Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisiowa – ja nie mam FB, więc nie wiedziałam, że jesteś w szpitalu
Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i Haneczkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Nie martw się – ja też po sklepach nie chodzę, bo w internecie są takie cudeńka
A jeżeli chodzi o męża i pranie, to będzie miał okazję się wszystkiego nauczyć
Kiedy po raz pierwszy, kilka lat temu, pokazywałam Mężowi jak się nastawia pranie, to stanął przed pralką i pyta „A gdzie daje Domestos?” na co ja prawie zemdlałam!Na szczęście żartował
Ach, mój Mąż to już taki wieczny żartowniś, a ja się zawsze nabieram
Wredotka – ja też kupię łóżeczko 140x70Masz już coś wybrane/ kupione?
Jeżeli chodzi o balonik, to też zamierzałam kupić. Nawet nie słyszałam o Aniball, znałam tylko Epi-noAniball jest o połowę tańszy, muszę poczytać, który lepszy
Znacie kogoś, kto te baloniki stosował?
Polecano mi też zestaw Natalis. Rodziła z nim znajoma i udało się jej ochronić krocze, mówi, że to dzięki temu żelowi…
http://www.sklepy24.pl/sklep/drogeriazdrowie_pl/produkt/natalis-zestaw-do-porodu-naturalnego/78
Okna i Zakocona – gratuluję wyboru i zakupu fotelików. To jeszcze przede mną…
Dodinka – trzymam kciuki, żeb szyjka przestała się skracać, a brzuszek twardnieć. Mam nadzieję, że leki pomogą!
polkosia wrote:SS, to są idealne wyniki. Miałaś niski na czczo, więc jest też niski po obciążeniuMoja koleżanka miała 80-90-80 to dopiero niskie
Hehe – a te wyniki, nie wiedzieć czemu, przywołały mi na myśl wymiary jakiejś modelki w ciążydodinka, aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Co do łóżeczek to ja byłam w zasadzie przekonana, że kupię 140 na 70, ale ostatecznie kupiliśmy 120 na 60. Napiszę Wam czemu, może Wam się przydaZakładamy, że chcielibyśmy mieć jeszcze drugie dziecko i skalkulowaliśmy cały łańcuch przekazywania łóżeczka i kolejnego łóżka (z wymianami materaców) w porównaniu do opcji z łóżeczkiem 140 na 70. Wyszło podobnie, choć opcja z małym łóżeczkiem odrobinę taniej. Do tego opcja z małym łóżeczkiem pozwala rozłożyć koszty w czasie (nie udało nam się znaleźć sensownego łóżeczka 140 na 70 poniżej 900 zł). Do 120 na 60 łatwiej też dobrać dobry materac i jest tańszy. No i ostatecznie 120 na 60 łatwiej troszkę przenieść między pokojami
Misiowa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hej!
Nic nie słyszałam o balonikach, muszę poczytać. Moja sąsiadka urodziła parę dni temu, miała to znieczulenie zewnątrzoponowe,ale musieli użyć kleszczy żeby dziecko wyciągnąć - co za tym idzie dziecko miało śliwkę na główce. Ja chyba będę wolała się pomęczyć. Nie wiem sama. Wy już zdecydowałyście? -
Cześć Dziewczyny
Właśnie zasiadłam z kawką zbożową żeby Was nadrabiać bo nareszcie mogę !
za mną weekend pełen ogromnych emocji ponieważ tak jak napisałam kilka dni temu moja głowa poświęcona była tylko nauce ale UWAGA - opłaciło sie !
...Zaraz wracam do nadrabiania ale napiszę najpierw że już mogę byc teraz na bieżąco bo OBRONIŁAM SIĘ NA OCENĘ 5 !!
Teraz już mogę w pełni cieszyć się TYLKO ciążą
madu, polkosia, ~Rewianka~, dodinka, onka, Magnosia, szczesliwa_mamusia21, aanaa, lojkalojka, Misiowa, paula1, Lexie, ewwiel, zakocona, agaton, Mo_niczka, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja zaczęłam chyba miewać to twardnienie brzucha. Napina się strasznie, ale tylko z jednej strony. Czy to też są te skurcze czy to raczej dziecko jakoś się rozciąga? Brzuch robi mi się mega twardy, ale ruchów wtedy nie czuję. To trwa jakieś kilkanaście sekund i nieraz 2-3 razy na godzinę, a nieraz pół dnia nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:42
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
lojkalojka wrote:dodinka Twoj synus nie jest taki duzy . Moj w tym samym czasie mial tylko niecale 200g mniej .
Wazne , ze zdrowe chlopaki;)
Musisz na siebie uwazac ,bo z szyjka to nie przelewki !!!
Misiowa a Tobie kochana to wytrwalosci w tym szpitalu . Teraz napewno bedzie juz dobrze i niunia posiedzi jeszcze w brzuszku .
Ja dzisiaj pospalam , ale to tylko dlatego , ze noc z przerwami .
Ide smazyc nalesniki ze szpinakiem .
Udanej niedzieli !!!
Lekarz powiedział że duże dziecko patrząc na to że wszystkie parametry ma wieksze niż tydzien ciązy o 1-2 tygodnie a nie na wagę dziecka, bo przecież dziecko może mieć albo drobniejsze kości i być duże albo może być małe i mieć grubsze kosci i tym samym wazyć dużo -
Jaaaakiee duże te wasze dzieciaka
ja wizyte miałam juz jakis czas temu wiec pewnie juz swoje przybrał a ja o tym nawet nie wiem
Ja także poważnie rozważam opcje tego balonika bo z podobnych powodw jak Polkosia nie chciałabym sie borykać z jakimis infekcjami a także mam skłonności
Jesli chodzi o znieczulenie ZO dla mnie to ostatczność ale ciesze sie ze z takiej opcji moge skorzystać jeśli by juz zaszła taka potrzebaJednak chciałabym sama na tyle ile siły mi na to pozwolą ..
Łóżeczko także kupuje to mniejsze 120x160 cm bo akurat mamy takie ładne miejsce w sypialni gdzie tylko takie się zmieści
Misiowa 3mam na maxa kciuki za Ciebie i mała Haneczkedodinka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Wklejam aktualne brzuszkowe zdjęcie (mino iż w tej sukience wygląda brzuszek na bardziej spory)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b81250fc389b.jpgMuffinka1019, Wredotka, Magnosia, Lexie, zakocona, jaroszka, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość
-
Żel Natalis też raczej kupię. Ale to wszystko zależy jak duże będzie dziecko i czy zdecyduję się na sn, chociaż bardzo bym chciała.
Dzięki Zakocona - poszukam w takim razie Waszej dyskusji.
Jeżeli chodzi o łóżeczko to wybrałam Pinio, zestaw Moon. Ma opcję przebudowy na tapczanik. Ale podobały mi się też meble Vox. Nie zauważyłam, żeby był problem z kupnem materacy 140x70, duży wybór na allegro i w sklepach, jedynie w Ikea takich nie ma. Ale my mamy spory pokój i tak samo sypialnię więc dlatego zdecydowałam się na większe
Gratulacje lili!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 13:09
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWredotka wrote:Żel Natalis też raczej kupię. Ale to wszystko zależy jak duże będzie dziecko i czy zdecyduję się na sn, chociaż bardzo bym chciała.
Dzięki Zakocona - poszukam w takim razie Waszej dyskusji.
Jeżeli chodzi o łóżeczko to wybrałam Pinio, zestaw Moon. Ma opcję przebudowy na tapczanik. Ale podobały mi się też meble Vox. Nie zauważyłam, żeby był problem z kupnem materacy 140x70, duży wybór na allegro i w sklepach, jedynie w Ikea takich nie ma. Ale my mamy spory pokój i tak samo sypialnię więc dlatego zdecydowałam się na większe
Gratulacje lili!
Widzę, że chyba mamy trochę podobny gustŁóżeczko Moon jest przepiękne!
Też je rozważałam, ale ten zestaw Moon jest troszkę mały, więc zdecydowałam się na serię Pinio Lara, bo chcę Małemu skompletować mebelki do pokoju
I też podobały mi się Vox, seria MilkAle jak trafiłam na Pinio, to te jednak wygrały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 13:33
-
~Rewianka~ wrote:Widzę, że chyba mamy trochę podobny gust
Łóżeczko Moon jest przepiękne!
Też je rozważałam, ale ten zestaw Moon jest troszkę mały, więc zdecydowałam się na serię Pinio Lara, bo chcę Małemu skompletować mebelki do pokoju
I też podobały mi się Vox, seria MilkAle jak trafiłam na Pinio, to te jednak wygrały
Mnie się bardzo podobają ich meble, ale cały zestaw to już trochę za duży wydatek. Lara bardzo fajne, uniwersalne i można dokupić elementy dla starszego dzieckaMy weźmiemy od nich łóżeczko i komodę, a szafę kupię z Ikea - powinna pasować, bo też ma obłe kształty.
Misiowa - przydaje się szuflada? Bo zastanawiam się czy kupić. Tak samo nie wiem czy brać barierkę zabezpieczającą.~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki!
Całe wieki mnie nie było.. Byliśmy u przyjaciół w Szczecinie,potem w Ustroniu Morskim pare dni,nacieszylismy sie morzem..Trafilismy akurat na upał,mimo iz siedzialam pod parasolem,nasmarowana kremem z filtrem 50-tak się opaliłam
No i spuchła mi stopa az sie wystraszylam bo tak dziwnie tylko lewa.. Dobrze,ze przed wyjazdem kupiłam tenisowki numer wieksze niz zazwyczaj nosze bo nie mialabym w czym chodzic! Po powrocie do domu opuchlizna odrazu zeszła. Teraz juz zaczynam pakowac sie w kartony bo za tydzień upragniona przeprowadzka!
Niestety jestem tak bardzo w tyle z forum,ze nie nadrobie wszystkich wpisów.. Zerknelam tylko na pare stron wstecz..
Lili gratulacje
Misiowa trzymam mocno kciuki za Ciebie i córeczke,przeczytałam Waszą historię wczoraj na fb.. Że też takie rzeczy się dzieją na Polnej.. Dlatego nawet przez myśl mi nie przeszlo zeby tam rodzic.Dużo sie nasluchalam niepochlebnych opinii i dziekuje bardzo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:54
stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Misiowa, dopiszę cię, jak tylko będę miała dostęp do laptopa
dzięki za wyjaśnienie, bo nic na ten temat nie wiedziałam. Trzymam za was kciuki!
Polkosia, ja dzisiaj też stwierdziłam, że to, co czuję, to nie dziecko, a skurcze właśnie. No macica się przygotowuje
Co do masażu, to ja się nie boję, mam również niby skłonności do infekcji, ale przecież ręce L będą umyte (bo on mi będzie robił). To tak jakbym nie mogła sexu uprawiać, bo infekcja (tyczy się również prac ręcznych przez niego robionych
Wredotka, żelu nie zamierzam kupować, bo równie dobrze można się posmarować parafina ciekla. To mówiła położna i doula na warsztacie. A kosztuje to nieporównywalnie taniej niż te żele. No i jeśli jakiś jest z prostalgandyna to wolę jednak ją od faceta dostać, a nie sztuczną z tubki w żelu
Madlen, gratulacje i śliczny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 15:36
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
U mnie zzo nie spowolniło porodu. Rodziłam w 7,5 godziny i mała urodziła się sprawnie, bez żadnych komplikacji czy używania kleszczy. A moja koleżanka bez znieczulenia rodziła ponad 24 godziny i poród skończył się cesarką. Nie przewidzimy przebiegu porodu i ewentualnych komplikacji. Równie dobrze mogą się one pojawić bez podania znieczulenia. Ja zzo się nie boję i jeśli będę znów miała tak silne skurcze, jak przy pierwszym porodzie, na pewno znów się na nie zdecyduję.
-
Cześc dziewczynki !
Lexie dobrze ze jestes :*
Lili gratulacje obrony ! No i sliczny brzusio
Uwielbiam patrzec na wasze zdjecia brzolkow
Ja dzis sobie wechodze na belly a tam " 7 MIESIĄC" no dobrze wiec witam w 7
Jak tu cichutko , chyba kazdy rodzinne obiadki i odpoczynek !
Od jutra sie zaczynaja wizyty , ale sie naogladamy zdjec w tym tygodniu !
onka, lili_madlen, Lexie, Bąbelek, Misiowa lubią tę wiadomość