X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za półtorej godziny mam wizytę :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A za półtorej godziny mam wizytę :-)

Wszystko będzie dobrze;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony nadal nie dowierzam, ale też jie bardzo przyjmuję do wiadomości, że może być źle ;-)
    Jest coś takiego w psychice, że nie dopuszcza się myśli, że coś złego może nas spotkać. "To" zawsze dotyczy innych, nie mnie ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty czekamy na relacje :) śledzie kupione omnomno

Sabinkak lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Tak pierwszy cykl po krwawieniu biochemicznym. Owulację miałam później bo w 17/18 dc ale właśnie wtedy zaraz po ciąży biochemicznej. A myślałam że nawet owulacji nie będę mieć w tym cyklu.
    Oj,to już mi lepiej, bo bałam się, że to niedobrze, że udało się zaraz po poronieniu. Zdrówka Ci życzę i mam nadzieję,, że dotrwamy szczęśliwie do końca :)

karolcia87 lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Witam nowe staraczki :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty czekamy na relacje :) śledzie kupione omnomno
    Haha ja sobie zazyczylam na jutro śledzie

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż juz śledziki kupił -nawet zamawiać nie musiałam :D i duuuużżo orzechów :D
    Ja na wizytę myślałam iść za jakieś 2 tygodnie dopiero żeby nie stresować sie ze nic nie będzie widać ale jak tak ładnie beta śmiga to moze wczesniej sie skuszę...sama nie wiem. Kiedy najlepiej iść na wizytę zeby juz na 200% bylo widać serduszko? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    A macie jakieś objawy dziewczyny? :)

Wrażliwe piersi, puchnące, bolące sutki, przeziębienie, 2-3 dni temu weszły wzdęcia, delikatne mdłości (póki co bez wymiotów), dosyć nieprzyjemne bóle w podbrzuszu (trochę mnie martwią). No i klasyczna histeria :D Dziś doprowadziła mnie do niej zwyczajna bułka z masłem... :D :D :D
    Sabinkak wrote:
    Luteina to progesteron, dostaje się go na wywołanie miesiączki, bo spadek daje sygnał dla organizmu, że ma się zacząć @, a w ciąży dostajemy na podtrzymanie, jeśli nasz naturalny jest za niski, ja po ivf mam 3x1 100 dowcipnie i jeszcze 1x1 w zastrzyku

Dzięki za odpowiedź!

Swoją drogą, cały czas zastanawiam się, czy to dobrze, że poszłam na betę raz, jak Wy latacie co 48 godzin... Ja zupełnie nie ogarniam, co się dookoła mnie dzieje :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Dzięki za odpowiedź!

Swoją drogą, cały czas zastanawiam się, czy to dobrze, że poszłam na betę raz, jak Wy latacie co 48 godzin... Ja zupełnie nie ogarniam, co się dookoła mnie dzieje :D
    Gdyby nie to, że klinika wymaga, wogole bym na betę nie szła, strasznie stresujące jest to czekanie czy rośnie, dzisiaj to już myślałam że oszaleję, a teraz za dwa dni muszę powtórzyć i już sie boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 21:06

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie tez mam takie bóle coś na @ale mocniejsze przyrównać mogę do boli z hsg trwają z 10min ale nie są przyjemne momentalnie robi mo się gorąco mdli mnie i nie wiem co ze sobą zrobić biorę luteinę od razu niby można nospe ale się boje

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Loonie tez mam takie bóle coś na @ale mocniejsze przyrównać mogę do boli z hsg trwają z 10min ale nie są przyjemne momentalnie robi mo się gorąco mdli mnie i nie wiem co ze sobą zrobić biorę luteinę od razu niby można nospe ale się boje
    Przypadkiem polubiłam, ja biorę nospę jak zaczyna bolec, w klinice kazali więc chyba wiedzą co mówią ;) dzisiaj mnie znow zaczął mocno bolec, ale na szczescie bez plamień. Też mi się od razu gorąco i niedobrze robi, a dzisiaj jeszcze mroczki przed oczami buuu

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie,
    endo 22,5, wszystkie cechy ciąży stwierdzone :) I ze względu na charakter pracy od razu L4! Następna wizyta 16.11., mój mąż dostał zaproszenie ;)
    Luteina na noc i rośniemy :)

Mój gin też kazał brać nospe śmiało.

Kurcze, ja jeszcze nikomu nic nie mówiłam, a tu z dnia na dzień L4, trochę mnie to stresuje.

Sabinkak, patuniek86, Loonie lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :-)
    Mam lekarza gadułę, znaleźli wspólny język z moim mężem ;-) W efekcie wizyta trwała 45 minut, z czego badanie i rozmowa o ciąży - 5 minut. Reszta to dyskusja o dietach, polityce, zarobkach itp...

Pęcherzyk widoczny, odpowiedni na wiek ciąży :-) Bez nerwów wizyta za dwa tygodnie i będzie słychać serducho :-)
    Bez mojego pytania sam założył mi już karte ciąży i dał zaświadczenie do pracy :-) Mam już skierowanie na wszystkie badania do 10 tygodnia i na wizytę 15 listopada już idę z wynikami :-)

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja po wizycie,
    endo 22,5, wszystkie cechy ciąży stwierdzone :) I ze względu na charakter pracy od razu L4! Następna wizyta 16.11., mój mąż dostał zaproszenie ;)
    Luteina na noc i rośniemy :)

Mój gin też kazał brać nospe śmiało.

Kurcze, ja jeszcze nikomu nic nie mówiłam, a tu z dnia na dzień L4, trochę mnie to stresuje.

Super :) A czym się zajmujesz?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Po wizycie :-)
    Mam lekarza gadułę, znaleźli wspólny język z moim mężem ;-) W efekcie wizyta trwała 45 minut, z czego badanie i rozmowa o ciąży - 5 minut. Reszta to dyskusja o dietach, polityce, zarobkach itp...

Pęcherzyk widoczny, odpowiedni na wiek ciąży :-) Bez nerwów wizyta za dwa tygodnie i będzie słychać serducho :-)
    Bez mojego pytania sam założył mi już karte ciąży i dał zaświadczenie do pracy :-) Mam już skierowanie na wszystkie badania do 10 tygodnia i na wizytę 15 listopada już idę z wynikami :-)

U mnie dokładnie tak samo jak u Ciebie, poza tym że na wizytę poszłam sama;)

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Super :) A czym się zajmujesz?
    Jestem nauczycielką przedszkola, nie spodziewałam się tak szybko zwolnienia, nawet się opierałam, ale rozmowa była krótka:
    - Chorowała pani na różyczkę?
    - Nie.
    - Dla pani kontakt z wirusem to może być koniec ciąży, to co, ryzykujemy?

Więc moja odpowiedź była jednoznaczna...

Loonie lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Przypadkiem polubiłam, ja biorę nospę jak zaczyna bolec, w klinice kazali więc chyba wiedzą co mówią ;) dzisiaj mnie znow zaczął mocno bolec, ale na szczescie bez plamień. Też mi się od razu gorąco i niedobrze robi, a dzisiaj jeszcze mroczki przed oczami buuu
    O tak mam tak samo mama mi się pytała czy to normalne i czy nic się nie dzieje nie mam plamien ani nic tylko mega boli nie długo, ale jednak.Zaczynam się martwić jak tak wyglądają bóle porodowe razy 272662 to kiepsko to widzę heh .Mam nospe max została mi od hsg czytałam ze niby tez może być no nic brzuchy i cycki do przodu i nie możemy się poddawać :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Jestem nauczycielką przedszkola, nie spodziewałam się tak szybko zwolnienia, nawet się opierałam, ale rozmowa była krótka:
    - Chorowała pani na różyczkę?
    - Nie.
    - Dla pani kontakt z wirusem to może być koniec ciąży, to co, ryzykujemy?

Więc moja odpowiedź była jednoznaczna...
    Tez pracowałam w przedszkolu i nie ma co w tym zawodzie za dużo niebezpieczeństw:)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Można dołączyć?:)
    Zaczynam właśnie szósty tydzień. Mam już jedną wizytę u ginekologa za sobą, bo skoczyła mi tarczyca do góry (mam niedoczynność) i lekarz zwiększył mi dawkę Euthyrox.
    Pani dr zrobiła mi wówczas usg w nic nie było widać i zaprosiła ponownie na te najbliższą sobotę, by sprawdzić czy wszystko ok.
    Zastanawiam się czy iść bo boje się zbyt częstego usg, a beta rośnie ładnie, nie plamie ani nie mam dużych bólów brzucha. Z objawów mam bolace piersi, rozkojarzenie i senność.

Sabinkak, Loonie, patuniek86 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi mąż juz śledziki kupił -nawet zamawiać nie musiałam :D i duuuużżo orzechów :D
    Ja na wizytę myślałam iść za jakieś 2 tygodnie dopiero żeby nie stresować sie ze nic nie będzie widać ale jak tak ładnie beta śmiga to moze wczesniej sie skuszę...sama nie wiem. Kiedy najlepiej iść na wizytę zeby juz na 200% bylo widać serduszko? :D

W pierwszej ciąży byłam na wizycie 31 dpo (wolę odnosić się do dnia owulacji niż do pierwszego dnia miesiączki, bo owu może występować bardzo różnie, przynajmniej u mnie ;) ) i wtedy serduszko już śmigało. Teraz byłam na wizycie w we wtorek (20 dpo) i widać było tylko pęcherzyk 5,5 mm. Kazał przyjść za 2-3 tyg, wtedy jeśli wszystko będzie ok, serduszko już na pewno będzie widać

terka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ