X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Uff, beta 23dpp 14435. Chyba jest ok?:)
    Pięknie!! :)

KarolinaDe lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Uff, beta 23dpp 14435. Chyba jest ok?:)

Podziwiam Was, ze macie nerwy na robienie kolejnych bet :) ja juz nie potrafie, bo za bardzo sie stresuje czekac na wyniki :) robilam w okolicach miesiaczki dwa razy, byl przyrost 200% w 48h i wystarczylo mi, zreszta moj partner skutecznie mnie od niej odciaga ;)
    Co ma byc to, bedzie, nie na wszystko mamy wplyw, wiec trzeba myslec pozytywnie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Podziwiam Was, ze macie nerwy na robienie kolejnych bet :) ja juz nie potrafie, bo za bardzo sie stresuje czekac na wyniki :) robilam w okolicach miesiaczki dwa razy, byl przyrost 200% w 48h i wystarczylo mi, zreszta moj partner skutecznie mnie od niej odciaga ;)
    Co ma byc to, bedzie, nie na wszystko mamy wplyw, wiec trzeba myslec pozytywnie :)
    Ja zrobiłam tylko dlatego, że już wczoraj miałam kryzys, bo powróciła mi astma i duszności i musiałam wziąć leki. Chciałam upewnić się, że wszystko ok. :)

• Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja robiłam tylko raz, ponad tydzień temu :P Będzie, co ma być, w pon pójdę na badania TSH, to od razu machnę pewnie betę. Jest sens robić coś jeszcze dzień przed wizytą u gina?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Kurczę, ja robiłam tylko raz, ponad tydzień temu :P Będzie, co ma być, w pon pójdę na badania TSH, to od razu machnę pewnie betę. Jest sens robić coś jeszcze dzień przed wizytą u gina?
    Ja bym wcale nie robiła, gdyby nie zalecenie lekarza, oczekiwanie na wynik to jakaś masakra. Tsh i progesteron możesz zrobic, to jedyne wyniki jakie na początku będą potrzebne, resztę lekarz zleci na wizycie

Loonie lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Ja bym wcale nie robiła, gdyby nie zalecenie lekarza, oczekiwanie na wynik to jakaś masakra. Tsh i progesteron możesz zrobic, to jedyne wyniki jakie na początku będą potrzebne, resztę lekarz zleci na wizycie

Dzięki! :-)

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ;)
    U mnie w 20 dpo (poniedzialek) beta wynosila 7560 i na badaniu bylo widać 10 mm pęcherzyk. Kolejna wizyte mam w czwartek ;) Na dzień dzisiejszy : 5tydz1dn
    Niektóre z Was kojarzę z różowej strony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:01

Loonie, JustyśkaG, Sabinkak lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ;)
    U mnie w 20 dpo (poniedzialek) beta wynosila 7560 i na badaniu bylo widać 10 mm pęcherzyk. Kolejna wizyte mam w czwartek ;) Na dzień dzisiejszy : 5tydz1dn
    Niektóre z Was kojarzę z różowej strony ;)
    Czyli obie idziemy w czwartek :). Strasznie się boję, bety nie robiłam chyba od 1,5 tygodnia. Zobaczymy jak to będzie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak sobie Was popodczytywać :-) Witam wszystkie podwójnie zakreskowane :-)

Ja śpię - wróciłam z córką od lekarza i po pobraniu krwi (panel badań do wykonania do 10 tygodnia) i padłam spać :-D Mąż zrobił obiad i musiał mnie siłą ściągać z kanapy :-D Teraz też w sumie mogłabym już iść spać :-D

Cały czas szukam biustonosza - miękkiego, bawełnianego, bez fiszbin i koronek. I nigdzie ich nie ma. Znalazłam w h&m przez internet, ale nie kupię bielizny w ciemno. Idę do h&m w złotych tarasach w Warszawie, dział ciążowy jest - i pytam. "Bielizna ciążowa dostępna jest wyłącznie w sklepie internetowym" :-( Masakra :-(
    Piersi bolą, urosły o rozmiar - a nie mam nic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:30

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do esotiq i kupiłam normalny ciążowy biustonosz z rozpięciami do karmienia niestety, ale bardzo wygodny mimo, że na fiszbinach. Widzę też, że jest elastyczny czyli nie martwię się, że szybko wyrosnę :). Nie wiem czy by mieli 80 F dla mnie xD.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani mi nie mówcie o stanikach... Mój normalny rozmiar to 90 G :D Na razie mi biust za bardzo nie urósł, ale jak to nastąpi, to będzie stanikowy dramat...

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 70F. Wcześniej nosiłam i 60 ;-) Ale troszkę mi się przytyło ;-)
    Tylko teraz pewnie powinno być 70G. A takich miękkich nigdzie nie ma :-( O masakra :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Czyli obie idziemy w czwartek :). Strasznie się boję, bety nie robiłam chyba od 1,5 tygodnia. Zobaczymy jak to będzie.
    Mi pani z laboratorium u ginekologa, gdy dzwoniłam o wynik bety, powiedziala ze mogę przyjsc w poniedziek i zrobic ją ponownie. Ale dla mnie to bezsensu gdy w czwartek mam wizyte. Tym bardziej, że przyrost jest 175 %.
    Nie bój się wszystko będzie dobrze ;)

A odnosnie wcześniejszej kwesti... u mnie poza mezem i jego znajomymi z pracy nikt nie wie. Rodzina dowie się na Swieta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 19:43

3i499vvjspjyuavk.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nosiłam 70F, ale w Holandii lekko przytyłam przez pcos i się przerzuciłam na 75 F. Ciążowy wzięłam trochę luźniejszy, bo w esotiq mają bardzo ścisłe te biustonosze, a dla ciązy to nie dobrze jak za ciasno :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przy rozmiarach jesteśmy... wiecie coś na temat otyłości w ciąży? Niestety przez tarczycę przypominam wieloryba, właśnie zaczynałam się odchudzać, a tu niespodzianka. No i boję się okropnie, jak to wpłynie na ciążę i dziecko :(

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś się teraz zdrowo odżywiać i przytyć w ciąży trochę mniej niż my. Dzidzi to nie zaszkodzi nie martw się o nią, martw się o siebie, bo możesz zaszkodzić sobie (stawy na przykład i kręgosłup).
    Przy karmieniu piersią powinno nam trochę zejść, a dalej będziemy się musiały wziąć do roboty :).

Loonie lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie - kontroluj cukier w ciąży. Sama otyłość nie stanowi większego zagrożenia dla dziecka, jak cukrzyca ciążowa. O swoich obawa na pewno możesz porozmawiać z lekarzem, a do czasu wizyty po prostu się nie stresuj :-)

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przeczytałam, co napisałam ;-)
    Chodziło mi o to, że cukrzyca może być niebezpieczna, sama otyłość nie ;-)

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pocieszyłyście mnie :)

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wiem jak to jest znacznie przytyć. Po tym jak zatrzymał mi się okres rok temu na cacy przez pcos przytyłam 13 kilo (wcześniej byłam wieszakiem). Waga zatrzymała się z 4 miesiące temu, ale teraz ciąża mnie dobije :). No nic, dzidzia jest najważniejsza.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ