Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiuszaaaa wrote:Dziewczyny nie wiem jakim cudem ale miałam otwarte forum w dwóch zakładkach jedna aktualizowana a druga zapomniana w zawieszeniu od paru dni mi wisiała nawet nie zwróciłam na to uwagi, patrzę a ja mam tam jeszcze ten pierwszy wpis z wszystkimi danymi, zrobiłam printscreen komu wysłać ? Albo napiszcie mi jak dodać tutaj
-
Eda94 wrote:Piszecie o tym ile bije serce dziecka a mi lekarz na ten temat nic nie mówił i się zastanawiam teraz dlaczego. Z poprzednia ciąża też byłam u niego i spojrzałam w kartę ciazy i tam też mam tętno dziecka wpisywane od 13tyg więc chyba teraz też jest Okej. Sama już nie wiem czy mam się martwić tym
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie , serduszko bije 162/min i ma 7mm. Czy to nie za mało jak na 7 tydzień ? Ginekolog mowila, ze jest w porządku, ale nie wiem czemu to 7 mm wydaje się mało. (To przez aplikacje która pokazuje mi 11-13mm)
Ogólnie emocjonujące uczucie, widzieć pikajacew sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:43
Katiuszaaaa, Szimi, Lunitari, Blu, Megsss, Mamusia_Ksawusia, edka85, NatkaZ, NiecierpliwaKarolina, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
A Ty bezimienna to kto?
Z calym szacunkiem na tym forum są dorosłe kobiety, z głową na karku i mózgiem ba swoim miejscu. Nie rob zamętu bo my tu histerycznych nastolatek nie potrzebujemy. Jak którejś bedzie brakowalo piaskownicy wybierze się na plac zabaw.
Osoby takie będą zglaszana i myślę że inne dziewczyny tez uzyja tego slowa które jest przy kazdej wypowiedzi.Katiuszaaaa, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, proponuję kompletnie zignorować wpisy które na celu mają intrygi to im się znudzi. Z drugie strony współczuję du dulii i jej podobnym, że nie mają co z życiem zrobić tylko sobie je wymyślają w internecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:52
Katiuszaaaa, Mamusia_Ksawusia, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
1Malinka1 wrote:Jestem po wizycie , serduszko bije 162/min i ma 7mm. Czy to nie za mało jak na 7 tydzień ? Ginekolog mowila, ze jest w porządku, ale nie wiem czemu to 7 mm wydaje się mało. (To przez aplikacje która pokazuje mi 11-13mm)
Ogólnie emocjonujące uczucie, widzieć pikajacew sobie.
Malinka mój kropek w poniedziałek miał dokładnie taka sama wielkość a ja tez mam 7 tydzień
Moja aplikacja tez pokazuje inne rozmiarymysle ze trzeba brać
Poprawkę na toWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:05
-
Troche mnie uspokoilyscie z tym serduszkiem...☺ druga sprawa z USG. Najpierw oczywiscie dopochwowe i tam nie wodzial zarodka a tylko pecherzyk przez brzuch udalo uchwycic sie mu zarodek wielkosci 7mm... i w sumie teraz sie zamartwiam czemu nie bylo widac dzidzia przez USG dopochwowe...w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
FraniowaMamula wrote:Troche mnie uspokoilyscie z tym serduszkiem...☺ druga sprawa z USG. Najpierw oczywiscie dopochwowe i tam nie wodzial zarodka a tylko pecherzyk przez brzuch udalo uchwycic sie mu zarodek wielkosci 7mm... i w sumie teraz sie zamartwiam czemu nie bylo widac dzidzia przez USG dopochwowe...
Pecherz, jelita cokolwiek. Tu chyba nie ma czym się martwic? -
FraniowaMamula wrote:Troche mnie uspokoilyscie z tym serduszkiem...☺ druga sprawa z USG. Najpierw oczywiscie dopochwowe i tam nie wodzial zarodka a tylko pecherzyk przez brzuch udalo uchwycic sie mu zarodek wielkosci 7mm... i w sumie teraz sie zamartwiam czemu nie bylo widac dzidzia przez USG dopochwowe...
U mnie wczoraj też chwilę szukał bąbla. Jak znalazł to nie było widać bijącego serduszka. Dopiero po chwili udało się to uchwycić. Też mam stracha czy na pewno wszystko jest dobrze. Nie mówił jak szybko bije serduszko, zawsze określa to w bardziej zaawansowanej ciąży.
Najważniejsze, że bobas jest! Urośnie, to się tak łatwo nie schowa -
Dziekuje ddziewczyny...☺ to moja druga ciaza a przezywam gorzej niz 1... chyba dluzsze starania o malenstwo napedzaja mega stracha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:17
NatkaZ lubi tę wiadomość
w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
Eda94 wrote:Piszecie o tym ile bije serce dziecka a mi lekarz na ten temat nic nie mówił i się zastanawiam teraz dlaczego. Z poprzednia ciąża też byłam u niego i spojrzałam w kartę ciazy i tam też mam tętno dziecka wpisywane od 13tyg więc chyba teraz też jest Okej. Sama już nie wiem czy mam się martwić tym
Mnie też lekarz nie mierzył tętna (?) dziecka, chociaż już na pierwszym USG było serduszko widać. Są różne szkoły ginekologów- i już tu ktoś o tym wspominał. Kilka lat wstecz mierzono tętno dziecka od kiedy już tylko było widoczne serduszko. Później pojawiły się jakieś tam badania, że ciepło emitowane przez USG Doppler może w jakiś tam sposób wpływać na płód.
Moje pierwsze badanie badanie dopochwowe trwało dwie minuty (znalezienie płodu- pokazanie mi i mężowi, że serduszko bije- zrobienie pomiaru chyba pęcherzyka i długości płodu i koniec), a dzisiejsze przez brzuch sekundę- od tylko tyle, żeby zobaczyć, że serce bije. Chociaż nie powiem, też na początku nic nie było widać i miałam niezłego stracha.
Ja tam nie narzekam, przynajmniej się teraz nie zamartwiam, czy faktycznie bije z odpowiednią prędkościąSTORK lubi tę wiadomość