X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolki już na bank są...nie codziennie ale zwykle ok 19-20 zaczyna się płacz i nawet cyc nie uspokaja...ostatnio zjadłam surówke z kapusty pekińskiej a z nią papryka czerwona,kukurydza i por. Nic Małemu nie było...
    I już wiem kiedy Synek śpi ładnie w nocy,jak wieczorem od ok 18 nie śpi i zasnie dopiero ok 22-23,wtedy zazwyczaj do 3 spokój.wczoraj byłam sama cały dzień praktycznie,rano R w pracy,jak wrócił to zjadł i do swojej matki do szpitala pojechał,wrócił ok 22....Synek dużo płakał i byłam wykończona ale R miał niespodziankę...bukiet kwiatów <3 iiii czekoladowego mikołaja który po paru minutach już nie istniał :D no i tyle dobrego bo Mały ok północny zasnął i już o 2:20 wstał i mimo cyca płakał non stop do 4:00 aż wzięłam go na ręce a potem położyłam z brzegu łóżka i tak patrząc na światełko w drugim pokoju zasnął...wylam w nocy...R wstawal o 4:30 do pracy i nie miał siły nawet pomóc:( ..Adrianek właśnie spał od 8 do 10,pojadł sobie i dalej śpi.

Battinka to jak karmisz nie ppkazuje jaką jesteś matką,dla swojego Maleństwa jesteś Najlepsza pod każdym względem:*

Paula mi tam dużo przyjemniej po porodzie :P w ciąży zero przyjemności więc teraz R był nieważny :D
    Smutno że Twój mąż wyjeżdża ale zleci do świąt:*

Lojka cudne Twoje Robaczki <3
    My dream mi położna standardowo smażonego i cytrusów zbytnio odradzala
    Siostrze inna położna nie kazała praktycznie nic ale lekarz na wizycie powiedział że może jeść wszystko ale nie za dużo i tyle ;) poza tym ona sam chleb z masłem długi czas jadła a i tak Mała ma kolki ;)

Blondik może spróbuj bobotic???bo widzę że Dzidzia prawie 28dni ma. Ja sab na bobo zmieniłam i dużo lepiej jest. No ale metoda prób i błędów niestety:(

Natka ja gotowałam w garnuszku szklanke wody i dwie łyżki czubate mąki ziemniaczanej. Taki kisiel średnio gęsty wyszedł i wymieszałam w misce Małego no i kąpu kąpu Synka ;)n

Mika zdrówka kochana :*

A jeszcze pytanir czy nie wiecie gdzie kupie taką przytulanke jak ten szumis??Synek ostatnio przytulił pieluszke i spał sam a jak nie ma pieluszki to moja ręka i jestem uziemiona :/

Natka88, my dream lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi jak śpią wasze dzieci? Tzn jak wygląda spanie w dzień to najbardziej mnie interesuje.
    Mam wrażenie ze moja mala zamieniła dzien na noc. Dzis znów poszla spać a raczej drzemać o 1.30 i całą noc sie kręciła oczy jak pięć zl płacz i nic więcej:(
    Ja juz nie daje rady...
    Musze zmienić jej nawyki bo w sumie potrafi większą część dnia przespać...wczoraj próbowałam ja z mężem budzic w dzień ale robiliśmy z nią co chcieliśmy a ona nawet się nie ruszyła...jak zabita...ja juz nie mam pomysłu.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja marzę żeby mój 3h bez przerwy przespał. W nocy co 1-1,5h się budzi na cycka.. Zastanawiam się kiedy mu się unormują pory dnia. Jak bylo u Was? Zmianę zauważyłam taką że dłużej je. Szkoda że też nie w nocy tak ładnie je jak w dzień. W nocy często przysypia i się chyba nie najada i może dlatego tak się budzi?

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik nie umiem wyslac zaproszenia! Ty mnie zapros :D

Battinka moj od 7 rano juz nie spi , do 14 funkcjonuje pozniej idzie spac na max 30min . Nastepnie o okolo 17 na godzinke pozniej o 19 kapanie 20 amciu i spi tak do 24 pozniej 3 pozniej 5 i 7 i tak od nowa .
    Noeraz sie wszystko np przesunie o godzine do przodu ale w dzien nie ma opcji spania dluzej niz 2h ba nawet 2h czy 1,5 .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku ja tez tak mialam wczoraj zrobilam probe dalam butle z moim mlekiem na noc o 21 spal do 24 pozniej mowie ok dam mm spal do 3:30 wstal i mowie ok teraz cycek i nie dosc ze go ciumkal na wszystkie sposoby krecil sie wiercil lulanie nawet nie pomoglo i tak od 3:30 do 4:45... Dzis cala nocka idzie na butli bede caly dzien spuszczac a jak nie to mm i zobaczymy . Bo wypija 90/100 butli i jest jak zabity odbijam klade do lozeczka i spi w dzien cycek ok ale w nocy jestem wykonczona zobaczymy dzis jak bedzie

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa tak mu ustaliłaś pory dnia? Tzn wybudzalas jesli by spal dluzej? Czy sam akurat tak funkcjonuje bez Twojej pomocy?

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde teraz odkrylam magie zaproszen ! Matko dziewczyny czemu nie krzyczalyscie ze was nie przyjmuje!

Battinka Twoje zaproszenie z czerwca czekalo az do dzis ! Wybacz ! :'

BATTINKA, zakocona lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Szczęśliwa tak mu ustaliłaś pory dnia? Tzn wybudzalas jesli by spal dluzej? Czy sam akurat tak funkcjonuje bez Twojej pomocy?

Sam bez mojej pomocy ja nawet probuje go w ciagu dnia uspac chociaz na 30 min zebym cokolwiek zrobila a on twardy sie nie da . No i tak sie ustawil ale dobrze ze przynajmniej w nocy spi oczywiscie jak zaden bol nie dokucza

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka masz piękne skarby :)

To ja się moim też trochę pochwalę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c593b0cd062.jpg

szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, Natka88, PauLLa, Little Frog, Mikejla, paula1, Katarzyna87, madu, Bąbelek, ola.321, polkosia, jaroszka, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna Hanula jaki sliczny widok ! U mnie tak rzadko spotykaby ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,eureka,ja tez miałam zaproszenia hehe:) dzieki ze mnie uswiadomilas:)
    Lojka,Wiedzma,piękne dzieciaczki!:) aż milo popatrzeć:)

szczesliwa_mamusia21, lojkalojka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, pediatra kazala zaaplikowac po pol czopka. Dostała w sumie jeden i nic. Mialam jej wykupic zawiesine na recepte (w przypadku braku kupki) na miesieczna kuracje, ale na wlasna reke dalam jej jeszcze polowke czopka zeby jej nie faszerowac lekami przez miesiąc, ale bez tego sie raczej nie obędzie, bo znowu nie ma kupy i tak od 3 tygodni mamy problem :/

Moje dziecie jak w zegarku ma nocki (samo z siebie): od 22-3.30 i od 3.45-8.25 nocka, a potem kolo 10, 12 i 19 godzinna drzemka, choc to juz bardzo roznie wypada, czasami nie spi wcale, wiec wieczory bywaja ciezkie.

Dziękuję za przepis na krochmal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:13

Mikejla, ZakręconaOna, PauLLa lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ,ale super Marysia spi w nocy i fajnie masz ,ze mala juz maswoj rytm dnia . Szkoda tylko , ze te kupy sa tak rzadko :/

Wiedzma Hania wyglada Anielsko :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka musze napisać,że masz śliczne te swoje skarby! :* są świetne :D

Boże dziewczyny siedzę i ryczę w aucie. Właśnie wyszłam z receptą na zasuszenie pokarmu i silnym antybiotykiem na tą pierś.
    Wiem ze sie przyzwyczaje do MM ale chyba ta pierwsza odstawka najgorsza:(
    Jak pomyśle ze juz ją więcej do cycuszka nie przystawię i to juz nastąpi za chwilę to same łzy sie cisną:( :(
    A ja juz dzisiaj trzeci dzień mam gorączkę:(

lojkalojka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no super wygląda dzienny harmonogram :) a mnie już lepiej troche. Dziś spałam sama na kanapie, wysmarowana maścią i ubrana tak, żeby było ciepło. Mała obudziła sie o 4, poszłam spać o 6 i później wstała o 8, więc źle nie było. Paracetamolu kochane nie wezmę, bo trzeba mieć receptę :D chory kuźwa kraj :D myślałam, że szwagierka sobie żarty robi z tą receptą, ale D był w aptece i faktycznie. W sumie ten paracetamol i tak ch.a mi pomaga na cokolwiek, więc leczę się sama. Jeszcze jedna noc na kanapie śmierdząca vicksem i będzie dobrze.

• agaton Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, wiem,ze ciężko, tez bym na pewno ryczala,ale jestesmy z Toba:* tak widocznie musi być. Szkoda,ze nie można zasuszyc e jednej piersi,a w zdrowej zostawić;)oby ten antybiotyk pomógł,bo to powinna być natychmiastowa poprawa. Pamiętaj żeby się zaopatrzyć w jakiś probiotyk, albo jest kapustę kiszona;) albo w aptece cos kup,żeby wspomóc sie po tych antybiotykach.
    Mika,oby pomoglo. Ale jaja z tym paracetamolem... Musisz sobie kiedys w pl zrobić zapas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:56

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika cos Ty ja kupuje normalnie i to juz nie pierwszy raz i w innych aptekach i nie trzrba miec recepty. A ja robie duze zapasy na zeby takze to pewne info :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka sciskam Cie mocno ! <3 trzymaj sie i nie plakusiaj poczatki sa ciezkie pozniej bedzie juz dobrze zobaczysz!

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mamuśka tak jak pisałam na priv chore to jest. Ale tak u nas jest, masakra. Moja mała zaczyna się wiercić przez robienie kupki...ooo nie. Jak to skutecznie teraz urwać? Żeby to był pierwszy i ostatni raz :(

• my dream Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/ca4ba24a80d59.jpg.html>20151108_085454.jpg</a>
    a to moj Szczęście :)

mhsvh371pdpt408y.png
‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ