Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
onka wrote:mnie urosły, ale tak w zasadzie mam wrażenie, że jednym rzutem - koło początku 18 tc. kupiłam sobie tydzień temu biustonosz i jeszcze go nie zakładałam - mam nadzieję, że się nie okaże, że jest już za mały.
jeszcze o tym leżeniu na boku. ja wiem, że to na pewno jest dowiedzione medycznie, że należy leżeć na lewym boku, ale tak: na plecach i na brzuchu nie, bo uciskasz żyłę główną, na prawym też lepiej nie, siedzenie też właśnie wyczytałam, że ogranicza dopływ tlenu do płodu. a chodzić też nie tak dużo w wypadku, gdy jest zagrożenie dla szyjki... paranoja...[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Hejka
Wróciłam z lidla, właściwie byłam w 2 lidlach. U nas sytuacja wygląda tak:
Widzę, że leginsy leżą, więc nie powinnyście mieć problemu trafić na jakieś.
Staniki - kończą się, bo też kupują je starsze panie dla swoich wnuczek i córek karmiących. Jednak coś da się znaleźć od rozmiaru B do D.
Spodnie - najwięcej zostaje rozmiarów L, trochę schodzą M (na mnie za duże, bo mam 155 cm), trudno upolować S. Żeby upolować S, kobiety jeździły do 2-3 lidlów po kolei, bo wykupowały je nie tylko ciężarne... ale i nie-ciężarne, które twierdzą, że po prostu są wygodne.
Ciuszki dla maluszków - jeszcze dość duży wybór, chociaż najszybciej znikają te najmniejsze rozmiary dla noworodków
Ja w drugim z kolei lidlu dorwałam ostatnią parę spodni rozmiar S kolor czarny, na szczęście przyszłam wcześniej niż 2 panie za mną - jedna z brzuszkiem wielkościowo podobnym do mojego (w sumie nie chciała spodni, kupiła 2 topy), a druga nie była w ciąży i po prostu lubi takie spodnie nosić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:57
-
a propo leżenia jeszcze, ja to będę miałą duzy problem żeby się przestawic na leżenie na lewym boku bo my zawsze śpimy tak, że ja się do mojego przytulam leżac na prawym, wiec albo się od niego bee musiała plecami odwracać, albo jego przestawić na drugą stronę, ale wtedy zapomnimy o naszych ukochanych filmach na zasypianie bo wszytko jest po drugiej stronie:/
zatsanawiam się czy ta prawa naprawdę jest jakaś straszna???[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualnyIviQ wrote:zatsanawiam się czy ta prawa naprawdę jest jakaś straszna???
trudno mi jest powiedziec, czy to tak bardzo zle... ja sie po prostu staram lezec na tej lewej, no ale przeciez nie da sie caly czas... wiec doszlam do wniosku, ze po prostu bede robic co moge, ale bez zabijania sie, bezsennosc tez nie jest dobra w ciazy
ss, aanaa, IviQ lubią tę wiadomość
-
Hej ja też dziś poleciałam do LIDLA zakupiłam body dwa komplety i półśpiochy kolor neutralny, dla siebie dwie pary leginsów i koszulkę ale istny szał na te ciuszki i ubrania ciążowe u mnie w sklepie to prawie nic nie zostało jak byłam.
Ewalika lubi tę wiadomość
Zosia
-
A dzisiaj o 16 wizyta proszę trzymać kciuki, dziś z tego wszystkiego spać nie mogłam i może dowiem się kto mieszka w brzuszku.
agu258, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, IviQ, Aguś26, lili_madlen, Ewalika, Natka88, Nynusia, paula1, Lucy7 lubią tę wiadomość
Zosia
-
Mi szybko noga cierpnie ja leżę na prawym boku, ale na plecach fajnie mi się teraz leży i mam zamiar zapytać jutro lekarza, czy koniecznie muszę na lewym boku.
Z poduszką między kolanami też bardzo fajnie mi się śpi, już się przyzwyczaiłam i chyba bym nie usnęła bez jaśka ;]
-
nick nieaktualnyFreshMm wrote:Mi szybko noga cierpnie ja leżę na prawym boku, ale na plecach fajnie mi się teraz leży i mam zamiar zapytać jutro lekarza, czy koniecznie muszę na lewym boku.
Z poduszką między kolanami też bardzo fajnie mi się śpi, już się przyzwyczaiłam i chyba bym nie usnęła bez jaśka ;]
o, to daj znacFreshMm lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
oczywiście też się skusiłam na tego lidla tak wszystkie pisałyscie, że zebrałam się i poszłam i kupiłam top i leginsy, a dla dzidka body z długim rękawemW ogóle w ten weekend sporo kupiłam dla malucha. Któraś z Was wstawiała info o promocji w 5-10-15 i oczywiście skusiłam się na spiochy. W sobote w C&A tez kuopiłam kilka rzeczy, a potem jescze w ikei, ale to juz akurat mąż kupił pierwsze zabawki dwa kotki- grzechotki
wszystkie te artykuły dla maluszków są tak słodkie, że mimo że mamy wszytsko dostać, to nie moge sie oprzec i też sama czego nie kupić
co do lezenia, ja myślę, że nie ma co szaleć. Myślę, że organizm jest mądrzejszy i da nam znać kiedy za dużo spania na prawym boku i na plecachPrzynajmniej mam taką nadzieję
FreshMm, Nynusia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Hi, hi,
no ja też obłowiona w leginsy (szare), czarny top i śliczne bodziakiTo pierwsze małe ubranko jakie kupiłam. To takie moje święto.
Miłego dnia Wam życzę!FreshMm, madu, onka, miska2503, Lucy7 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Też próbuje spać na lewym boku ale strasznie mi niewygodnie i w nocy często łapię się na tym, że bezwiednie przerzucam się na prawy bok. Na plecach też mi niewygodnie, chyba że podkurczę nogi bo przy prostych rozciąga się brzuch i czuję dyskomfort. Też tak macie?
Ja mam teraz dylemat co do imion. Zanim się dowiedziałam, że będzie dziewczynka, byłam pewna, że dam na imię Kornelia, ale teraz się zastanawiam. Biorę pod uwagę jeszcze: Amelia, Otylia, Marysia. Chyba zrobię losowanie -
FreshMm wrote:Mi szybko noga cierpnie ja leżę na prawym boku, ale na plecach fajnie mi się teraz leży i mam zamiar zapytać jutro lekarza, czy koniecznie muszę na lewym boku.
Z poduszką między kolanami też bardzo fajnie mi się śpi, już się przyzwyczaiłam i chyba bym nie usnęła bez jaśka ;][/link]
-
FreshMm wrote:mała.mi, Amelek jest już prawie tyle co Zosiek...
Marysia, Maria podoba mi się
Kornelia też
mała.mi, ss lubią tę wiadomość
[/link]
-
Marysiek tez duzo, chyba kornelia najlepsza;) ja mam problem z imieniem dla chlopca:/ jak narazie skłaniamy sie do Alana, ale bralismy jeszcze pod uwage Boryska albo Cypriana, ale kopiemy dalej w meskich imionach i dalej do brzuszka mowimy "dzidzius"bądz "synuś"
)
mała.mi, Lucy7 lubią tę wiadomość