X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    To przenosze się do Was, beta 15dpo 327,48 a 17dpo 967.. :) po roku starań w koncu się udalo!! :)
    Wow, super bety, gratulacje :)
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny, możecie mnie dopisać? Testowałam 31 października, dwie piękne kreski,z popołudniowego moczu. Jednak nie wiem czy się cieszyć,, bo 2 października poronilam ciąże biochemiczna. Nie sądzilam,, że po tym będę miała tak szybko dni płodne,, dlatego się nie zabezpieczalismy. Teraz jestem przerażona, bo nie wiem czy taka ciąża ma szansę na utrzymanie. Teraz jest zupełnie inaczej niż poprzednio, w zeszlej druga kreska pojawiła się dopiero po tyg od spodziewanej miesiączki. Teraz już w dniu i to z popołudniowego. Sama nie wiem czy się cieszyć,, ale Wam życzę powodzenia.

Spokojnie, bardzo często po biochemicznej bardzo łatwo zajść w następną ciąże, trzymam kciuki :) i witam się <3
    anecz_kaa wrote:
    Sabinka mamy praktycznie ten sam dzień ciąży a ja byłam przed chwilą na becie i mam 78,1 !!! Może może bliźniaki :) jestem dziś 13dpo ;)
    Ja jestem po ivf, jakby policzyć 15 dpo mniejwiecej wychodzi. Miałam dwa zarodeczki, więc mogą być bliźniaki :)

patuniek86, Igibarz lubią tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Ja jestem po ivf, jakby policzyć 15 dpo mniejwiecej wychodzi. Miałam dwa zarodeczki, więc mogą być bliźniaki :)

to bliźniaki będą! :D Ja mam już 2 dzieci i boje się właśnie mnogiej ciąży, ale patrząc na moją betę raczej ciąża pojedyńcza. A Ja miałam owu 19/20 października więc idziemy równo ;)

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    to bliźniaki będą! :D Ja mam już 2 dzieci i boje się właśnie mnogiej ciąży, ale patrząc na moją betę raczej ciąża pojedyńcza. A Ja miałam owu 19/20 października więc idziemy równo ;)
    Tez mam ja dwójkę starszaków :) córka zaraz bedzie dorosła :) w styczniu kończy 17 lat, synek 11, oboje z pierwszego małżeństwa

ca5c089614.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Tez mam ja dwójkę starszaków :) córka zaraz bedzie dorosła :) w styczniu kończy 17 lat, synek 11, oboje z pierwszego małżeństwa
    moje mama 3 i 5 lat :)

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Jest i moja beta :) 378,8 :)

Ja miałam betę 15dpo i było 68, także może u Ciebie podwójnie;D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 19 do gina! :D
    Ale nie nastawiam się, że już coś tam zobaczy, ide głównie po luteine. Może wreszcie uwierzę, że się udało :), bo póki co to nadal tak na 100% do mnie nie dochodzi, tylko ja tak mam? ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie nastawiam się, że już coś tam zobaczy, ide głównie po luteine. Może wreszcie uwierzę, że się udało :), bo póki co to nadal tak na 100% do mnie nie dochodzi, tylko ja tak mam? ;)

Widzę dziewczynki, że Wy juz bogate, a to córka, a to synek, u mnie będzie pierwsze :) <3

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Nie tylko :), ja też nadal boję się przyzwyczaić do tej myśli. Ale wszystko będzie dobrze,, trzymam kciuki :)

Sońkaa lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja tez nadal nie wierze :)

ca5c089614.png

• Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:

Do mnie też nie dociera ;-) Luteina na podtrzymanie? Jak to działa? Kiedyś brałam na wywołanie okresu... Kompletnie się nie znam, nigdy nawet nie zdążyłam spytać lekarza o moje możliwości jeśli chodzi o ciążę, bo skupiałam się na doprowadzeniu do porządku swojej niedoczynnej tarczycy :P

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Beta w dniu dzisiejszym 3223 ;D

Loonie, Sabinkak, Lena21, patuniek86 lubią tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Nie tylko :), ja też nadal boję się przyzwyczaić do tej myśli. Ale wszystko będzie dobrze,, trzymam kciuki :)
    Właśnie, masz rację, ja też się po prostu boję. Kiedyś myślałam, że dwie kreski to ogromna radość, a teraz boję się komukolwiek powiedzieć, żeby nie zapeszyć, czy sama nie wiem co...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ja miałam betę 15dpo i było 68, także może u Ciebie podwójnie;D

wreszcie jakaś zbliżona do mojej :P ja 13 dpo i 78,1 :)

ja 1 wizytę mam na 2o listopada, może będzie już serduszko? wcześniej wydaje mi się ze to starta pieniędzy jak nic sie nie dzieje bo na usg nic nie bedzie widac

• Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, u mnie wie tylko mąż i przyjaciółka, nie zamierzam się chwalić przed końcem 1. trymestru, bo boję się, że potem będzie mega rozczarowanie. Sama cieszę się baaardzo ostrożnie :)

Chyba jednak zrobię jeszcze jedną betę...

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Do mnie też nie dociera ;-) Luteina na podtrzymanie? Jak to działa? Kiedyś brałam na wywołanie okresu... Kompletnie się nie znam, nigdy nawet nie zdążyłam spytać lekarza o moje możliwości jeśli chodzi o ciążę, bo skupiałam się na doprowadzeniu do porządku swojej niedoczynnej tarczycy :P
    Ja dostanę, bo miałam niski progesteron zawsze, w ogóle wszystkie wyniki niby w normie, ale na pograniczu... Więc ta ciąża to dla mnie cud, udało się w drugim cyklu z pregnylem. A luteina to właśnie progesteron, nie zaszkodzi, a może pomóc utrzymać. Chyba, że się mylę, to mnie poprawcie ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Właśnie, masz rację, ja też się po prostu boję. Kiedyś myślałam, że dwie kreski to ogromna radość, a teraz boję się komukolwiek powiedzieć, żeby nie zapeszyć, czy sama nie wiem co...
    Ja mam to samo, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach. Daj proszę znać jak po wizycie,bo chyba bylybysmy na podobnym etapie :). Tez zastanawiam się nad braniem luteiny, bo została mi z zeszłego miesiąca,, ale czuję się dobrze, nie mam plamien, więc chyba odpuszczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:30

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Luteina to progesteron, dostaje się go na wywołanie miesiączki, bo spadek daje sygnał dla organizmu, że ma się zacząć @, a w ciąży dostajemy na podtrzymanie, jeśli nasz naturalny jest za niski, ja po ivf mam 3x1 100 dowcipnie i jeszcze 1x1 w zastrzyku

ca5c089614.png

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Sońkaa, u mnie wie tylko mąż i przyjaciółka, nie zamierzam się chwalić przed końcem 1. trymestru, bo boję się, że potem będzie mega rozczarowanie. Sama cieszę się baaardzo ostrożnie :)

Chyba jednak zrobię jeszcze jedną betę...
    My zamierzamy powiedzieć w Mikołajki, ale nie wiem czy aż tyle wytrzymam, przecież to będzie 9 tydzień! Poza tym już w sobotę mamy spotkanie ze znajomymi i jakoś się będę musiała wykręcić z drinka, a oni wszyscy wiedzą, że się długo staraliśmy, więc zobaczymy czy się uda jeszcze tego prezentu nie rozpakowywać ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice, dam na pewno :*
    U mnie to 4t 4dz.
    Czytałam dziś u mamaginekolog, że na tym wczesnym etapie rozwój idzie raczej spójnie, w podobnym tempie u wszystkich i najwcześniej pęcherzyk widać 4t i 5dz, więc się nie będę stresowac jak nic nie będzie ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice a biochemiczna w którym dniu ciąży się skończyła?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ