X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny:) ale fajnie :) mam nadzieję ze będziemy się wspierać:)

to widzę ze prawie same dziewczynki pierwsze :)
    teraz ciekawe kto nam sie trafi:) nie ukrywam ze chciałabym mieć parkę ale jak bd kolejna królewna to też super:) najważniejsze jest zdrowie:)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy kiedy miałaś owu. do 6. dni jest zagniezdzenie.
    może miałaś dłuższy cykl. a jak twój wykres temp się prezentuje?

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nigdy nie zwracałam na to uwagi. Brałam tabletki i odstawiałam je 30 grudnia po czym 7 stycznia dostałam krwawienie z odstawienia. Przed tabletkami miała regularne 28 dniowe cykle. Teraz nie wiadomo i tym bardziej nie wiem jak z tą owu. Jednak nigdy takie,, plamienie' bo nawet tak nie można tego nazwać się nie zdarzyło, ani przed tabletkami ani podczas ich brania. Ta wydzielina mnie nie pokoi i ból podbrzusza utrzymujący się już kilka dni.

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja witam się nieśmiało.
    W piątek robiłam pierwszy test - pozytywny, w niedzielę tak samo. Dzisiaj odebrałam betę i wynik 454. Za tydzień w czwartek wizyta u lekarza i mam nadzieję, że już będzie serduszko biło.
    To moja druga ciąża, córeczka skończyła właśnie 8 miesięcy i jestem w szoku, że się nam udało, bo o pierwszą ciążę staraliśmy się z mężem 9 miesięcy.

mizzelka lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka wspominałaś, że karmisz piersią, to podobnie jak ja.
    Długo zamierzasz kontynuować?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obstawiam kolejnego chłopka u siebie, mam jednego synka i kolejnego tez bym chciala chlopca :) a ogolnie w rodzinie sa sami chlopacy.

mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze bedziemy wymieniac sie rzeczami dla dzieci hee :) zawsze to łatwiej w takim gronie

km5s8ribs34fnes6.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę :-) To moja druga ciąża. Mam już śliczną 13-sto miesięczną córcię. Teraz marzy mi się synuś do parki ( ale oczywiście z drugiej córci też się szalenie ucieszę) Test z krwi robiłam 3 dni temu. Betahcg : 81 :-) i dość wyraźna kreska na teście. To był 12 dzień od owulacji.
    Termin mam na 9 października:-) 2 października mój mąż ma urodziny więc ale miałby prezent jakby nasze maleństwo wyszło właśnie wtedy hihihi :-) ale na razie nie ma co gdybać tylko o siebie dbać i czekać na wizyty u lekarza. Na pierwszą idę dopiero za dwa tygodnie bo nie chcę zobaczyć samego pęcherzyka i potem denerwować się czy może jest coś nie tak... Pragnę zobaczyć serduszko więc postaram się cierpliwie czekać:_) choć u mnie z cierpliwością jest mega ciężko

mizzelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    wiesz nigdy nie zwracałam na to uwagi. Brałam tabletki i odstawiałam je 30 grudnia po czym 7 stycznia dostałam krwawienie z odstawienia. Przed tabletkami miała regularne 28 dniowe cykle. Teraz nie wiadomo i tym bardziej nie wiem jak z tą owu. Jednak nigdy takie,, plamienie' bo nawet tak nie można tego nazwać się nie zdarzyło, ani przed tabletkami ani podczas ich brania. Ta wydzielina mnie nie pokoi i ból podbrzusza utrzymujący się już kilka dni.
    mogą ci hormony buzować
    nie mówię że możesz mieć tak jak ja i nie chcę cię zmartwić...
    ale ja tez cykle mialam ok, jak odstawiłam tabletki to tragedia, co 30dni wlasnie mialam śluz z krwią to tez nie było nawet plamienie.. miesiaczka przyszła dopiero po 4 miesiącach... o owulacjach nie było mowy...
    następnie cykle były 60dniowe... dopiero w 8 miesiacu po odstawieniu anty owulacja wróciła (wiem to na pewno bo raz że mam bóle owulacyjne i zawsze wiem kiedy jest a drugie że mialam usg w 44dc była owu dopiero) ale i tak nie zaszłam w ciążę.. dopiero jak cykle wróciły do minimum 40dc zaszłam rok po odstawieniu anty w 27dniu cyklu mialam owulacje i jest Milenka.
    lepiej obserwuj, mierz temp przed 7:30 (potem temp sie podwyzsza)
    wiem, łatwo powiedzieć nie zwariować.. pamietam jak ja robilam non stop testy, bety a tu nic.
    poobserwuj wykres, śluz, zobacz co sie dzieje.
    czy w ogóle jest owulacja :)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Olu 85 możesz mi zdradzić przepis na chłopczyka w Twoim wypadku? :-) wiem że to już troszkę za późno hehehe ale warto zawsze wiedzieć na przyszłość takie rzeczy:-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Mizzelka wspominałaś, że karmisz piersią, to podobnie jak ja.
    Długo zamierzasz kontynuować?
    och jak miło że ktoś prowadzi kp :) planuje do skonczenia roku a moze nawet dłużej? moja córcia ma skazę białkową więc zalezy mi na tym żeby ten wapn chociaz w moim mleku miala. a jak u was nocki? często sie budzi?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja obstawiam kolejnego chłopka u siebie, mam jednego synka i kolejnego tez bym chciala chlopca :) a ogolnie w rodzinie sa sami chlopacy.
    mozliwe ze juz genetycznie ale tez podłączam sie do pytania jak Aanka :) mojemu mężowi marzy sie chłopak :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka29 wrote:
    a Olu 85 możesz mi zdradzić przepis na chłopczyka w Twoim wypadku? :-) wiem że to już troszkę za późno hehehe ale warto zawsze wiedzieć na przyszłość takie rzeczy:-)
    hehhe dokładnie zaklepane :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka widzę że podobnie myślimy :) i podobne terminy mamy :)

Witam dziewczyny kolejne :) jak fajnie że jest nas coraz więcej :)
    mialam po tescie obawy jak ja sobie poradze z tak mala różnicą wieku ale widzę że tu jest tak dużo mam z podobną sytuacją, damy radę! :)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi też...mojemu tacie też...mało tego rodzina męża wyczekuje nieśmiało wnuka bo teście jak na razie mają 6 wnuczek :-) i nie mają komu traktora w spadku oddać :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhahahah :D traktor?
    mój mąż własnie nie bd miał z kim jeździć w nim :D
    i tu jest problem, no chyba że Milenka bd lubiła hektary i te sprawy :D

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mizzelka fajnie wiedzieć że ktoś jedzie na podobnym wozie :-) to oby nam wyszły piękne i zdrowe chłopaczki:-) ja już dziś nawet dla żartów sprawdziłam sobie kalendarz chiński płci :-P i choć wiem że to z reguły przypadki to wyszedł chłopak...córcia też się pierwsza zgadza. I jedyne co było troszkę sterowane to celowaliśmy jak najbliżej owulacji choć 3 dni przed nią też nas poniosło więc mamy równe szanse dla chłopca jak i dziewczynki

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy dopiero na USG połówkowym pewnie, choć jak będzie taki uparciuch jak moja córcia to nawet i w 32 tyg dopiero hahaha :D
    krzyżowała nogi jak na plaży i koniec :)
    chociaz słyszałam w rodzinie historię że w 11 tyg gin powiedział że bd chłopak, jakim cudem to nie wiem... nawet dobrze tego małego pitoka nie widać a on juz stwierdził i rzeczywiście był chłopak :)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tej różnicy wieku to również się boje. Mieszkamy sami. Moja mama ciągle pracuje a teściowa już się opiekuje dwoma innymi wnuczkami więc nie miałabym serca podrzucać jej kolejnej...Mąż też dużo pracuje także wiem że pierwsze dwa lata będą przerąbane...ale tyle dziewczyn dało radę więc czemu my nie mamy dać :-)

mizzelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas co drugi dzien <3, małe szanse na chłopaka, ale akurat <3 było w owulacje także może może? :)
    a według chinskiego tez sprawdzilam hahah :D
    i nie wiem czy patrzec na roczniki czy na skonczony wiek"
    bo jak na roczniki to chłopak, a jak na skonczone to dziewczynka :D ni w pięć ni w dziewięć :D hahah :D

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ