X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ale akcja... Brak słów;)
    Aanaa,to widzę ze u nas podobne święto dzisiaj:) ja tez bylam ostatni dzien w pracy i od pon na L4:) na pewno jeszcze będę pomagala koleżankom telefonicznie i mejlowo,ale juz nie będę jeździć:) mąż mi strasznie zazdrości,bo tez juz go w pracy wkurzają:)
    Z tym wolnym to mamy fajnie my kobitki:)

Ja to słyszałam,ze pampersy są najlepsze,bo bokami siuśki nie wylatują,ale to życie zweryfikuje:) ja tam mam swoje kosmetyki,olejki,mydla,moze kupie ten plyn do mycia z babydream,ale ja używam mydla z czarnych oliwek i uwielbiam je:) moze dzidzia tez będzie lubić:)
    A chusteczek nie będę używać,jedynie na wyjazdy, bo wole waciki moczone w wodzie do przemywania pupci:)

A zgadzam się,ze nieraz najdroższe i najbardziej promowane produkty są najbardziej nafaszerowane chemia. Ja szok przezylam jak przeczytałam sklad danona, np danonki przeznaczone dla dzieci,albo danio. Masakra, jogurty polskich mleczarni nie dość ze tansze to maja czesto normalne sklady:)

aanaa, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja natomiast mam pytanie odnośnie prania ciuszków i innych rzeczy dla maluszków. Ile razy, w jakich proszkach/płynach, w jakiej temperaturze planujecie prać ciuszki nowe/otrzymane od innych/z secondhandów... a także kocyki, pościele, prześcieradła, pieluszki tetrowe i flanelowe oraz śpiworki i rożki :) Chyba wszystko z tych rzeczy powinno być wyprane prawda? Mam w pralce program do ciuchów dziecięcych ale temperatura prania to 95 stopni... Na wielu ciuszkach mam zalecenie prania w 30/40/60 stopniach... Te ciuszki chyba nie bardzo wytrzymałyby długotrwałe działanie takiej gorącej wody...

• agaton Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej chyba przeprać w wodzie 40 stopni i wyprasowac:)

estrella, BATTINKA lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Mnie zastanawiają kosmetyki OILATUM BABY,Oillan i Emollium, bo sroka mało o nich pisze chyba tylko 2 przykłady w całej kategorii kosmetyków dla dzieci widziałam. Co myślicie o tych markach ?

no może faktycznie nie ma tam bardzo szerokiego opisu emolientów ale z tego co wyczytałam jest zdania że emolientów bez potrzeby się nie stosuje (to też usłyszałam na szkole rodzenia).
    Można je zastąpić np. oliwką lub np. kosmetykami naturalnymi. Do natłuszczania np. na szkole rodzenia położna z naturalnych kosmetyków polecała olejek kokosowy lub migdałowy albo oliwę z oliwek. Emolienty można stosować jeżeli jest już to konieczne. Ja zacznę od tych najłagodniejszych żeby mieć możliwość w razie "w" włączenia emolientów.

Dziewczynki życzę Wam miłego weekendu :),
    buziaki :)

Fatim, estrella, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak pisałam wstawiam zdjęcie mojej młodej :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6820f1308738.jpg

Wczoraj miałam też sesję brzuszkową i czekam na efekty :) - jak tylko będę miała zdjęcia, to coś wrzucę :)
    EDIT: jedno już mam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/968f82e14e81.jpg

A ja dzisiaj szczęśliwa, bo przyjeżdża mój M, od 2 maja go nie widziałam :)co prawda tylko na 1,5 tyg. ale dobre i to :)

Co do pieluch to ja najpierw używałam pampersa, później jakieś z kauflandu, a chusteczki pampersa sensitive :) tak próbowałam, co nie szkodzi młodemu...

Estrella co do prania to ja w proszku prałam Lovela 30-40 stopni i prasowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 19:49

agaton, szczesliwa_mamusia21, estrella, ~Rewianka~, Fatim, zakocona, BATTINKA, agania, Muffinka1019, Nynusia, Bąbelek, onka, lojkalojka, madu, Little Frog, linka220, Magnosia, FreshMm, Blondik, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale piękna niunia <3 nie moge sie napatrzeć ! Mały śliczny człowieczek <3

Milego wieczorku , ciesz sie mężem ! :*

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Paula ale piękna niunia <3 nie moge sie napatrzeć ! Mały śliczny człowieczek <3

Milego wieczorku , ciesz sie mężem ! :*
    Ja też się nie mogę napatrzeć, takie fajne policzki ma :)
    Będę się cieszyć, ale mąż dopiero w nocy będzie, to mam jeszcze trochę dla Was czasu :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest a zdjęcie bardzo fajne :)

paula1 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesja ciążowa tez super ! Tez planuje jak mnie troche wywali ! :)

Policzi super , cala jest piekna ! Po prostu już widać jaki bedzie dzidzius , piekne!
    O to pewnie juz odliczasz godzinki i nie mozesz sie doczekac ! Ah znam to <3

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niunia naprawdę boska!!! Maly wielki człowiek już takie te nasze dzieci prawdziwe bobaski:))

Sesja widzę że udana choć wstawiłaś tylko jedno zdjęcie:)) fajny kolorek sukienki taki oczojebny lubię takie:D

Fajnie ze się wreszcie doczekałaś męża, ja coś też wiem o tęsknocie:( to dziś będziecie sie cieszyć sobą całą noc :)) hehe.

paula1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Goście odlecieli, więc powoli coraz więcej czasu będę miała by z Wami pisać :)
    Paula piękna Niunia i Ty też :)
    Nie wiem kiedy nadrobię te wszystkie zaległości... mam ponad 300 stron nieprzeczytanych.

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Ja wczoraj odebrałam wyniki z glukozy, wszystko w normie UFF, w Anglii chyba lepiej nie chorować, więc wielka ulga.

Dziś rano dorwał mnie pierwszy skurcz łydki.. ała :(
    Do tego strasznie bolą mnie biodra jak śpię w nocy, jak na prawym to prawe, jak na lewym to lewe. I od tygodnia ręka, Mała musi uciskać jakiś nerw.

W pracy nerwówka, szkole na swoje miejsce dwie osoby i już mam dość. Jeszcze 3 tygodnie... i już będę miała z głowy.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku :) ?

paula1 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny rzeczywiście nie mogę się doczekać męża :) to będzie dłuuuuga noc ;)

Battinka sporo zrobiłyśmy tych zdjęć, ale na razie dostałam jedno :) Kumpela robi zdjęcia na weselu w weekend i muszę chwilę poczekać na swoje fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:53

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1, cudne masz zdjęcia!! Malutka jest urocza :D

paula1 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam link odnośnie aktualnych promocji pieluszek i mleka -> http://mlekoipieluszki.pl/pieluszki

aanaa lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, piękne obydwie fotki! Śliczny brzuszek :)

Ja wczoraj zawiozlam kotkę na krycie, jutro zawoze drugą. Jak ruj nie chciały dostać, tak teraz mają obie.. Ta pierwsza pewnie się znowu nie pokryje :/

A dzisiaj jedziemy mierzyć foteliki w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 07:17

paula1 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczne zdhecia :*

Dziewczyny ja oszaleje...znowu nie śpię od 4!nietesciowka zaczęła zostawiać swojego kundla na korytarzu i jak zasnęłam po wyjeździe R do roboty tak wstałam bo pies zaczął szczekać strasznie głośno. Aż płakać mi się chciało...liczyłam na odrobinę snu...niebo piękne i czyste...zaraz sprawdzę pogodę...ahhh no i jitrk w końcu przyjeżdżają moi rodzice :D jestem tak podekscytowana , że zaczynam fiksować :p wiem że dzisiejszej nocy szybko nie zasne :D

Ide ogarnąć chate...w końcu do jutra aż tyle czasu nie mam :( paaa

paula1 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) śniło mi się, że urodziłam córeczkę <3 ale była śliczna... tylko urodziłam ją od razu ubraną :D

linka220, polkosia, ~Rewianka~, Bąbelek, stelianka, Little Frog, agaton, Misiowa, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Kupilam sobie w rossmannie oliwke na.rozstępy Babydream i jest super :-) Pięknie pachnie i nie jest taka tłusta jak np oliwka w żelu Johnsona :-) polecam Za to masło do ciała Hipp mama takie sobie Dziwny zapach pozostaje po jakimś czasie i taki piasek Używam teraz tylko na piersi :-/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne zdjęcia :-) Też myślałam o sesji super pamiątka :-)

Wiedźma super by było co plum i dzidziuś urodzony w opakowaniu hihi :-)

Zakocona powodzenia z tym kryciem oby zaskoczyły obie kotki będziecie mieć dużo maluchów :-)

Paulla a co Ty u teściowej robisz?? Nie stresuj się zwłaszcza że zaraz czekają Cię mile chwile z rodzicami :-)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wiedźma super by było:) mnie się zawsze snila córeczka a będę miała synka hehe:)
    Kurcze masz jakieś USG jeszcze czy juz żadne ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ