Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Gosia, przypomnij sobie pod jakim adresem e-mail zakładałaś konto. To jest twój login. No i hasło zakładam, że pamiętasz.
śnieżynka, jedno serduszko. Chociaż słyszałam już o takim przypadku, że ok 10 tyg nagle wyłaniał się drugi zarodek. Okazało się, że sprytnie schował się za bratem i na usg wcześniej nie można było go uchwycić. No ale to taka anomalia. Zazwyczaj albo coś jest widoczne od razu, albo tego nie ma.
Znam taki przypadek osobiście U bratowej dopiero w 12 tc wyszło, że będą bliźniaki jednojajowe i na jednym łożysku Sam lekarz był w szokuedka85 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mamusia_Ksawusia wrote:w normach moja beta się mieści, ale dziwi mnie to że dziś 6tc a owulacja była 1 lutego... sama nie wiem co mam mysleć...
-
edka85 wrote:Wiesz co, coś mi się nie zgadza. 16.02 byłaś na wizycie, miałaś wtedy pęcherzyk prawie 8 mm i lekarka ci powiedziała, że to 5+4? Dla mnie to wygląda raczej na 4+5 przy takim pęcherzyku. Ja miałam 5 mm przy 4+2...Sprawdź to jeszcze, bo może się okazać, że to teraz dopiero masz 5 tydz. i dlatego wtedy beta była 6 tys.
nie wiem, dziwna sprawa, niby wielkość pęcherzyka się zgadza na ten tydzień, beta też mieści się w normach, we środę wizyta u konowała, to może czegoś więcej się dowiem jak juz ujrzy pęcherzyk -
Malinka u mnie mąż jest z bliźniaków, a z mojej strony dziadek miał brata bliźniaka Ma szczęście nasza strona tych genów padła na brata
A ja mam lekkiego stresa przed jutrzejszą wizytą w przychodni Muszę pogadać o tych delikatnych plamieniachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:57
1Malinka1 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
NatkaZ wrote:Malinka u mnie mąż jest z bliźniaków, a z mojej strony dziadek miał brata bliźniaka Ma szczęście nasza strona tych genów padła na brata
A ja mam lekkiego stresa przed jutrzejszą wizytą w przychodni Muszę pogadać o tych delikatnych plamieniach
-
NatkaZ wrote:Malinka u mnie mąż jest z bliźniaków, a z mojej strony dziadek miał brata bliźniaka Ma szczęście nasza strona tych genów padła na brata
A ja mam lekkiego stresa przed jutrzejszą wizytą w przychodni Muszę pogadać o tych delikatnych plamieniachNatkaZ lubi tę wiadomość
-
OlinkowA wrote:Do mnie przyszły mdłości, wymioty nie ale mdłości, nie duże ale cały czas jest mi niedobrze, tak mnie ćmi, muli, najbardziej popołudniu i wieczorem
Dzień dobry w poniedziałek!
Mam tak samo ale przez całe dnie wracają -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, można dołączyć? Wszystko wskazuje na to, że w okolicach 23.10. Zostane mama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:36
Mamusia_Ksawusia, 1Malinka1, Bajka111, Iwona27091991, Blu, Flavia, Du-Dulia, Taliana85, laylin lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Wiesz co, coś mi się nie zgadza. 16.02 byłaś na wizycie, miałaś wtedy pęcherzyk prawie 8 mm i lekarka ci powiedziała, że to 5+4? Dla mnie to wygląda raczej na 4+5 przy takim pęcherzyku. Ja miałam 5 mm przy 4+2...Sprawdź to jeszcze, bo może się okazać, że to teraz dopiero masz 5 tydz. i dlatego wtedy beta była 6 tys.
Tez tak mysle.. owulacja jal byla 1 luty..to wczesniejsza ciąża
Ja dzis mam 6tc i 2 dni, a owulacja 15 stycznia....
Doktor zrobila czeski błąd.. moze dobrze pomyslala a źle powiedziała
-
Niespodzianka 29 wrote:Tez tak mysle.. owulacja jal byla 1 luty..to wczesniejsza ciąża
Ja dzis mam 6tc i 2 dni, a owulacja 15 stycznia....
Doktor zrobila czeski błąd.. moze dobrze pomyslala a źle powiedziała
nie wiem, ale na zdjęciu z USG pisze 5+4 -
Cześć dziewczyny, ja również chcę do was dołączyć. Wcześniej nie pisałam, bo niedowierzam, ciągle boję się że coś pójdzie nie tak, to moja pierwsza ciąża. Byłam już u gina i widzieliśmy na razie tylko pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, było to 5t3d.
Według programu termin mam na 9.10.2018, w tym tygodniu idę ponownie do gina i mam nadzieję zobaczyć serduszko:)1Malinka1, Mamusia_Ksawusia, Iwona27091991, Blu, Du-Dulia, Taliana85, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
katberry wrote:Cześć dziewczyny, ja również chcę do was dołączyć. Wcześniej nie pisałam, bo niedowierzam, ciągle boję się że coś pójdzie nie tak, to moja pierwsza ciąża. Byłam już u gina i widzieliśmy na razie tylko pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, było to 5t3d.
Według programu termin mam na 9.10.2018, w tym tygodniu idę ponownie do gina i mam nadzieję zobaczyć serduszko:)
kiedy byłaś u lekarza? powtarzałas jeszcze betę ? -
A ja się dzisiaj czuję jakby okres miał przyjść Sprawdziłam, że dzisiaj mam termin miesiączki, gdybym nie była w ciąży. Słyszałam, ze w tym czasie mogą zdarzyć sie plamienia, ale takie bóle? Nie jakieś mocne...ale nie przyjemne, okresowe po prostu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:18
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
PAPAVER wrote:A ja się dzisiaj czuję jakby okres miał przyjść Sprawdziłam, że dzisiaj mam termin miesiączki, gdybym nie była w ciąży. Słyszałam, ze w tym czasie mogą zdarzyć sie plamienia, ale takie bóle? Nie jakieś mocne...ale nie przyjemne, okresowe po prostu...
to znak że macica rośnie, tez tak mam, w pierwszej ciąży tez tak miałam -
OlinkowA wrote:Natka często masz te plamienia? Przyjmujesz jakieś leki na to Luteinę lub duphaston?
Hej. Pierwszy raz od dawna. I jest to raczej plamienie widoczne tylko na papierze - jasnoróżowe lub brązowe nitki w normalnym śluzie. Na tą chwile nie biorę żadnych leków bo nie było takiej potrzebyNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
NatkaZ wrote:Hej. Pierwszy raz od dawna. I jest to raczej plamienie widoczne tylko na papierze - jasnoróżowe lub brązowe nitki w normalnym śluzie. Na tą chwile nie biorę żadnych leków bo nie było takiej potrzeby
Ja pierwszą ciążę poroniłam i w drugiej od razu dostałam luteinę, teraz jestem w trzeciej ciąży i też biorę luteinę.
Mogę wiedzieć co się stało że poroniłaś za pierwszym razem?NatkaZ lubi tę wiadomość