X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiec ja mam 1 wizytę dopiero 20, ale wiem ze wczesniej nic nie bedzie na usg :P a tak liczę na serduszko juz :)

I zastanawiam się teraz: mi wychodzą badania okresowe w pracy, w połowie grudnia... i zastanawiam się co teraz zrobic z tym fantem. Pracuje z zywnoscia i musze miec rtg pluc- odpada, a reszta badan ok. tylko nie wiem czy lekarz da mi pozwolenie ;/
    Ja powiedziałam przy badaniach wstępnych, że nie chcę rtg, bo się staram o dziecko i nie było żadnego problemu :). Niby w szpitalu też trzeba, a jednak nie trzeba. Nie stresuj się niepotrzebnie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie mdłości, bez wymiotowania, bolące piersi, bóle podbrzusza... to bez zmian. Ale za to mój nastrój... zmieniłam się w płaczliwą histeryczkę!

patuniek86, anecz_kaa lubią tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz pełniejsze piersi, raczej pobolewaja niż bolą. Bóle @ już przeszły, czasem coś lekko da o sobie znać. Jest mi ciągle zimno i jestem brzydka (:P), do tego wstaje codziennie o 5 rano (ja, która z natury jestem śpioch). Póki co nie wiem na szczęście co to mdłości ;) i zachcianki. I mąż twierdzi, że mam humorki, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż ja tak oczywiście nie myślę ;) I ciągle każe mi się przespać, a wszystko przez te podkrążone oczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 13:23

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka - każe ci spać? Ale fajnie :-D Mój to się ze mnie śmieje, że ciągle śpię i namawiać mnie nie musi ;-)
    Ale mój jutro wyjeżdża na 3 tygodnie. Jak wyjdę jutro rano do pracy, zobaczę go znowu dopiero 26 listopada - kiedy zacznę 10 tydzień. I chociaż nie ma osoby bardziej irytującej, to ten mój zimny drań dba o mnie, jak nikt inny :-) I robi najlepsze herbatki :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja mam teraz pełniejsze piersi, raczej pobolewaja niż bolą. Bóle @ już przeszły, czasem coś lekko da o sobie znać. Jest mi ciągle zimno i jestem brzydka (:P), do tego wstaje codziennie o 5 rano (ja, która z natury jestem śpioch). Póki co nie wiem na szczęście co to mdłości ;) i zachcianki. I mąż twierdzi, że mam humorki, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż ja tak oczywiście nie myślę ;) I ciągle każe mi się przespać, a wszystko przez te podkrążone oczy...
    A tak.. moj tez narzeka, że jestem wredna ostatnimi czasy... hehe ;) Przeczytalam mu wczoraj troche w formie żartu, ze przez hormony mózg mi się wyłącza przez pewien czas i ma się nie czepiac :D

3i499vvjspjyuavk.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to próbuje za mnie zrobić wszystko :) Na szczęście mam go codziennie przy sobie. Patuniek, pewnie będziesz tęsknić, co?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 17.11, zwariuje chyba do tego czasu, bo cały czas się denerwuje żeby wszystko bylo w porzadku. Na dodatek już dwa razy mi sie śniło, że zaczęłam krwawic i siedzę jak na szpilkach!!

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    Ja mam wizytę 17.11, zwariuje chyba do tego czasu, bo cały czas się denerwuje żeby wszystko bylo w porzadku. Na dodatek już dwa razy mi sie śniło, że zaczęłam krwawic i siedzę jak na szpilkach!!
    Najgorsze, to się nakręcać. Postaw na relaks, a wszystko będzie dobrze :-)

A swoją drogą - od kiedy wiem o ciąży, śnią mi się bardzo dziwne rzeczy. Ostatnio byłam północnokoreańskim przemytnikiem koronkowej bielizny, a dziś śniło mi się, że śp. dziadek mojego męża wyrzucił nasz materac przez balkon :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass jestes pewna ze mozna odmowic wykonania rtg? Moze faktycznie tak powiem, dzięki :0 wogole ja mam umowe do konca roku i na 99% mi przedluza...ale jak nie bede miec zaswiadczenie i dam im 2 stycznia, ze jednak muszą :P u nas zawsze przedluzają dzien po...

a co do wizyt: dziewczyny na tak wczesnym etapie czesto nic nie widac i to dopiero jest stres! Tak miałam z 2 ciaza, poszłam a tam nic ani pecherzyka, ani nic... a po 3 tyg serduszko :) teraz wole iść później, a kontrolnie mozna zrobić bete

a co do objawów: mam mega wrazliwe piersi, podbrzusze czuje i zapachy tez, ale nie zwracam na to uwagi za bardzo :P nie moge sie przejadac bo mi niedobrze ;) poza tym po 1 trymestrze zaczynam chodzić na basen i ćwiczenia dla ciezarnych :):) nie mam zamiaru przytyc za duzo

a co do jodu: przy problemach z tarczyca się go suplementuje, niedobory moga wywolac np kretynizm poszukajcie. Ja zaczynam brac witaminy ciazowe z kwasami omega 3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zrobimy listę z terminami porodów? bo my chyba mieszanką jesteśmy czerwiec/lipiec?

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki. Ja tez wedlug OM lipcoweczka i chetnie do Was dolacze. W piatek test pokazal 2 kreseczki co prawda jedna bledsza:)dzis powtorzylam i 2 kerechy juz wyrazne. jutro ide na bete.

Loonie, Glass, KarolinaDe, Sabinkak lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa, ja termin dostanę pojutrze ;-) jeśli chodzi o jod, to moja endo mi powiedziała, że jak się je sól jodowaną, to wystarczy przy takiej zwykłej, unormowanej niedoczynności, nie wiem natomiast, jak to jest w ciąży. Zapytam, bo będę musiała pewnie się z nią skontaktować w przyszłym tygodniu.

Węch mi się wyostrzył, natomiast smak zmieniła tylko kranówka :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to bolesnosc i powiekszenie piersi oraz ciagnacy lekki bol brzucha do przezycia, ktory zwyle nasila sie po poludniu. Czy ktoras z Was orientuje sie jak dlugo moze pobolewac brzuch?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:

też mam zamiar iść 17.11 z nadzieją że będzie serducho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 14:56

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie nosi, bo już we wtorek serduszko powinno być! :)

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propos dziwnych snów :-D Mam tak samo :-D

Dzisiaj śniło mi się, że uciekam (nie wiem, przed kim), a Gerard Depardieu pokazuje mi drogę przez 7 innych światów, przez które muszę przejść z zamkniętymi oczami :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać do 16stego i też nie wiem jak dożyję... Zwłaszcza, że jestem na L4 i czas tak mi się dłuży. Może zrobię naleśniki? :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj na śniadanie naleśniki ;)
    A co do listy z tp to ja jestem za ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam! Naleśniki z aromatem migdałowym, lekko kwaśnym dżemem z dyni, polane śmietanką z cukrem pudrem i było to najpyszniejsze co ostatnio jadłam, a dodam, że na słodko to raczej nie dla mnie, czyżby to jakaś zachcianka? ;) ;) ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie będzie trzeba założyć jednak wątku 'lipcówek 2018' bo dziewczyny testujące w listopadzie nie potrafią znaleźć odpowiedniego a przecież my istniejemy, jesteśmy tylko trochę pomieszane.

Zielona1911, Sabinkak lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ