X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Was dopada ochota na słodycze, chipsy, fast fooda whatever....to odkryłam coś pysznego, a przy tym zdrowego! Same naturalne składniki. Ciasteczka owsiane babci Ani...to takie cienkie wafle, ktore tak zajadam, ze hej!
    Wklejam fote, te sa akurat naturalne, ale sa rożne smaki, np imbirowe, waniliowe, cynamonowe, kakaowe etc.:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6acd7de9bc2.jpg

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jarosza moj tez tak, i kupa zwykle konczy sie tez ulewaniem, nawet jesli od karmienia minęły 2-3 h.

21.10.2015 Leon <3
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzieki bąbelku :*
    Ulżyło mi, bo sie zaczęłam martwić, ze to moze jakieś zaczątki kolek....czasami tez tak robi i nagle ulewa.
    Powiedz mi, czy my kiedykolwiek przestaniemy sie martwić o te nasze dzieciaczki ? :)
    Ja to płacze nawet z powodu tego, ze michas ma trądzik i całe czoło obsypane krostkami....paranoja ;p

Na trądzik polecam kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Ja naszego maluszka wykąpałam raz i buzia już na następny dzień dużo ładniejsza, później juz tylko porzemywalam samą buzie i teraz tylko zostały pojedyncze krostki. Naprawdę gorąco polecam

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Na trądzik polecam kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Ja naszego maluszka wykąpałam raz i buzia już na następny dzień dużo ładniejsza, później juz tylko porzemywalam samą buzie i teraz tylko zostały pojedyncze krostki. Naprawdę gorąco polecam

Dzieki, dzisiaj tak spróbujemy go wykapać.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, znam, rzeczywiście są dobre. Tak dobre, że żarłam swojego czasu paczkę dziennie i teraz patrzeć na nie nie mogę :D

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, jak cycek dzisiaj? Będziesz dalej karmić czy rezygnujesz, coś zdecydowałaś? Szkoda, że tak to wyszło niefortunnie.

Maluda, cieszę się, że w końcu wychodzicie! Ale się naczekałaś, bidulo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:48

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ulewania, to u nas zdecydowanie mniej od kiedy oszukuję małą smokiem. Wybrałam mniejsze zło, bo ulewaniem i ja się męczyłam i ona, po prostu za dużo zjadała (niestety przy cycku nie ma tej kontroli ile) i zbyt łapczywie, a potem chlust... Teraz między karmieniami daję smoka jak płacze i ulewa może 2-3 razy dziennie. Jeszcze 3 dni temu było więcej, ale z dnia na dzień jest poprawa :) Nie zawsze trzeba się doszukiwać problemu w tym. Po prostu te małe żołądeczki nie zawsze mieszczą wszystko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:49

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Hej :)
    Mika fervex odpada niestety. Tylko domowe sposoby i Prenalen.

Przy bardzo złym samopoczuciu można paracetamol brać. Panadol nawet ma w ulotce info, że można podczas kp. A najlepsze i tak jest mleko z czosnkiem :D

Bąbelek lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam pytanie gdzie kupowałyście misia- szumisia? Może polecacie jakiś sklep, najlepiej w Warszawie lub okolicy?
    na nasze dziecko dzisiaj po kilku godzinach i wykorzystanych wszystkich pomysłach zadziałała tylko suszarka więc musimy kupić jak najszybciej...

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u nas sprawdził się Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia. Odkąd nią myję buzię, to trądzik sporadycznie się pojawia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia daj spokój. Leze z gorączką 39 :( i pierś jest bardziej czerwona i spuchnięta do tego dreszcze i zle samopoczucie. Co ja mam robić? Dzis juz nic ale rano idę do rodzinnego po antybiotyk juz mocniejszy i po tabletki na zasuszenie pokarmu Bromergan jakos tak.
    Polozna kazala lecieć z rana bo mówi ze na weekend nic później nie zrobię.
    Ja się tylko martwię co by zakażenia nie bylo...mam juz dość tej calej sytuacji.
    I mam nadzieję ze podjęłam w tej sprawie słuszną decyzję w sprawie Kp.
    Juz chyba więcej zrobić niw mogę...musze się pogodzić i tyle.

Dziękuję Polkosia,że pytasz :*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka kochanie będzie dobrze , to nie jest decyzja podjęta z Twojego kaprysu a przymusu , Twoje zdrowie też ważne jest . Nie martw się , szkoda bo szkoda ale jesteś cudowną Mama i tego się trzymaj :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka,wszystkie jak tu jestesmy,współczujemy Ci bardzo:( Kazda decyzja jaka podjelas jest słuszna i żadna z nas nie wypowiada sie na ten temat,bo żadna nie zaznala tego bólu. Nic na sile, oby tylko leki pomogly:*

Jaroszka,nawet nie wiesz jakbym zjadła takie ciacha,ale od przedwczoraj jestem na diecie,musze ruszyć to chudnięcie,bo wyobrażacie sobie,ze przez 4 tygodnie od porodu nic a nic nie schudłam:( koszmar jakiś,wciąż chodzę w ciuchach z ciąży,bo w swoje sie nie mieszcze:/ takze o takich coasteczkach mogę zapomnieć:(

Zakocona sie cos dawno nie odzywała.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie ze godzinami możecie sie w swoje maleństwa wpatrywać? Mnie to tak Helunia rozczula,takie minki robi:) uwielbiam jej wyraz twarzy po karmieniu:) takie błogie najedzenie:) tak siedzimy z mezem i sie zachwycamy:)

Little Frog, madu, agania lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy jak się idzie na kontrolę do gina te 6 tygodni po porodzie to robi usg czy tylko badanie na fotelu? Musze się zapisać do gina i nie wiem czy do takiego z usg czy może być taki który usg w gabinecie nie ma.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa - no niestety muszę odciągać częściej, inaczej znowu zastój i guzki :/. Żeby odciągnąć pokarm na jedno karmienie ok 120ml potrzebuję do 4 godzin siedzenia na laktatorze (oczywiście rozbijam to na całą dobę i podaję małemu po każdym odciągnięciu ok 20ml). Miałam nadzieję że tak się uda jak napisałaś ale to by było za piękne ;).

Battinka - jejku, mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie :*. Ja jeszcze chwilkę poodciągam żeby całkowicie wyleczyć pierś. Dziś byłam na kontroli i gin powiedziała że jest dużo lepiej więc może jakoś to będzie.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka gdzie te ciastka kupujesz? :) narobiłaś mi na nie ochoty, fajne smaki mają.

Battinka współczuję Ci z tą piersią.. Mnie też by to czekało jednak w ostatniej chwili położna mnie uratowała.

Ja dziś drugi raz wyszłam na zakupy. Znajomych spotkałam i każdy w szoku że wyszłam i gdzie mam dziecko :D a przecież dziecko ma też tatę <3

Little Frog, Natka88, lojkalojka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jaroszka, znam, rzeczywiście są dobre. Tak dobre, że żarłam swojego czasu paczkę dziennie i teraz patrzeć na nie nie mogę :D

Hahaha :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jaroszka, u nas sprawdził się Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia. Odkąd nią myję buzię, to trądzik sporadycznie się pojawia.

dzieki, do kupienia w aptece? Czy net?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:29

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ale one raczej nie tuczą to sa takie cienkie wafle bez cukru, bez tłuszczu, polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów.
    http://bioania.pl/ciasteczka-owsiane-bc,p43.html

Mozna je kupic w almie, ale tez w sieci sklepów k&m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:46

Bąbelek lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2831 2832 2833 2834 2835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ