X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki niektóre już widzę po wizytach - trzymam kciuki. :) Mnie mdłości jeszcze nie dopadły - jedynie bolące piersi, częste siku, zgaga od czasu do czasu.

Muszę się Wam pochwalić - dziś zostałam ciocią :) :) szwagierka urodziła śliczną córeczkę. - niech to będzie dla nas wszystkich dobra wróżba :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Blama zazdroszczę Ci możliwości wzięcia takiej kruszynki na ręce <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trochę mnie uspokoiłaś, ale wiesz sama jak jest, w ciąży strach goni strach... Pozostaje wytrzymać 4 tyg., mam mdłości tak że mam nadzieję że wszystjo jest dobrze.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w poniedziałek na wizycie i też jeszcze nie było widać zarodka tylko pęcherzyk ale mówi że wychodzi mu mniejszy niż z terminu ostatniej @. Też mnie trochę zaniepokoił ale robiłam badania i beta ładnie rośnie no i za 2 tygodnie mam wizytę więc wcześniej rozwieje jakies te resztki wątpliwości. Mam nadzieję zobaczyć już serduszko.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas zobaczy serduszko :)

Ps. Czy tylko ja sprawdzam co chwile, czy piersi sa dalej bolesne? :D czy powinnam zasiegnac rady psychologa? :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już nic nie sprawdzam ;-)

Płatki śniadaniowe na śniadanie zwrócone, wiec zjadłam potem śledzia - i mdłości przeszły ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Ps. Czy tylko ja sprawdzam co chwile, czy piersi sa dalej bolesne? :D czy powinnam zasiegnac rady psychologa? :p

nie tylko TY :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Ja jestem w Twoim klubie ;) Zwłaszcza, że dopiero dziś termin @ mam. Ale z tymi moimi to jest jakoś dziwnie, nie bolą mnie cały czas, najbardziej wieczorem, taki piekący ból sutków, już chyba bym wolała, żeby bolały ciągle ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja jestem w Twoim klubie ;) Zwłaszcza, że dopiero dziś termin @ mam. Ale z tymi moimi to jest jakoś dziwnie, nie bolą mnie cały czas, najbardziej wieczorem, taki piekący ból sutków, już chyba bym wolała, żeby bolały ciągle ;)

Mnie sutki nic, a nic nie bola, ale czuje jakby dookola nich byly takie wielkie siniaki i nawet zarzucenie koldry na siebie jest niezbyt przyjemne ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, każda ciąża inna ;) Ja jutro do gina po luteine, ale się nawet nie nastawiam na usg, nie chce się stresowac, że widać, nie widać... Ale na betę chyba pójdę ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść, dziewczyny :) Mogę dołączyć?

26 października zrobiłam test, bo coś mi się okres spóźniał, w sumie u mnie norma, bo mam niedoczynność tarczycy i wiecznie nieregularny cykl... a tu psikus, dwie kreski <3 Od lat byłam przekonana, że nic z tego nigdy nie wyjdzie, przestaliśmy się z mężem starać, a tu proszę. Wystarczyło wyluzować :D 27 października poleciałam od razu na betę, wyszło 492,2. Do ginekologa na pierwszą wizytę 7.11, nie wiem, jak tu wytrzymać... Na szczęście dosłownie miesiąc temu robiłam morfologię i panel tarczycowy, wyniki bardzo dobre. Boję się tylko, że tsh mi skoczy i martwi mnie moja waga (niestety jestem mocno otyła przez tarczycę).

Bolą mnie i swędzą sutki oraz okropnie rwie podbrzusze, poza tym woda z kranu zaczęła smakować okropnie i jestem ciągle senna ;-)

Sabinkak, KochamSłońce lubią tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:

26 października zrobiłam test, bo coś mi się okres spóźniał, w sumie u mnie norma, bo mam niedoczynność tarczycy i wiecznie nieregularny cykl... a tu psikus, dwie kreski <3 Od lat byłam przekonana, że nic z tego nigdy nie wyjdzie, przestaliśmy się z mężem starać, a tu proszę. Wystarczyło wyluzować :D 27 października poleciałam od razu na betę, wyszło 492,2. Do ginekologa na pierwszą wizytę 7.11, nie wiem, jak tu wytrzymać... Na szczęście dosłownie miesiąc temu robiłam morfologię i panel tarczycowy, wyniki bardzo dobre. Boję się tylko, że tsh mi skoczy i martwi mnie moja waga (niestety jestem mocno otyła przez tarczycę).

Bolą mnie i swędzą sutki oraz okropnie rwie podbrzusze, poza tym woda z kranu zaczęła smakować okropnie i jestem ciągle senna ;-)

Witamy!!!! :)

Loonie lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:

Cześć :). Gratulacje!!! Nie stresuj się tak, wszysko będzie dobrze (Ja też chodzę po scianach).

Loonie lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:

Witam :)
    Senność to dobry objaw :) ja też zasypiam na stojąco dosłownie, tez mam niedoczynnosc tarczycy, od razu z betą mam zrobic tsh, bo na pewno bedzie trzeba zwiększyć dawkę leków.

Loonie lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy to jest wątek " lipcówek 2018"?bo szukam i nie mogę znaleźć,za to znalazłam ten wątek ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS - jest to wątek czerwcowo - lipcowy ;-)

Z wieloma dzieczynami znamy się z forum na staraniach, a terminy mamy i czerwcowe, i lipcowe - ja np. 30 czerwca, a kashanti (założycielka wątku) już 1 lipca ;-) Postanowiłyśmy się głupio nie rozdzielać - i tak powstał ten wątek :-)

Oczywiście - witamy Cię serdecznie - rozumiem, że jesteś zakreskowana i będziesz z nami przez kolejne fantastyczne miesiące, pełne strachu, mdłości, wymiotów, opuchlizny, bóli - słowem, w najlepszym okresie swojego życia? ;-) :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:57

Sońkaa lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha csyli znalazłam uff :) bo już myślałam ,że nie ma ;)
    Witam się w takim razie,
    Kilka testow zrobione, pierwszy w sb ;) wizyta dopiero 15.11, z moich obliczen tp gdzies ok 9.07. Mam juz synusia 2latka.
    Pierwszy cykl staran, z synkiem bylo to samo,a mimo to szok ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą, w jednym dniu przeżyłam chwilę grozy bo przestały, ale na szczęście wieczorem zaczęły :) Sutki tak dziwnie czuję przy dotyku. Mdłości się zaczęły, ale jeszcze nieregularnie. W sumie nie muszę ich wcale mieć ;) witaj ss :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości też nie mam, no i nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić ;-) Sutki mam rozpulchnione, zaczerwienione, no i non stop podbrzusze ciągnie i rwie.

Męża wczoraj niechcący nastraszyłam, bo przy czesaniu włosów wyrwałam sobie spory kłąb i aż jęknęłam, przyleciał jak do pożaru, bo przeraził się, że z ciążą coś nie tak. Nie powinnam się z tego cieszyć, ale kurczę, on uczuć za bardzo nie pokazuje, a wczoraj prawie zszedł ze strachu, widać, jak bardzo mu zależy :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie fajnie że masz takiego męża zaangażowanego :) mój niestety nie angażuje się tak bardzo, wręcz ma do mnie pretensje że wcześniej chodzę spać :( nie dociera do niego że po całym dniu pracy jesteśmy wykończona i teraz potrzebuję więcej snu i odpoczynku. On chyba uważa że jak jeszcze nic nie widać to ja nie czuję się inaczej. A już nie daj boże jak powiem że boli mnie brzuch czy jakiś inny objaw mam, to mówi że już przesadzam bo za wcześnie na cokolwiek. Że się będę zachowywać jak księżniczka i nic nie będę robić. Przykro mi jest, bo długo się staraliśmy a jak się udało to on się tak zachowuje.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ