X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem jakim cudem ale miałam otwarte forum w dwóch zakładkach jedna aktualizowana a druga zapomniana w zawieszeniu od paru dni mi wisiała nawet nie zwróciłam na to uwagi, patrzę a ja mam tam jeszcze ten pierwszy wpis z wszystkimi danymi, zrobiłam printscreen komu wysłać ? Albo napiszcie mi jak dodać tutaj
    Wyslij mi jak mozesz

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eda94 wrote:
    Piszecie o tym ile bije serce dziecka a mi lekarz na ten temat nic nie mówił i się zastanawiam teraz dlaczego. Z poprzednia ciąża też byłam u niego i spojrzałam w kartę ciazy i tam też mam tętno dziecka wpisywane od 13tyg więc chyba teraz też jest Okej. Sama już nie wiem czy mam się martwić tym
    Bo teoretycznie do 12 tc nie powinno się mierzyć. Dopiero po tym czasie stabilizuje się tętno i jest miarodajne. Wcześniej są to wartości dynamiczne, np. w 7 tc jest 150, aby zaraz za tydzień czy dwa osiągnąć nawet 190. Dziewczyny się stresują takimi skokami, porównują do innych koleżanek, czytają w necie o tym, jakie powinny być prawidłowe wartości. A tak naprawdę wartość diagnostyczną fhr ma dopiero po I trymestrze.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Ja po wizycie... serduszko maluszka bije ciut za wolno... ok 130 u/m... kontrola za tydzien... strasznie sie boje...
    Dlaczego za wolno? Kto tak powiedział? :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Wyslij mi jak mozesz
    Spoko tylko ja nie bardzo znam się na forach nie wiem jak mam wysłać ? Szczerze to pierwsze forum na którym zaczęłam się udzielać i jeszcze tego nie ogarniam.

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodaj na forum to strona tam wklej to zdjecie skopiuj ostatni link i wyslij mi w wiadomości (zaprosilam cie do przyjaciolek)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa = Du-Dulia ;) chce wrócić do łask i tyle

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ktoś tak uważa ?

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , serduszko bije 162/min i ma 7mm. Czy to nie za mało jak na 7 tydzień ? Ginekolog mowila, ze jest w porządku, ale nie wiem czemu to 7 mm wydaje się mało. (To przez aplikacje która pokazuje mi 11-13mm)

Ogólnie emocjonujące uczucie, widzieć pikajace <3 w sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:43

Katiuszaaaa, Szimi, Lunitari, Blu, Megsss, Mamusia_Ksawusia, edka85, NatkaZ, NiecierpliwaKarolina, Bajka111 lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty bezimienna to kto?

Z calym szacunkiem na tym forum są dorosłe kobiety, z głową na karku i mózgiem ba swoim miejscu. Nie rob zamętu bo my tu histerycznych nastolatek nie potrzebujemy. Jak którejś bedzie brakowalo piaskownicy wybierze się na plac zabaw.
    Osoby takie będą zglaszana i myślę że inne dziewczyny tez uzyja tego slowa które jest przy kazdej wypowiedzi.

Katiuszaaaa, NatkaZ lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to wspaniale, gratuluję serduszka ;)

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarz nie informował o ilości uderzeń serduszka
    Ale mówił że na tym etapie wszystko jest ok :)

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proponuję kompletnie zignorować wpisy które na celu mają intrygi to im się znudzi. Z drugie strony współczuję du dulii i jej podobnym, że nie mają co z życiem zrobić tylko sobie je wymyślają w internecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:52

Katiuszaaaa, Mamusia_Ksawusia, NatkaZ lubią tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratuluję serduszka <3

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Jestem po wizycie , serduszko bije 162/min i ma 7mm. Czy to nie za mało jak na 7 tydzień ? Ginekolog mowila, ze jest w porządku, ale nie wiem czemu to 7 mm wydaje się mało. (To przez aplikacje która pokazuje mi 11-13mm)

Ogólnie emocjonujące uczucie, widzieć pikajace <3 w sobie.

Malinka mój kropek w poniedziałek miał dokładnie taka sama wielkość a ja tez mam 7 tydzień
    :)
    Moja aplikacja tez pokazuje inne rozmiary :) mysle ze trzeba brać
    Poprawkę na to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:05

• FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilyscie z tym serduszkiem...☺ druga sprawa z USG. Najpierw oczywiscie dopochwowe i tam nie wodzial zarodka a tylko pecherzyk przez brzuch udalo uchwycic sie mu zarodek wielkosci 7mm... i w sumie teraz sie zamartwiam czemu nie bylo widac dzidzia przez USG dopochwowe...

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niepotrzebnie panikuje...

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Troche mnie uspokoilyscie z tym serduszkiem...☺ druga sprawa z USG. Najpierw oczywiscie dopochwowe i tam nie wodzial zarodka a tylko pecherzyk przez brzuch udalo uchwycic sie mu zarodek wielkosci 7mm... i w sumie teraz sie zamartwiam czemu nie bylo widac dzidzia przez USG dopochwowe...
    Bo bylo zasloniete ? Mi wczoraj tez szukal szukal az znalazl.
    Pecherz, jelita cokolwiek. Tu chyba nie ma czym się martwic? :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:

U mnie wczoraj też chwilę szukał bąbla. Jak znalazł to nie było widać bijącego serduszka. Dopiero po chwili udało się to uchwycić. Też mam stracha czy na pewno wszystko jest dobrze. Nie mówił jak szybko bije serduszko, zawsze określa to w bardziej zaawansowanej ciąży.

Najważniejsze, że bobas jest! Urośnie, to się tak łatwo nie schowa :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ddziewczyny...☺ to moja druga ciaza a przezywam gorzej niz 1... chyba dluzsze starania o malenstwo napedzaja mega stracha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:17

NatkaZ lubi tę wiadomość

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eda94 wrote:
    Piszecie o tym ile bije serce dziecka a mi lekarz na ten temat nic nie mówił i się zastanawiam teraz dlaczego. Z poprzednia ciąża też byłam u niego i spojrzałam w kartę ciazy i tam też mam tętno dziecka wpisywane od 13tyg więc chyba teraz też jest Okej. Sama już nie wiem czy mam się martwić tym

Mnie też lekarz nie mierzył tętna (?) dziecka, chociaż już na pierwszym USG było serduszko widać. Są różne szkoły ginekologów- i już tu ktoś o tym wspominał. Kilka lat wstecz mierzono tętno dziecka od kiedy już tylko było widoczne serduszko. Później pojawiły się jakieś tam badania, że ciepło emitowane przez USG Doppler może w jakiś tam sposób wpływać na płód.
    Moje pierwsze badanie badanie dopochwowe trwało dwie minuty (znalezienie płodu- pokazanie mi i mężowi, że serduszko bije- zrobienie pomiaru chyba pęcherzyka i długości płodu i koniec), a dzisiejsze przez brzuch sekundę- od tylko tyle, żeby zobaczyć, że serce bije. Chociaż nie powiem, też na początku nic nie było widać i miałam niezłego stracha.

Ja tam nie narzekam, przynajmniej się teraz nie zamartwiam, czy faktycznie bije z odpowiednią prędkością ;)

STORK lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ