X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiec ja mam 1 wizytę dopiero 20, ale wiem ze wczesniej nic nie bedzie na usg :P a tak liczę na serduszko juz :)

I zastanawiam się teraz: mi wychodzą badania okresowe w pracy, w połowie grudnia... i zastanawiam się co teraz zrobic z tym fantem. Pracuje z zywnoscia i musze miec rtg pluc- odpada, a reszta badan ok. tylko nie wiem czy lekarz da mi pozwolenie ;/
    Ja powiedziałam przy badaniach wstępnych, że nie chcę rtg, bo się staram o dziecko i nie było żadnego problemu :). Niby w szpitalu też trzeba, a jednak nie trzeba. Nie stresuj się niepotrzebnie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie mdłości, bez wymiotowania, bolące piersi, bóle podbrzusza... to bez zmian. Ale za to mój nastrój... zmieniłam się w płaczliwą histeryczkę!

patuniek86, anecz_kaa lubią tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz pełniejsze piersi, raczej pobolewaja niż bolą. Bóle @ już przeszły, czasem coś lekko da o sobie znać. Jest mi ciągle zimno i jestem brzydka (:P), do tego wstaje codziennie o 5 rano (ja, która z natury jestem śpioch). Póki co nie wiem na szczęście co to mdłości ;) i zachcianki. I mąż twierdzi, że mam humorki, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż ja tak oczywiście nie myślę ;) I ciągle każe mi się przespać, a wszystko przez te podkrążone oczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 13:23

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka - każe ci spać? Ale fajnie :-D Mój to się ze mnie śmieje, że ciągle śpię i namawiać mnie nie musi ;-)
    Ale mój jutro wyjeżdża na 3 tygodnie. Jak wyjdę jutro rano do pracy, zobaczę go znowu dopiero 26 listopada - kiedy zacznę 10 tydzień. I chociaż nie ma osoby bardziej irytującej, to ten mój zimny drań dba o mnie, jak nikt inny :-) I robi najlepsze herbatki :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja mam teraz pełniejsze piersi, raczej pobolewaja niż bolą. Bóle @ już przeszły, czasem coś lekko da o sobie znać. Jest mi ciągle zimno i jestem brzydka (:P), do tego wstaje codziennie o 5 rano (ja, która z natury jestem śpioch). Póki co nie wiem na szczęście co to mdłości ;) i zachcianki. I mąż twierdzi, że mam humorki, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż ja tak oczywiście nie myślę ;) I ciągle każe mi się przespać, a wszystko przez te podkrążone oczy...
    A tak.. moj tez narzeka, że jestem wredna ostatnimi czasy... hehe ;) Przeczytalam mu wczoraj troche w formie żartu, ze przez hormony mózg mi się wyłącza przez pewien czas i ma się nie czepiac :D

3i499vvjspjyuavk.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to próbuje za mnie zrobić wszystko :) Na szczęście mam go codziennie przy sobie. Patuniek, pewnie będziesz tęsknić, co?

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Igibarz Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 17.11, zwariuje chyba do tego czasu, bo cały czas się denerwuje żeby wszystko bylo w porzadku. Na dodatek już dwa razy mi sie śniło, że zaczęłam krwawic i siedzę jak na szpilkach!!

Olga 28.11.2011r ❤

setcgqq4v93erwex.png
    ckai3e3kjszhe9l0.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:
    Ja mam wizytę 17.11, zwariuje chyba do tego czasu, bo cały czas się denerwuje żeby wszystko bylo w porzadku. Na dodatek już dwa razy mi sie śniło, że zaczęłam krwawic i siedzę jak na szpilkach!!
    Najgorsze, to się nakręcać. Postaw na relaks, a wszystko będzie dobrze :-)

A swoją drogą - od kiedy wiem o ciąży, śnią mi się bardzo dziwne rzeczy. Ostatnio byłam północnokoreańskim przemytnikiem koronkowej bielizny, a dziś śniło mi się, że śp. dziadek mojego męża wyrzucił nasz materac przez balkon :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass jestes pewna ze mozna odmowic wykonania rtg? Moze faktycznie tak powiem, dzięki :0 wogole ja mam umowe do konca roku i na 99% mi przedluza...ale jak nie bede miec zaswiadczenie i dam im 2 stycznia, ze jednak muszą :P u nas zawsze przedluzają dzien po...

a co do wizyt: dziewczyny na tak wczesnym etapie czesto nic nie widac i to dopiero jest stres! Tak miałam z 2 ciaza, poszłam a tam nic ani pecherzyka, ani nic... a po 3 tyg serduszko :) teraz wole iść później, a kontrolnie mozna zrobić bete

a co do objawów: mam mega wrazliwe piersi, podbrzusze czuje i zapachy tez, ale nie zwracam na to uwagi za bardzo :P nie moge sie przejadac bo mi niedobrze ;) poza tym po 1 trymestrze zaczynam chodzić na basen i ćwiczenia dla ciezarnych :):) nie mam zamiaru przytyc za duzo

a co do jodu: przy problemach z tarczyca się go suplementuje, niedobory moga wywolac np kretynizm poszukajcie. Ja zaczynam brac witaminy ciazowe z kwasami omega 3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zrobimy listę z terminami porodów? bo my chyba mieszanką jesteśmy czerwiec/lipiec?

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki. Ja tez wedlug OM lipcoweczka i chetnie do Was dolacze. W piatek test pokazal 2 kreseczki co prawda jedna bledsza:)dzis powtorzylam i 2 kerechy juz wyrazne. jutro ide na bete.

Loonie, Glass, KarolinaDe, Sabinkak lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa, ja termin dostanę pojutrze ;-) jeśli chodzi o jod, to moja endo mi powiedziała, że jak się je sól jodowaną, to wystarczy przy takiej zwykłej, unormowanej niedoczynności, nie wiem natomiast, jak to jest w ciąży. Zapytam, bo będę musiała pewnie się z nią skontaktować w przyszłym tygodniu.

Węch mi się wyostrzył, natomiast smak zmieniła tylko kranówka :D

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to bolesnosc i powiekszenie piersi oraz ciagnacy lekki bol brzucha do przezycia, ktory zwyle nasila sie po poludniu. Czy ktoras z Was orientuje sie jak dlugo moze pobolewac brzuch?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igibarz wrote:

też mam zamiar iść 17.11 z nadzieją że będzie serducho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 14:56

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie nosi, bo już we wtorek serduszko powinno być! :)

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propos dziwnych snów :-D Mam tak samo :-D

Dzisiaj śniło mi się, że uciekam (nie wiem, przed kim), a Gerard Depardieu pokazuje mi drogę przez 7 innych światów, przez które muszę przejść z zamkniętymi oczami :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać do 16stego i też nie wiem jak dożyję... Zwłaszcza, że jestem na L4 i czas tak mi się dłuży. Może zrobię naleśniki? :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj na śniadanie naleśniki ;)
    A co do listy z tp to ja jestem za ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam! Naleśniki z aromatem migdałowym, lekko kwaśnym dżemem z dyni, polane śmietanką z cukrem pudrem i było to najpyszniejsze co ostatnio jadłam, a dodam, że na słodko to raczej nie dla mnie, czyżby to jakaś zachcianka? ;) ;) ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie będzie trzeba założyć jednak wątku 'lipcówek 2018' bo dziewczyny testujące w listopadzie nie potrafią znaleźć odpowiedniego a przecież my istniejemy, jesteśmy tylko trochę pomieszane.

Zielona1911, Sabinkak lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ