PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z jednej strony nadal nie dowierzam, ale też jie bardzo przyjmuję do wiadomości, że może być źle
Jest coś takiego w psychice, że nie dopuszcza się myśli, że coś złego może nas spotkać. "To" zawsze dotyczy innych, nie mniePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witam nowe staraczki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty czekamy na relacje śledzie kupione omnomno
Sabinkak lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
karolcia87 wrote:Tak pierwszy cykl po krwawieniu biochemicznym. Owulację miałam później bo w 17/18 dc ale właśnie wtedy zaraz po ciąży biochemicznej. A myślałam że nawet owulacji nie będę mieć w tym cyklu.
karolcia87 lubi tę wiadomość
-
Mi mąż juz śledziki kupił -nawet zamawiać nie musiałam i duuuużżo orzechów
Ja na wizytę myślałam iść za jakieś 2 tygodnie dopiero żeby nie stresować sie ze nic nie będzie widać ale jak tak ładnie beta śmiga to moze wczesniej sie skuszę...sama nie wiem. Kiedy najlepiej iść na wizytę zeby juz na 200% bylo widać serduszko?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Igibarz wrote:A macie jakieś objawy dziewczyny?
Wrażliwe piersi, puchnące, bolące sutki, przeziębienie, 2-3 dni temu weszły wzdęcia, delikatne mdłości (póki co bez wymiotów), dosyć nieprzyjemne bóle w podbrzuszu (trochę mnie martwią). No i klasyczna histeria Dziś doprowadziła mnie do niej zwyczajna bułka z masłem...
Sabinkak wrote:Luteina to progesteron, dostaje się go na wywołanie miesiączki, bo spadek daje sygnał dla organizmu, że ma się zacząć @, a w ciąży dostajemy na podtrzymanie, jeśli nasz naturalny jest za niski, ja po ivf mam 3x1 100 dowcipnie i jeszcze 1x1 w zastrzyku
Dzięki za odpowiedź!
Swoją drogą, cały czas zastanawiam się, czy to dobrze, że poszłam na betę raz, jak Wy latacie co 48 godzin... Ja zupełnie nie ogarniam, co się dookoła mnie dzieje
Z niedoczynnością -
Loonie wrote:Dzięki za odpowiedź!
Swoją drogą, cały czas zastanawiam się, czy to dobrze, że poszłam na betę raz, jak Wy latacie co 48 godzin... Ja zupełnie nie ogarniam, co się dookoła mnie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 21:06
-
Loonie tez mam takie bóle coś na @ale mocniejsze przyrównać mogę do boli z hsg trwają z 10min ale nie są przyjemne momentalnie robi mo się gorąco mdli mnie i nie wiem co ze sobą zrobić biorę luteinę od razu niby można nospe ale się boje
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Loonie tez mam takie bóle coś na @ale mocniejsze przyrównać mogę do boli z hsg trwają z 10min ale nie są przyjemne momentalnie robi mo się gorąco mdli mnie i nie wiem co ze sobą zrobić biorę luteinę od razu niby można nospe ale się boje
-
Ja po wizycie,
endo 22,5, wszystkie cechy ciąży stwierdzone I ze względu na charakter pracy od razu L4! Następna wizyta 16.11., mój mąż dostał zaproszenie
Luteina na noc i rośniemy
Mój gin też kazał brać nospe śmiało.
Kurcze, ja jeszcze nikomu nic nie mówiłam, a tu z dnia na dzień L4, trochę mnie to stresuje.Sabinkak, patuniek86, Loonie lubią tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
Po wizycie
Mam lekarza gadułę, znaleźli wspólny język z moim mężem W efekcie wizyta trwała 45 minut, z czego badanie i rozmowa o ciąży - 5 minut. Reszta to dyskusja o dietach, polityce, zarobkach itp...
Pęcherzyk widoczny, odpowiedni na wiek ciąży Bez nerwów wizyta za dwa tygodnie i będzie słychać serducho
Bez mojego pytania sam założył mi już karte ciąży i dał zaświadczenie do pracy Mam już skierowanie na wszystkie badania do 10 tygodnia i na wizytę 15 listopada już idę z wynikamiLoonie lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Sońkaa wrote:Ja po wizycie,
endo 22,5, wszystkie cechy ciąży stwierdzone I ze względu na charakter pracy od razu L4! Następna wizyta 16.11., mój mąż dostał zaproszenie
Luteina na noc i rośniemy
Mój gin też kazał brać nospe śmiało.
Kurcze, ja jeszcze nikomu nic nie mówiłam, a tu z dnia na dzień L4, trochę mnie to stresuje.
Super A czym się zajmujesz?
Z niedoczynnością -
patuniek86 wrote:Po wizycie
Mam lekarza gadułę, znaleźli wspólny język z moim mężem W efekcie wizyta trwała 45 minut, z czego badanie i rozmowa o ciąży - 5 minut. Reszta to dyskusja o dietach, polityce, zarobkach itp...
Pęcherzyk widoczny, odpowiedni na wiek ciąży Bez nerwów wizyta za dwa tygodnie i będzie słychać serducho
Bez mojego pytania sam założył mi już karte ciąży i dał zaświadczenie do pracy Mam już skierowanie na wszystkie badania do 10 tygodnia i na wizytę 15 listopada już idę z wynikami
U mnie dokładnie tak samo jak u Ciebie, poza tym że na wizytę poszłam sama;)z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Loonie wrote:Super A czym się zajmujesz?
- Chorowała pani na różyczkę?
- Nie.
- Dla pani kontakt z wirusem to może być koniec ciąży, to co, ryzykujemy?
Więc moja odpowiedź była jednoznaczna...Loonie lubi tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
Sabinkak wrote:Przypadkiem polubiłam, ja biorę nospę jak zaczyna bolec, w klinice kazali więc chyba wiedzą co mówią dzisiaj mnie znow zaczął mocno bolec, ale na szczescie bez plamień. Też mi się od razu gorąco i niedobrze robi, a dzisiaj jeszcze mroczki przed oczami buuu
Sońkaa wrote:Jestem nauczycielką przedszkola, nie spodziewałam się tak szybko zwolnienia, nawet się opierałam, ale rozmowa była krótka:
- Chorowała pani na różyczkę?
- Nie.
- Dla pani kontakt z wirusem to może być koniec ciąży, to co, ryzykujemy?
Więc moja odpowiedź była jednoznaczna...
Hej
Można dołączyć?
Zaczynam właśnie szósty tydzień. Mam już jedną wizytę u ginekologa za sobą, bo skoczyła mi tarczyca do góry (mam niedoczynność) i lekarz zwiększył mi dawkę Euthyrox.
Pani dr zrobiła mi wówczas usg w nic nie było widać i zaprosiła ponownie na te najbliższą sobotę, by sprawdzić czy wszystko ok.
Zastanawiam się czy iść bo boje się zbyt częstego usg, a beta rośnie ładnie, nie plamie ani nie mam dużych bólów brzucha. Z objawów mam bolace piersi, rozkojarzenie i senność.
Sabinkak, Loonie, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
terka wrote:Mi mąż juz śledziki kupił -nawet zamawiać nie musiałam i duuuużżo orzechów
Ja na wizytę myślałam iść za jakieś 2 tygodnie dopiero żeby nie stresować sie ze nic nie będzie widać ale jak tak ładnie beta śmiga to moze wczesniej sie skuszę...sama nie wiem. Kiedy najlepiej iść na wizytę zeby juz na 200% bylo widać serduszko?
W pierwszej ciąży byłam na wizycie 31 dpo (wolę odnosić się do dnia owulacji niż do pierwszego dnia miesiączki, bo owu może występować bardzo różnie, przynajmniej u mnie ) i wtedy serduszko już śmigało. Teraz byłam na wizycie w we wtorek (20 dpo) i widać było tylko pęcherzyk 5,5 mm. Kazał przyjść za 2-3 tyg, wtedy jeśli wszystko będzie ok, serduszko już na pewno będzie widaćterka lubi tę wiadomość