X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak cudownie obudzić się z powodu wyspania, a nie skuwania betonu :D Prace zakończone, teraz została zieleń, ale dziś leniuchujemy.

WiedźmaMaKota, ~Rewianka~, Misiowa, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    Nareszcie mam urolop :) i w srode ruszam do kraju :)
    Polkosia gratuluje III trymestru :)
    Paola pieknie wygladasz i coronia przeurocza . Super pamiatka !
    Paulla mam nadzieje , ze tesciowa nie zepsuje ci humoru podczas wizyty rodzicow .Super , ze przyjezdzaja :) Tylko nie forsuj sie ze sprzataniem , bo przeholujesz i ich pobyt spedzisz w lozku .
    Ja zmykam gotowac obiad . U nas dalej upal :(
    A wczoraj pierwszy raz tak mocno bolal mnie brzuch po lewej stronie , ze ylam zmuszona wziasc 2xno spe i 2x magnez . Troche pmoglo .
    Pogodnej soboty wam zycze !

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj ;)

a ja dziś bez humoru. Wczoraj mąż wrócił z pracy po 20. Dziś wyjechał po 4 rano, wróci może ok 18 a jest sobota :/ super po prostu. Jeszcze najlepsze jest to, że szef (po raz pierwszy od wielu lat!) chce z nimi jechać na urlop do Grecji WE WRZEŚNIU! no kurwa szkoda, że nie w październiku. Tyle lat pracują i jakoś dopiero teraz go olśniło z wyjazdem. Szef pytał mi się ostatnio, czy mój będzie mógł jechać (bo jest w sumie jego zastępcą) ja powiedziałam, że nie wiem.. Powiedział mi tez, że mąż nie bardzo chce jechać ze względu na mnie.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna , mnie też się śniła córeczka, zaraz po wyjściu na świat, uśmiechnęła się, puściła mi oczko i zaczęła mówić ;)

agaton, ZakręconaOna, ~Rewianka~, Misiowa, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry :)
    Wiedźma super by było:) mnie się zawsze snila córeczka a będę miała synka hehe:)
    Kurcze masz jakieś USG jeszcze czy juz żadne ?
    Mnie się zawsze śnił syn, kiedyś to nawet było tak, że jak mi powiedzieli "ma pani syna" to się rozpłakałam, a na ręce go wzięłam dopiero jak już w domu byliśmy :( ale to na początku ciąży tera mi wszystko jedno ;)
    A co do opakowania to to w śnie było paskudne :D I zaczęłam panikować, zadzwoniłam do mamy, że ma iść do mnie do mieszkania i wyprać ciuszki bo ja już urodziłam (wiem tylko, że za wcześnie urodziłam) a o na na to jak to? No tak to... i że już za kilka godzin wychodzę. :D ogólnie sen był śmieszny :) poród był mega łatwy :)

Misiowa, Blondik lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sny cieraznych czasami są niemożliwe :p
    U mnie taki upał laski. Ze padam na cycki dosłownie ...
    IDE właśnie się szykować i jedziemy na grila do teściowej bo brat mojego D ma urodziny dziś . Eh nie będę chyba nic z grila jadła bo mnie żołądek dziś cos pobolewa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ty mialas gdzies normy krzywej cukrowej w ciazy, nie moge znalezc od ilu, wszedzie jest napisana tylko gorna granica, a ja sie martwie czy nie mam za niskiego cukru po obciazeniu:/prosze cie o pomoc...
    moj wynik 74,115,96.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:17

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS masz idealnie :)

Po godzinie powinnaś mieć poniżej 180, wiec jest ok, ale niech Polkosia jeszcze da znać.
    Tylko jeszcze jest różnica w normach zależy od glukozy, czy roztwór 50g piłas czy 75g ?
    Do 180 jest glukoza 75, do 140 glukoza 50 - po godzinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:01

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Misiowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Jakoś udało mi się odszukać nasz wątek w telefonie więc postaram się do Was częściej zaglądać a nie tylko na fb.
    Dzisiaj mam cały czas wrażenie że jest niedziela. He he
    czekam na męża z córeczką bo jest dość fajna zmiana i pozwolą córci wejść do mnie na oddział. Tyle tylko, że ten mój mąż jest jeszcze na robocie.. czym wróci do domu czym się ogarnie i do mnie przyjedzie to już chyba wieczór będzie a o 18 jest zmiana położnych i będą musieli wyjść przed zmianą... ech gdyby leżał chociaż tydzień tu za mnie to by wiedział jak miło jest leżeć i tęsknić i czekać na odwiedziny..

Zazdroszczę Wam, tych pieknych sesji, wyjść, zakupów... no nic muszę się cieszyć tym vo mam i że jeszcze Hania szczęśliwie mieszka w moim pustym brzuszku..

Miłego dnia

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jeszcze niższe i bylo ok :)

dzisiaj zaliczyłam upokorzenie roku...zwymiotowałam pod kościołem przy całej Ja. rodzinie po mszy w 30 dni po smierci jego dziadka... ała ...i to z powodu migreny... myslalam, ze sie pod ziemię zapadnę... co za dzień...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik nie przejmuj się tym. Takie rzeczy się zdarzają zwłaszcza w ciąży.

• agania Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale tutaj dzisiaj pusto :)
    Ja rankiem pobiegłam na badania, mocz, morfologię i krzywą cukrową. Nawet powiem, że jak dodałam tej cytryny to smakowało trochę jak za słodka lemoniada :P tylko później mnie mdliło. Ale nic, najważniejsze żeby wyniki były w porządku. Boję się jak cholera. Ale będzie co ma być.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Misiowa co się stało, że jesteś w szpitalu, wybacz mam w plecy ponad 300 ostatnich stron...
    Ja dziś sprzątanie i obiad :) Później odpoczywam.
    Strasznie boli mnie ręka od paru dni, nigdzie nie nadwyrężyłam, ani nie przepracowywałam się... Myślicie, że to mała może naciskać jakiś nerw?

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, to są idealne wyniki. Miałaś niski na czczo, więc jest też niski po obciążeniu :) Moja koleżanka miała 80-90-80 to dopiero niskie ;)

ss lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Hej hej. Jakoś udało mi się odszukać nasz wątek w telefonie więc postaram się do Was częściej zaglądać a nie tylko na fb.
    Dzisiaj mam cały czas wrażenie że jest niedziela. He he
    czekam na męża z córeczką bo jest dość fajna zmiana i pozwolą córci wejść do mnie na oddział. Tyle tylko, że ten mój mąż jest jeszcze na robocie.. czym wróci do domu czym się ogarnie i do mnie przyjedzie to już chyba wieczór będzie a o 18 jest zmiana położnych i będą musieli wyjść przed zmianą... ech gdyby leżał chociaż tydzień tu za mnie to by wiedział jak miło jest leżeć i tęsknić i czekać na odwiedziny..

Zazdroszczę Wam, tych pieknych sesji, wyjść, zakupów... no nic muszę się cieszyć tym vo mam i że jeszcze Hania szczęśliwie mieszka w moim pustym brzuszku..

Miłego dnia

Misiowa współczuję, śledzę Twoje wpisy na fb i modlę się żeby było dobrze i żeby Mała jak najdłużej nie chciała wychodzić i żeby się dzieciątko dobrze rozwijało;*
    To jest najważniejsze, a machnij ręką na te zakupy i przygotowania, tyle co trzeba to już mąż Was na pewno zaopatrzy, możesz dać mu listę, on ją da w aptece np. i wszystko będziesz miała co potrzebujesz;) A na zakupach się przynajmniej nie wykosztujesz, bo Cię nie będzie kusiło :P
    Byle Maleństwo było zdrowe - życzę Wam tego z całego serca :*

Misiowa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola piękna Mała i świetne ciążowe;)
    Blondik to musiało być... ale na pewno nikt Ci nie będzie miał tego za złe :* W końcu jesteś usprawiedliwiona, w ogóle i tak szacun że poszłaś z tą migreną... Ja wiem co to znaczy, bo też wtedy wymiotuję jak kot i w życiu bym nie wyszła z domu w takim stanie...:/ Chyba, że mnie w pracy złapało, ale to ledwo na nogach się trzymałam i modliłam żeby na pacjenta nie zwymiotować ;(

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba dziś każda spędza czas w towarzystwie i nie ma czasu na forum :)
    Ja dziś poprasowałam trochę ciuszków dla Małego, porobiłam zakupy (na allegro:)) i w ogóle przyjęłam taki system, że już prawie codziennie małymi porcjami sobie piorę i prasuję i pakuję to co gotowe dla dzidzi :) Tak lepiej, żeby się nie nadwyrężyć. A ja boję się, że nie zdążę ze wszystkim i tak wolę mieć już ogarnięte... Przed porodem najwyżej jeszcze raz wyprasuję te malutkie rzeczy żeby wyparzyć.
    Nie wiedziałam swoją drogą że aż tyle tego się uzbiera, no a właściwie wszystko trzeba poprać, część ręcznie i trochę jednak jest do roboty.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej!
    Misiowa co się stało, że jesteś w szpitalu, wybacz mam w plecy ponad 300 ostatnich stron...
    Ja dziś sprzątanie i obiad :) Później odpoczywam.
    Strasznie boli mnie ręka od paru dni, nigdzie nie nadwyrężyłam, ani nie przepracowywałam się... Myślicie, że to mała może naciskać jakiś nerw?

Leżę od 2 tygodni w szpitalu bo w nocy odeszły mi wody i już do porodu nie wyjdę. Lekarze walczą bt opóźnić poród jak najpóźniej

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka pomału sama zaczynam przez neta kupować co mi potrzeba bo same wiecie jsk to jest wysłać chłopa na zakupy

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się rozpisalam i wszystko zniknęło

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ