X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    nieśmiało dołączam do was. Czy możecie mnie wpisać na listę?
    Jestem w 6tc (5t1d). Termin porodu na 13.10.2016.

Wczoraj dopiero wróciłam ze szpitala - byłam 5 dni. Najpierw miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej, bo przy bhcg 2500 nie było widać nic w macicy. W końcu 2 dni później przy bHCG 5100 pojawił się pęcherzyk 6 mm. Wczoraj miałam ostatnie usg i pęcherzyk ma 16x14mm, w środku widać pęcherzyk żółtkowy i zarodek wielkości 1,1 mm :D :D :D
    Oprócz mojego CUD-aka mam w macicy krwiaka i pewnie stąd moje plamienia (plamiłam 5 dni). Jestem na zwolnieniu i mam leżeć w domu plackiem. Za tydzień mam wizytę u mojej ginekolożki.

Zaszłam po prawie 2 latach starań, naturalnie w cyklu rzekomo bezowulacyjnym (miałam monitorowany cykl). Dlatego mój maluszek to CUD-ak. :D

Pozdrawiam was serdecznie.

Hej witamy :)

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka - gratulacje :) Lekarze lekarzami, niby owulacji miało nie być, a tu taki mały wielki CUD :) Wspaniałe wieści :)

Ja też miałam plamienia, zaczęły się w dniu spodziewanej @, były lekko brązowe, następnego dnia już praktycznie krew jakby się skaleczyć :/ Całe szczęście od dwóch dni jest spokój, plamienia trwały łącznie 9 dni, choć ostatnie 2 dni plamień były już słabsze, ale i tak miałam cały czas tylko przy podcieraniu, wkładki ani razu nie ubrudziłam.

Progesteron jak badałam w 24dc to miałam piękny, 39ng. Mam nadzieję, że to było takie plamienie w terminie miesiączki i teraz będzie dobrze. Lekarz nic nie mówił o żadnych krwiakach czy coś.

Tuż przed rozpoczęciem plamień dostałam wysokiej gorączki która ogólnie trwała 3 doby, jak przeszła dostałam porządnego kaszlu który dopiero przechodzi.

Choć nie powiem, schizy mam czasem, bo 2 beta była trochę za mała, 3 była bardzo dobra, 4 znowu trochę za mała :/ Ale w 4t2d było na usg przy becie następnego dnia ledwo 172 niecałe widać w macicy pęcherzyk 3mm. To był drugi dzień plamień. Mam nadzieję, że kropek przetrwał :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Dziewczyny, wlasnie wrocilam :) Mam dwie kropki!!!!!!!

Ciesze sie bardzo, nie ma to jak raz a dobrze :) Na serduszka bylo za wczesnie, powtorka za 2 tygodnie.

A tu przedstawiam Je obie oficjalnie:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb

(Nie pamietam, jak wrzucic zdjecie, zeby sie od razu wyswietlalo w poscie?)

Milego dnia :)

Coś wspaniałego!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Podwójne szczęście!!!!!!!!!!!!!
    Mocno trzymam kciuki za wszystkie bijące serduszka :):):):) te które już widać i te które są i biją - tylko aparatury w gabinetach są za słabe żeby je pokazać w pełnej krasie ;)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobiłam!
    Zetzet wielkie gratulacje!!!
    Jak mąż zareagował na taką wiadomość?
    Wiatm wszystkie nowo przybyłe panie!
    Rutelka fajnie, że wszystko się pozytywnie wyjaśniło!
    Byłam dziś w zakaźnym, upuścili mi trochę krwi i czekam do poniedziałku.
    Na wizycie się wyjaśni od kiedy to zakażenie mam.
    Dziś pani dr nie chciała mi na podstawie moich wyników nic powiedzieć, dopiero w pond jak zobaczy powtórkę IgG i IgM oraz awidność.
    Mąż mi się rozłożył na dobre, leży z gorączką i to ja teraz koło niego skacze ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny mam pytanie... Czy pijecie Kubusia lub inne soki marchwiowe teraz aby dziecko miało sniada cerę?
    Chyba pomarańczową? ;)
    Pamietam jak w akademiku kolega pił namiętnie kubusie i wyglądał jakby był w zaawansowanej żółtaczce.

Blu lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr, Evee, Rutelka - witajcie! W grupie raźniej; )

Co do bety, to również robiłam tylko jeden raz. Pewnie bym powtórzyła, ale musiałabym zabrać córkę ze sobą, a to by był hard core... :P dlatego muszę zadowolić się jedną.

Zaszłam teraz w ciążę będąc na macierzyńskim, w pierwszej ciąży wylądowałam na zwolnieniu od razu, wiec juz ponad rok nie byłam w pracy. Trochę brakuje wyjścia z domu. Gdybym mogła pewnie bym pracowala, tym bardziej ze pracuje z dziećmi, co bardzo lubię ☺

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witam drogie Panie! :)

Na razie bardzo nieśmiało, ale chciałabym dołączyć do szczęśliwego grona październikówek. Wczoraj rano obudziły mnie dwie tłuste kreski, które potwierdziła beta 689,5.

Wynik (w moim odczuciu) bardzo wysoki jak na wczorajsze 4t1d (15/17dpo). Mam jednak nadzieję, że to jeden silny bąbelek, a nie dwa :) Miała któraś z was taki wysoki wynik przy jednym bąblu??

Coś o mnie? Mój paseczek mówi wiele. W nadchodzące walentynki (tak, tak, pojutrze) miała urodzić się nasza córeczka. Los niestety chciał inaczej i przegrała nierówną walkę z pępowiną okręconą wokół jej malutkiej szyjki. Z drugiej strony, los postanowił wynagrodzić nam to nieszczęście pozwalając, aby w moim brzuchu zamieszkało jej rodzeństwo, a my dowiedzieliśmy się o tym niemalże w przewidywaną datę jej urodzin. Mówią, że nic nie dzieje się bez pzyczyny. Jakikolwiek plan los miał dla nas, teraz mogą być już tylko szczęśliwe zakończenia, w to właśnie chcemy wierzyć i tak właśnie będzie!

Wspaniała wiadomość w tak wymownym czasie..... Cieszę się ogromnie i przykro mi patrząc na Twój pasek....
    U mnie trochę podobna sytuacja.....w 2009 r. poronienie indukowane (ciążą obumarła w 12 tc) a 4 lata później, w tym samym czasie urodziłam zdrowego syna :)
    Co do bety, to ja w 27 dc cyklu miałam wynik 1677 :):) a na usg widzieliśmy jedną kropkę :):)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Też chciałabym do was dołączyć. Termin wypada mi na 12.10.
    Ruletka, tak jak Ty miałam "cykl bezowulacyjny" :)
    Staraliśmy się rok z małym hakiem. Mam PCOS. Szykowałam się do HSG.
    Widziałam już pęcherzyk ciążowy, a teraz z niecierpliwością czekam na serduszko.
    Dziś zaliczyłam oficjalne spotkanie z muszlą :P
    Gratuluje wszystkim i trzymam za nas wszystkie kciuki :)

Blu, urocza, Ola_85, Sunflower, Rutelka, kalika, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratulacje!

Te październikowe dzieciaki to będą CUDowne bobasy :D

urocza, Ola_Ola lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, Ola_Ola witajcie i gratulacje!

Rutelka, Ola_Ola lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuski :)
    Mój mąż na wieść o dwójce ucieszył się:) bralismy to pod uwagę, bo bylam stymulowana zastrzykami - cały zeszły rok się staraliśmy, ale ja chyba nie owulowalam i do tego wyszlo mi niskie AMH. W styczniu zaczęliśmy stymulacje i jak widac od razu zadziałało :)
    Dodam do tego, ze mam 34 lata, wiec zegar tykal jak szalony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:29

urocza, Rutelka, Ola_Ola, Blu, anulka1978 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Co do bety, to ja w 27 dc cyklu miałam wynik 1677 :):) a na usg widzieliśmy jedną kropkę :):)
    I właśnie na taką informację czekałam. Bardzo dziękuję, uspokoiłaś mnie :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne 2 szczęścia :) jeszcze raz gratuluje dwupaku :) czekamy na serduszka :))

uwo93e3kacedpezy.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Witam nowe mamuski :)
    Mój mąż na wieść o dwójce ucieszył się:) bralismy to pod uwagę, bo bylam stymulowana zastrzykami - cały zeszły rok się staraliśmy, ale ja chyba nie owulowalam i do tego wyszlo mi niskie AMH. W styczniu zaczęliśmy stymulacje i jak widac od razu zadziałało :)
    Dodam do tego, ze mam 34 lata, wiec zegar tykal jak szalony ;)
    To super, rzutem na taśmę ;)
    Ja przed in vitro zastanawiałam się czy ewentualnie nie transferować dwóch zarodków, jeśli byłaby taka możliwość, gdy pytałam męża co on na to, odpowiadał, że pokocha jak swoje ;)

Zetzet, Anoolka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_ola też mam pcos, odpuściłam leczenie wzięłam się za siebie i naturalnie wszystko się udało :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, jesteś po ivf? Chyba nie doczytałam:-/

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Urocza, jesteś po ivf? Chyba nie doczytałam:-/
    Nie, mam w brzuchu cudaka,który uciekł przed in vitro. Czekaliśmy na rozpoczęcie procedury,tydzień przed tel z kliniki dwie kreski na teście.

Zetzet, Sunflower lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! Coraz więcej się nas tutaj robi <3
    Zetzet gratuluję 2 maluszków, super!

Ja dziś byłam u nowego lekarza i jestem załamana ;/ Nie dowiedziałam się totalnie nic :( Badanie bolało strasznie, nie pokazał monitora ani wydruków, powiedział tylko, że wczesna ciąża, jest echo zarodka tak na 6 tydzień :( Był tak niemiły i wredny, że nie chciałam z nim dyskutować i się pytać o cokolwiek ;/ Strasznie się boję bo nie powiedział nic o serduszku a powinno być już na pewno widoczne... Następną wizytę mam w klinice ale to 10 dni czekania jeszcze i stresu ;(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy was tez delikatnie pobolewa brzuch , mnie tak minimalnie coś ćmi czasami, czasami kłuje , niby wiem ze to norma ale ... Wolałabym żeby brzuch nie bolał bo nie ukrywam ze przy każdym siusiu sprawdzam czy jest czyściutko

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Doktor zaprosił do siebie już w środę. Będzie 5+0, za wcześnie na serduszko, ale pęcherzyk z kropką już chyba powinien być. Jeeeej, już się nie mogę doczekać!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ