X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejku ale się narobilam :o
    Kurze w całym domu , odkurzanie , sprzątanie szafek wszystko ... Mycie podłóg , zupke robilam , pieseczkowi wymylam , wysprzatalam i chwilowo odpoczywam bo oczywiscie krzyż się odezwał ... :(
    Leże teraz w salonie przed TV i relaksuje się , wskoczylabym do cieplej wanny zeby wygrzac plecy ale nie mogę bo spłonęłabym chyba , tak ciepło jest ...
    Wiec to zrobię przed snem , jeszcze muszę dopakowac do torby papcie do szpitala , w szufladzie powybierac stara bieliznę i wyrzucić bo Oskarkowi robię obok miejsce , kupilam taki mu koszyczek na skarpetusie i czapeczki;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    600 gram szczescia.. Ryczę jak bóbr..
    Powtórkę widzę ogladasz , mnie tez wczoraj rozczulil moment jak ten Kacperek mały odszedł: (
    Dziś chwile po 17 kolejny odcinek.

Wgle mam ochotę dziś na chinszczyzne , moje ostatnie podrygi gdzie mogę sobie na cos pozwolić , po porodzie odrazu zabieram się za moja dietę i od nowa odchudzam się jak kiedyś ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłyście fotki dla Zajsonka?

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, garderoba Klementysi robi wrażenie!

Ja jeszcze nie zrobilam zdjęcia. A nie wiecie czy może być na innym tle niż białe? Nie mam nigdzie białej ściany...

A to my dzisiaj
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27fae0209302.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:05

Mikejla, Fatim, Magnosia, Nynusia, Blondik, Bąbelek, soraya, stokrotka25, polkosia, ss, lili_madlen, lojkalojka, nat_alia, Lexie, agaton, zakocona, madu, estrella lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia garderoba małej robi wrażenie :) byłam u lekarza, mam dużo pić,brać leki jak dotychczas + Imodium Instant (w aptece nie było i sprzedali mi Laremid), małej nic nie jest, będzie czerpać składniki z moich zapasów, biegunka ma przejść za kilka dni, bo jak już kolor zmieniła to idzie w dobrym kierunku, do kliniki chorób zakaźnych mam się nawet nie zbliżać, nic więcej nie da się zrobić, mam leczyć się objawowo - najprawdopodobniej to wiurus. W razie skurczy mam się zgłaszać na IP, bo mogę nie poznać skurczy porodowych przez tą biegunkę...jem tyle leków co dobra emerytka. możecie coś polecić na infekcje intymne, bo czuję delikatne pieczenie a zapomniałam się spytać ginekologa ?

Magnosia, ZakręconaOna, Bąbelek, polkosia, lili_madlen, lojkalojka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel no jeśli nie masz jasnej ściany, no to czemu by nie mogło być na innym :) ważnny jest brzuszek i Ty! :)

• Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam żadnej jasnej ściany w mieszkaniu

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no ja teraz po tabletkach mam też ciśnienie ok ale nogi nie chcą odpuchnac. Tak jak u Ciebie po nocy jest mniej ale opuchlizna całą nie schodzi.
    Dziś mam 120 na 60 także super ciśnienie a wcześniej po przyjściu do domu miałam 130 na 86.

Mika ja jeszcze nie zrobiłam bo nie mam jak się do tego zabrać :/ nie mam nigdzie pustej ściany jasnej żeby zrobić na niej zdjęcie i zazwyczaj wyglądam trochę nie wyjściowo heh

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Lili no ja teraz po tabletkach mam też ciśnienie ok ale nogi nie chcą odpuchnac. Tak jak u Ciebie po nocy jest mniej ale opuchlizna całą nie schodzi.
    Dziś mam 120 na 60 także super ciśnienie a wcześniej po przyjściu do domu miałam 130 na 86.

Mika ja jeszcze nie zrobiłam bo nie mam jak się do tego zabrać :/ nie mam nigdzie pustej ściany jasnej żeby zrobić na niej zdjęcie i zazwyczaj wyglądam trochę nie wyjściowo heh

Ja postanowiłam dziś się za to wziąć, w końcu umyłam łeb. Zrobię sobie maseczkę, ubiorę coś co jeszcze w szafce czyste i zrobię jakoś laptopem

• Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, dobrze że w końcu ktoś powiedział Ci coś konkretnego. Dbaj o siebie i stosuj do zaleceń, a na pewno wkrótce będzie lepiej.

Polkosiu, pięknie to wygląda :)

Fatim lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja dziś będę myc głowę wieczorem także to dobra szansa na zdjęcia :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek zmieniłam avatar :) Już nie musisz :) Teraz będziecie oglądać Jerrusia

Fatim lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Ja jutro zadzialam z foteczka bo dziś jestem mega niewyjściowa i łeb nie umyty: P

Fatim dobrze ze cos konkretnego wiesz , co za debil chciał Cie na zakaźny wczesniej wysłać ! :-// oby się poprawiło a leków może więcej juz nie laduj w siebie , podmywaj się codziennie rumiankiem! Mnie udało się w dwa dni pozbyć grzybicy pochwy całkowicie tylko myjac się rumiankiem wiec asekuracyjne tez możesz i troszkę odsapnie Ci rowek po rumianku od tego napinania się

Fatim, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim - gynomed

Fatim lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla :D chciałam zmienić na poprzedni i nie mogę avatara znaleźć :'( w necie ciężko coś.. Może się uda na lapku poszukać.

Fatim, dobrze że gin Ci doradził. Zdrówka

Jeśli chodzi o zdjęcie dla Zajsonka to przesyłać można na jej maila do niedzieli. (pisze tak dla info gdyby któraś nie wiedziała)

Fatim lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny mam nadzieję, że uporam się dupaką przed porodem :P
    mam głupie pytanie czy mogę sobie zaszkodzić zbyt dużą ilością wody jeśli biegunkę mam np rano i wieczorem? pytam, bo wypijam 6l wody dziennie

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm Fatim ale się lekarz wysilił... (sorrki za sarkazm, ale no...)
    Dziwne, że masz brać kilka dni, jak leki z loperamidem podaje się do 2 dni i jak nie przejdzie biegunka powinno się zgłosić ponownie do lekarza...Tym bardziej ciężarna kobieta, przykre jest to, ale zlewają trochę chyba... Nie mógłby Ci dać zaraz skierowania żebyś zrobiła posiew z kału jak już tak długo to męczy, a nie takie gdybanie, no masakra jak dla mnie:/ "a może wirus, a może to, a może sramto", a Ty nosisz dzidzie pod sercem...
    Na infekcje tak jak Zakręcona też bym podmywała ziołami, mi też pomogło (rumianek, szałwia, nagietek np.) i obstaje przy tych probiotykach - i na infekcje intymne i na jelitka. Zdrowiej kobieto! :)

Wody lepiej pij za dużo niż za mało przy takim czyszczeniu. Wiadomo, że usprawnia ruchy jelit i szybciej Ci jedzonko przechodzi wtedy, ale lepsze to niż się odwodnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:38

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :D Dużo mam, bo sporo kupiłam, a jeszcze więcej dostałam. Dwa kombinezony nowe, a 3 dostałam. Ubranko Mikołajki też po córce koleżanki :D Brawo za spostrzegawczość :P No sporo tego, sporo, ale w końcu to szafa małej kobietki :D :P

maluda, ZakręconaOna, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wody pij jak najwięcej żeby się nie odwodnić :) na pewno sobie nie zaszkodzisz.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Czy któraś z Was ma ekspres Tassimo albo ma porównanie z ekspresem Dolce Gusto, jeśli chodzi o jakość kawy? Bo ja mam ten drugi, moja mama też. Ostatnio się jej zepsuł i chciałam jej kupić na urodziny i zastanawiam się nad tym Tassimo.

Bąbelek my mamy ekspres Tassimo, tylko, że ciężko jest mi doradzać, bo nie piłam kawy z Dolce Gusto, a poza tym każdy lubi inny smak kawy :)
    Teraz w ciąży w ogóle kawa mi nie smakuje, a przed ciążą to ja piłam duuuuużżżżooo i to najchętniej czarną, parzoną w ogromnym kubku (z ekspresu nigdy nie przepadałam więc moja opinia nie będzie obiektywna).

relganli4wkmj4ii.png
‹‹ 2286 2287 2288 2289 2290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ