X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek, sroka zaktualizowala wpis o chusteczkach i ciut 'lepsze' sa te hippa, ale cena tez jest piekna;)

Najciekawsze jest to, ze zaraz po kosmetykach hippa, najlepsze (czyt.najnaturalniejsze, najmniej chemiczne, itp.) sa kosmetyki rossmannowskie beabydream :)

Ja tez dzis snieta jestem.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nie zazdroszcze tych reflkusów i ogólnych problemów z żoładkiem, oddychaniem;/ kurde, taki czas nas teraz nachodzi, że co niektóre z nas sie będa z tym zmagać. Ja się trochę uporałam, z tym naciskiem na przeponę- jem mniej a cześciej to mi pomaga, ale wiadomo każdej z nas co innego. Ja tez jakas niezywa od rana chodzę, chyba ide sobie zrobic druga kawę, bo padnę, albo może lepiej paść i sie przespac, co by wieczór w kinie nie zasnąć?

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog - no to się dzielę ;)
    poniżej moja lista wg bloga Sroki, produkty są wypisane od teoretycznie najlepszego wg autorki, no i wypisałam ich więcej niż jeden żeby była możliwość wyboru gdyby danego produktu np. nie było. Polecam jeszcze sobie zerknąć na stronkę żeby to sprawdzić :).

do prania:
    1. Dzidziuś płatki mydlane
    2. Jelp color żel ,Miocare
    3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
    4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,

oliwki:
    Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft
    Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO

do kąpieli:
    1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
    2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
    3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
    4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
    5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
    6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
    7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli
    Szare mydło jak najbardziej do kąpieli, jeśli maluch nie ma wysuszonej skóry.

chusteczki nawilżane:
    Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane
    HiPP Babysanft Ultra Sensitive Chusteczki pielęgnacyjne
    Hipp, Babysanft, chusteczki pielęgnacyjne
    ew. Babydream, chusteczki do pielęgnacji, Sensitive
    ew. Cleanic Kindii, Skin Balance, chusteczki nawilżane niebieskie

krem na brodawki:
    100% lanoliny maść można kupić za 7zł w aptece.

na wiatr mróz i niepogodę:
    -Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
    -HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę
    -Weleda Nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę
    -ew. Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej

krem:
    -HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
    -Rossmann, Babydream, Extrasensitive Pflegecreme (Krem do skóry wrażliwej i podatnej na uczulenia) (dla uczulonych)
    -ew Rossmann, Babydream, Gesichts und Körpercreme

na odparzenia (może być w sumie bepanthen):
    wg S. tylko hip lub rossmann
    HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom)
    Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme

No i wiadomo że nie wszyscy będą potrzebować np. oliwki albo kremu ale takie analizy były więc spisałam. No i kilku produktów tu pewnie jeszcze brakuje ale może ktoś z Was coś wie nt pieluszek i innych kosmetyków których tu brakuje?

Mam nadzieję że lista będzie pomocna ;).

madu, Little Frog, ~Rewianka~, Fatim, onka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć na tej stroni skroki analizy odnośnie pieluch :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka pomimo ze miała AZS stosowałam jej chusteczki i pampersy firmy Pampers i tylko takie tolerowała! Także ja uważam ze się nadają bynajmniej u nas się sprawdziły i będę je stosować nadal:)
    Żadne Happy i żadne Dada....bo to była porażka dla skóry moje córci (ale z kolei będzie pewnie jakaś mamusia na forum co jej te firmy przypasują).

Tak nawiasem mówiąc każda z nas ma swoją intuicję i swój rozum i zrobi jak będzie uważać! Nie rozumiem czemu piszecie ze ,,coś,, jest badziewiem itd. Do jednej będzie to zbawieniem i coś co sie przyda a druga tego używać nie będzie i tyle :P

annggela, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, my z rana pojechalismy pozwiedzac Gdansk na stare miasto, dlugo nie chidzilismy bo ja nie daje rady :/
    Wczoraj u dziadkow bylismy, dostalismy w prezencie slubnym 500zl na maszynke do pieczenia chleba , babunia jest prze kochana !!! Wiedziala ze chcielibysmy miec ;)
    A synus raz dzien leniwy ma a raz szaleje :)
    Co do podarunkow dla dziecka to ja zawsze kupuje ciuszki o rozmiar lub dwa wieksze, moi znajomi byli zadowoleni ;)
    A co do kosmetykow to kupilam produkty z Ziaja, mydlo Bambino, chusteczki pampers.

Battinka bardzo podoba mi sie Twoj komentarz !

BATTINKA lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda tylko, ze te chusteczki babydream są badziewiaste, szybko wysychaja i sa mało nawilzone..
    ja tam nie bede panikowac z czytaniem skladów chusteczek, cholera jasna...bez przesady :)

tez dzisiaj fatanie sie czuje, cały czas wieje i od tego szumu głowa mi pęka...

polkosia, madu, BATTINKA lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko taka informacja odnośnie spisu kosmetyków, na tej liście nie ma tych bardzo chemicznych (te już wykluczyłam).
    No i nic nikomu nie narzucam, jeżeli ktoś ma ochotę skorzystać bardzo proszę a jeżeli nie to proszę ominąć post i nie krytykować ;). To tak na wszelki wypadek żeby nie było nieporozumień bo każdy będzie stosował to co chce ;).

Little Frog, agania, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej ;) Życie zweryfikuje, a raczej małe brzdące co jest dla nich dobre a co nie ;)

madu, polkosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dobra duszyczko - dziękuję! :) Druknę sobie, żeby nie zgubić, bo już zabrałam się za zapisywanie na kartce wyników tych analiz, a tu taki gotowiec :)
    Jak mam podstawiony pod nos gotowy wynik obserwacji/analiz, to warto skorzystać :) ja z moim wzrokiem to miałabym problem z doczytaniem się tych wszystkich składów, a zanim znalazłabym co jest fajne, a co raczej nie, to bym się pewnie do porodu nie wyrobiła :) a tak, to czarno na białym :) i oczywiście nie będę objeżdżała 10 sklepów, żeby coś koniecznie kupić :) ale jak na półce będę miała wybór, to zabiorę to polecane :)

A mnie mąż właśnie poinformował, że dzwoniła do niego pani od ubezpieczeń i okazuje się, że w naszym samochodzie jest ważne do dnia przed naszym wyjazdem :/ a byłam normalnie pewna, że dopiero w sierpniu będzie się kończyć...bo przecież w zeszłym roku w sierpniu kupiliśmy samochód. No i teraz jestem taka trochę zgłupiała, bo nawet nie zwróciłam wtedy uwagi, że oni mi to od 22 lipca liczą....

ola.321 lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zastanawiają kosmetyki OILATUM BABY,Oillan i Emollium, bo sroka mało o nich pisze chyba tylko 2 przykłady w całej kategorii kosmetyków dla dzieci widziałam. Co myślicie o tych markach ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oillan zamierzam używać, bo mam ich całą serię. Teraz używam serii dla mam i jest świetna. Tylko zapachu nie ma, co mnie trochę drażni (a może raczej taki zapach leczniczy), ale za to dla dziecka ta wersja najbardziej mi odpowiada :) One są chyba od AA, a to dobra marka, więc mam nadzieję, że będą OK.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Słuchajcie, wiem, że niektóre z Was planują lub mają już kosz Mojżesza - macie jakieś konkretne modele? Bo szukam i jakoś nic dobrać nie mogę.

Polkosiu, myślałam o zakupie tego kosza, tylko szkoda, że nie ma stojaka :-/
    http://www.fabrykawafelkow.pl/meble-i-fotele/1010-kosz-mojzeszowy-z-wikliny.html?search_query=kosz+&results=166

'Ciekawe' są również te, i do nich można dokupić bujany stojak :-D Niestety, cena dość wysoka, ale wyglądają na niezniszczalne (można później sprzedać), nieskrzypiące i czystsze niż wiklina.
    http://www.fabrykawafelkow.pl/lozeczka-kojce-namioty/9757-shnuggle-kosz-mojzesza-niebieski-0700461075967.html?search_query=kosz+&results=166

Nie znalazłam jeszcze idealnego, więc jak Ty znajdziesz, to proszę daj znać ;-)

Bursztynowa.lady - my też na chwilę obecną planujemy Jedy Fyn Memo - mam takie same odczucia jak Ty, co do gondoli i spacerówki :-) Dziewczyny tutaj dość chwaliły ten wózek, a ja też chcę ten temat już zamknąć ;-) , bo nie ma wózka idealnego (nawet za PLN 5000...).

Byłam dziś pooglądać mojego Małego Skarba u tej lekarki do której chodzę na te "ważne" USG. Mały waży (nadal) niecały kg, czyli w sam raz :-D (mój lekarz prowadzący mnie 2 tyg. temu 'nastraszył', że już waży prawie kg i będzie duuuuuży chłopak; wypadało, że ma 27 tygodni w 24 tygodniu, ale jakość jego sprzętu nie przemawia za wiarygodnością :-P ). Wygląda ślicznie i jest przesłodki <3 <3 <3

Rozwiązała się też zagadka, dlaczego ciągle kopie mnie po lewej stronie brzucha - leży sobie główką w dół, z pleckami przyklejonymi do prawej strony, więc nóżki i rączki ma po lewej i jak nimi manewruje, to mamusia wszystko czuje :-D

Pani doktor zleciła mi trochę dodatkowych badań (profilaktycznie) i jestem zadowolona, że do niej poszłam, bo fajnie mieć taką drugą opinię. Niby jest młodym lekarzem, ale wiedzą przebija niejednego starego wyjadacza :-D :-) :-P Czasami się zastanawiam, czy Ci starsi lekarze to się jeszcze dokształcają, czy pozostają przy wiedzy zdobytej 20-30 lat temu, bo niektórzy (oczywiście nie wszyscy!) mają tak zacofane poglądy, że głowa mała. A ci młodsi mówią po angielsku, czytają literaturę zagraniczną, jeżdżą na konferencje, kupują nowy sprzęt i jeszcze im się chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 15:53

Little Frog, nat_alia, Blondik lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, u mnie też kopniaki głównie czuję po lewej stronie, a po prawej raz na jakiś czas coś się wypcha :) ciekawe jak to jest u mnie :)
    Super, że masz taką dobrą panią, której możesz zaufać i wiesz, że ma wiedzę i jest skupiona na swojej pracy :)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie uwierzycie ! Poszlam na zakupy do pobliskiego sklepu polskiego bo na obiad wymyslilam sobie zapiekanke ziemniaczana z mielonym i kuzwa wzielam parę produktów na obiad , jakąś szynke do kanapek cos i stoję w kolejce mowie a fajnie ciasto snikers wezme kawałek a damianowi sernik plus kawke machne pychotka i trzyn osoby przede mną wiec obsłużyła poczekalam ładnie chociaż każdy na mnie patrzył usmiechal się a miałam mega obcisla bluzkę i brzuch widać było nikt nie przepuścił mowie w dupie tam:) i stoję dalej a trzy osoby za mną a babka nakładała mi ciasto babrala się z tym a ludzie stali a ona na glos proszę przed ta panią państwa obsluze a ja oczy wyjebalam a ona a bo tak długo z tym ciastem idzie żeby ludzie nie stali ja się nie odezwalam a oczy jak w slup ... Obsluzyla ich zaraz mnie IW yszlam mowie to pieprzone babsko kurwa a jest u mnie ponad 30 stopni jest skwar jak chuj a u nich duszno jeszcze bardziej a ona taka akcje odjebala a pozatym znają mnie wiedza ze w ciąży jestem: ) czujecie jaka bezczelna ?!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za babsko bezczelne :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie na prawdę a wiesz to jedyny polski mięsny w okolicy wiec wyjść sobie nie mogłam demonstracyjnie a wczesniej przepuscilam dziewczynę z jednym batonikiem jak ciasto wybieralam wiec chyba poczuła ze może za mnie decydować haha
    No a później juz odjęło mi mowę bez jaj

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona wspolczuje ... Ludzie to jednak czasem mnie przerazaja ...
    Ale miałas akcje no !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja lubile chusteczki Fitti z biedronki, za to dada sa beznadziejne o boze co tob ylo z malej tyleczkiem jak ich uzylam(dostalam od tesciowej) i jeszcze to wysluchiwanie, ale jak ale czemu ale nie powinno ble ble bleeee

No i ja jakos specjalnie na sklady nie patrze, ale uzywam wszystko z babydreama i widze, ze bardzo dobrze :)
    w promocji za litrowa butelke plynu do kapieli dla dzieci daje 8zl a zapach boski! Np lawendowy na dobry sen i wogole supcio :)

dla mam tez jest seria babydream.

Aa i jeszcze proszki do prania dla dzieci to dla mnie kasa w bloto, ale wiadomo niektorzy chca dbac o bezpieczenstwo swoich maluszkow itp :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Zakręcona wspolczuje ... Ludzie to jednak czasem mnie przerazaja ...
    Ale miałas akcje no !
    Ah daj spokój ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ