Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Babelek, sroka zaktualizowala wpis o chusteczkach i ciut 'lepsze' sa te hippa, ale cena tez jest piekna;)
Najciekawsze jest to, ze zaraz po kosmetykach hippa, najlepsze (czyt.najnaturalniejsze, najmniej chemiczne, itp.) sa kosmetyki rossmannowskie beabydream
Ja tez dzis snieta jestem. -
Zakocona nie zazdroszcze tych reflkusów i ogólnych problemów z żoładkiem, oddychaniem;/ kurde, taki czas nas teraz nachodzi, że co niektóre z nas sie będa z tym zmagać. Ja się trochę uporałam, z tym naciskiem na przeponę- jem mniej a cześciej to mi pomaga, ale wiadomo każdej z nas co innego. Ja tez jakas niezywa od rana chodzę, chyba ide sobie zrobic druga kawę, bo padnę, albo może lepiej paść i sie przespac, co by wieczór w kinie nie zasnąć?21.10.2015 Leon
-
Little Frog - no to się dzielę
poniżej moja lista wg bloga Sroki, produkty są wypisane od teoretycznie najlepszego wg autorki, no i wypisałam ich więcej niż jeden żeby była możliwość wyboru gdyby danego produktu np. nie było. Polecam jeszcze sobie zerknąć na stronkę żeby to sprawdzić.
do prania:
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
oliwki:
Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft
Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO
do kąpieli:
1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli
Szare mydło jak najbardziej do kąpieli, jeśli maluch nie ma wysuszonej skóry.
chusteczki nawilżane:
Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane
HiPP Babysanft Ultra Sensitive Chusteczki pielęgnacyjne
Hipp, Babysanft, chusteczki pielęgnacyjne
ew. Babydream, chusteczki do pielęgnacji, Sensitive
ew. Cleanic Kindii, Skin Balance, chusteczki nawilżane niebieskie
krem na brodawki:
100% lanoliny maść można kupić za 7zł w aptece.
na wiatr mróz i niepogodę:
-Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
-HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę
-Weleda Nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę
-ew. Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej
krem:
-HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
-Rossmann, Babydream, Extrasensitive Pflegecreme (Krem do skóry wrażliwej i podatnej na uczulenia) (dla uczulonych)
-ew Rossmann, Babydream, Gesichts und Körpercreme
na odparzenia (może być w sumie bepanthen):
wg S. tylko hip lub rossmann
HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom)
Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme
No i wiadomo że nie wszyscy będą potrzebować np. oliwki albo kremu ale takie analizy były więc spisałam. No i kilku produktów tu pewnie jeszcze brakuje ale może ktoś z Was coś wie nt pieluszek i innych kosmetyków których tu brakuje?
Mam nadzieję że lista będzie pomocna.
madu, Little Frog, ~Rewianka~, Fatim, onka lubią tę wiadomość
-
A moja córka pomimo ze miała AZS stosowałam jej chusteczki i pampersy firmy Pampers i tylko takie tolerowała! Także ja uważam ze się nadają bynajmniej u nas się sprawdziły i będę je stosować nadal:)
Żadne Happy i żadne Dada....bo to była porażka dla skóry moje córci (ale z kolei będzie pewnie jakaś mamusia na forum co jej te firmy przypasują).
Tak nawiasem mówiąc każda z nas ma swoją intuicję i swój rozum i zrobi jak będzie uważać! Nie rozumiem czemu piszecie ze ,,coś,, jest badziewiem itd. Do jednej będzie to zbawieniem i coś co sie przyda a druga tego używać nie będzie i tyleannggela, Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Hejo, my z rana pojechalismy pozwiedzac Gdansk na stare miasto, dlugo nie chidzilismy bo ja nie daje rady
Wczoraj u dziadkow bylismy, dostalismy w prezencie slubnym 500zl na maszynke do pieczenia chleba , babunia jest prze kochana !!! Wiedziala ze chcielibysmy miec
A synus raz dzien leniwy ma a raz szaleje
Co do podarunkow dla dziecka to ja zawsze kupuje ciuszki o rozmiar lub dwa wieksze, moi znajomi byli zadowoleni
A co do kosmetykow to kupilam produkty z Ziaja, mydlo Bambino, chusteczki pampers.
Battinka bardzo podoba mi sie Twoj komentarz !BATTINKA lubi tę wiadomość
-
szkoda tylko, ze te chusteczki babydream są badziewiaste, szybko wysychaja i sa mało nawilzone..
ja tam nie bede panikowac z czytaniem skladów chusteczek, cholera jasna...bez przesady
tez dzisiaj fatanie sie czuje, cały czas wieje i od tego szumu głowa mi pęka...polkosia, madu, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Jeszcze tylko taka informacja odnośnie spisu kosmetyków, na tej liście nie ma tych bardzo chemicznych (te już wykluczyłam).
No i nic nikomu nie narzucam, jeżeli ktoś ma ochotę skorzystać bardzo proszę a jeżeli nie to proszę ominąć post i nie krytykować. To tak na wszelki wypadek żeby nie było nieporozumień bo każdy będzie stosował to co chce
.
Little Frog, agania, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ola, dobra duszyczko - dziękuję!
Druknę sobie, żeby nie zgubić, bo już zabrałam się za zapisywanie na kartce wyników tych analiz, a tu taki gotowiec
Jak mam podstawiony pod nos gotowy wynik obserwacji/analiz, to warto skorzystaćja z moim wzrokiem to miałabym problem z doczytaniem się tych wszystkich składów, a zanim znalazłabym co jest fajne, a co raczej nie, to bym się pewnie do porodu nie wyrobiła
a tak, to czarno na białym
i oczywiście nie będę objeżdżała 10 sklepów, żeby coś koniecznie kupić
ale jak na półce będę miała wybór, to zabiorę to polecane
A mnie mąż właśnie poinformował, że dzwoniła do niego pani od ubezpieczeń i okazuje się, że w naszym samochodzie jest ważne do dnia przed naszym wyjazdema byłam normalnie pewna, że dopiero w sierpniu będzie się kończyć...bo przecież w zeszłym roku w sierpniu kupiliśmy samochód. No i teraz jestem taka trochę zgłupiała, bo nawet nie zwróciłam wtedy uwagi, że oni mi to od 22 lipca liczą....
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Oillan zamierzam używać, bo mam ich całą serię. Teraz używam serii dla mam i jest świetna. Tylko zapachu nie ma, co mnie trochę drażni (a może raczej taki zapach leczniczy), ale za to dla dziecka ta wersja najbardziej mi odpowiada
One są chyba od AA, a to dobra marka, więc mam nadzieję, że będą OK.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Słuchajcie, wiem, że niektóre z Was planują lub mają już kosz Mojżesza - macie jakieś konkretne modele? Bo szukam i jakoś nic dobrać nie mogę.
Polkosiu, myślałam o zakupie tego kosza, tylko szkoda, że nie ma stojaka
http://www.fabrykawafelkow.pl/meble-i-fotele/1010-kosz-mojzeszowy-z-wikliny.html?search_query=kosz+&results=166
'Ciekawe' są również te, i do nich można dokupić bujany stojakNiestety, cena dość wysoka, ale wyglądają na niezniszczalne (można później sprzedać), nieskrzypiące i czystsze niż wiklina.
http://www.fabrykawafelkow.pl/lozeczka-kojce-namioty/9757-shnuggle-kosz-mojzesza-niebieski-0700461075967.html?search_query=kosz+&results=166
Nie znalazłam jeszcze idealnego, więc jak Ty znajdziesz, to proszę daj znać
Bursztynowa.lady - my też na chwilę obecną planujemy Jedy Fyn Memo - mam takie same odczucia jak Ty, co do gondoli i spacerówkiDziewczyny tutaj dość chwaliły ten wózek, a ja też chcę ten temat już zamknąć
, bo nie ma wózka idealnego (nawet za PLN 5000...).
Byłam dziś pooglądać mojego Małego Skarba u tej lekarki do której chodzę na te "ważne" USG. Mały waży (nadal) niecały kg, czyli w sam raz(mój lekarz prowadzący mnie 2 tyg. temu 'nastraszył', że już waży prawie kg i będzie duuuuuży chłopak; wypadało, że ma 27 tygodni w 24 tygodniu, ale jakość jego sprzętu nie przemawia za wiarygodnością
). Wygląda ślicznie i jest przesłodki
Rozwiązała się też zagadka, dlaczego ciągle kopie mnie po lewej stronie brzucha - leży sobie główką w dół, z pleckami przyklejonymi do prawej strony, więc nóżki i rączki ma po lewej i jak nimi manewruje, to mamusia wszystko czuje
Pani doktor zleciła mi trochę dodatkowych badań (profilaktycznie) i jestem zadowolona, że do niej poszłam, bo fajnie mieć taką drugą opinię. Niby jest młodym lekarzem, ale wiedzą przebija niejednego starego wyjadaczaCzasami się zastanawiam, czy Ci starsi lekarze to się jeszcze dokształcają, czy pozostają przy wiedzy zdobytej 20-30 lat temu, bo niektórzy (oczywiście nie wszyscy!) mają tak zacofane poglądy, że głowa mała. A ci młodsi mówią po angielsku, czytają literaturę zagraniczną, jeżdżą na konferencje, kupują nowy sprzęt i jeszcze im się chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 15:53
Little Frog, nat_alia, Blondik lubią tę wiadomość
-
Rewianka, u mnie też kopniaki głównie czuję po lewej stronie, a po prawej raz na jakiś czas coś się wypcha
ciekawe jak to jest u mnie
Super, że masz taką dobrą panią, której możesz zaufać i wiesz, że ma wiedzę i jest skupiona na swojej pracy~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Nie uwierzycie ! Poszlam na zakupy do pobliskiego sklepu polskiego bo na obiad wymyslilam sobie zapiekanke ziemniaczana z mielonym i kuzwa wzielam parę produktów na obiad , jakąś szynke do kanapek cos i stoję w kolejce mowie a fajnie ciasto snikers wezme kawałek a damianowi sernik plus kawke machne pychotka i trzyn osoby przede mną wiec obsłużyła poczekalam ładnie chociaż każdy na mnie patrzył usmiechal się a miałam mega obcisla bluzkę i brzuch widać było nikt nie przepuścił mowie w dupie tam:) i stoję dalej a trzy osoby za mną a babka nakładała mi ciasto babrala się z tym a ludzie stali a ona na glos proszę przed ta panią państwa obsluze a ja oczy wyjebalam a ona a bo tak długo z tym ciastem idzie żeby ludzie nie stali ja się nie odezwalam a oczy jak w slup ... Obsluzyla ich zaraz mnie IW yszlam mowie to pieprzone babsko kurwa a jest u mnie ponad 30 stopni jest skwar jak chuj a u nich duszno jeszcze bardziej a ona taka akcje odjebala a pozatym znają mnie wiedza ze w ciąży jestem: ) czujecie jaka bezczelna ?! -
No strasznie na prawdę a wiesz to jedyny polski mięsny w okolicy wiec wyjść sobie nie mogłam demonstracyjnie a wczesniej przepuscilam dziewczynę z jednym batonikiem jak ciasto wybieralam wiec chyba poczuła ze może za mnie decydować haha
No a później juz odjęło mi mowę bez jaj -
nick nieaktualnyDziewczyny ja lubile chusteczki Fitti z biedronki, za to dada sa beznadziejne o boze co tob ylo z malej tyleczkiem jak ich uzylam(dostalam od tesciowej) i jeszcze to wysluchiwanie, ale jak ale czemu ale nie powinno ble ble bleeee
No i ja jakos specjalnie na sklady nie patrze, ale uzywam wszystko z babydreama i widze, ze bardzo dobrze
w promocji za litrowa butelke plynu do kapieli dla dzieci daje 8zl a zapach boski! Np lawendowy na dobry sen i wogole supcio
dla mam tez jest seria babydream.
Aa i jeszcze proszki do prania dla dzieci to dla mnie kasa w bloto, ale wiadomo niektorzy chca dbac o bezpieczenstwo swoich maluszkow itp