X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Vanillaice, dam na pewno :*
    U mnie to 4t 4dz.
    Czytałam dziś u mamaginekolog, że na tym wczesnym etapie rozwój idzie raczej spójnie, w podobnym tempie u wszystkich i najwcześniej pęcherzyk widać 4t i 5dz, więc się nie będę stresowac jak nic nie będzie ;)
    U mnie byłby to 4 tydz 3 dzień :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... pod koniec przyszłego tyg. Planuję wizytę... myślicie żeby robić jeszcze bete? Robiłam 13DPO: 170 i 14 DPO: 330. Musi być jeszcze jakaś późniejsza no i w odstepnie 48 h? Może ewentualnie jeszcze pojedyncza wystaczy? (Nie lubię pobieran hehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:43

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś objawy dziewczyny? :)

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Vanillaice a biochemiczna w którym dniu ciąży się skończyła?
    Okres dostałam w 48 dniu, beta urosła do wartości ok 600. Rosła bardzo nierówno, więc wiedziałam, że nie jest dobrze. Dostałam luteine na podtrzymanie, bo wcześniej miałam plamienia i bóle brzucha. Po okresie nie spr bety, natomiast zrobiłam test i była jedna kreska, ale teraz boję się, że może to jednak pozostałość hormonu z poprzedniego miesiąca? Sama już nie wiem :/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Mam termin na 1 lipca więc dołączę do Was :-)

Sabinkak, patuniek86 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • karolcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też jestem w ciąży w pierwszym cyklu po biochemicznej właśnie się udało. Wszystko jest ok, beta rośnie pęcherzyk na USG jest także wszystko na razie ok ale wiadomo czekam aż serduszko zobaczę. Nie martw się teraz będzie już dobrze. Musi być!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja mam to samo, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach. Daj proszę znać jak po wizycie,bo chyba bylybysmy na podobnym etapie :). Tez zastanawiam się nad braniem luteiny, bo została mi z zeszłego miesiąca,, ale czuję się dobrze, nie mam plamien, więc chyba odpuszczę.

Jeśli zdecydujesz się na betę zrób od razu progesteron, wtedy będziesz wiedzieć czy warto brac luteinę.

Ja biorę Duphaston profilaktycznie 4x1 ze względu na wcześniejsza CB.

Powiem Wam ze najbardziej męcząca dla mnie jest tak huśtawka od euforii do przerażenia, ciagle się boję. Co do mówienia innym, mój mąż jest taki szczęśliwy ze mam wrażenie że opowiedział już całemu światu włącznie z panią w sklepie, ale z drugiej strony go rozumiem i nie mam serca go hamować. On mówi, że to są osoby bliskie które nas kochają i dobrze nam życzą i to jeszcze tylko pomoże...

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice, to super! Idziemy równo :)
    Co do objawów to u mnie tylko piersi póki co, jest to taki piekący ból najwyraźniejszy rano i wieczorem i lekkie bóle brzucha, podobne do @, ale lżejsze i to by było na tyle. I pobudki godzinę przed budzikiem, ja jestem śpioch, NIGDY mi się to wcześniej nie zdarzało, więc traktuje to jako objaw :D

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Dziewczyny... pod koniec przyszłego tyg. Planuję wizytę... myślicie żeby robić jeszcze bete? Robiłam 13DPO: 170 i 14 DPO: 330. Musi być jeszcze jakaś późniejsza no i w odstepnie 48 h? Może ewentualnie jeszcze pojedyncza wystaczy? (Nie lubię pobieran hehe)

Wg mnie wystarczy :-) Za każdym razem badałam bete 2 razy - pierwszy i drugi jak przyrasta :-)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Della Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    Ból sutków, podbrzusza, zaczyna mi sie robić niedobrze, cały czas podwyższona temperatura podstawowa no i już 22 DPO a max było 17 i to w zaburzeniach cyklu heh

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog od razu przepisał duphaston w razie 'W' po ostatnim razie. Jak masz możliwość to umów się na wizytę żeby zapytać czy nie doradziłby też w Twoim przypadku.

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Vanillaice, to super! Idziemy równo :)
    Co do objawów to u mnie tylko piersi póki co, jest to taki piekący ból najwyraźniejszy rano i wieczorem i lekkie bóle brzucha, podobne do @, ale lżejsze i to by było na tyle. I pobudki godzinę przed budzikiem, ja jestem śpioch, NIGDY mi się to wcześniej nie zdarzało, więc traktuje to jako objaw :D
    No właśnie mnie piersi wogole nie bola :(, i poprzednio też tak miałam... U mnie ten sam objaw co poprzednio to pieczenie w gardle i taka jakby gula w przełyku, dlatego właśnie zrobiłam test, choć nie wierzyłam :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odrzucilo kawe i po tym sie zorientowałam, że może coś być na rzeczy :) oprocz tego piekly mnie sutki a teraz ciągle mi niedobrze i wiecznie bym leżała :) mój mąż też ma ochotę wszystkim w okolo powiedzieć ale go troszke stopuje, przynajmniej dopoki serduszka nie uslysze :)

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja teraz też jestem w ciąży w pierwszym cyklu po biochemicznej właśnie się udało. Wszystko jest ok, beta rośnie pęcherzyk na USG jest także wszystko na razie ok ale wiadomo czekam aż serduszko zobaczę. Nie martw się teraz będzie już dobrze. Musi być!
    Ale powiedz kochana, czy to pierwszy cykl zaraz po krwawieniu z poronieniem czy odczekalas do pierwszej kolejnej miesiączki?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    Ja tak jak pisałam wcześniej pieczenie w gardle i uczucie guli w przełyku, dziwne objawy i w poprzedniej cb też tak miałam :). Poza tym wogole nie bola mnie piersi, co mnie trochę przeraża, i ogólnie czuje się dobrze, jakby nigdy nic :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:58

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chętnie dołącze do was na najbliższe miesiące. Mój termin to 6 lipiec

JustyśkaG, patuniek86, Sabinkak lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na razie brak objawów, ale po objawach w poprzednich ciążach bardzo się z tego cieszę :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najwcześniejszy objaw to było z 7 dpo nie umiałam zjeść kalmarów ,które uwielbiam (wtedy mąż powiedział,że "to on już wie ,ze się udało") potem lekki ból piersi (prawie niezauważalny) a od pozytywnego testu przez 7 dni ból podbrzusza jak na @ i plamienie (kawa z mlekiem) przez 4 dni od pozytywnego testu. Dostałam Progesteron na wszelki wypadek, choć to mogło być plamienie implantacyjne;)

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ale powiedz kochana, czy to pierwszy cykl zaraz po krwawieniu z poronieniem czy odczekalas do pierwszej kolejnej miesiączki?
    Tak pierwszy cykl po krwawieniu biochemicznym. Owulację miałam później bo w 17/18 dc ale właśnie wtedy zaraz po ciąży biochemicznej. A myślałam że nawet owulacji nie będę mieć w tym cyklu.

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi i sutki, brzuch już przestał. Mam lekkie mdłości, ale w chwilach mocnego stresu lub od intensywnego zapachu zaczynam wymiotować.

I mam też wzdęcia od 3 dni. Najgorzej wieczorem - wyglądam, jak w 4 miesiącu ciąży :-D Taki wydęty brzuszek :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ