X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakacona, jak ubierasz Tadzia na spacer w chuscie? Bo ja sie ciagle zastanawiam co ubrac zeby mlodej nie przegrzac i za bardzo nie krepowac jej ruchow.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy dzień, ze mała prawie nic nie spała. Teraz też leży i sobie gada. Chociaż tyle ze juz nie wrzeszczy. Nijak nie chce usnac, jakby z 5 kaw wypila...chyba dzis nas ciężka noc czeka :|

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy między 23-24 czasem przed 23 i Młody po karmieniu śpi 3-4h. Właśnie cyc był i przysypia bez cyca...to idziemy aa

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzieki za pamięć :*
    Napisałam na Facebooku co i jak , bo w telefonie mi forum nie działa...

Okazało sie, ze wada jest niewielka i wystarcza codzienne ćwiczenia. Pokazała nam jak i kontrola za 2 miesiące :)
    Kamień z serca, aczkolwiek martwię sie, ze nie damy rady, bo on sie przeciez wierci strasznie albo, ze będziemy to zle robic...ale narazie jestem nastawiona optymistycznie :)

paula1, agaton, Bąbelek, Natka88 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, wydaje mi się ze gdyby lekarz bal sie ze będziecie to zle robic to by Was wyslal do jakiegoś rehabilitanta. Będzie dobre :-*
    Ja sie poddalam, mala leży ze mną w łóżku, Malo dzis je, w trakcie jedzenia krzyczy, teraz przysnęła, pewnie na 5 minut...nie skonczylam pidac i sie obudzila :(

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JarosZku super wiesci ! :*

No to widze ze nie jestem sama ... Masakra moj zaasnal po 22 i o 24 sie obudzil sie zjadl i dalej probujemy zasnac a mnie az oczy pieka ze zmeczenia... Blagam niech zasnie ...
    Mam nadzieje ze u was spokojne noce !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz usnął na cycku przed 24, ja z nim przysypiałam już. Teraz się karmimy znowu. Po przeczytaniu doniesienia z Francji totalnie jestem rozbudzona :/ :(

Jaroszka, to dobrze :)

Natka, nie wiem czy chustujesz na kurtkę czy pod. Ja chustuje pod bluzę. W sensie ja mam taką narzutke polarowa z LF właśnie na dziecko. Więc on ma tylko to, e czym jest w domu (pajac lub body+spodenki), na to chusta, narzutka i poły mojego swetra, który zakładam w sumie tylko już do chusty, bo wygodny i ja na siebie polar gruby L, ale on się dopina tylko na samym dole, więc dzieciak nie jest nim okryty. Starcza :) no i czapa na głowę oczywiście + narzutka ma też kaptur w razie czego.

Natka88 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja też właśnie siedzę na laktatorze i czytam o Francji, jestem przerażona.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też właśnie karmienie.

Mam nadzieję, że dla Isis Polska zawsze będzie "nudna" i "niegodna" zainteresowania :(

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my karmimy...już godzinę :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dobre wiadomości, na pewno dacie sobie radę :-)
    U mnie noc spokojna. Moja usnęła kolo 22 i spała do 3, pozniej pół godz cyca i na razie probuje zasnąć dalej. Niby śpi ale się wierci.
    Ja tez czytałam o Francji i masakra, oby u nas nic nie było bo strach.
    Współczuje Wam Kochane tych nieprzespanych nocy, ale może jeszcze chwila i się dzieciaczkom unormuje tryb dni i nocy. U nas to było jak Zuzia miała ok miesiąc. I tak z nocy na noc coraz lepiej.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez karmimy i tez czytamy ... Masakra jakas :(
    Z tego co pamietam Lojka jest we Francji co prawda dalej od Paryza ale na pewno cala Francja wstrzasnieta no zreszta jak wszyscy ! :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie i czytam... Dlatego ja uwielbiam nasza "zaściankowość" i brak otwartości, w porównaniu do zachodu. Eh, straszne to, człowiek idzie na koncert i juz nigdy nie wraca... :(

Wczoraj to jakiś dzień usypiania byl. Hela byla spokojna , ale rozbudzona. W końcu my zasnęlismy pierwsi, wiec Hela nie miała wyboru i tez usnela między nami:)

Jaroszka, będzie dobrze,pocwiczycie i nóżki będą jak malowane:)*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja to samo.. O 4 karmiłam i czytałam o Francji. Jestem w szoku co się dzieje i to tak blisko nas. A mówią żeby przyjmować uchodźców :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie mama urzęduje. Dziś jestem w miarę przytomna i teraz mam chwilke, więc pisze. W ciągu dnia nie mam szans, żeby cokolwiek napisać.
    Ale od poniedziałku znów zmiana organizacji dnia - jutro mama wyjeżdża. Ogólnie pomogła mi trochę - wczoraj więcej. Mogłam się wyspać, bo zabrała mała rano po karmieniu i przetrzymala do następnego :) poza tym powiesiła i wyprasowala pranie :) ojjj...gdyby ona jeszcze lubiła gotować! :) ale chociaż ziemniaki obrała :D

Szczęśliwa, Zakocona trafili się Wam chlopcy z charakterkiem ;) trzymam jednak kciuki, żeby ten sen im się unormowal.

U mnie kompletny brak jakichkolwiek stałych. Kaja je jak jej pasuje. W nocy ją budze co 4 godz. Wczoraj po budziku zasnelam i karmienie było po 5 godzinach (musialam ją obudzić).

Matko, ale mi się chce słodyczy! Na myśl o czekoladzie to aż mi się lezka w oku kręci... Ogólnie to mi się chce najbardziej tego, co.jest niewskazane. A podjadam sobie troszkę 1-2 Michałki dziennie, kilka orzeszków :)

Ahhhh...no i oczywiście przeslodkie te Wasze dzieciaczki!!! Takie do przytukania i schrupania!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 07:51

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 3 przeniosła się z małym do salonu ,bo swoim płaczem i leczeniem zozbudzil mnie . siedzialam ponad godzinę przed TV.
    Ja zawsze myslalam ,ze we Francji takie ataki się nie wydarza.I jak byłam w błędzie :( Jestem w szoku i nawet nie potrafię tego skomentować.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedziałam, że taka multi kulti po lityka w końcu do czegoś doprowadzi :( Teraz na miejscu Niemiec bym tyłkiem trzęsła, bo oni też przecież dzikie ilości muzułmanów mają.

Straszne to jest i płakać się chce :( wychodzisz na koncert i nie wracasz, bo jakieś psychole twierdzą, że nir jesteś godzien żyć, bo wyznajesz inną wiarę.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nam się udalo pospać od drugiej do teraz. Po prostu cud. Ale juz mala wstala, nie jak zwykle przeciągając sie tylko od razu wrzaskiem...
    Co do Francji, to ostatnio z M rozmawialismy, ze pewnego dnia pozaluja swojej polityki przyjmowania wszystkich. Niestety, nasze słowa sie potwierdziły. Zakocona masz racje z tymi Niemcami, pewnie juz sobie wladze pieluchy pod tyłkiem zmieniają :)
    Ja rozumiem pomagac ludziom, dawać dom i prace. Ale zobaczcie jakbyśmy my spróbowali pojechać do nich i odnosic sie ze swoja religią...to byłby pierwszy i ostatni raz, a europa im pozwala.. No dosc polityki, jem śniadanie póki mala się na chwile uspokoiła. Miłego dnia kochane :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka wlasnie zasnęła. Fajne bylo karmienie w nocy, szybko zjadła,beknęła jak stary chlop i od razu zasnęła:) pospalismy do 8. Teraz spi,jak sie obudzi to cycus i spacer:)

Szczesliwa,Zakocona,ale wam się gagatki trafiły:) ale oby to przeszlo im szybko, dużo sily dla was:*

Ostatnio w Czwórce mówili,ze Anglicy wyszli z inicjatywa,żeby w korporacjach nie spożywać wieprzowiny,bo tyle muzlumanow pracuje razem z rodowitymi anglikami,a u nich zabroniona. To sie z mężem za głowę zlapalismy,ze sami angole takie farmazony wygadują, no szok dosłownie... Strach pomyśleć,co się z europa stanie za ileś lat... Ja się osobiście boje muzułmanów.
    Ale sobota jest,słoneczko świeci, trzeba się cieszyć dniem:)

aanaa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Pisalam ze maly ma swoj rytm dnia i zapeszylam ... 2h juz usypiamy.. Padam po prostu zaraz sie poloze na panelach i zastygne, ile takie dziecko moze nie spac? Nathan bije chyba wszystkie rekordy..
    U nas każdego wieczora po kąpieli przez 2godziny mniej więcej usypia. Widac ze chce mu sie spać ale nie usypia. Wczoraj to masakra byla. Zobaczymy co dzisiaj.

mhsvh371pdpt408y.png
‹‹ 2835 2836 2837 2838 2839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ