X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby jest tak ze doświadczony ginekolog z dobrym sprzętem i przy dobrym ułożeniu dziecka może już widzieć płeć dziecka od 12 tygodnia. Podejrzewam że większość z nich ją widzi tylko nie chcą za wcześnie mówić bo boją się pomyłki. Moja córcia się pięknie ukazała w 26 tygodniu choć pamiętam że poleciałam jeszcze tego samego dnia do innego lekarza żeby dokładnie potwierdził bo jakoś miałam przeczucie na chłopca i się pomyliłam :-)

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie.. ja co prawda z tesciami mieszkam, ale wiesz.. nie ma to jak mama, więcej mam śmiałości itp
    a tym bardziej ze dzieli nas piętro, zobaczymy jak to sie ułoży.
    tesciowa tez jezdzi do 2 wnuków.. bo jak nie jeden chory to drugi...
    szkoda mi bylo Milenki bo tak fajnie reaguje na inne dzieci.. piszczy za nimi..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie, ja to momentami nie wiedziałam co on mi tłumaczy na tym USG :D mój gin to jest strasznie ostrożny :D woli poczekać.. uwierz mi że już dostawałam chandry do tego 32 tyg.. bo ciagle nie wiedzialam co i co :P

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki beta 156 progesteron 50. Termin wychodzi na 10 października. To moja 4 ciąża, ale mam jedną córcie. W sobotę roczek. Ciesze się jak diabli. Tez marzy mi się chłopczyk, ale 2 Lala też będzie super.
    Gratuluję dzisiejszych 2 kreseczkek.

Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz będzie piszczała za braciszkiem lub siostrzyczką:-) Prawdziwy chiński kalendarz liczy się według lat skończonych...ale tak jak mówię to jest często przypadek i trzeba to traktować z przymrużeniem oka choć przypuszczam ze większość z nas na niego zerkała i w połowie wierzyła w jego przepowiednie...oby u Ciebie nie miał racji a u mnie miał :-) reguła się wtedy sprawdzi 50 na 50:-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Gratuluję :) mamy ten sam termin :) :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli serduszkowanie miałaś również w owulację jak i przed to są równe szanse. Gorzej jakbyście to robili tylko przed ale tak to można spokojnie się cieszyć, że może nasze córeczki będą miały braciszków :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda :D ;D 50% szans :)
    zobaczymy co nam los przyniesie :)
    znam taki wykres że dziewczyna <3 7 dni przed owu i wpadli :P
    co juz pleminiki powinny nie być a tu taki psikus i chłopak :D
    więc juz reguła o szybszych plemnikach to mit :D
    ponoc tyle samo jest plemnikow XX co i XY :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z córeczką to codziennie :D a teraz spokojniej podeszłam do tematu hahah :D
    bo w ogóle nie spodziewałam się że nam się uda.
    1 faza ledwo 36 stopni łapała..
    z MIlenką to miałam 36,4 w 1 fazie cyklu :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam sobie sałatkę makaronową zrobić bo taka głodna byłam...
    żeby mi tylko lodówka nie śmierdziała jak kiedyś :D

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie przytulania przed owu i sprawdził sie chlopak,teraz tez przytulania przed owu i mam nadzieje ze bedzie tez synek :) moj ma juz 3,5 roku wiec jak rodzenstwo sie urodzi bedzie 4 latkiem

km5s8ribs34fnes6.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kasiu :-) rodzisz dzień po mnie :-) no to widzę że płeć męska bardzo pożądana :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie synuś ci pomoże przy braciszku :)
    a u nas to trzeba bd mieć oczy w tyłku :D zeby nic nie zrobilo malestwu, ale zobaczymy jak to dalej bd... z czasem wszystko sie okaze :)
    MIlenka tak sie zmienia z dnia na dzien... az ciezko mi uwierzyc ze niedlugo minie 11 miesiecy jak jest z nami :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie termin wypada na 3 pazdziernika, ale to bardzo ogólnie, bo miałam zaledwie jeden raz okres od porodu przez kp i nie wiem dokładnie kiedy owulacja wypadła.
    No i z mężem też nastawiamy się na syna, bo pierwsza córka:)
    Mizzelka ja też planuję karmienie przynajmniej do skonczenia roczku przez małą, czyli do końca maja. Chyba, że sama się wcześniej odstawi, bo słyszałam że zmienia się smak mleka w ciąży. I też jest tylko na moim mleku, bo nie toleruje żadnych butelek ani modyfikowanego, a próbowałam już kilku różnych. Teraz mamy 3-4 pobudki w nocy, bo ząbkowanie atakuje. A jak u Ciebie z nockami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:34

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz jest zawodowym kierowca wiec ciezko było trafic na "te" dni,od roku starania,po drodze podejrzenie pcos,morze wylanych łez i kompletne zrezygnowanie w tym miesiacu w ktorym sie udało.

urocza lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tak samo mm BLEEEEEEEE! z butelki pije tylko sok i wodę.
    co 4 h sie budzi, choc ostatnia noc byla ciezka bo wychodzil 8 ząbek :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to ładnie u was, my jeszcze bez żadnego zęba! U nas picie z niekapka, albo przy pomocy z normalnego, więc butelki już jej nawet nie chcę wprowadzać.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat z córcią nie mierzyłam tempki ani nie polowałam na owulację tylko lecieliśmy na żywioł. Teraz od pół roku stosowałam testy owulacyjne żeby strzelić dokładnie w nią i nie udawało się więc zaczęłam prowadzić wykres i od razu poszło:-)
    W pierwszej ciąży nic mi nie śmierdziało teraz śmierdzi mi prawie wszystko a największym wyzwaniem jest przebranie mojej córce pampersa...aż mi łezki lecą tak nie mogę znieść tego smrodu:-)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z jakich miast jestescie??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz mnie nastraszyłaś. Kurcze wydawało mi się że miałam owulacje, ale nie przywiązałam uwagi do tego. Bolał mnie lewy jajnik i podbrzusze i śluz był ciągnący się ( jak białko kurzego jajka;) A później biały i lepki. My współżyliśmy 20 stycznia z środy na czwartek a potem za tydzień w czwartek miałam tą jednorazową sytuację z tym ,, plamieniem'' Obecnie ten śluz mam bardziej wodnisty, trochę lepki i raczej pod żółty, a przy większym wysiłku to nawet ciągnący się.Pójdę do ginekolog ale kolejki bardzo długie...Dziękuję Ci za odpowiedź:)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ