X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co z kashanti, coś długo się nie odzywa?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Odnośnie jodu to radzę go dodatkowo suplementować jedynie z wyraźnego wskazania endokrynologa. Np. w przypadku nadczynności tarczycy jest całkowicie zakazany. Lepiej nie ryzykować w ciąży z lekami i suplementami przyjmowanymi na własną rękę. To co pomaga koleżance dla nas może być szkodliwe.

Glass, Loonie lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Glass jestes pewna ze mozna odmowic wykonania rtg? Moze faktycznie tak powiem, dzięki :0 wogole ja mam umowe do konca roku i na 99% mi przedluza...ale jak nie bede miec zaswiadczenie i dam im 2 stycznia, ze jednak muszą :P u nas zawsze przedluzają dzien po...
    Mi dwóch lekarzy medycyny pracy nie robiło problemów. W ciąży nie wolno robić rtg, kategoryczny zakaz!

Ja to bym tylko spała całymi dniami :/. Tak jakoś słabo się czuję.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja niech ktos zalozy mamusie czerwcowe / lipcowe 2018.
    I na pierwszej stronie niech beda nasze tp.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowy wątek już istnieje ;) Więc może Lipcówki ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która się podejmie ?;)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w sumie mogła, ale mój laptop jest zepsuty :/ A na telefonie moze byc troche ciężko wszystko ogarnąć

Jak nikt się ostatecznie nie podejmie, to mogę ja założyć wątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 17:50

3i499vvjspjyuavk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego tematem nie były lipcowki, bo kilka z nas ma termin na czerwiec ;-) A skoro testowałyśmy na wątku październikowym praktycznie dzień po dniu, to nie chciałyśmy się rozdzielać. Ja mam termin na 30 czerwca, kashanti na 1 lipca (kashanti - juz po raz drugi pytam - gdzie jesteś?). A praktycznie od początku października z wieloma trzymalysmy za siebie kciuki i pokazywalysmy na forum testy ciążowe. Nie pasuję do czerwcówek - kilkaset już stron na forum i praktycznie wszystkie kobietki "starsze" ciążowo ;-) A wiele z Was znam :-) Więc zostawmy temat, jaki jest i napiszmy na forum dla staraczek, gdzie nas znaleźć?

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Właśnie dlatego tematem nie były lipcowki, bo kilka z nas ma termin na czerwiec ;-) A skoro testowałyśmy na wątku październikowym praktycznie dzień po dniu, to nie chciałyśmy się rozdzielać. Ja mam termin na 30 czerwca, kashanti na 1 lipca (kashanti - juz po raz drugi pytam - gdzie jesteś?). A praktycznie od początku października z wieloma trzymalysmy za siebie kciuki i pokazywalysmy na forum testy ciążowe. Nie pasuję do czerwcówek - kilkaset już stron na forum i praktycznie wszystkie kobietki "starsze" ciążowo ;-) A wiele z Was znam :-) Więc zostawmy temat, jaki jest i napiszmy na forum dla staraczek, gdzie nas znaleźć?

Popieram :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uwazacie dziewczyny :) Ja się dostosuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 18:37

3i499vvjspjyuavk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam w trakcie zakładania ale doczytałam i usunęłam :) może dziewczyny testujące teraz założą w końcu :) bo jak widać nam jakoś nie po drodze się rozdzielać. Co nie zmienia faktu że kashanti jest coś niepokojąco milcząca. Odezwij się do Nas.

Glass lubi tę wiadomość

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ktoś wie co z kashanti, coś długo się nie odzywa?

:):) Jestem, jestem!!
    Zagladam tu kilka razy dziennie !! :) na razie nie mam ani wynikow badan, ani w ogole nic czym moglabym sie podzielic.... jedyne co wlasnie uskuteczniam to walke z mdlosciami... od kilku dni jest po prostu masakra.... :( najgrorzej, ze ciagle mnie mdli i jednoczesnie jestem glodna... bardzo smutne uczucie... bo jak zjem to jest gorzej a jak nie zjem to jest tez zle...
    No i spanie... moge spac tylko na lewym boku bo na prawym i na plecach zaczyna mnie bolec podbrzusze - czy ktoras tez tak ma?
    na slodkie patrzec nie moge - za to mam taka ochote na KFC... zadzownilam do mamy wczoraj rano zaplakana, ze chce kubelek hot wings ... mama mysli, ze cos ze mna nie tak.... :)

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewym ponoć najlepiej, także się nie martw ;)
    A co do mdłości, ciąża się rozwija to i dolegliwości dochodzą, może to marne pocieszenie, ale zawsze jakieś ;)

kashanti lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się nieśmiało witam... półtora tyg temu były dwie kreseczki i beta fajna. Jutro pierwsza wizyta według miesiączki będzie 5+3 i mam nadzieje ze będzie dobrze.. po poronieniu wcześniejszym nie umiem się jeszcze cieszyć

patuniek86, Sabinkak lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    To i ja się nieśmiało witam... półtora tyg temu były dwie kreseczki i beta fajna. Jutro pierwsza wizyta według miesiączki będzie 5+3 i mam nadzieje ze będzie dobrze.. po poronieniu wcześniejszym nie umiem się jeszcze cieszyć
    Mam to samo. Ale gratuluję dwóch kreseczek i na pewno będzie dobrze!! :). Daj znać po wizycie.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti - dziewczyno, aleś nam narobiła stracha ;-) Dobrze, że jest ok, tak trzymać :-) A jeśli chodzi o spanie na boku, mamginekolog gdzieś pisała, że nie ma znaczenia, na którym boku się śpi :-) Tez byłam przekonana o wyższości lewego :-)

kashanti lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Ja mam lekkie mdłości, bez wymiotowania, bolące piersi, bóle podbrzusza... to bez zmian. Ale za to mój nastrój... zmieniłam się w płaczliwą histeryczkę!

miałam tak z 1 córka!!!

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwię, bo mam jakoś mało objawów chyba jutro pojde na betę po raz 4... bo wizyta dopiero w czwartek

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta histeryczka :P spróbuję ogarnąć tą tabelkę

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nieśmiało się zapisuję, już kiedyś byłam na Belly, ale zapomniałam nick i hasło ;-) termin mam na 13 lipca, test pozytywny wyszedł mi już w 7 dpo. Pierwsza beta 55 (10 dpo), druga 255 (13 dpo). Jutro zrobię jeszcze jedną betę, bo wizyta teoretycznie dopiero pod koniec listopada.
    Pozdrawiam Was serdecznie

karolcia87, patuniek86, terka lubią tę wiadomość

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ