X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano... ja przytyłam duuuużo więcej :P Chyba na wszelki wypadek będę się trzymać diety zbliżonej do cukrzycowej - przezorny zawsze ubezpieczony, nie zaszkodzi na pewno, a może przynajmniej nie przytyję nadmiernie. Choć mam nadzieję, bo moja przyjaciółka w wyniku ciąży schudła 12 kilo. Nie odchudzała się, jadła normalnie, jakoś tak wyszło po prostu, cały czas była pod kontrolą lekarza.

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie mam wyniki morfologii i hbs - zoltaczki nie mam, ale w dwa tygodnie spadła mi hemoglobina... Od kilku lat udało mi się wyregulować swoją anemię, a tu znowu ciąża za bardzo mnie "obciąża". No cóż, wizyta 15 listopada, trzeba będzie brać też żelazo... Na chwilę obecną biorę folik, jod, wit. D3 - trzeba też będzie żelazo, a w przyszłości i kwasy omega. Pewnie się skończy na suplemencie na kobiet w ciąży, który zawiera całą tablicę mendelejewa... A miało być tak pięknie...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale macie duże piersi, ja też taki chce!!! :) u mnie to 75A, ale cycki takie małe że rzadko kiedy biustonosz zakładam. Teraz też nie rosną, chociaż bolą konkretnie.
    Podziwiam Was że tak badacie tą betę. Ja ani w poprzedniej, ani w tej ciąży nie robiłam ani razu, chyba za bardzo by mnie to stresowało, a i tak co ma być to będzie. A musimy wszystkie wierzyć że będzie dobrze :)
    Patuniek, ja chyba też kolejna wizyta 15.11.

kkarolina89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja mam 1 wizytę dopiero 20, ale wiem ze wczesniej nic nie bedzie na usg :P a tak liczę na serduszko juz :)

I zastanawiam się teraz: mi wychodzą badania okresowe w pracy, w połowie grudnia... i zastanawiam się co teraz zrobic z tym fantem. Pracuje z zywnoscia i musze miec rtg pluc- odpada, a reszta badan ok. tylko nie wiem czy lekarz da mi pozwolenie ;/

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Jak na razie mam wyniki morfologii i hbs - zoltaczki nie mam, ale w dwa tygodnie spadła mi hemoglobina... Od kilku lat udało mi się wyregulować swoją anemię, a tu znowu ciąża za bardzo mnie "obciąża". No cóż, wizyta 15 listopada, trzeba będzie brać też żelazo... Na chwilę obecną biorę folik, jod, wit. D3 - trzeba też będzie żelazo, a w przyszłości i kwasy omega. Pewnie się skończy na suplemencie na kobiet w ciąży, który zawiera całą tablicę mendelejewa... A miało być tak pięknie...
    Patuniek jaki bierzesz jod? Bo ja też szukam i się zdecydować nie umiem...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie już jakieś witaminy oprócz kwasu foliowego oczywiście?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jod na receptę od mojej endokrynolog "Jodid".

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja mam jod na receptę od mojej endokrynolog "Jodid".
    Ja mam to samo tez mi endo przepisał już od stycznia w sumie podobniej jak kw foliowy i wit d

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wit D biorę od września - wcześniej nie było potrzeby, przebywałam dużo na słońcu ;-) Praktycznie cały lipiec na Kubie i w Turcji :-) Więc nie było potrzeby dodatkowej suplementacji :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Pregna Plus I Pregna DHA, zawieraja dawki zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne :) biore tez zelazo z kwasem foliowym dodatkowo na recepte, bo dopiero nie dawno zniknela anemia, ale I tak dalej jestem pod opieka hematologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 09:07

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie Omegamed DHA. Same kwasy DHA zawiera. Witamina D3 i kompleks B metylowane. Chciałam właśnie jod też brać, poczytam o Twoim Patuniek :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak u Was z dolegliwosciami? Bo u mnie poza sennością i pobolewaniem brzucha, jest cisza. I zaczyna mnie to trochę martwić :/

3i499vvjspjyuavk.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Kochane a jak u Was z dolegliwosciami? Bo u mnie poza sennością i pobolewaniem brzucha, jest cisza. I zaczyna mnie to trochę martwić :/

Ja mam obolale piersi I powiekszone, klucia I rozpychania w brzuchu, sennosc, zmeczenie popoludniu oraz mdlosci, ale tylko po przebudzeniu iraz czasem w dzien :) no I wczoraj jak za szybko wstalam, to ciemno przed oczami I zawrot glowy :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych. Nawet brzuch mnie nie boli za bardzo. Czasami takie ciągnięcie i tyle. No i troszkę bardziej senna jestem to fakt.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazliwe piersi,czasami poczuje podbrzusze ale baaardzo rzadko.
    Odrzucenie calkowite od slodyczy, a na widok czekolady mnie mdli.
    Oprocz tego moje kubki smakowe sie wyostrzyły, wszystko co jem jest takie niebiańsko pyszne :)

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja nie mam żadnych. Nawet brzuch mnie nie boli za bardzo. Czasami takie ciągnięcie i tyle. No i troszkę bardziej senna jestem to fakt.
    To teraz mogę się nie stresować ;) Juz myslalam że jestem sama bez objawow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:27

3i499vvjspjyuavk.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja również nadal bez objawów:/. Jutro zaczynam 5 tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:45

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ciągle niedobrze... Nie wymiotuje ale boję się cokolwiek jeść. Poza tym nic.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Brak dolegliwości to żadna tragedia, jestem 3 raz w ciąży, w pierwszej nie miałam kompletnie żadnych i urodziłam zdrową silną dziewczynkę, która za rok wkracza w dorosłość, w drugiej ciąży jeszcze przed testem zaczęły się mdłości i wymioty, straszna senność. Teraz jestem w 3 ciąży i już odczuwam prawie wszystkie możliwe. Płaczliwość, senność, mdłości i wymioty, zawroty głowy, ciągnące bóle podbrzusza, wyostrzony smak (wszystko jest mi strasznie słodkie) wyostrzony węch, wszystko mi śmierdzi na kilometr. Więc nie martw, ciesz się ciążą i tym, że nic Cię nie meczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:55

Paulina.G lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów - zero :-) A córka zaraz kończy 12 lat :-)

A teraz - masakra ;-) Ale w sumie się cieszę, bo te mdłości, te uczucie pełnych piersi i zapachy uświadamiają mi codziennie mój stan :-) I chociaż z reguły jestem spokojna i zadowolona, niewiele niestety mi potrzeba, żeby wybuchnąć ;-) Błyskawicznie zmienia mi się nastrój i potrafię nawrzeszczeć na męża, popłakać się, a za 2 minuty znowu się przytulać :-D Na szczęście mąż wie, że moje krzyki to jego wina ;-)

Paulina.G lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ