X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano... ja przytyłam duuuużo więcej :P Chyba na wszelki wypadek będę się trzymać diety zbliżonej do cukrzycowej - przezorny zawsze ubezpieczony, nie zaszkodzi na pewno, a może przynajmniej nie przytyję nadmiernie. Choć mam nadzieję, bo moja przyjaciółka w wyniku ciąży schudła 12 kilo. Nie odchudzała się, jadła normalnie, jakoś tak wyszło po prostu, cały czas była pod kontrolą lekarza.

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie mam wyniki morfologii i hbs - zoltaczki nie mam, ale w dwa tygodnie spadła mi hemoglobina... Od kilku lat udało mi się wyregulować swoją anemię, a tu znowu ciąża za bardzo mnie "obciąża". No cóż, wizyta 15 listopada, trzeba będzie brać też żelazo... Na chwilę obecną biorę folik, jod, wit. D3 - trzeba też będzie żelazo, a w przyszłości i kwasy omega. Pewnie się skończy na suplemencie na kobiet w ciąży, który zawiera całą tablicę mendelejewa... A miało być tak pięknie...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale macie duże piersi, ja też taki chce!!! :) u mnie to 75A, ale cycki takie małe że rzadko kiedy biustonosz zakładam. Teraz też nie rosną, chociaż bolą konkretnie.
    Podziwiam Was że tak badacie tą betę. Ja ani w poprzedniej, ani w tej ciąży nie robiłam ani razu, chyba za bardzo by mnie to stresowało, a i tak co ma być to będzie. A musimy wszystkie wierzyć że będzie dobrze :)
    Patuniek, ja chyba też kolejna wizyta 15.11.

kkarolina89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja mam 1 wizytę dopiero 20, ale wiem ze wczesniej nic nie bedzie na usg :P a tak liczę na serduszko juz :)

I zastanawiam się teraz: mi wychodzą badania okresowe w pracy, w połowie grudnia... i zastanawiam się co teraz zrobic z tym fantem. Pracuje z zywnoscia i musze miec rtg pluc- odpada, a reszta badan ok. tylko nie wiem czy lekarz da mi pozwolenie ;/

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Jak na razie mam wyniki morfologii i hbs - zoltaczki nie mam, ale w dwa tygodnie spadła mi hemoglobina... Od kilku lat udało mi się wyregulować swoją anemię, a tu znowu ciąża za bardzo mnie "obciąża". No cóż, wizyta 15 listopada, trzeba będzie brać też żelazo... Na chwilę obecną biorę folik, jod, wit. D3 - trzeba też będzie żelazo, a w przyszłości i kwasy omega. Pewnie się skończy na suplemencie na kobiet w ciąży, który zawiera całą tablicę mendelejewa... A miało być tak pięknie...
    Patuniek jaki bierzesz jod? Bo ja też szukam i się zdecydować nie umiem...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie już jakieś witaminy oprócz kwasu foliowego oczywiście?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jod na receptę od mojej endokrynolog "Jodid".

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja mam jod na receptę od mojej endokrynolog "Jodid".
    Ja mam to samo tez mi endo przepisał już od stycznia w sumie podobniej jak kw foliowy i wit d

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wit D biorę od września - wcześniej nie było potrzeby, przebywałam dużo na słońcu ;-) Praktycznie cały lipiec na Kubie i w Turcji :-) Więc nie było potrzeby dodatkowej suplementacji :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Pregna Plus I Pregna DHA, zawieraja dawki zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne :) biore tez zelazo z kwasem foliowym dodatkowo na recepte, bo dopiero nie dawno zniknela anemia, ale I tak dalej jestem pod opieka hematologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 09:07

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie Omegamed DHA. Same kwasy DHA zawiera. Witamina D3 i kompleks B metylowane. Chciałam właśnie jod też brać, poczytam o Twoim Patuniek :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak u Was z dolegliwosciami? Bo u mnie poza sennością i pobolewaniem brzucha, jest cisza. I zaczyna mnie to trochę martwić :/

3i499vvjspjyuavk.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Kochane a jak u Was z dolegliwosciami? Bo u mnie poza sennością i pobolewaniem brzucha, jest cisza. I zaczyna mnie to trochę martwić :/

Ja mam obolale piersi I powiekszone, klucia I rozpychania w brzuchu, sennosc, zmeczenie popoludniu oraz mdlosci, ale tylko po przebudzeniu iraz czasem w dzien :) no I wczoraj jak za szybko wstalam, to ciemno przed oczami I zawrot glowy :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych. Nawet brzuch mnie nie boli za bardzo. Czasami takie ciągnięcie i tyle. No i troszkę bardziej senna jestem to fakt.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazliwe piersi,czasami poczuje podbrzusze ale baaardzo rzadko.
    Odrzucenie calkowite od slodyczy, a na widok czekolady mnie mdli.
    Oprocz tego moje kubki smakowe sie wyostrzyły, wszystko co jem jest takie niebiańsko pyszne :)

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja nie mam żadnych. Nawet brzuch mnie nie boli za bardzo. Czasami takie ciągnięcie i tyle. No i troszkę bardziej senna jestem to fakt.
    To teraz mogę się nie stresować ;) Juz myslalam że jestem sama bez objawow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:27

3i499vvjspjyuavk.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja również nadal bez objawów:/. Jutro zaczynam 5 tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:45

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ciągle niedobrze... Nie wymiotuje ale boję się cokolwiek jeść. Poza tym nic.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Brak dolegliwości to żadna tragedia, jestem 3 raz w ciąży, w pierwszej nie miałam kompletnie żadnych i urodziłam zdrową silną dziewczynkę, która za rok wkracza w dorosłość, w drugiej ciąży jeszcze przed testem zaczęły się mdłości i wymioty, straszna senność. Teraz jestem w 3 ciąży i już odczuwam prawie wszystkie możliwe. Płaczliwość, senność, mdłości i wymioty, zawroty głowy, ciągnące bóle podbrzusza, wyostrzony smak (wszystko jest mi strasznie słodkie) wyostrzony węch, wszystko mi śmierdzi na kilometr. Więc nie martw, ciesz się ciążą i tym, że nic Cię nie meczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:55

Paulina.G lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów - zero :-) A córka zaraz kończy 12 lat :-)

A teraz - masakra ;-) Ale w sumie się cieszę, bo te mdłości, te uczucie pełnych piersi i zapachy uświadamiają mi codziennie mój stan :-) I chociaż z reguły jestem spokojna i zadowolona, niewiele niestety mi potrzeba, żeby wybuchnąć ;-) Błyskawicznie zmienia mi się nastrój i potrafię nawrzeszczeć na męża, popłakać się, a za 2 minuty znowu się przytulać :-D Na szczęście mąż wie, że moje krzyki to jego wina ;-)

Paulina.G lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ