Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezobjawowa ciąża- marzę
Ja od kilku dni to mam taki bufet że każda mi pozazdrości. Sniadanie pół banana, dwa lyki wody, 15 min w wc.
Obiad grysik z jabłkiem, mała miseczka, trzy lyki wody wc.
Kolacja pol kromki chleba, 3 wizyty w wc, trochę wody, leki i spanie.
-3 kg. -
Flavia wrote:Dziewczyny, które nie macie objawów - chce być na waszym miejscu, wręcz marzę. Z drugiej strony wiem, że u mnie oznaczałoby to zapewne koniec ciąży.
Zuuziaaaa Witaj w klubie bezobjawowców.
-
Amelia, wzslij meza i dzieciaki na weekend a sama odpocznij w domu Ja tez chcialabym juz trzymac dziecko w rece, bo stersuje sie ta ciaza.
Cukierniczka, jezeli masz nakazane lezec w lozku, to rob to. Ciaze latwo stracic. Dmuchaj na zimne, a bedziesz sie cieszyc dzieciaczkiem za pare miesiecy.
Mysle, ze nasze objawy moga sie roznic, bo jestesmy na roznym poziomie ciazowym. Ja mam np. 5 tydzien a niektore dziewczyny sa juz w 8 ! Mozliwe, ze wszystkie dolegliwosci jeszcze przed nami..
I pytanie do mam. Kiedy powiadomicie swoje pociechy o braciszku lub siostrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 13:56
Basia -
Mamusia_Ksawusia wrote:juz po wizycie czy jeszcze przed?
W poniedziałek 12.02 byłam na wizycie
Na USG Widoczny pechrzyk 7 mm
Lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie czyli koniec lutego - mówi ze już powinno być słychać serduszko
Ciezko mi wyczekać najchętniej poszłabym szybciej
Lunitari lubi tę wiadomość
-
Basia82 my juz powiedzielismy bo mlody non stop na rekach chcial się nosić. Poki co oszalał, ale mielismy juz przeprawe bo moja siostra na dniach rodzi więc on już u niej brzuszek widział i non stop się przytulal.
-
Basia82 wrote:Amelia, wzslij meza i dzieciaki na weekend a sama odpocznij w domu Ja tez chcialabym juz trzymac dziecko w rece, bo stersuje sie ta ciaza.
Cukierniczka, jezeli masz nakazane lezec w lozku, to rob to. Ciaze latwo stracic. Dmuchaj na zimne, a bedziesz sie cieszyc dzieciaczkiem za pare miesiecy.
Mysle, ze nasze objawy moga sie roznic, bo jestesmy na roznym poziomie ciazowym. Ja mam np. 5 tydzien a niektore dziewczyny sa juz w 8 ! Mozliwe, ze wszystkie dolegliwosci jeszcze przed nami..
I pytanie do mam. Kiedy powiadomicie swoje pociechy o braciszku lub siostrze?
syn już wie, kiedyś się spytałam czy chciałby mieć bracziszka albo siostrzyczka który zamieszka w brzuszku, potem gdy się bawilismy mówiłam żeby uważał na brzuszek - sam się zorientował że mieszka tam dzidziuś
-
Megsss wrote:W poniedziałek 12.02 byłam na wizycie
Na USG Widoczny pechrzyk 7 mm
Lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie czyli koniec lutego - mówi ze już powinno być słychać serduszko
Ciezko mi wyczekać najchętniej poszłabym szybciej
ja na USG byłam 16 lutego i pęcherzyk był 77mm (czytałam że rośnie ok 1mm w 1 dzień) i było widać ciałko żółte, kolejna wizyta u niej 2 marca, ale we środę mam wizytę u lekarza który w 100% wykluczył ciążę (konował) ale pójdę, chcę widzieć jego minę... -
Mdłości nie odpuszczają, najgorzej jest przy pustym żołądku. Od kilku dni nie potrafię się powstrzymać i leci 1 duża paczka czipsów.
Jutro wizyta i zaczynam się stresować. Dzisiaj z nerwów pół nocy nieprzespane. -
Mamusia_ksawusia
Na kiedy masz termin ? Chyba mamy jakoś zbliżone ?
U mnie 12 lutego był 4 tydzień i 6 dzień ciąży
Akurat lekarza mam fajnego - ufam mu zna mnie od nastolatki
Muszę niestety uzbroić się w cierpliwość
Zastanawiam się tylko czy mam już zacząć robić badania czy jednak poczekać do tego 7 tygodnia ?
Co radzicie ? Powtarzacie jeszcze betę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:19
-
Megsss wrote:Mamusia_ksawusia
Na kiedy masz termin ? Chyba mamy jakoś zbliżone ?
U mnie 12 lutego był 4 tydzień i 6 dzień ciąży
Akurat lekarza mam fajnego - ufam mu zna mnie od nastolatki
Muszę niestety uzbroić się w cierpliwość
Zastanawiam się tylko czy mam już zacząć robić badania czy jednak poczekać do tego 7 tygodnia ?
Co radzicie ? Powtarzacie jeszcze betę ?
u mnie w piątek było 5+4 (zdecydowanie za wczesnie na serduszko, wycztałam że pojawia się najwcześniej 5+5 - i tak miałam z syenm, już widziałam wtedy serce) lekarka kazała wicej bety nie robić, nie ma sensu się stresować
temin mam na 15,10Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:24
Megsss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola79 wrote:Mnie jak zaczyna boleć brzuch to od razu idę się położyć i przechodzi, no tylko że ja jestem od 4 tygodni na L4. A Ty czym się zajmujesz w pracy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:36
-
nick nieaktualny
-
Mamusia_Ksawusia wrote:ja na USG byłam 16 lutego i pęcherzyk był 77mm (czytałam że rośnie ok 1mm w 1 dzień) i było widać ciałko żółte, kolejna wizyta u niej 2 marca, ale we środę mam wizytę u lekarza który w 100% wykluczył ciążę (konował) ale pójdę, chcę widzieć jego minę...
-
Lunitari wrote:Ja Cie kojarze Choklito z watku majowego. Teraz juz bedzie wszystko dobrze. Nie martwie sie brakiem mdlosci, po prostu tak mamy i tyle. Pozytywne myslenie bardzo duzo daje. Bedzie dobrze, tego sie trzymajmy.
Lunitari lubi tę wiadomość