X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zbieram się, żeby Wam wszystko opisać, ale co zacznę to nasz duży Wojtuś się budzi... my dopiero trzeci dzień w domu więc próbujemy się jakoś ze wszystkim zorganizować... na pewno jednak nadrobię wszystkie zaległości :)

Może ma któraś z Was do sprzedania misia- szumisia ? jeśli kupiłyście i na wasze dziecko nie działa to my chętnie odkupimy :)

relganli4wkmj4ii.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/fc99a3624f1b.jpg.html

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc99a3624f1b.jpg

lojkalojka, aanaa, Bąbelek, madu, paula1, WiedźmaMaKota, polkosia, Little Frog, agaton, PauLLa, zakocona, Magnosia, Blondik lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka polubilam pierwsza czesc .
    A odnosnie Twojego samopoczucia to cie rozumiem . Tez nie moglam sie pogodzic , ze musialam corke odstawic od cyca ze wzgledu na chorobe i antybiotyk . Sciskam Cie mocna kochana !!! I tak dlugo walczylas i dzielnie walczylas . Silna z ciebie kocieta .

BATTINKA lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Dzięki za pamięć o mnie :)

Czytam was na bieżąco podczas karmienia, ale ciężko odpisywać..

Battinka, trzymaj się tam. Podziwiam, że walczylas tyle o kp. Możesz być z siebie dumna. Oby się szybko pierś wygoila.

Mika, zdrowia!

U mnie co drugi dzień hardkor. Mały kompletnie wtedy nie chce spać i tylko na rekach/w chuście chce być noszony, co się go odłoży to ryk. Któregoś dnia tak mnie wgmeczyl, że leżałam wieczorem plackiem na podłodze, bojąc się wstać, bo mnie tak kręgosłup napieprzal. No i cyca wtedy szuka też ciągle na uspokojenie jak płacze. A co drugi dzień anioł po prostu i jakby inne dziecko. Usypia raz dwa, można odłożyć do wózka na drzemki. No cud miód malina. W te gorsze dni zdarza mi się ze zmęczenia beczec wieczorami (np Wczoraj był taki dzień. Cały dzień na rękach bo inaczej wycie i memlanie cyckow, wieczorem od 20 do północy usypialismy; ale za to pięknie przespal noc bo pobudka o 2:30 i potem dopiero o 8! I poszliśmy jeszcze dziś spać o 10 do 11:30 i dziś dzień anioła jak na razie). Bez chusty byłoby nie do przeżycia chyba w te gorsze dni :P

Poza tym w ciąży nauczyłam się podjadac i nie umiem się oduczyć :/ właśnie wracamy z chustowego spaceru (więcej już w chuście wychodzę niż z wózkiem) i pozdrawiamy :)!

Mikejla, BATTINKA lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 o kurde harmonogram dnia/nocy idealny :D

Natka88 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - ja już nie przystawiam małego, jakoś nie miałam okazji nacieszyć się KP. W większości był to dla mnie duży ból i karmiłam w bólu żeby tylko rozkręcić laktację :/. Położne mówiły że mały się dobrze przystawia... ale moim zdaniem on później się szarpał i po swojemu mnie gryzł a nie ssał. Ostatni raz przystawiłam go ponad tydzień temu i nie tęsknię za bólem ale tęsknię za tym wyjątkowym uczuciem :(.

No i zmieniałam mm, mój maluch ma straszne problemy z brzuszkiem, z gazami i z kupkami. No i oczywiście wieczorne kolki to już u nas norma. Raz są większe a raz mniejsze ale są i mały męczy się strasznie. Kropelki średnia pomagają niestety.
    Mam nadzieję że to nowe mleko będzie lepsze dla niego i wszystkie problemy znikną bo nie mogę patrzeć jak cały dzień się krzywi, napina, prze i płacze :(.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, polecam Ci jednak smoczek. Ja byłam przeciwniczką, ale życie jednak weryfikuje ;) U nas o wiele spokojniejsze dziecko jest, odkąd smoka używa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, ale nie mam czasu pisać :(

Tak na szybko, Maja w ciągu tygodnia kolejne +400g. :)

Waga urodzeniowa 3580g
    Waga przy wyjściu ze szpitala 3350g
    Waga w 21 dobie życia 4300g :)

Bąbelek, my dream lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , widze , ze nie tylko u Mnie występowały wieczory płaczące ze zmęczenia .
    :(
    Też balam się ostatnio wieczorów ale jest coraz lepiej ...
    My właśnie po kąpieli , najedzeni , usypiamy :-)

Ja dziś się wyrwalam z domu aż na 40 minut i poszlam do sklepu i banku :-) laaaach, jakie szaleństwo ! :-p

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb wrzuciłyśmy wczorajszą fotkę, a dziś pochwalimy się na forum naszymi czadowymi skarpetkami od ciotki :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e6ea3e00914.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b11ca0309bf.jpg

szczesliwa_mamusia21, PauLLa, Little Frog, lojkalojka, paula1, agaton, zakocona, Natka88, jaroszka, Magnosia, Blondik lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona to tak jak u nas tylko u nas tak codziennie wszystko ok gdyby mozna bylo odlozyc a pn non stop wisi na mnie eh ilez mozna ani zjesc ani nic juz chyba wszystko wyprobowalam no procz chusty ... Noce sa tfu tfu jeszcze w miare takze zobaczymy . Dzis chcialam pojsc do tako to taki ryk ze nie bylo jak wejsc a w rosmanie zdazylam chwycic pampersy a D musial szybko wychodzic ze sklepu .. I jak tu wyjsc po zakupy ? Ja rozumiem ze dzieci sa niespokojne ale kurde zeby az tak :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam ze maly ma swoj rytm dnia i zapeszylam ... 2h juz usypiamy.. Padam po prostu zaraz sie poloze na panelach i zastygne, ile takie dziecko moze nie spac? Nathan bije chyba wszystkie rekordy..

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa , a u mnie z wyjsciem do sklepu wrecz przeciwnie . Maly jak tylko go ubieram i wkladam do fotelika chyba wie , ze jedzie na sklepy bo sie uspokaja . Wyjatkiem jest jak jest glodny ,bo wtedy placze w niebo glosy .

A u nas rytm dnia byl i sie zmyl . Od momentu jak zaczelam malemu podawac lek na plesniawki wszystko szlag trafil . Wieczorem bylam znwu u lekarza i okazalo sie , ze maly ma alergie na lek ktory dostal i caly jest juz zsypany krostami i ma dalej bolesci brzuszka . Od jutra podajemy kolejny i jesli tentez go uczuli to i tak musze go podawac , bo juz trzeciej opcji leku nie ma .

Mikejla cudna kruszynka i skapetki zeberki tez :)
    jaaroszka ,mydream super chlopaki -przystojniaki :)
    zakrecona to poszalalas przez te 40 min ;)
    zakocona ja takjak polkosia bylam przeciwiczka smoczka , a teraz nie wyobrazam sobie bez niego dnia i nocy. Moze warto ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:15

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa u nas tez dziś problem ze spaniem. zasnął o 1930, teraz od 2020 ryk i dopiero leżenie ze mną w naszym łóżku spowodowało uspokojenie. .

• paula1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek u mnie tak samo wyszło, młoda jak miała jakoś miesiąc to zaczęła ładnie sypiać w nocy. Tak to tez się budziła na początku co 1-1,5h na cyca, a teraz pierwszy sen ok.3-5h ( wieczorem muszę dokarmić butlą), a później z reguły co 2-3h na cyca do rana.

Mikejla super maluszek i skarpetki :) i zdrówka życzę

Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka, bo by młoda cały czas na cycu siedziała. Z reguły i tak wypluwa jak przyśnie.

No ja niestety też mam coraz mniej pokarmu, próbuje laktatorem ściągać ale tylko 50 ml mi się udaje z dwóch piersi przez pół godziny. W ciągu dnia jest w miarę, a najlepiej jak jedziemy gdzieś na miasto to wytrzymuje na cycu 3 h, w domu czasami co 1,5 h wisi na cycu.Najgorzej wieczorem, bo z dwóch cyców zje, przy czym zaczyna się wkurzać po jej mało leci i musi dostać butlę. Dzisiaj zjadła 50 ml dodatkowo na noc i na razie usnęła. Zobaczymy do które pośpi. W nocy po tych godzinach spania ciągnie cyca i z reguły idzie od razu spać, ale dzisiaj od 4 do 6 się wierciła w nocy, niby spała ale tak nie spokojnie.

Dzisiaj się ważyłam i na wadze 70,8 kg, czyli jeszcze 7 kg muszę zrzucić do wagi sprzed ciąży, ale orbitrek już stoi w domu, także od poniedziałku zaczynam ćwiczyć jak młoda da. Ale najbardziej się zdziwiłam , bo jak weszłam z Zuzią to wyszło 76,4 kg, czyli by znaczyło, że młoda ma 5400g w ubraniu. To przez dwa tygodnie by przybrała 1300 g!!! ( bez ubrania może jakieś 1100g). Na pewno urosła bo ubranka na 62 są dobre i niedługo będę musiała używać pieluch 3 :)
    Niby czasami się "wkurzamy" bo nie ma czasu na nic...ale za chwilę ten czas minie, dzieciaki dorosną i będzie nam tego brakować.

Battinka jak się czujesz Kochana ?

Jaroszka jak wizyta u rehabilitanta?

jaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, my kąpać go zaczęliśmy o 19:30. Nadal nie śpi. Przysnal przy cycku i go odlozylismy do wózka to może z 10 min pospał i tyle z tego. Teraz L ma go w chuście po kolejnym karmieniu i usnął. Idzie go odłożyć do wózka ale jesteśmy przekonani, że za chwilę znowu się wybudzi. Masakra z tym wieczornym usypianiem. A było pięknie. Kąpiel, cyce i spać.. a teraz to i po 4h się męczymy, żeby zasnął :/
    Edit: nawet nie zdążył go odłożyć, a już się wybudzil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:44

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona my też walczymy dalej, chyba dziś cis jest w powietrzu. .

• agaton Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się usypiamy ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz śpi od 40 min. Usnął w chuście i położylismy go na brzuchu w naszym łóżku tak, jak śpi z nami. Pomogło. Mam nadzieję, że pośpi do 23:30 co najmniej (choć się nie spodziewam)
    Edit: 7 min później już obudzony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 22:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2834 2835 2836 2837 2838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ