X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia992 gratuluje, rozgość się u nas :) tyle miesięcy starań i w końcu jest!

Kryha trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami! Daj znać jak będziesz coś wiedzieć

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:33

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Du-Dulia wrote:
    A się wkurzyłam... miałam mieć wizytę w czwartek to zadzwonili do mnie, że lekarza nie będzie i mam przełożoną wizytę dodatkowo prywatnie na sobotę.
    Bo na nfz to dopiero za dwa tygodnie ;/
    Trochę słabo robią, zmuszają ludzi do platnych wizyt...No trudno, teraz zapłacisz, ale już na następną pójdziesz na nfz.
    Przy okazji...proszę o zmianę tp na 6.10. Na ost wizycie jak mi lekarz zakładał kartę, to obliczył i wpisał 6.10, więc już będę się trzymać jego wyliczeń.

Du-Dulia lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Krycha kciukasy zaciskam za Was !

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 witamy, czeka Cię jeszcze wiele miesięcy pogaduszek tutaj.

kryha Trzymaj się! To pewnie fałszywy alarm. Już kilka takich mieliśmy na wątku i wszystko dobrze się kończyło. Teraz też tak będzie.

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Przysięgam, że dzisiaj tak dał czadu, że poważnie miałam ochotę go obrzygac. Chciałam iść od kwietnia, bo oddział, plany, premie itd, teraz mam go gdzieś. Niech ma. Dziad jeden!
    Minie ja na moją kierowniczkę miałam ochotę rzygac jeszcze przed ciążą, ale teraz jak mi się wymsknie to UPS:D sorryyy jestem w ciąży...:p

Minie Black lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi takie uroki ciazy :D

Kryha trzymamy kciuki.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ile wy tu piszecie;)
    Ja troche dziwnie sie czuje czytajc to wszystko. Nie robiłam ani jednej bety, a większość z was po kilka razy. Nie mam zbyt wielu objawów, głównym jest senność i czuje zapachy duzo bardziej niż wcześniej. Sutki zaczely robic sie wrażliwe, najbardziej czuje to kiedy karmie syna. W pierwszej ciazy bardzo bolały mnie piersi ale innych objawów tez nie miałam.
    Chciałam jeszcze napisać o dentyście, bo ktoś pytał. Ja byłam juz na jeden wizycie w 5t3d. Wymiana plomby, dentysta powiedział ze nie zrobi znieczulenia, ale naszczescie nic nie bolało. Jutro ide na kolejna wizytę i jeszcze mam umówione w przyszłym tyg, mam pare plomb do wymiany. Ginekolog powiedział ze nie ma przeciwskazan do chodzenia. Chociaż w internecie widziałam informacje ze lepiej poczekać do drugiego trymestru tak jak piszecie.
    Dodam ze mieszkam z mężem i synem na Ukrainie i narazie chodzę do ginekologa i do dentysty tutaj. Mam nadzieje ze znają sie w temacie tak jak u nas. Jest mała bariera językowa, ale mam nadzieje ze o wszystko uda mi sie gina dopytać;) w 12tygodniu ide na szczęście do swojego lekarza w Polsce.

nsp8t6l.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty powiem Wam ze dzień przed zrobieniem testu byłam u dentysty i miałam normalne znieczulenie. Nie spodziewałam się ze będę w ciazy, No cóż mam nadzieje ze nie zaszkodziło to małemu :) Nie zastanawiam się nad tym No czasu i tak nie cofnę :P

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest najlepsze? Że od grudnia zrobiliśmy wszystkie badania potrzebne do inseminacji i w kolejnym cyklu mielismy do niej podchodzic a obylo się bez tego :)

Boje sie ze ktos mnie obudzi z tego snu :)

Szimi, Kolorowapani lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentyści podają znieczulenie nawet w pierwszym trymestrze, ale wtedy powinno być ono bez adrenaliny.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Milano Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku było to normalne znieczulenie niestety

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papavera tak jest, jest słabsze ale jeśli nie ma konieczności to lepiej zaczekać

Sylwia nie bój się najwcześniej obudzisz się na porodówce.

Coś na poprawę humoru. Na jednym z portali dla mam, tekst " pytanie do mam, czy ja jestem w ciąży. Dodam że test robiony o 17" poniżej dołączone zdjęcie testu i dwie krechy.
    Oczywiście milion gratulacji i potwierdzen ale jeden tekst mnie rozwalił. W sedno.
    " tak, gratuluję. Dwie kreski to bliźniaki. Gdyby było rano to dwie dziewczynki, wieczorem dwoje chłopców w nocy parka. Broń boże nie rób powtórki bo to kolejne bliźniaki" no powiem wam że jak czytam takie pytania to tak jakby ktoś kupił test bez instrukcji. Dodam że dwie dorodne krechy.

PAPAVER, Minie Black, NiecierpliwaKarolina, Bajka111 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Papavera tak jest, jest słabsze ale jeśli nie ma konieczności to lepiej zaczekać

Sylwia nie bój się najwcześniej obudzisz się na porodówce.

Ha ha! :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano kiedyś koleżanka poszła do gina i mówi "boże jestem w ciąży wiem od 3*dni a tydzień temu byłam na imprezie i palilam i wypiłam drinka" lekarz powiedział żartem " jest taki przesad że póki się nie wie o ciąży to jej nic nie zaszkodzi" oczy pół żartem pół serio bo to panika ale często słyszałam że na początku ciąży bardzo wczesnej leki nie szkodzą. Może dlatego że łożysko powstaje chwilę później...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aga94 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Zarodek się rozwija i widzieliśmy już bijące serduszko!<3 Mamy też już kartę ciąży :) w jakimś systemie lekarzowi wyliczyło, że na 95% wszystko dobrze się skończy. :) jestem taka szczęśliwa :)

Pikapik, *SmoczycA*, edka85, Flavia, Milano, Iwona27091991, Szimi, Minie Black, NiecierpliwaKarolina, Du-Dulia, Kolorowapani, freya, Marsylia, Mamma-mia, tym_janek, Dere, Bajka111, Aaeemm lubią tę wiadomość

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Milano Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Jestem już po wizycie. Zarodek się rozwija i widzieliśmy już bijące serduszko!<3 Mamy też już kartę ciąży :) w jakimś systemie lekarzowi wyliczyło, że na 95% wszystko dobrze się skończy. :) jestem taka szczęśliwa :)

Nawet nie wiesz jak się cieszę! Sama się śmieje do siebie :D jakie szczęście ze widzieliście już serduszko <3
    O takim systemie nawet nie słyszałam, ciekawe :)

aga94 lubi tę wiadomość

oar83e3kt53wl0vf.png
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    W moim przypadku było to normalne znieczulenie niestety

Milano, spokojnie, to jeszcze było zanim się dowiedziałaś, więc bardzo wcześnie :*

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Gratuluję a teraz gadaj co to za system i gdzie ten ginekolog przyjmuje i jedziemy tam wszystkie. :D

Flavia, Iwona27091991, aga94 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Milano kiedyś koleżanka poszła do gina i mówi "boże jestem w ciąży wiem od 3*dni a tydzień temu byłam na imprezie i palilam i wypiłam drinka" lekarz powiedział żartem " jest taki przesad że póki się nie wie o ciąży to jej nic nie zaszkodzi" oczy pół żartem pół serio bo to panika ale często słyszałam że na początku ciąży bardzo wczesnej leki nie szkodzą. Może dlatego że łożysko powstaje chwilę później...

Mój ginekolog w pierwszej ciąży, kiedy mu powiedziałam co ja robiłam, zanim się dowiedziałam o ciąży, też mi powiedział coś takiego :)
    Także dopóki nie wiesz, to się nie liczy ;)

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ