Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak Was dopada ochota na słodycze, chipsy, fast fooda whatever....to odkryłam coś pysznego, a przy tym zdrowego! Same naturalne składniki. Ciasteczka owsiane babci Ani...to takie cienkie wafle, ktore tak zajadam, ze hej!
Wklejam fote, te sa akurat naturalne, ale sa rożne smaki, np imbirowe, waniliowe, cynamonowe, kakaowe etc.:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6acd7de9bc2.jpg -
jaroszka wrote:Dzieki bąbelku :*
Ulżyło mi, bo sie zaczęłam martwić, ze to moze jakieś zaczątki kolek....czasami tez tak robi i nagle ulewa.
Powiedz mi, czy my kiedykolwiek przestaniemy sie martwić o te nasze dzieciaczki ?
Ja to płacze nawet z powodu tego, ze michas ma trądzik i całe czoło obsypane krostkami....paranoja ;p
Na trądzik polecam kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Ja naszego maluszka wykąpałam raz i buzia już na następny dzień dużo ładniejsza, później juz tylko porzemywalam samą buzie i teraz tylko zostały pojedyncze krostki. Naprawdę gorąco polecam -
StyczniowaNadzieja wrote:Na trądzik polecam kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Ja naszego maluszka wykąpałam raz i buzia już na następny dzień dużo ładniejsza, później juz tylko porzemywalam samą buzie i teraz tylko zostały pojedyncze krostki. Naprawdę gorąco polecam
Dzieki, dzisiaj tak spróbujemy go wykapać. -
Battinka, jak cycek dzisiaj? Będziesz dalej karmić czy rezygnujesz, coś zdecydowałaś? Szkoda, że tak to wyszło niefortunnie.
Maluda, cieszę się, że w końcu wychodzicie! Ale się naczekałaś, bidulo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:48
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do ulewania, to u nas zdecydowanie mniej od kiedy oszukuję małą smokiem. Wybrałam mniejsze zło, bo ulewaniem i ja się męczyłam i ona, po prostu za dużo zjadała (niestety przy cycku nie ma tej kontroli ile) i zbyt łapczywie, a potem chlust... Teraz między karmieniami daję smoka jak płacze i ulewa może 2-3 razy dziennie. Jeszcze 3 dni temu było więcej, ale z dnia na dzień jest poprawa
Nie zawsze trzeba się doszukiwać problemu w tym. Po prostu te małe żołądeczki nie zawsze mieszczą wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:49
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bąbelek wrote:Hej
Mika fervex odpada niestety. Tylko domowe sposoby i Prenalen.
Przy bardzo złym samopoczuciu można paracetamol brać. Panadol nawet ma w ulotce info, że można podczas kp. A najlepsze i tak jest mleko z czosnkiemBąbelek lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mamusie mam pytanie gdzie kupowałyście misia- szumisia? Może polecacie jakiś sklep, najlepiej w Warszawie lub okolicy?
na nasze dziecko dzisiaj po kilku godzinach i wykorzystanych wszystkich pomysłach zadziałała tylko suszarka więc musimy kupić jak najszybciej... -
Polkosia daj spokój. Leze z gorączką 39
i pierś jest bardziej czerwona i spuchnięta do tego dreszcze i zle samopoczucie. Co ja mam robić? Dzis juz nic ale rano idę do rodzinnego po antybiotyk juz mocniejszy i po tabletki na zasuszenie pokarmu Bromergan jakos tak.
Polozna kazala lecieć z rana bo mówi ze na weekend nic później nie zrobię.
Ja się tylko martwię co by zakażenia nie bylo...mam juz dość tej calej sytuacji.
I mam nadzieję ze podjęłam w tej sprawie słuszną decyzję w sprawie Kp.
Juz chyba więcej zrobić niw mogę...musze się pogodzić i tyle.
Dziękuję Polkosia,że pytasz :* -
Battinka,wszystkie jak tu jestesmy,współczujemy Ci bardzo:( Kazda decyzja jaka podjelas jest słuszna i żadna z nas nie wypowiada sie na ten temat,bo żadna nie zaznala tego bólu. Nic na sile, oby tylko leki pomogly:*
Jaroszka,nawet nie wiesz jakbym zjadła takie ciacha,ale od przedwczoraj jestem na diecie,musze ruszyć to chudnięcie,bo wyobrażacie sobie,ze przez 4 tygodnie od porodu nic a nic nie schudłam:( koszmar jakiś,wciąż chodzę w ciuchach z ciąży,bo w swoje sie nie mieszcze:/ takze o takich coasteczkach mogę zapomnieć
Zakocona sie cos dawno nie odzywała.
-
Tez tak macie ze godzinami możecie sie w swoje maleństwa wpatrywać? Mnie to tak Helunia rozczula,takie minki robi:) uwielbiam jej wyraz twarzy po karmieniu:) takie błogie najedzenie:) tak siedzimy z mezem i sie zachwycamy:)
Little Frog, madu, agania lubią tę wiadomość
-
aanaa - no niestety muszę odciągać częściej, inaczej znowu zastój i guzki
. Żeby odciągnąć pokarm na jedno karmienie ok 120ml potrzebuję do 4 godzin siedzenia na laktatorze (oczywiście rozbijam to na całą dobę i podaję małemu po każdym odciągnięciu ok 20ml). Miałam nadzieję że tak się uda jak napisałaś ale to by było za piękne
.
Battinka - jejku, mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie :*. Ja jeszcze chwilkę poodciągam żeby całkowicie wyleczyć pierś. Dziś byłam na kontroli i gin powiedziała że jest dużo lepiej więc może jakoś to będzie. -
Jaroszka gdzie te ciastka kupujesz?
narobiłaś mi na nie ochoty, fajne smaki mają.
Battinka współczuję Ci z tą piersią.. Mnie też by to czekało jednak w ostatniej chwili położna mnie uratowała.
Ja dziś drugi raz wyszłam na zakupy. Znajomych spotkałam i każdy w szoku że wyszłam i gdzie mam dzieckoa przecież dziecko ma też tatę
Little Frog, Natka88, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Jaroszka, u nas sprawdził się Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia. Odkąd nią myję buzię, to trądzik sporadycznie się pojawia.
dzieki, do kupienia w aptece? Czy net?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:29
-
Agaton, ale one raczej nie tuczą to sa takie cienkie wafle bez cukru, bez tłuszczu, polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów.
http://bioania.pl/ciasteczka-owsiane-bc,p43.html
Mozna je kupic w almie, ale tez w sieci sklepów k&mWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:46
Bąbelek lubi tę wiadomość