X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Uff, beta 23dpp 14435. Chyba jest ok?:)
    Pięknie!! :)

KarolinaDe lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Uff, beta 23dpp 14435. Chyba jest ok?:)

Podziwiam Was, ze macie nerwy na robienie kolejnych bet :) ja juz nie potrafie, bo za bardzo sie stresuje czekac na wyniki :) robilam w okolicach miesiaczki dwa razy, byl przyrost 200% w 48h i wystarczylo mi, zreszta moj partner skutecznie mnie od niej odciaga ;)
    Co ma byc to, bedzie, nie na wszystko mamy wplyw, wiec trzeba myslec pozytywnie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Podziwiam Was, ze macie nerwy na robienie kolejnych bet :) ja juz nie potrafie, bo za bardzo sie stresuje czekac na wyniki :) robilam w okolicach miesiaczki dwa razy, byl przyrost 200% w 48h i wystarczylo mi, zreszta moj partner skutecznie mnie od niej odciaga ;)
    Co ma byc to, bedzie, nie na wszystko mamy wplyw, wiec trzeba myslec pozytywnie :)
    Ja zrobiłam tylko dlatego, że już wczoraj miałam kryzys, bo powróciła mi astma i duszności i musiałam wziąć leki. Chciałam upewnić się, że wszystko ok. :)

• Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja robiłam tylko raz, ponad tydzień temu :P Będzie, co ma być, w pon pójdę na badania TSH, to od razu machnę pewnie betę. Jest sens robić coś jeszcze dzień przed wizytą u gina?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Kurczę, ja robiłam tylko raz, ponad tydzień temu :P Będzie, co ma być, w pon pójdę na badania TSH, to od razu machnę pewnie betę. Jest sens robić coś jeszcze dzień przed wizytą u gina?
    Ja bym wcale nie robiła, gdyby nie zalecenie lekarza, oczekiwanie na wynik to jakaś masakra. Tsh i progesteron możesz zrobic, to jedyne wyniki jakie na początku będą potrzebne, resztę lekarz zleci na wizycie

Loonie lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Ja bym wcale nie robiła, gdyby nie zalecenie lekarza, oczekiwanie na wynik to jakaś masakra. Tsh i progesteron możesz zrobic, to jedyne wyniki jakie na początku będą potrzebne, resztę lekarz zleci na wizycie

Dzięki! :-)

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ;)
    U mnie w 20 dpo (poniedzialek) beta wynosila 7560 i na badaniu bylo widać 10 mm pęcherzyk. Kolejna wizyte mam w czwartek ;) Na dzień dzisiejszy : 5tydz1dn
    Niektóre z Was kojarzę z różowej strony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:01

Loonie, JustyśkaG, Sabinkak lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ;)
    U mnie w 20 dpo (poniedzialek) beta wynosila 7560 i na badaniu bylo widać 10 mm pęcherzyk. Kolejna wizyte mam w czwartek ;) Na dzień dzisiejszy : 5tydz1dn
    Niektóre z Was kojarzę z różowej strony ;)
    Czyli obie idziemy w czwartek :). Strasznie się boję, bety nie robiłam chyba od 1,5 tygodnia. Zobaczymy jak to będzie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak sobie Was popodczytywać :-) Witam wszystkie podwójnie zakreskowane :-)

Ja śpię - wróciłam z córką od lekarza i po pobraniu krwi (panel badań do wykonania do 10 tygodnia) i padłam spać :-D Mąż zrobił obiad i musiał mnie siłą ściągać z kanapy :-D Teraz też w sumie mogłabym już iść spać :-D

Cały czas szukam biustonosza - miękkiego, bawełnianego, bez fiszbin i koronek. I nigdzie ich nie ma. Znalazłam w h&m przez internet, ale nie kupię bielizny w ciemno. Idę do h&m w złotych tarasach w Warszawie, dział ciążowy jest - i pytam. "Bielizna ciążowa dostępna jest wyłącznie w sklepie internetowym" :-( Masakra :-(
    Piersi bolą, urosły o rozmiar - a nie mam nic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:30

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do esotiq i kupiłam normalny ciążowy biustonosz z rozpięciami do karmienia niestety, ale bardzo wygodny mimo, że na fiszbinach. Widzę też, że jest elastyczny czyli nie martwię się, że szybko wyrosnę :). Nie wiem czy by mieli 80 F dla mnie xD.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani mi nie mówcie o stanikach... Mój normalny rozmiar to 90 G :D Na razie mi biust za bardzo nie urósł, ale jak to nastąpi, to będzie stanikowy dramat...

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 70F. Wcześniej nosiłam i 60 ;-) Ale troszkę mi się przytyło ;-)
    Tylko teraz pewnie powinno być 70G. A takich miękkich nigdzie nie ma :-( O masakra :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Czyli obie idziemy w czwartek :). Strasznie się boję, bety nie robiłam chyba od 1,5 tygodnia. Zobaczymy jak to będzie.
    Mi pani z laboratorium u ginekologa, gdy dzwoniłam o wynik bety, powiedziala ze mogę przyjsc w poniedziek i zrobic ją ponownie. Ale dla mnie to bezsensu gdy w czwartek mam wizyte. Tym bardziej, że przyrost jest 175 %.
    Nie bój się wszystko będzie dobrze ;)

A odnosnie wcześniejszej kwesti... u mnie poza mezem i jego znajomymi z pracy nikt nie wie. Rodzina dowie się na Swieta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:43

3i499vvjspjyuavk.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nosiłam 70F, ale w Holandii lekko przytyłam przez pcos i się przerzuciłam na 75 F. Ciążowy wzięłam trochę luźniejszy, bo w esotiq mają bardzo ścisłe te biustonosze, a dla ciązy to nie dobrze jak za ciasno :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przy rozmiarach jesteśmy... wiecie coś na temat otyłości w ciąży? Niestety przez tarczycę przypominam wieloryba, właśnie zaczynałam się odchudzać, a tu niespodzianka. No i boję się okropnie, jak to wpłynie na ciążę i dziecko :(

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś się teraz zdrowo odżywiać i przytyć w ciąży trochę mniej niż my. Dzidzi to nie zaszkodzi nie martw się o nią, martw się o siebie, bo możesz zaszkodzić sobie (stawy na przykład i kręgosłup).
    Przy karmieniu piersią powinno nam trochę zejść, a dalej będziemy się musiały wziąć do roboty :).

Loonie lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie - kontroluj cukier w ciąży. Sama otyłość nie stanowi większego zagrożenia dla dziecka, jak cukrzyca ciążowa. O swoich obawa na pewno możesz porozmawiać z lekarzem, a do czasu wizyty po prostu się nie stresuj :-)

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przeczytałam, co napisałam ;-)
    Chodziło mi o to, że cukrzyca może być niebezpieczna, sama otyłość nie ;-)

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pocieszyłyście mnie :)

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wiem jak to jest znacznie przytyć. Po tym jak zatrzymał mi się okres rok temu na cacy przez pcos przytyłam 13 kilo (wcześniej byłam wieszakiem). Waga zatrzymała się z 4 miesiące temu, ale teraz ciąża mnie dobije :). No nic, dzidzia jest najważniejsza.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ