X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u mnie nie ma tych sklepów w mieście, ale są te ciacha w sklepach ze zdrowa żywnością, ale ja bardzo węglowodany ograniczyłam, wiec właśnie takie chrupadelka odpadają, ale mam nadzieje, ze chociaż efekt będzie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    dzieki, do kupienia w aptece? Czy net?

I tu i tu :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale od porodu wysiadają mi stawy. Boli mnie lewy nadgarstek, prawy łokieć, prawe kolano i lewa kostka (dżizas, jak stary dziad). I tak na zmianę mnie rwie. Czy to może być od kp? Brak jakichś witamin/minerałów? Biorę niby witaminy, ale kto to wie... No bo aż tyle z córą nie chodzę, żeby od dźwigania bolało... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 03:43

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja jak za długo leżę z.wyprostowana ręką później nie mogę jej zgiac i odwrotnie. Z nogami to samo. Nadgarstki czasem gorzej w zgieciu gdzie łokieć. Tez się zastanawiałam czy brakuje mi witamin czy co. A jakie witaminy bierzesz?

Little Frog lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś śpię sama wysmarowana maścią i ubrana jak eskimos...właśnie wstawalam do małej. Mam nadzieje, że do rana przejdzie...

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zalamana :( Odkad podaje malej ten przeokropny lek na plesniawki Leon dostal wysypki na twarzy i boli go strasznie brzuszek , bo steka 24h i najgrsze sa noce . Widac , ze sie meczy i jest bardzo zmeczony . Wczoraj tak plakal , ze ochrypl :( . Zadzwonie do lekarza i spytam czy to normalne :/
    Kupilam sobie tez nakladki na piersi do karmienia , zeby maly nie mial stycznsci z moimi bolacymi brodawkami .
    Wczoraj pierwszy raz sie poplakalam z bezsilnosci i na dmiar zlego starsza corka tez plakala i powiedziala mi , ze przez Leona nie mam czasu z nia lekcji zrobic:(
    Macierzynsto to trudny zawod !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:00

szczesliwa_mamusia21, PauLLa, polkosia, zakocona, Blondik, paula1, WiedźmaMaKota, Magnosia, Bąbelek, BATTINKA, Little Frog, jaroszka, ewwiel, Katarzyna87, ola.321, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka idzie się zakochać w tych zdjęciach :) Super dzieciaki ;)

lojkalojka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plkosia ja nie wiem czy to wina porodu te bole stawow , ale ja po pierwszym porodzie mialam problemy z nadgarstkami i przez miesiac nie moglam wziasc malej na rece . W moim przypadku to byla ponoc wina zzo .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przygotować kąpiel w krochmalu? Szukalam i na kazdej stronie sa inne proporcje i juz sama nie wiem:/

Moje dziecie pieknie spi w nocy, z jedna pobudka, ok 8-10h lacznie, ale ostatnio dostalo alergie na taty rece :( Tak jak wcześniej mogl ja karmic, przytulac, nosic, tak teraz jest wrzask, ja jestem zalamana, bo nie moge jej odlozyc, a tata jest podlamany, bo corka go 'odrzuca' :/
    Motamy sie w chuste w domu, ale ile mozna? Gotowanie czy prasowanie z maluchem z przodu nie jest za bezpieczne. A poza tym trafiło mi sie dziecie, ktore nie lubi byc 'krepowane' za duzo ;)

Polkosia, moze to po prostu znak organizmu, ze dochodzi do siebie po porodzie i przeciazone wcześniej stawy zaczynaja pracowac od nowa? Musza sie znowu 'wyrobic'?

Lojka, cudne zdjecia :) A na te plesniawki probowalas zwyklego nadmanganianu?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ale cudne dzieciaczki <3
    Oj tak jest trudne ! Ale jestesmy twarde babki damy rade :*

Battinko bidulko mam nadzieje ze antybiotyki Ci pomoga ! I jestes super mama a decyzja jest dobra , zdrowie najwazniejsze !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ale cudne dzieciaczki <3
    Oj tak jest trudne ! Ale jestesmy twarde babki damy rade :*

Battinko bidulko mam nadzieje ze antybiotyki Ci pomoga ! I jestes super mama a decyzja jest dobra , zdrowie najwazniejsze !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a mozna go stosowac wewnetrznie ? bo do kapaia to wiem ,ze mozna dlewac i pepek jak sie paskudzil to tez przemywalam.

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bąbelek ma juz Tygodnie 3 i przytul ponad pól kilo. Byla wczoraj polozna i powiedziała, ze to juz ten tydzień wiec pewnie beda kolki i żebym się przygotowala. Mam jeść wszystko, orzechy cytrusy itd bo podobno dieta nie wpływa na kolki. Troszkę mi się nie chce w to wierzyć. Jak uważacie Mamuśki?

mhsvh371pdpt408y.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona co u Ciebie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem wykończona Madzi kolką...spałam może z 4 godziny...masakra...

szczęśliwa Mamusiu, moze moglabys mi kupic ten sab simplex i wyslac? zaplacilabym z góry...

windi bałam się użyć :( beznadziejna jestem

normalnie doszło do tego, że boje się wieczorów z mala...ten wrzask, napinanie się...nic nie pomaga... ;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream ja myślę że trochę dieta wpływa na kolki, co widać po tym jak coś zjem. Niby mała nie płacze ale się wierci i jest niespokojna jak coś nowego wprowadzam czasami. Zjadłam sos czosnkowy i młoda tak wysypalo na 1 dzień ze szok.

Polkosia może rzeczywiście organizm wraca do stanu przed ciążą i wszystko się normuje.

Lojkalojka super masz dzieciaki :-) mój też czasami narzeka ze nie mam czasu tyle dla niego, bo w końcu jest 10 lat różnicy. Ale jak jestem sama z dzieciakami to nie zawsze się da i mi tlumacze wtedy.

Battinka jesteśmy z Tobą i nie zależnie od tego jaką decyzję podejmiesz będziemy Cie wspierać. Ja wiem ze bardzo chciałaś kp ale Twoje zdrowie jest ważniejsze bo dzieciątko musi mieć taką super mamusie :-) oby te antybiotyki pomogły i zebys się już nie meczyla...

U mnie na razie bez kolek, mloda za dwa dni kończy 2 m- ce. Nie wiem czy to zasługa Sab Simplex ale podaje codziennie 10 kropelek na wieczór profilaktycznie.
    W nocy w miarę śpi, wczoraj przespala od 22-3.40, dzisiaj od 20 -24.30, pozniej pobudka co 3 h. Tyle że minął tydzień a nadal ja męczy katarek. Z pokarmem roznie ale mam wrażenie ze jest go mało, bo w ciągu pół godziny ściągam tylko 50 ml z dwóch piersi. Młodej czasami starcza, ale niekiedy musze ją dokarmiać. Wieczorem dojada mniej, zawsze 60-90ml a ostatnio po 30 ml tylko z butli dojada.

Dzisiaj mielismy chwile przyjemności z M bo młoda przysnela w naszym łóżku po karmieniu, młody spal u siebie.I stwierdzam, że po porodzie zszyli mnie dobrze, ciasniutko jest, tyle że te pieprzone gumki... Ble nie lubimy ich.

I dzisiaj już piątek, jeszcze jeden dzień i znowu będziemy sami do świąt bo M wyjezdza :-(
    Pocieszam się ze po świętach będzie szukał pracy na miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:23

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Natka a mozna go stosowac wewnetrznie ? bo do kapaia to wiem ,ze mozna dlewac i pepek jak sie paskudzil to tez przemywalam.

Z tego co wiem, to tak:) Opiekowalam sie dzieckiem lekarzy i mala smarowalam w paszczy nadmanganianem na plesniawki, tylko trzeba uwazac, bo dziecko sie wtedy slini i wszystko plami;)

U nas kolek poki co brak, ale za to mamy problemy z kupa, Marysia potrafi tydzień ich nie robic:/

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Z tego co wiem, to tak:) Opiekowalam sie dzieckiem lekarzy i mala smarowalam w paszczy nadmanganianem na plesniawki, tylko trzeba uwazac, bo dziecko sie wtedy slini i wszystko plami;)

U nas kolek poki co brak, ale za to mamy problemy z kupa, Marysia potrafi tydzień ich nie robic:/
    Ja płukałam tym gardło po nacinaniu ropnia na migdałkach.

Jej biedna z tymi kupami. Ale jak już robi to idzie samo czy musisz jej jakoś pomagać lekami czy inaczej?

U nas działa zaginanie nóg i masaż brzuszka.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik nie ma problemu . Wysle Ci zaproszenie i pogadamy na priv :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnoe zakocona gdzie jestes ??!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2832 2833 2834 2835 2836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ