X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak apteke Gemini polecam i ja! :-)

LillaMy, urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byłam na 2gim usg no i dzidziak już widoczny tylko pani dr jakaś bezsensowna... 2 zdjęcia na jenym dzidzia ma 6,8mm na drugim 7,6mm. Jak się zapytałam czy wydrukuje mi zdjęcie to powiedziała że nie. W ogóle nic mi nie tłumaczy tylko powiedziała że serduszko jest i bije ok i kazała przyjść za 2 tygodnie ... Masakra jakaś. Któraś z was miała takie beznadziejne doświadczenie z lekarzem czy tylko mi się zdarzyła taka dziwolążka ?! Dodam że staraliśmy się od ponad roku (ona o tym wie) i że mam PCO i to jakiś cud że w ciążę zaszłam a tu zero rozmowy zero pytań jak się czuję czy cokolwiek. Już jej recepcjonistka jest o wiele milsza i się przynajmniej pyta co i jak.

dev269pps__.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zrobiłam sobie zapas na pół roku z witaminami i przy okazji zakupiłam żelazo ;)
    Od połowy ciąży z Filipem miałam anemię i nie mogłam niczym nadgonić, Wszystkie Dobroci z Mamy wyciągnął :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Cześć ,

Marti czy drugą betę wpisałaś dobrze ?

pierwszą bęte skisiłam :) już poprawione miało być 288 ... ;)

LillaMy lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na 2gim usg no i dzidziak już widoczny tylko pani dr jakaś bezsensowna... 2 zdjęcia na jenym dzidzia ma 6,8mm na drugim 7,6mm. Jak się zapytałam czy wydrukuje mi zdjęcie to powiedziała że nie. W ogóle nic mi nie tłumaczy tylko powiedziała że serduszko jest i bije ok i kazała przyjść za 2 tygodnie ... Masakra jakaś. Któraś z was miała takie beznadziejne doświadczenie z lekarzem czy tylko mi się zdarzyła taka dziwolążka ?! Dodam że staraliśmy się od ponad roku (ona o tym wie) i że mam PCO i to jakiś cud że w ciążę zaszłam a tu zero rozmowy zero pytań jak się czuję czy cokolwiek. Już jej recepcjonistka jest o wiele milsza i się przynajmniej pyta co i jak.

co za picza... może uciekaj od niej jak najdalej? założyła Ci kartę ciąży?

l22n6iyetayj1i0f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:46

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jeśli pójdę 18.02 na USG, to będzie już coś widać? Byłam 12.02 i był pęcherzyk ciążowy 4,5mm. Lekarz był niedorobniony, jak się zapytałam czy coś wyjaśni, to powiedział," że nie bo jest kolejka" ;/ w lux medzie byłam ;/;/;/;/ Nie wiem co robić, czy zostawić czwartek, czy przesunąć termin. Najchętniej to już jutro poleciałabym na badanie, bo nie mogę się doczekać;/ a jednocześnie strasznie się boję.

Jeśli chodzi o serduszko, to nie będzie widoczne ..
    Poczekaj spokojnie 2 tyg. :)

Ja byłam wczoraj i nawet nie wpadłam na to aby serducho sprawdzić ;) dlatego 29 lutego idę :D a na wizytę 15 marca ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:20

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;(

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Jeśli chodzi o serduszko, to nie będzie widoczne ..
    Poczekaj spokojnie 2 tyg. :)

Ja byłam wczoraj i nawet nie wpadłam na to aby serducho sprawdzić ;) dlatego 29 lutego idę :D a na wizytę 15 marca ..

Lilla ale to nie było widać serducha ? kurcze ja idę 25.02 i będę w tym samym tc co Ty wczoraj a chciałabym już zobaczyć żeby się w końcu uspokoić...

l22n6iyetayj1i0f.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jeśli pójdę 18.02 na USG, to będzie już coś widać? Byłam 12.02 i był pęcherzyk ciążowy 4,5mm. Lekarz był niedorobniony, jak się zapytałam czy coś wyjaśni, to powiedział," że nie bo jest kolejka" ;/ w lux medzie byłam ;/;/;/;/ Nie wiem co robić, czy zostawić czwartek, czy przesunąć termin. Najchętniej to już jutro poleciałabym na badanie, bo nie mogę się doczekać;/ a jednocześnie strasznie się boję.

wiesz, ja też mam ubezpieczenie tylko że enelmed z pracy. Mam w swojej miejscowości prywatną przychodnię za wizyty w której pacjenci słono płacą... byłam kilkukrotnie u ginki tam i powiem "tak se" nie wzbudzają u mnie zaufania te lekarki. Postanowiłam chodzić prywatnie do gabinetu.
    Nawiązując jeszcze do tej przychodni mają jednego świetnego lekarza internistę. Byłam u niego w piątek i dopytałam Pana doktora, że będę chodziła prywatnie do ginki czy mógłby mi dawać skierowania na badania żebym nie płaciła powiedział, że nie ma żadnego problemu, żeby tylko ginka napisała co trzeba a on mi będzie pisał. Kochany gość :) czemu tak nie kombinować? :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Lilla ale to nie było widać serducha ? kurcze ja idę 25.02 i będę w tym samym tc co Ty wczoraj a chciałabym już zobaczyć żeby się w końcu uspokoić...

W ogóle żeśmy nie sprawdzały :) przypuszczam że nawet nie było by nic widać bo w gabinecie ma stary sprzęt :) w pokoju obok Ma nowszy ale wtedy trzeba umawiać się na inny termin :)

Wszystko zależne jest też od tego, kiedy owulacja była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:39

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    co za picza... może uciekaj od niej jak najdalej? założyła Ci kartę ciąży?

Powiedziała ze jak za 2 tygodnie będzie wszystko ok to założy dopiero. Sama nie wiem co o niej myśleć u nas w mieście są mega kolejki do jakiegokolwiek lekarza żeby się dostać na nfz a prywatnie niestety na razie finanse nie pozwalają. Zobaczę jak za 2 tygodnie się będzie zachowywać.

Tyle że wg belly to ja za tydzień już mogę prenatalne robić a ona za 2 dopiero kartę zakłada...
    Zero skierowania na krew mocz etc ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:41

dev269pps__.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    30 w tym roku :-)

Ja też :)

angelstw lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 - super, że udało Ci się tak domówić z lekarzem :)

Lusia8998 - myślę, że możesz dać swojej lekarce jeszcze jedna szansę ale ostatnią. Spisz na kartce wszystkie pytania, wątpliwości i informacje które chcesz od niej uzyskać. Jeśli na kolejnej wizycie sytuacja się powtórzy - radzę zmienić lekarza bo komfort matki i dziecka jest najważniejszy. Musisz czuć się pewnie.

W tym roku kończę 32 lata

Rutelka, Lusia8998 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Tyle że wg belly to ja za tydzień już mogę prenatalne robić a ona za 2 dopiero kartę zakłada...
    Zero skierowania na krew mocz etc ...

Belly musiało się coś pomylić, ponieważ prenatalne robi się między 11 a 14 tc ..

anulka1978 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślę że wiek nie gra tu roli :)

Najważniejsze aby każda z Nas była Spełnioną i Szczęśliwą Matką :)

urocza, Zetzet lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są już po serduszkowych wizytach. Czy wtedy karta ciąży jest od razu zakładana?

Lusia - Lilla ma rację chyba coś nie teges :) poza tym, MMM też ma rację nie ma co od razu skreślać lekarki, każdy ma gorszy dzień, ale jak nie będziesz jej ufała czy będziesz się czuła niedobrze w jej towarzystwie to to nie ma sensu...

l22n6iyetayj1i0f.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, to nie jest zależne od <3 ..

Mi założyły wczoraj ;) chodź przy pierwszej nie były skore do tego ponieważ miałam krwiaka który mógł doprowadzić do poronienia ..
    Zrobiły to jakoś dopiero w 10 tc ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karta będzie po pierwszych badaniach czyli za 2 tygodnie. Ale wolałabym poznic moment wchodzenia na wagę hahaha :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pędzicie :) nie nadążam :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ