Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale od porodu wysiadają mi stawy. Boli mnie lewy nadgarstek, prawy łokieć, prawe kolano i lewa kostka (dżizas, jak stary dziad). I tak na zmianę mnie rwie. Czy to może być od kp? Brak jakichś witamin/minerałów? Biorę niby witaminy, ale kto to wie... No bo aż tyle z córą nie chodzę, żeby od dźwigania bolało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 03:43
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia ja jak za długo leżę z.wyprostowana ręką później nie mogę jej zgiac i odwrotnie. Z nogami to samo. Nadgarstki czasem gorzej w zgieciu gdzie łokieć. Tez się zastanawiałam czy brakuje mi witamin czy co. A jakie witaminy bierzesz?
Little Frog lubi tę wiadomość
-
A ja jestem zalamana
Odkad podaje malej ten przeokropny lek na plesniawki Leon dostal wysypki na twarzy i boli go strasznie brzuszek , bo steka 24h i najgrsze sa noce . Widac , ze sie meczy i jest bardzo zmeczony . Wczoraj tak plakal , ze ochrypl
. Zadzwonie do lekarza i spytam czy to normalne
Kupilam sobie tez nakladki na piersi do karmienia , zeby maly nie mial stycznsci z moimi bolacymi brodawkami .
Wczoraj pierwszy raz sie poplakalam z bezsilnosci i na dmiar zlego starsza corka tez plakala i powiedziala mi , ze przez Leona nie mam czasu z nia lekcji zrobic:(
Macierzynsto to trudny zawod !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:00
szczesliwa_mamusia21, PauLLa, polkosia, zakocona, Blondik, paula1, WiedźmaMaKota, Magnosia, Bąbelek, BATTINKA, Little Frog, jaroszka, ewwiel, Katarzyna87, ola.321, Nynusia lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
plkosia ja nie wiem czy to wina porodu te bole stawow , ale ja po pierwszym porodzie mialam problemy z nadgarstkami i przez miesiac nie moglam wziasc malej na rece . W moim przypadku to byla ponoc wina zzo .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dziewczyny, jak przygotować kąpiel w krochmalu? Szukalam i na kazdej stronie sa inne proporcje i juz sama nie wiem:/
Moje dziecie pieknie spi w nocy, z jedna pobudka, ok 8-10h lacznie, ale ostatnio dostalo alergie na taty receTak jak wcześniej mogl ja karmic, przytulac, nosic, tak teraz jest wrzask, ja jestem zalamana, bo nie moge jej odlozyc, a tata jest podlamany, bo corka go 'odrzuca'
Motamy sie w chuste w domu, ale ile mozna? Gotowanie czy prasowanie z maluchem z przodu nie jest za bezpieczne. A poza tym trafiło mi sie dziecie, ktore nie lubi byc 'krepowane' za duzo
Polkosia, moze to po prostu znak organizmu, ze dochodzi do siebie po porodzie i przeciazone wcześniej stawy zaczynaja pracowac od nowa? Musza sie znowu 'wyrobic'?
Lojka, cudne zdjeciaA na te plesniawki probowalas zwyklego nadmanganianu?
-
Mój bąbelek ma juz Tygodnie 3 i przytul ponad pól kilo. Byla wczoraj polozna i powiedziała, ze to juz ten tydzień wiec pewnie beda kolki i żebym się przygotowala. Mam jeść wszystko, orzechy cytrusy itd bo podobno dieta nie wpływa na kolki. Troszkę mi się nie chce w to wierzyć. Jak uważacie Mamuśki?
-
a ja jestem wykończona Madzi kolką...spałam może z 4 godziny...masakra...
szczęśliwa Mamusiu, moze moglabys mi kupic ten sab simplex i wyslac? zaplacilabym z góry...
windi bałam się użyćbeznadziejna jestem
normalnie doszło do tego, że boje się wieczorów z mala...ten wrzask, napinanie się...nic nie pomaga... ;( -
My dream ja myślę że trochę dieta wpływa na kolki, co widać po tym jak coś zjem. Niby mała nie płacze ale się wierci i jest niespokojna jak coś nowego wprowadzam czasami. Zjadłam sos czosnkowy i młoda tak wysypalo na 1 dzień ze szok.
Polkosia może rzeczywiście organizm wraca do stanu przed ciążą i wszystko się normuje.
Lojkalojka super masz dzieciakimój też czasami narzeka ze nie mam czasu tyle dla niego, bo w końcu jest 10 lat różnicy. Ale jak jestem sama z dzieciakami to nie zawsze się da i mi tlumacze wtedy.
Battinka jesteśmy z Tobą i nie zależnie od tego jaką decyzję podejmiesz będziemy Cie wspierać. Ja wiem ze bardzo chciałaś kp ale Twoje zdrowie jest ważniejsze bo dzieciątko musi mieć taką super mamusieoby te antybiotyki pomogły i zebys się już nie meczyla...
U mnie na razie bez kolek, mloda za dwa dni kończy 2 m- ce. Nie wiem czy to zasługa Sab Simplex ale podaje codziennie 10 kropelek na wieczór profilaktycznie.
W nocy w miarę śpi, wczoraj przespala od 22-3.40, dzisiaj od 20 -24.30, pozniej pobudka co 3 h. Tyle że minął tydzień a nadal ja męczy katarek. Z pokarmem roznie ale mam wrażenie ze jest go mało, bo w ciągu pół godziny ściągam tylko 50 ml z dwóch piersi. Młodej czasami starcza, ale niekiedy musze ją dokarmiać. Wieczorem dojada mniej, zawsze 60-90ml a ostatnio po 30 ml tylko z butli dojada.
Dzisiaj mielismy chwile przyjemności z M bo młoda przysnela w naszym łóżku po karmieniu, młody spal u siebie.I stwierdzam, że po porodzie zszyli mnie dobrze, ciasniutko jest, tyle że te pieprzone gumki... Ble nie lubimy ich.
I dzisiaj już piątek, jeszcze jeden dzień i znowu będziemy sami do świąt bo M wyjezdza
Pocieszam się ze po świętach będzie szukał pracy na miejscu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:23
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
lojkalojka wrote:Natka a mozna go stosowac wewnetrznie ? bo do kapaia to wiem ,ze mozna dlewac i pepek jak sie paskudzil to tez przemywalam.
Z tego co wiem, to tak:) Opiekowalam sie dzieckiem lekarzy i mala smarowalam w paszczy nadmanganianem na plesniawki, tylko trzeba uwazac, bo dziecko sie wtedy slini i wszystko plami;)
U nas kolek poki co brak, ale za to mamy problemy z kupa, Marysia potrafi tydzień ich nie robic:/ -
Natka88 wrote:Z tego co wiem, to tak:) Opiekowalam sie dzieckiem lekarzy i mala smarowalam w paszczy nadmanganianem na plesniawki, tylko trzeba uwazac, bo dziecko sie wtedy slini i wszystko plami;)
U nas kolek poki co brak, ale za to mamy problemy z kupa, Marysia potrafi tydzień ich nie robic:/
Jej biedna z tymi kupami. Ale jak już robi to idzie samo czy musisz jej jakoś pomagać lekami czy inaczej?
U nas działa zaginanie nóg i masaż brzuszka.Robimy drugiego Dziedzica