X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem dzis 18dpo. Na usg bylo widac pecherzyk 0,23cm. Czy to nie za malo?
    Wyniki bety powinny byc we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 05:55

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Hej. Jestem dzis 18dpo. Na usg bylo widac pecherzyk 0,23mm. Czy to nie za malo?
    Widzę, że jesteśmy w tym samym dniu :), ja jeszcze nie byłam u lekarza a jutro będę robić pierwszą betę :).

Zielona1911 lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Hej. Jestem dzis 18dpo. Na usg bylo widac pecherzyk 0,23mm. Czy to nie za malo?
    Ciesz się, że coś zobaczylas. Ja byłam w 19 dpo i tylko cechy ciąży. Ale gin nie powiedział, że to źle. Kolejna wizyta dopiero za dwa tygodnie, a ja już siedzę jak na szpilkach...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś zaczynam panikować i zastanawiam sie czy nie pójść zaraz na betę, ale nie wiem czy jest sens. Ostatnią robiłam równo tydzień temu, a dziś jest 23 dpo. Piersi przestają mnie boleć i bóle podbrzusza też zanikają:(
    Co myślicie?

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, coś zaczynam panikować i zastanawiam sie czy nie pójść zaraz na betę, ale nie wiem czy jest sens. Ostatnią robiłam równo tydzień temu, a dziś jest 23 dpo. Piersi przestają mnie boleć i bóle podbrzusza też zanikają:(
    Co myślicie?
    Mi się też co chwilę wydawało, że przestają boleć, ale ból wracał najwyraźniej wieczorami, a bóle podbrzusza były wyraźniejsze przed terminem @, teraz są dużo delikatniejsze, bardziej czuje takie zmęczone nogi i rozpieranie w pachwinach aż na uda i też się stresuję, ale trzeba być dobrej myśli!
    Może powtórz, będziesz spokojniejsza. Ja też planuję ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Co myślicie?
    Idź sprawdź, dla swojego spokoju, bo tak będziesz się zamartwiac... Ja też się boję, bo miałam ból brzucha tylko w okolicy miesiączki a teraz wszystko ustalo. Właśnie czekam na zrobienie bety, ale będzie to moja pierwsza, więc wynik i tak mi nic nie powie :/. Trzymam kciuki za Ciebie.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję. Zaraz lecę pobrać krew.
    Jakiego wyniku teraz powinnam sie spodziewać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Co myślicie?
    Tez mam 4t5d ale mam 19dpo jak to możliwe ze Ty masz 23dpo?

Widze ze wszystkie mamy terminy na 9.7 :)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, po prostu miałaś @ w tym samym czasie, ale owu 4 dni później, niż Karolina :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Poszłam dzisiaj do kina. Idealne oderwanie się od codzienności: "Złe mamuśki 2" ;-) :-)

Wracam do domu, wsiadam do autobusu - masakra. Ciasno, duszno - czuję, że zaraz zemdleję. Rozbieram się praktycznie do tuniki z krótkim rękawem - i tak jest mi gorąco i oblewa mnie zimny pot. Zwolniło się miejsce, usiadłam. Zrobiło mi się lepiej i gorzej jednocześnie - bo mnie zemdliło. Ledwo dojechałam, po wyjściu z autobusu ani trochę lepiej. 10 minut drogi do domu i jak mantra powtarzałam sobie "tylko nie na ulicy, tylko nie na ulicy" ;-)
    Weszłam do domu, zdjęłam kurtkę, zdjęłam buty - elegancko - i od razu toaleta i haft. O masakra, aż znowu mi się słabo zrobiło. Jestem już po imbirze i powoli dochodzę do siebie...
    Kochana, ja coś podobnego przeżyłam wczoraj...
    Musiałam po luteinę ruszyć do apteki, okazało się, że jest dostępna dopiero w trzeciej, na końcu miasta. Myślę sobie super, ładna pogoda, będzie przyjemny spacerek :) Człowiek się dotleni, porusza... Jak wróciłam byłam cała mokra, od razu musiałam się przebrać, w głowie mi się lekko kręciło. A za chwilę było mi zimno, tak że chodziłam w wielkiej bluzie męża. Uczucie zupełnie jak osłabienie po chorobie... Nie spodziewałam się czegoś takiego, sama jestem zwolenniczką teorii, że ciąża to nie choroba, a jednak trzeba mieć się na baczności i zbytnio nie przesadzać jednak ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Zielona, po prostu miałaś @ w tym samym czasie, ale owu 4 dni później, niż Karolina :-)
    Haha racja :)
    Ja jestem taka zakrecona ostAtnio. Lekarka po usg kazała mi zrobic kolejny termin i pddac krew. Termin zrobilam i zadowolona sobie poszlam. A one biedne szukaly mnie i dzwonily gdzie jestem :)

Sabinkak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tez mam 4t5d ale mam 19dpo jak to możliwe ze Ty masz 23dpo?

Widze ze wszystkie mamy terminy na 9.7 :)
    Ja miałam inseminację w 11 dc, a owulacja była w 12dc:)

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ciesz się, że coś zobaczylas. Ja byłam w 19 dpo i tylko cechy ciąży. Ale gin nie powiedział, że to źle. Kolejna wizyta dopiero za dwa tygodnie, a ja już siedzę jak na szpilkach...
    Ja byłam 16dpo (w zeszły piatek) i miałam dokładnie to samo. Pani dr kazała mi przyjść dzisiaj (czyli po 8 dniach), ale wszędzie czytam ze to za wcześnie, a nie chce zbyt często powtarzać usg jako ze za kolejny tydzień czy dwa musiałabym iść sprawdzać czy jest serduszko. Dla spokoju ducha powtórzyłam betę. Przyrost jest w normie, wiec chyba jeszcze spokojnie poczekam z półtora tyg. Myślicie że to dobre podejście?
    Co do wrażliwości piersi to tez czasem panikuje że mnie mniej bolą, ale faktycznie wieczorem czuć je dotkliwie. Ból brzucha pojawia się też już sporadycznie.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, ja z usg poczekam do 16.11., tak jak wyznaczył mi ginekolog, to będzie 6t+4d. Różne pomysły już przychodziły mi do głowy, ale mąż mnie stopuje i każe słuchać doktorka ;) Nie mogę się doczekać, bo po badaniu chcemy powiedzieć rodzicom :).

A Wy już głosicie wesołą nowinę? ;)

Ale betę powtórzę w poniedziałek i środę, dla własnego spokoju.

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to trzecia dzidzia więc tym razem chyba nic nikomu nie powiemy :-) poczekamy aż przy którymś obiedzie ktoś nie wytrzyma i zapyta :-) a zapewne będzie to babcia mojego M.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ove, ja z usg poczekam do 16.11., tak jak wyznaczył mi ginekolog, to będzie 6t+4d. Różne pomysły już przychodziły mi do głowy, ale mąż mnie stopuje i każe słuchać doktorka ;) Nie mogę się doczekać, bo po badaniu chcemy powiedzieć rodzicom :).

U nas mąż juz nie moze wytrzymać i chce sie chwalić rodzinom :D myślałam ze do badan poczeka ale nie doczeka tyle i pewnie jutro będąc u obu rodzin im powiemy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, super! Taka radość, że wcale się nie dziwię :) Ja też się już nie mogę doczekać <3 <3 <3

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:

No i ja właśnie też chyba jeszcze poczekam i chyba zmienię lekarza.
    Mimo, że ta Pani dr jest świetna, jeśli chodzi o pomoc w zachodzeniu w ciążę, to:
    a) ciężko się do niej dostać na wizytę (jak odwoływałam dzisiejszą wizytę to dowiedziałam się, że na chwilę obecną nie ma miejsc na ten rok, bo nie ma grafiku na grudzień bo Pani dr będzie na urlopie)
    b) ciężko się z nią skontaktować inaczej niż poza wizytą - jak kiedyś dzwoniłam do niej, to nawet nie oddzwoniła
    b) pracuje w szpitalu, w którym nie ma porodówki

Co do informowania rodzinki, to my powiemy w święta Bożego Narodzenia :) Ciężko wytrzymać, ale ja się strasznie boję, że coś będzie nie tak i chcę informować jak będę pewna, że jest serduszko i maleństwo rośnie.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy do usg z serduszkiem, zeby rodzinie powiedziec :) pare osob juz wie, ale baaardzo malo, a z informowaniem rodzicow jeszcze czekamy :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, woow, podziwiam cierpliwość ;) Ale niespodzianka będzie wspaniała <3! My początkowo myśleliśmy o Mikołajkach, ale chyba nie damy jednak rady ;)

Boję się iść dziś do mamy, że się sama domyśli, bo wydaje mi się, że inaczej wyglądam... Hehe, może to śmieszne, ale to, że właśnie zmieniłam się na twarzy (na gorsze, ciągle wyglądam na niewyspaną, opuchniętą, w sumie nie śpię codziennie od 5 - jak nigdy, chyba, że wstawałam do pracy) i dziwny ból brzucha, taki ciągnący, zaczęłam się wspierać bardziej na rękach, niż używać mięśni brzucha, bo to było po prostu mało przyjemne, skłoniło mnie do zrobienia testu ;)
    Takie "typowe" objawy, łącznie z mdłościami miałam co miesiąc :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 09:46

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ