X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    W pierwszej ciąży byłam na wizycie 31 dpo (wolę odnosić się do dnia owulacji niż do pierwszego dnia miesiączki, bo owu może występować bardzo różnie, przynajmniej u mnie ;) ) i wtedy serduszko już śmigało. Teraz byłam na wizycie w we wtorek (20 dpo) i widać było tylko pęcherzyk 5,5 mm. Kazał przyjść za 2-3 tyg, wtedy jeśli wszystko będzie ok, serduszko już na pewno będzie widać

Czyli dobrze myślałam zeby iść gdzieś za 2 tygodnie (w połowie miesiąca) :D dzięki ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj, ok 18-19 dpo i tylko cechy ciąży, także nie ma się co spieszyć ;) Chyba, że ma się wskazania, tak jak ja np. poszłam głównie po luteine :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulację wyjątkowo przegapiłam :D :D :D Ale wnioskując po poziomie bety, jak pójdę we wtorek, powinno być już wszystko pięknie widać, serduszko też :) Obstawiam, że to będzie ok. 32-35 dpo.

Kurczę, powiem Wam, że ciąża to najlepsza niespodzianka ever :) Zwłaszcza że dosłownie dziś obchodzimy 10-lecie związku!

Sabinkak, terka, magdis lubią tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Ja owulację wyjątkowo przegapiłam :D :D :D Ale wnioskując po poziomie bety, jak pójdę we wtorek, powinno być już wszystko pięknie widać, serduszko też :) Obstawiam, że to będzie ok. 32-35 dpo.

Kurczę, powiem Wam, że ciąża to najlepsza niespodzianka ever :) Zwłaszcza że dosłownie dziś obchodzimy 10-lecie związku!

Jaki piękny prezent! Cudownie :)

Loonie, Tincia lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:

no to gratulacje :) prezent wymarzony :) też myślę że już będzie widać serduszko jak pójdziesz. Ja kolejna wizyta w poł. listopada i liczę na to że zobaczę serduszko na swoje urodziny, bo mam 15.11.

Loonie lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    no to gratulacje :) prezent wymarzony :) też myślę że już będzie widać serduszko jak pójdziesz. Ja kolejna wizyta w poł. listopada i liczę na to że zobaczę serduszko na swoje urodziny, bo mam 15.11.

Chyba najpiękniejszy widok i prezent jaki mogłabyś sobie wymarzyć ;)

Loonie lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Jestem nauczycielką przedszkola, nie spodziewałam się tak szybko zwolnienia, nawet się opierałam, ale rozmowa była krótka:
    - Chorowała pani na różyczkę?
    - Nie.
    - Dla pani kontakt z wirusem to może być koniec ciąży, to co, ryzykujemy?

Więc moja odpowiedź była jednoznaczna...
    nie dziwię Ci się, przedszkola to istne wylęgarnie chorób. Ja boję się teraz moją córkę wysyłać do przedszkola, bo panuje już u nas jelitówka, a tego ustrojstwa boję się najbardziej na świecie. Odkąd mała poszła do przedszkola to regularnie 2 razy do roku (na jesień i na wiosnę) przynosi jelitówkę i choruje po kolei cały dom. U Ciebie w przedszkolu też takie epidemie wybuchają?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj wzdęło :D :D :D Już w pracy koleżanka zapytała wprost :) A to przecież nie jest ciążowy brzuszek ;) Chociaż podobno macica jest wielkości piłki do tenisa ;)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wzdęcia, jest mi ciągle trochę niedobrze. Na szczęście wczoraj i dziś nie szłam do pracy. Trochę się obawiam, że z marszu dostanę L4, bo u nas w firmie była już jedna taka, co podpisała umowę o pracę i 3 dni później przyniosła zwolnienie. I teraz szefa szlag trafi, jak zrobię podobny numer, choć niby pracuję już dosyć długo...

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam wam tylko podać adres fajnej strony internetowej,którą podał mi mój lekarz;). Niestety po niemiecku, www.embryotox.de na której znajdziecie leki które wolno ,oraz te których nie wolno brać w ciąży, może się przydać, jakby były problemy z tłumaczeniem dajcie znać;)

Loonie lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Też mam wzdęcia, jest mi ciągle trochę niedobrze. Na szczęście wczoraj i dziś nie szłam do pracy. Trochę się obawiam, że z marszu dostanę L4, bo u nas w firmie była już jedna taka, co podpisała umowę o pracę i 3 dni później przyniosła zwolnienie. I teraz szefa szlag trafi, jak zrobię podobny numer, choć niby pracuję już dosyć długo...
    Nic nie poradzisz, zdrowie maluszka najważniejsze :).

Dziewczyny, Wy macie objawy, wzdęte brzuszki a ja nic.. Nawet piersi nie czuję. Boję się, eh.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:

Szefem się nie przejmuj, bo wież mi ,że jak się jest pracownikiem i coś szefowi nie pasuje to się też nikt nie przejmuje, trzeba dbać o siebie. Tzn oczywiście warto sprawy załatwiać uprzejmie ,ale nie warto się za bardzo szefem przejmować, bo nawet gdybyś tam 10 lat pracowała, to jak będziesz w ciąży to zawsze problem.

34bwskjohqgssojf.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ale mnie dzisiaj wzdęło :D :D :D Już w pracy koleżanka zapytała wprost :) A to przecież nie jest ciążowy brzuszek ;) Chociaż podobno macica jest wielkości piłki do tenisa ;)
    Ja tak samo od kilku dni chodzę na pompowana jak balon, dziś też koleżanka z pracy zapytala, powiedziałam że nie. Nie chcę jeszcze mówić w pracy, jeszcze rodzinie nie powiedziałam.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:

Dziewczyny, Wy macie objawy, wzdęte brzuszki a ja nic.. Nawet piersi nie czuję. Boję się, eh.

Nic się nie bój ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam objawów, nic zupełnie,tylko w końcu mi brzuch rósł;p

Vanillaice lubi tę wiadomość

34bwskjohqgssojf.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest różnica między takim zachowaniem, jak wspomniana przez Ciebie dziewczyna, a osobą, która przepracowała w firmie kawał czasu.

Ja pracuję 3,5 roku, osoby z mojego działu były na moim ślubie w kwietniu, bardzo mi kibicują - bo wiedzą, że bardzo chciałam mieć dziecko :)

Najwyższa szefowa w firmie na Europę po moim długim l4 we wrześniu spytała mnie, czy już może mi gratulować ;) Jak jej powiedziałam, że to "tylko" błędnik, to oklapła i stwierdziła, że trzyma za mnie kciuki ;) Kobietka z 4 dzieci i pełnym zrozumieniem :)

Sabinkak lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazówka co do strony EMBRYOTOX wchodzicie na "Medikamente" i tam w okienku szukania warto wpisać substancję czynną (to co jest w nawiasie na ulotce, lub pod nazwą handlową leku) po prawej stronie indeks wam podpowie, naturalnie te z zielonym kółkiem można brać ,te z czerwonym nie a te z szarym wymagają konsultacji lekarza. Piszę o tym ,bo widziałam sporo wątków gdzie dziewczyny o to pytają;)

34bwskjohqgssojf.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:

Ja też nie mam objawów....spokojnie....w dwóch poprzednich miałam i naprawdę bardzo się cieszę że do chwili obecnej ich nie mam. Poza tym nie ma reguły...jedną ciąże poroniłam w 3 miesiącu a miałam bóle piersi, wymioty itd. Objawy o niczym nie świadczą....nie denerwuj się niepotrzebnie.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś bardzo się nie przejmuję, pewnie nawet bym do tej pracy nie wróciła, bo i tak chcę się przekwalifikować, no ale... Chcę po prostu być fair :) A z firmą mam przeboje, bo pracuję tam już ze 3 lata, chyba na wszystkich możliwych formach zatrudnienia :) Najpierw z własną firmą jako podwykonawca, potem zlecenia, potem etat, który rzuciłam, zdalnie robiłam zlecenia, po roku (w marcu) wróciłam na etat. Lubią mnie tam, dlatego nie chcę ich zostawiać z niczym, zwłaszcza że firma przeżywa ostatnio kryzys. Poza tym jak pójdę na urlop, to zostanie im połowa pracowników, bo dwie inne są na macierzyńskich :D a to malutka firemka.

I dosłownie 1,5 mc temu powiedziałam szefowej, że póki co nie powinnam się starać o dziecko ze względu na tarczycę :D A potem poszło, dobre wyniki badań, no i od razu ciąża :)

Chyba powinnam przywyknąć, że moje życie jest takie niepoukładane :P

Vanillaice, nie martw się! Będzie dobre :)

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Szefem się nie przejmuj, bo wież mi ,że jak się jest pracownikiem i coś szefowi nie pasuje to się też nikt nie przejmuje, trzeba dbać o siebie. Tzn oczywiście warto sprawy załatwiać uprzejmie ,ale nie warto się za bardzo szefem przejmować, bo nawet gdybyś tam 10 lat pracowała, to jak będziesz w ciąży to zawsze problem.

Potwierdzam. U nas w firmie KAŻDA ciężarna po powrocie wcześniej czy później jest zwalniana. Później jak złoży wniosek o 3/4 etatu, a wcześniej czyli od razu jak nie złoży takiego wniosku. Kobieta z dzieckiem to problem - bo dziecko choruje a to oznacza L4....no cóż zależy od człowieka wiadomo.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Ja też nie mam objawów....spokojnie....w dwóch poprzednich miałam i naprawdę bardzo się cieszę że do chwili obecnej ich nie mam. Poza tym nie ma reguły...jedną ciąże poroniłam w 3 miesiącu a miałam bóle piersi, wymioty itd. Objawy o niczym nie świadczą....nie denerwuj się niepotrzebnie.
    Ja się denerwuję , bo tak jak pisałam wcześniej jestem świeżo po poronieniu biochemicznym , więc teraz panikuję z każdego powodu. Dziękuję za słowa wsparcia i życzę zdrówka :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ