X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Loonie fajnie że masz takiego męża zaangażowanego :) mój niestety nie angażuje się tak bardzo, wręcz ma do mnie pretensje że wcześniej chodzę spać :( nie dociera do niego że po całym dniu pracy jesteśmy wykończona i teraz potrzebuję więcej snu i odpoczynku. On chyba uważa że jak jeszcze nic nie widać to ja nie czuję się inaczej. A już nie daj boże jak powiem że boli mnie brzuch czy jakiś inny objaw mam, to mówi że już przesadzam bo za wcześnie na cokolwiek. Że się będę zachowywać jak księżniczka i nic nie będę robić. Przykro mi jest, bo długo się staraliśmy a jak się udało to on się tak zachowuje.

Współczuję :( Kurczę, a mówiłaś mu, że Ci przykro? Może on naprawdę nie ma świadomości, jak to jest?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę nie mam możliwości bo jest o obrażony i się do mnie nie odzywa :( jak chce mu coś powiedzieć to mnie nawet noe słucha. Muszę poczekać aż mu przejdzie.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Na tą chwilę nie mam możliwości bo jest o obrażony i się do mnie nie odzywa :( jak chce mu coś powiedzieć to mnie nawet noe słucha. Muszę poczekać aż mu przejdzie.

Trzymaj się! Oby zmądrzał ;-) Skup się mimo wszystko na sobie i na odpoczynku, to najważniejsze.

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii - masakra... Mój zaangażowany, ale mnie wkurza tekstami: "nie wolno ci jeść cukrów prostych", "musisz trenować jogę", "nie możesz...", "powinnaś"...

Zwariować można, ale wiem, że to po prostu troska o mnie i małe ;) Bo przynajmniej nie muszę już sprzątać łazienki i kuchni - bo chemia (on to już sam robi) ;)

Ale gdyby kiedykolwiek stwierdził, że księżniczkuję, to bym mu przypieprzyła. Faceci potrafią naprawdę być wredni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 09:59

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, mój mi wczoraj zmywać nie pozwolił :D Troszkę się ze mnie nabija, ale ta jego troska jest fenomenalna.

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przykro mi, ze mąż się tak zachowuje może przemyśli i poukłada sobie w głowę,ze teraz możesz się czuć różnie i masz do tego prawo.Mnie w nocy bardzo bolał brzuch mąż wyczulony na każdy ruch jakbym już rodzic miała czuwa czy wszystko oki.Reka na brzusio i od razu mnie boli :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój ma manię przerzucania przeze mnie ręki lub nogi ;) A teraz to bolą cycki non stop, a biodra w nocy + pełny pęcherz. Więc ciężkie mam noce z tym moim, bo musi się przyzwyczaić, że teraz już się na mnie nie da nic położyć ;) A jeszcze zawsze zabiera kołdrę - i ja marznę, a on cały spocony, bo mu gorąco... Kto zrozumie XY? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:31

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja mam męża ideała, jak się tylko dowiedział to mu się włączył tryb "trzeba się opiekować" i ogarnia dom i nasze 4 letnie i wszystko robi i dba i się martwi... i tak być powinno:D

Loonie lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą... Czy Wy też macie takie huśtawki nastrojów? Przez ostatni tydzień byłam spokojna jak kwiat lotosu na tafli jeziora, zupełnie jak nie ja, a dziś się cała telepię z niepokoju... A do usg jeszcze daleeeko :/

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    A swoją drogą... Czy Wy też macie takie huśtawki nastrojów? Przez ostatni tydzień byłam spokojna jak kwiat lotosu na tafli jeziora, zupełnie jak nie ja, a dziś się cała telepię z niepokoju... A do usg jeszcze daleeeko :/
    A bierzesz jakieś leki może to dlatego. Przełożyłam dzisiaj termin u endokrynologa z 7 na jutro mam już nowe wyniki trochę tsh podskoczyło i PRL zobaczymy co mi powie i czy zwiększy euthyrox

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A bierzesz jakieś leki może to dlatego. Przełożyłam dzisiaj termin u endokrynologa z 7 na jutro mam już nowe wyniki trochę tsh podskoczyło i PRL zobaczymy co mi powie i czy zwiększy euthyrox

Biorę Letrox. Może faktycznie TSH mi skoczyło... Miesiąc temu miałam bardzo ładne, 1,33. Endo mam zaplanowaną dopiero na styczeń, ale w tej sytuacji będę dzwonić i próbować przełożyć wizytę. Niech no tylko otrzymam potwierdzenie na usg <3

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kipię ze złości, spóźniłam się do laba 1 minutę! i już mi nie zrobili bety, dacie wiarę?! W nosie mieli to, że jechalam 50 km, co za znieczulica, stoje na przystanku i chce mi się płakać ze złości...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj poszłam nabete - ot tak sobie ;) Miałam bardzo niskie wyniki (najwyraźniej taki mój urok), najwyższa 161, więc chciałabym zobaczyć wynik w tysiącach ;) Jeśli będzie min. 2500 - to będzie oznaczało, że wzrastało prawidłowo :)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, czy jeszcze robić betę przed wizytą u gina, bo tydzień temu było prawie 500.

Sońkaa, co za ludzie! A nie masz żadnego labu nigdzie bliżej?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    A ja dziś kipię ze złości, spóźniłam się do laba 1 minutę! i już mi nie zrobili bety, dacie wiarę?! W nosie mieli to, że jechalam 50 km, co za znieczulica, stoje na przystanku i chce mi się płakać ze złości...

Sońka biedactwo co za ludzie... Kawal drogi miałaś przecież... Jasny gwint co za bezczelność... Gdybyś miała blisko to rozumiem bo mogłabyś wczesniej ale tak? Ehh... Umil sobie jakoś dzień kochana bo szkoda nerwów dla pajaców...myślałam że błaźni to w średniowieczu a tu proszę uchowali sie jacyś jeszcze...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam we środę w zeszłym tygodniu 161 - więc dzisiaj dałam się jeszcze pokłuć ;) O 19.40 mam wizytę u lekarza - zobaczymy, co zobaczymy ;)

Mój oczywiście MUSI być ze mną, MUSI wejść ze mną do gabinetu i MUSI się dowiedzieć, czy mogę lecieć w styczniu do Budapesztu - bo przecież nie powinnam ;) Powinnam wziąć l4 już teraz i się nie ruszać (poza jogą) ;) A poza tym nie ma więcej pytań ;) :D

Mojej prawie 12-latce zamierzam powiedzieć o ciąży pod koniec listopada, jak już spadnie prawdopodobieństwo poronienia itp. Jak będzie chciała, to pójdzie z nami na usg genetyczne w grudniu - na szczęście robi się je przez powłoki brzuszne, a nie dowcipnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 12:18

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zielona w temacie jak szczypiorek - na to pierwsze usg faceta wpuszczą? Bo mój też MUSI :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś kiedyś czytałam, że ginekolodzy wiedzą, że kobieta jest w ciąży, zanim ta się odezwie ;) Bo zawsze przychodzą z partnerami :D :D :D

terka, Loonie, Sońkaa, JustyśkaG lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Gdzieś kiedyś czytałam, że ginekolodzy wiedzą, że kobieta jest w ciąży, zanim ta się odezwie ;) Bo zawsze przychodzą z partnerami :D :D :D
    :D :D :D dobre!

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta
    10/11 dpo (wtorek 31.10) 95.8
    12/13 dpo (czwartek 2.11) 237.4
    wszystko jest w porządku! <3

patuniek86, Sabinkak, karolcia87, Loonie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ