X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • vella Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja beta 7dpt czyli 12dpo
    116 :-)
    Progesteron 65

urocza, Dea28 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny mam pytanie... Czy pijecie Kubusia lub inne soki marchwiowe teraz aby dziecko miało sniada cerę?
    Ja takich "soków" w ogole nie pijam bo to koło soku nie stało nawet :P zatem ja nie polecę Kubusia ani innych podobnych :) za to sok świeży z marchwii czemu nie ;) ja czekam na dynie ale to jeszcze długie miesiace zanim sie doczekam... wtedy sok z dynii, z jabłkkiem i marchewką... bomba karotenowa :) bardzo lubię domowe soki i przerabiam wszystko, nawet buraki :)

Ale zescie znowu naprodukowaly... doczytuję ;)

kalika, urocza, Sunflower lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    nieśmiało dołączam do was. Czy możecie mnie wpisać na listę?
    Jestem w 6tc (5t1d). Termin porodu na 13.10.2016.

Wczoraj dopiero wróciłam ze szpitala - byłam 5 dni. Najpierw miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej, bo przy bhcg 2500 nie było widać nic w macicy. W końcu 2 dni później przy bHCG 5100 pojawił się pęcherzyk 6 mm. Wczoraj miałam ostatnie usg i pęcherzyk ma 16x14mm, w środku widać pęcherzyk żółtkowy i zarodek wielkości 1,1 mm :D :D :D
    Oprócz mojego CUD-aka mam w macicy krwiaka i pewnie stąd moje plamienia (plamiłam 5 dni). Jestem na zwolnieniu i mam leżeć w domu plackiem. Za tydzień mam wizytę u mojej ginekolożki.

Zaszłam po prawie 2 latach starań, naturalnie w cyklu rzekomo bezowulacyjnym (miałam monitorowany cykl). Dlatego mój maluszek to CUD-ak. :D

Pozdrawiam was serdecznie.
    Super! najbardziej mi sie ten cykl "bezowulacyjny" spodobał ;) <3 gratulacje!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Mam nadzieję, że kropek przetrwał :)
    Przetrwał przetrwał <3

urocza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Witam nowe mamuski :)
    Mój mąż na wieść o dwójce ucieszył się:) bralismy to pod uwagę, bo bylam stymulowana zastrzykami - cały zeszły rok się staraliśmy, ale ja chyba nie owulowalam i do tego wyszlo mi niskie AMH. W styczniu zaczęliśmy stymulacje i jak widac od razu zadziałało :)
    Dodam do tego, ze mam 34 lata, wiec zegar tykal jak szalony ;)
    faaaajnie Ci :* będa dwa słodziaki zamiast jednego, może troszkę ciężko ale i radochy 2 razy więcej :) ja mam 37 lat wiec rozumiem doskonale co znaczy to cykanie zegara... ;)

urocza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee mnie boli trochę, czasem pokłuje, ale to chyba przez to, że tam się cały czas coś zmienia chociaż tego nie widać. Jeśli nie ma plamień to chyba nie masz się czego obawiać :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee- bóle podbrzusza i takie jak na okres są normalne na początku, mój lekarz tak mmówi i doświadczone kobiety ;)
    Też mam takie bóle praktycznie od pierwszego testu z II kreskami. Pojawiają się raz na jakiś czas i sprawdzam za każdym razem w toalecie czy wszystko ok.

urocza lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch boli jak na okres od daty spodziewanej miesiączki czyli od 1.02., czyli w sumie już 12 dni. Z tym, że u mnie to pewnie przez krwiaka. Jak leżę to boli mniej lub nie boli, jak pochodzę to ból się nasila.

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Witam nowe mamuski :)
    Mój mąż na wieść o dwójce ucieszył się:) bralismy to pod uwagę, bo bylam stymulowana zastrzykami - cały zeszły rok się staraliśmy, ale ja chyba nie owulowalam i do tego wyszlo mi niskie AMH. W styczniu zaczęliśmy stymulacje i jak widac od razu zadziałało :)
    Dodam do tego, ze mam 34 lata, wiec zegar tykal jak szalony ;)

Jejciuniu, bliźniaki! Gratuluję. :) A betę miałaś jaką w którym dniu? Jakoś super wysoko, czy normalną?

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju , dziękuje za pocieszenie , niby wiem ze to normalne , te bóle ale wiecie , paranoja to moje drugie imię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:55

urocza lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leże czy siedzę to brzucha nie czuje, ale jak chodze to ciągnie jakby ktoś mi coś tam włoży, tak mi ciężko tam ;) No i raz na jakiś czas zakłuje raz z jednej raz z drugiej.

Z tym papierem to mam tak samo, przy każdej wizycie patrze czy znowu nie ma plamień, bo od dwóch dni na razie cisza :)

Dziś to mnie takie wzdęcie dopadło, że wyglądam na 5 miesiąc prawie :/

urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się witam (dojrzałam do przywitania, bo poczytuję Was od kiedy wiem o moim Bąblu).
    Mam 27 lat, szczęśliwa mężatka od lipca 2015 r. - od wtedy zaczęliśmy starania o malucha. Udało się w 6cs :)
    Bladziocha wysikałam w 12 dpo, wówczas beta 115 (chyba miałam lipny test, że tak słabo było widać - z allegro), w 14 dpo beta 295.
    Z racji miejsca gdzie pracuję udało mi się zobaczyć mojego Bąbla już w 4t4d - 4 mm pęcherzyk, w 5t4d widziałam już zarodek z migającym delikatnie serduchem.
    Dziś właśnie wróciłam z "legalnej" wizyty u mojej gin - zarodek ma 0,25 cm i miga mu serducho jak szalone:) mam też z obu stron pęcherzyka ciążowego dwa krwiaczki 6 mm także spodziewam się jakichś plamień... Dostałam tone badań, następna wizyta za miesiąc. Jesteśmy teraz w 6t0d.

Mój TP na 06.10 ;)
    Trójmiasto pozdrawia!

Asia_08, kalika, urocza, Blu, Jusstin, Auro, Sunflower, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

uhFcp1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie... :D

Witam wszystkie nowe mamusie, fajnie, że dolaczylyscie do nas :)

Zetzet, podwójne gratulacje! Super widok :)

Xaxa, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Serduszko mogło być, ale wcale jeszcze nie musiało. Będzie dobrze, zobaczysz. Czemu dziś byłaś u tego lekarza? Co się stało z poprzednim?

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bóle też posiadam, czasem skurcz jelit mnie siepnie jak coś nie pomyśli zjem. U nas szpital domowy, mąż na zwolnieniu z torbą leków. Jak jego lekarka dowiedziała się, że w domu żona w ciąży to kazała kupić dla mnie Prenalen, wcześniej jak byłam w aptece,to młoda wystraszona pani powiedziała absolutnie żadnych leków w pierwszym trymestrze. Myślałam, że mi leków dla męża nie sprzeda,taka była przestraszona. ;)
    Któraś z Was już chyba pisała o Prenalenie.
    Xaxa słuchaj kaliki, nie nakręcaj się, będzie dobrze.
    Ten weekend da mi popalić, chory mąż w domu i jeszcze to czekanie na wyniki CMV.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Hej, moja beta 7dpt czyli 12dpo
    116 :-)
    Progesteron 65
    Super wyniki!
    Gratuluję!

vella lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś korzystając z tego, że wypuściłam się na miasto połaziłam po sklepach i powiem Wam, kto jak kto, ale my to wiedziałyśmy kiedy zaciążyć :) nadchodzący sezon to sukienki i bluzki w krojach dla ciężarnych :)
    Mega wybór, aż mi szkoda było, że brzucha jeszcze nie ma.

Zetzet, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Xaxa, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Serduszko mogło być, ale wcale jeszcze nie musiało. Będzie dobrze, zobaczysz. Czemu dziś byłaś u tego lekarza? Co się stało z poprzednim?

Chodziłam wcześniej prywatnie a chciałam na nfz teraz. Wizyty i prywatne badania jednak szarpią za portfel ale chyba nie był to najlepszy pomysł...
    Oj chciałabym się nie martwić ale nawet objawów ciążowych za bardzo nie mam, nie mam nawet napięcia w brzuchu i nie wiem czy to źle czy tak może być

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka - bete mialam wysoka, ale nie znam wyniku, bo u mnie w klinice nie chca podac :) Ale jak w 25dc wyszly mi dwie grube kreski z popoludniowych siuskow to juz wiedzialam, ze cos jest na rzeczy ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza - tez tak sobie wyliczylam, ze to dobry czas na ciaze :) Chociaz moze latem juz bedzie nam troche ciezko, ale wiosna za to bedziemy szalec :)

urocza, Blu lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja częstuję się Prenalenem odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, bo akurat równo z testem przyszło przeziębienie. Kuruję się domowymi sposobami + Prenalen do ssania na gardło. Choroba przeszła, ale jeszcze kaszel został.

urocza lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ