, madu, Little Frog, linka220, Magnosia, FreshMm, Blondik, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Paula ale piękna niunia
nie moge sie napatrzeć ! Mały śliczny człowieczek
Milego wieczorku , ciesz sie mężem ! :*
Będę się cieszyć, ale mąż dopiero w nocy będzie, to mam jeszcze trochę dla Was czasuszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Paula niunia naprawdę boska!!! Maly wielki człowiek już takie te nasze dzieci prawdziwe bobaski:))
Sesja widzę że udana choć wstawiłaś tylko jedno zdjęcie:)) fajny kolorek sukienki taki oczojebny lubię takie:D
Fajnie ze się wreszcie doczekałaś męża, ja coś też wiem o tęsknocie:( to dziś będziecie sie cieszyć sobą całą noc) hehe.
paula1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Goście odlecieli, więc powoli coraz więcej czasu będę miała by z Wami pisać
Paula piękna Niunia i Ty też
Nie wiem kiedy nadrobię te wszystkie zaległości... mam ponad 300 stron nieprzeczytanych.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Ja wczoraj odebrałam wyniki z glukozy, wszystko w normie UFF, w Anglii chyba lepiej nie chorować, więc wielka ulga.
Dziś rano dorwał mnie pierwszy skurcz łydki.. ała
Do tego strasznie bolą mnie biodra jak śpię w nocy, jak na prawym to prawe, jak na lewym to lewe. I od tygodnia ręka, Mała musi uciskać jakiś nerw.
W pracy nerwówka, szkole na swoje miejsce dwie osoby i już mam dość. Jeszcze 3 tygodnie... i już będę miała z głowy.
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku?
paula1 lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny rzeczywiście nie mogę się doczekać męża
to będzie dłuuuuga noc
Battinka sporo zrobiłyśmy tych zdjęć, ale na razie dostałam jednoKumpela robi zdjęcia na weselu w weekend i muszę chwilę poczekać na swoje fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:53
Paula, piękne obydwie fotki! Śliczny brzuszek
Ja wczoraj zawiozlam kotkę na krycie, jutro zawoze drugą. Jak ruj nie chciały dostać, tak teraz mają obie.. Ta pierwsza pewnie się znowu nie pokryje
A dzisiaj jedziemy mierzyć foteliki w samochodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 07:17
paula1 lubi tę wiadomość
-
Paula śliczne zdhecia :*
Dziewczyny ja oszaleje...znowu nie śpię od 4!nietesciowka zaczęła zostawiać swojego kundla na korytarzu i jak zasnęłam po wyjeździe R do roboty tak wstałam bo pies zaczął szczekać strasznie głośno. Aż płakać mi się chciało...liczyłam na odrobinę snu...niebo piękne i czyste...zaraz sprawdzę pogodę...ahhh no i jitrk w końcu przyjeżdżają moi rodzicejestem tak podekscytowana , że zaczynam fiksować :p wiem że dzisiejszej nocy szybko nie zasne
Ide ogarnąć chate...w końcu do jutra aż tyle czasu nie mampaaa
paula1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Kupilam sobie w rossmannie oliwke na.rozstępy Babydream i jest superPięknie pachnie i nie jest taka tłusta jak np oliwka w żelu Johnsona
polecam Za to masło do ciała Hipp mama takie sobie Dziwny zapach pozostaje po jakimś czasie i taki piasek Używam teraz tylko na piersi
-
Ale piękne zdjęcia
Też myślałam o sesji super pamiątka
Wiedźma super by było co plum i dzidziuś urodzony w opakowaniu hihi
Zakocona powodzenia z tym kryciem oby zaskoczyły obie kotki będziecie mieć dużo maluchów
Paulla a co Ty u teściowej robisz?? Nie stresuj się zwłaszcza że zaraz czekają Cię mile chwile z rodzicami