X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby jest tak ze doświadczony ginekolog z dobrym sprzętem i przy dobrym ułożeniu dziecka może już widzieć płeć dziecka od 12 tygodnia. Podejrzewam że większość z nich ją widzi tylko nie chcą za wcześnie mówić bo boją się pomyłki. Moja córcia się pięknie ukazała w 26 tygodniu choć pamiętam że poleciałam jeszcze tego samego dnia do innego lekarza żeby dokładnie potwierdził bo jakoś miałam przeczucie na chłopca i się pomyliłam :-)

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie.. ja co prawda z tesciami mieszkam, ale wiesz.. nie ma to jak mama, więcej mam śmiałości itp
    a tym bardziej ze dzieli nas piętro, zobaczymy jak to sie ułoży.
    tesciowa tez jezdzi do 2 wnuków.. bo jak nie jeden chory to drugi...
    szkoda mi bylo Milenki bo tak fajnie reaguje na inne dzieci.. piszczy za nimi..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie, ja to momentami nie wiedziałam co on mi tłumaczy na tym USG :D mój gin to jest strasznie ostrożny :D woli poczekać.. uwierz mi że już dostawałam chandry do tego 32 tyg.. bo ciagle nie wiedzialam co i co :P

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki beta 156 progesteron 50. Termin wychodzi na 10 października. To moja 4 ciąża, ale mam jedną córcie. W sobotę roczek. Ciesze się jak diabli. Tez marzy mi się chłopczyk, ale 2 Lala też będzie super.
    Gratuluję dzisiejszych 2 kreseczkek.

Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz będzie piszczała za braciszkiem lub siostrzyczką:-) Prawdziwy chiński kalendarz liczy się według lat skończonych...ale tak jak mówię to jest często przypadek i trzeba to traktować z przymrużeniem oka choć przypuszczam ze większość z nas na niego zerkała i w połowie wierzyła w jego przepowiednie...oby u Ciebie nie miał racji a u mnie miał :-) reguła się wtedy sprawdzi 50 na 50:-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Gratuluję :) mamy ten sam termin :) :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli serduszkowanie miałaś również w owulację jak i przed to są równe szanse. Gorzej jakbyście to robili tylko przed ale tak to można spokojnie się cieszyć, że może nasze córeczki będą miały braciszków :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda :D ;D 50% szans :)
    zobaczymy co nam los przyniesie :)
    znam taki wykres że dziewczyna <3 7 dni przed owu i wpadli :P
    co juz pleminiki powinny nie być a tu taki psikus i chłopak :D
    więc juz reguła o szybszych plemnikach to mit :D
    ponoc tyle samo jest plemnikow XX co i XY :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z córeczką to codziennie :D a teraz spokojniej podeszłam do tematu hahah :D
    bo w ogóle nie spodziewałam się że nam się uda.
    1 faza ledwo 36 stopni łapała..
    z MIlenką to miałam 36,4 w 1 fazie cyklu :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam sobie sałatkę makaronową zrobić bo taka głodna byłam...
    żeby mi tylko lodówka nie śmierdziała jak kiedyś :D

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie przytulania przed owu i sprawdził sie chlopak,teraz tez przytulania przed owu i mam nadzieje ze bedzie tez synek :) moj ma juz 3,5 roku wiec jak rodzenstwo sie urodzi bedzie 4 latkiem

km5s8ribs34fnes6.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kasiu :-) rodzisz dzień po mnie :-) no to widzę że płeć męska bardzo pożądana :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie synuś ci pomoże przy braciszku :)
    a u nas to trzeba bd mieć oczy w tyłku :D zeby nic nie zrobilo malestwu, ale zobaczymy jak to dalej bd... z czasem wszystko sie okaze :)
    MIlenka tak sie zmienia z dnia na dzien... az ciezko mi uwierzyc ze niedlugo minie 11 miesiecy jak jest z nami :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie termin wypada na 3 pazdziernika, ale to bardzo ogólnie, bo miałam zaledwie jeden raz okres od porodu przez kp i nie wiem dokładnie kiedy owulacja wypadła.
    No i z mężem też nastawiamy się na syna, bo pierwsza córka:)
    Mizzelka ja też planuję karmienie przynajmniej do skonczenia roczku przez małą, czyli do końca maja. Chyba, że sama się wcześniej odstawi, bo słyszałam że zmienia się smak mleka w ciąży. I też jest tylko na moim mleku, bo nie toleruje żadnych butelek ani modyfikowanego, a próbowałam już kilku różnych. Teraz mamy 3-4 pobudki w nocy, bo ząbkowanie atakuje. A jak u Ciebie z nockami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:34

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz jest zawodowym kierowca wiec ciezko było trafic na "te" dni,od roku starania,po drodze podejrzenie pcos,morze wylanych łez i kompletne zrezygnowanie w tym miesiacu w ktorym sie udało.

urocza lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tak samo mm BLEEEEEEEE! z butelki pije tylko sok i wodę.
    co 4 h sie budzi, choc ostatnia noc byla ciezka bo wychodzil 8 ząbek :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to ładnie u was, my jeszcze bez żadnego zęba! U nas picie z niekapka, albo przy pomocy z normalnego, więc butelki już jej nawet nie chcę wprowadzać.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat z córcią nie mierzyłam tempki ani nie polowałam na owulację tylko lecieliśmy na żywioł. Teraz od pół roku stosowałam testy owulacyjne żeby strzelić dokładnie w nią i nie udawało się więc zaczęłam prowadzić wykres i od razu poszło:-)
    W pierwszej ciąży nic mi nie śmierdziało teraz śmierdzi mi prawie wszystko a największym wyzwaniem jest przebranie mojej córce pampersa...aż mi łezki lecą tak nie mogę znieść tego smrodu:-)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z jakich miast jestescie??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz mnie nastraszyłaś. Kurcze wydawało mi się że miałam owulacje, ale nie przywiązałam uwagi do tego. Bolał mnie lewy jajnik i podbrzusze i śluz był ciągnący się ( jak białko kurzego jajka;) A później biały i lepki. My współżyliśmy 20 stycznia z środy na czwartek a potem za tydzień w czwartek miałam tą jednorazową sytuację z tym ,, plamieniem'' Obecnie ten śluz mam bardziej wodnisty, trochę lepki i raczej pod żółty, a przy większym wysiłku to nawet ciągnący się.Pójdę do ginekolog ale kolejki bardzo długie...Dziękuję Ci za odpowiedź:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ