X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, ja nie kupowałam stanika w Lidlu, bo nie mają takich dużych miseczek. Na razie przeskoczyłam z 80 E na 80 F i nie wiem co będzie dalej...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z miseczki B na E i nie chce kupowac zadnego drogiego bo kupilam ponad miesiac temu D i juz za maly.Nie wiem co bedzie dalej:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, mi w pierwszej ciąży też bardzo biust urósł. Teraz, przy większym "wyjściowym" już raczej tak być nie powinno, bo przecież musi się kiedyś zatrzymać. ;) A dużo już masz kilogramów na plusie?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwiłam czy coś po pracy zastanę w lidlu, a tu mój brat przed chwilą dzwonił że właśnie jest i pyta czego sobie życzę :) więc zażyczyłam sobie leginsów i bluzkę, niestety ze stanika zrezygnowałam bo to róznie może być z tymi naszymi biustami za pół roku. A szkoda bo są bardzo ładne :( Może bliżej pażdziernika znowu się trafi taka promocja? :)
    Miłego dnia :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Moi rodzice też byli w lidlu, nakupowali wnusiowi/wnusi troszkę ciuszków :)
    Ja zostałam w domu, mają mi wymieniać okno, już pomierzyli czekam na telefon. Wczoraj przez tą akcję, czuję bolące gardło i głowę, tak jak na grypę :/ Oczywiście z tych emocji było mi gorąco i wyleciałam w krótkim rękawku i mam.
    Na szczęście dzidzia ruszała się tak jak zwykle - od 22 zaczyna kopać w brzuszku, chyba to będzie "nocny Marek" :) Pośpiewałam jej trochę, myślę, że będzie ok.
    Jak tam Wasz poniedziałek?

Acha, no właśnie ten biust rośnie jak szalony, ja już mam miseczkę E, a podobno teraz to nic, że jak się urodzi i przyjdzie mleko, to będzie jeszcze większy... wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:35

wnid9vvjodizjocx.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Ja też nastawiłam sie na zakupy w lidlu, a zwłąszcza na legginsy - planowałam dwie pary ale L było za małe na mnie. Strasznie rozciągało się na udach. Staniki tez jakieś maleńkie byly.. Więc wzięłam tylko czarne spodnie ( bo szarych nie było już) i dwa największe topy , czarny i szary. :-)

A ubranka dziecięce to myślę , że będą jeszcze bliżej Dnia Dziecka :-)

IviQ lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana Dziewczynki :)

Nynusia - a robiłaś rozjaśniaczem te pasemka?? pięknie wyglądasz :) a suknia się robi??

Ja już mam takie odrosty że strach patrzeć w lustro ;).

A ja nie zmieniłam jeszcze stanika :/, zastanawiam się że może powinnam bo trochę mi urosły... noszę rozmiar 80D i zakładam tylko przedłużenie z tyłu żeby nie był ciasny. Nie przeszkadza mi ten rozmiar jeszcze więc najwyżej zmienię później :).

Ja jeszcze nie kupowałam ubranek bo większość dostanę, w rodzinie ostatnio urodziło się sporo dzieci więc ubranka z jednego na drugiego przechodzą :).

Miłego dnia wszystkim życzę :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Ja z rana tez zawitalam do lidla;) Chcialam Malego obkupic, a wzielam tylko bodziaki z dlugim rękawem, bo spodenki byly bardzo cienkie:/ Do tego dla siebie bluzke i leginsy, ale je oddam, bo sa za krotkie i takie rajstopowe, a nie do zwyklej koszulki. Dziewczyny polecaja leginsy z h&m i chyba pojadę je dziś obczaic:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Wszystkim gratuluje udanych wizyt, kop iaczkow, slubow i calej reszty przyjemnosci. Sukienki sliczne, fryzury rowniez. Chorujacym zycze zdrowka.
    Nie pisze czesto, ale czytam na biezaco. Ja poki co w wirze pracy, okres maturalny i czasem nie wiem jak sie nazywam, a po nocach snia mi sie tylko listy i protokoly, ale na szczescie 25 mam wizyte i juz chyba pojde na zwolnienie. Ciagle dokucza mi bol brzucha i niestety wrocila dolegliwosc z drugiej ciazy, czyli ucisk na nerw, ze ledwo chodze, bo lewa noga odmawia posluszenstwa od biodra poczawszy.
    Poza tym mam w sobote komunie chrzesniaczki, a w niedziele wlasnej corki, wiec tez troche zabiegania z tym jest.

IviQ lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak h&m to i ja polecam , mam uzywam i jestem mega zadowolona;)

Natka88 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!

Witam się po intensywnym weekendzie :)

Nynusia, bardzo fajne pasemka :)

Również gratuluję kopniaczków, ja niestety rzadko je czuję spontanicznie od środka, ale jak się położę na plecach i przyłożę rękę, to szczególnie wieczorem czuć mocne kopniaki. Mój M aż się boi, Młody zawsze tak walnie z zaskoczenia ;)

Miałam dzisiaj jechać do tego Lidla, ale musiałabym wsiąść w samochód i pewnie wyciąc ze 2 godziny, a tu tyle w domu do zrobienia. Szczególnie, że mówicie, że te legginsy prześwitują - mi akurat na nich najbardziej zależało, a już jedne takie, które prześwitują, kupiłam i jestem teraz niezadowolona :/

Nynusia lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wazylam sie w sb i ok3,5kg ale mam wrazenie ze wszystko to mam w cyckach i w brzuchu narazie;)ciekawe jak dlugo;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi cycki nie urosły :( chociaż mój mąż twierdzi, że tak, to mnie się wydaje, że nie :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki!
    Ja też byłam w Lidlu. najbardziej zależało mi na tym staniku. Byłam o godz.9 i już został jeden z miseczką B (ja co najmniej D) więc lipa, ale kupiłam body i spodenki dla córeczki a dla siebie czarne spodnie i szary top.
    Mam nadzieję, że Maluszek zostanie już Nelką, a nie zmieni się w Stasia, żeby nie musiał w różowych ciuchach chodzić :-P
    Co do legginsów to potwierdzam, że są rajstopowe. A szkoda...
    Miłego dnia Wam życzę <3

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss kupilam jednak ten termometr zobaczymy jak sie bedzie sprawował.. mam w razie czego drugi elektroniczny wiec na poczatku vede sprawdzac czy pokazuja zblizona temperature.. kupilam tez bodziaki i spodebnki dla malej :) niestety dla siebie nic nie znalazlam leginsow juz nie bylo a spodnie ciazowe dresowe same wielkie rozmiary.. a stanik zostal jeden malenki..
    powiem wam ze i mnie ciaza padla na mozg nakupowalismy juz troche tych ubranek dzisiaj postanowilam sprawdzic ile czego mam i w jakim rozmiarze.. i co wszystmjewszystwszystkir ciuszki mam w rozmiarze 62 a bylam swiecie przekonana ze na poczatku kupowalam 56 eh no ja mądra ;) chyba nie wszystko uda sie zalozyc mojej corce chyba ze bede ja przebierac co chwile :D

relgrl68722yz04m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A mi cycki nie urosły :( chociaż mój mąż twierdzi, że tak, to mnie się wydaje, że nie :(

mnie urosły, ale tak w zasadzie mam wrażenie, że jednym rzutem - koło początku 18 tc. kupiłam sobie tydzień temu biustonosz i jeszcze go nie zakładałam - mam nadzieję, że się nie okaże, że jest już za mały.

jeszcze o tym leżeniu na boku. ja wiem, że to na pewno jest dowiedzione medycznie, że należy leżeć na lewym boku, ale tak: na plecach i na brzuchu nie, bo uciskasz żyłę główną, na prawym też lepiej nie, siedzenie też właśnie wyczytałam, że ogranicza dopływ tlenu do płodu. a chodzić też nie tak dużo w wypadku, gdy jest zagrożenie dla szyjki... paranoja...

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi legginsami z lidla to myślę że trochę numeracja zaniżona, i jak ktos nosi S to L byłlo by idealne i nie prześwitujące..
    Kiedys siostra męża kupiła mi na imieniny z takiego samego materiału, i były spoko, ale do czasu aż poszło oczko jak w rajstopie.. A co lepsze , jej to samo sie zrobiło po pierwszym nałożeniu ! Więc juz chyba lepiej kupic droższe ale z bardziej wygodnego materiału.

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie chyba do lidla zaraz pójde skoro wszystkie były:D
    ale ja na razie o dziecku nie mysle, choc z genetycznych badań wiem ze będzie chłopak. Ale mam dostać sporo w spadku wiec najpierw zobacze co dostane a potem bede kupować czyli zacznę sie interesować po 7 miesiącu:D
    w zyciu nie sadzilam ze tyle kobiet będzie szczęsliwe że zostały skopane :p ale uczucie jest niesamowite:)))))))))
    Ja na razie czuję się dobrze, ale brzuch już mi przy siedzeniu przed kompem i schylaiu zaczął przeszkadzać, a będzie o wieele gorzej, ale chcąc nie chcąc muszę prawcować do końca bo mając swoją działalność do tego sezonową-letnią sezon kończy się mniej wiecej w dniu porodu:/
    mam nadzieję że młody da mi popracować do końća.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zostać skopana :P zazdroszczę <3

lili_madlen lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zostać skopana :P zazdroszczę <3

IviQ, Lucy7 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ