X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    o 12.30

Kochana na spokojnie będzie dobrze :* ja tez się denerwuje żeby nie przyszła @. W sobotę mam termin ale testuje jutro ;) tak bardzo chciałbym do was dołączyć. Trzymam kciuki żeby byli dobrze bo musi być dobrze :)

Bass lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Bass - zobacz zresztą swój suwaczek :D Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie i mamy dokładnie to samo zdanie :) :) :)

Może i ja niedługo rozpocznę mój suwaczek <3 będę z Wami na podobnym etapie jak wszystko pójdzie dobrze :*

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - daj znać, trzymam kciuki!

Bass lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeesc :) u nas tez październik okazał sie szczęśliwy i oby tak juz zostało :)

patuniek86, karolcia87, kashanti, Mini89 lubią tę wiadomość

• Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienie nadal brązowe takie zmieszane ze sluzem. Mierzyłam w tym cyklu temp ale żeby się nie stresować to przez kilka dni nie mierzyłam. Moja temp ciążowa to 36.8 a linia graniczna to 36.2 Dzisiaj zmierzylam i było 36.7 więc jeszcze ok. Ale piersi już mnie nie bolą, a tak mniej więcej do przedwczoraj bolały :( Jejku jak się stresuje tym. Mdłości mam nadal ale już może z tych nerwów.
    Najgorzej będzie jak na usg nic nie będzie jeszcze widać, lekarz mi będzie kazał dalej dophka brać i tyle. czekać :/

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    plamienie nadal brązowe takie zmieszane ze sluzem. Mierzyłam w tym cyklu temp ale żeby się nie stresować to przez kilka dni nie mierzyłam. Moja temp ciążowa to 36.8 a linia graniczna to 36.2 Dzisiaj zmierzylam i było 36.7 więc jeszcze ok. Ale piersi już mnie nie bolą, a tak mniej więcej do przedwczoraj bolały :( Jejku jak się stresuje tym. Mdłości mam nadal ale już może z tych nerwów.
    Najgorzej będzie jak na usg nic nie będzie jeszcze widać, lekarz mi będzie kazał dalej dophka brać i tyle. czekać :/
    Kochana ja tez mam mega stresu po tym co juz przeszliśmy ale trzeba być dobrej mysli, zeby maluszkowi nie przeszkadzać w rozwoju. Ja jutro mam usg i oto czekam mnie niespodzianka dowiem sie czy w „brzuszku mieszka” jeden czy dwójka bobasów :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się oczywiście zaczynam stresować brakiem jakichkolwiek objawów. Już mnie nawet piersi nie bolą ani troszkę. Dzisiaj coś mnie ćmi w dole brzucha. Rano byłam na beta-hcg zobaczymy wieczorem jak będą wyniki czy wszystko ok. Zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć brać dupka?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A ja się oczywiście zaczynam stresować brakiem jakichkolwiek objawów. Już mnie nawet piersi nie bolą ani troszkę. Dzisiaj coś mnie ćmi w dole brzucha. Rano byłam na beta-hcg zobaczymy wieczorem jak będą wyniki czy wszystko ok. Zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć brać dupka?
    A nadałaś progesteron???
    Ja mam armie leków z progesteronem No ale u mnie to inna historia

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - trzymam kciuki!!!!!!

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam, wyszło mi 31

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Badałam, wyszło mi 31
    To bez paniki :) ładny wynik:)

• Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Plamienie już jakby ustalo. Gin zrobił mi usg mówiąc że raczej nie będzie nic widać. Ale znalazł kropkę. Hmm i teraz nie wiem bo chyba mówił że ma 1.5 mm i ze jak na ten dzień to ładna wielkość. A teraz czytam w necie że dziewczyny mają o wiele większe na tym etapie. Dał mi receptę i mamy czekać do przyszłego tygodnia. Z plamienie mówił że dużo dziewczyn tak ma i nie musi oznaczać to nic.
    I mam polip w macicy jeszcze :/

patuniek86 lubi tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Zrobiłam test wcześnie, bo 13 DPO, wyszła druga blada kreska, więc pobiegłam na betę: 171. W ten sam dzień plamiłam, więc kolejnego zrobiłam progesteron (58 ng/ml) i betę po 24 h (330). Czekam na jakiś 6-7 tydzień (?) na wizytę u gina, bo teraz raczej nie ma sensu. Dziś jest 15 DPO, plamienia już nie ma, więc nie panikuję. Mam nadzieję, że na wizycie zobaczę zarodek i wszystko będzie się rozwijać prawidłowo. Buziaczki :*

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie dane https://parenting.pl/4-tydzien-ciazy
    więc chyba moje 1.5 mm jest ok. uff

patuniek86, lotka1990 lubią tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - ale się cieszę :) Jak widzisz nie ma się co negatywnie nakręcać :) Miałam to samo z wynikami bety - była moim zdaniem za mała ;) Za dużo internetu też może nam szkodzić i - jak widać na Twoim przykładzie - nie zawsze informacje tam zawarte mają słuszność w naszych wyjatkowych przypadkach :) Zobaczysz na następnym usg piękne serce mikro-fasolki :)

Della - witamy :) :) :)

Bass lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 26 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Witajcie :)
    Zrobiłam test wcześnie, bo 13 DPO, wyszła druga blada kreska, więc pobiegłam na betę: 171. W ten sam dzień plamiłam, więc kolejnego zrobiłam progesteron (58 ng/ml) i betę po 24 h (330). Czekam na jakiś 6-7 tydzień (?) na wizytę u gina, bo teraz raczej nie ma sensu. Dziś jest 15 DPO, plamienia już nie ma, więc nie panikuję. Mam nadzieję, że na wizycie zobaczę zarodek i wszystko będzie się rozwijać prawidłowo. Buziaczki :*

Witaj :-) Ja jestem przed robieniem testu. Dla pewniejszego wyniku czekam do jutra. Dopiero wtedy umówię sie do ginekologa aby potwierdzić i być spokojniejsza. Gratuluje i bardzo się cieszę <3

• kashanti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) widze, ze nasze grono sie powieksza;) gratuluje wam dziewcyzny ! <3 :)

• Della Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Witaj :-) Ja jestem przed robieniem testu. Dla pewniejszego wyniku czekam do jutra. Dopiero wtedy umówię sie do ginekologa aby potwierdzić i być spokojniejsza. Gratuluje i bardzo się cieszę <3

Właściwie to gdyby nie to, że się przeziębiłam i nie wiedziałam czy mogę jakieś leki wziąć to pewnie bym nie zrobiła tak wcześnie ;-) to nasz 4 miesiąc starań, więc im dłużej tym później testowałam ;-)

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z tego nie będzie. Plamienie wróciło czerwone. Zrobiłam 2 testy dla pewności. I prawie nie widać drugiej kreski. Jest tak słaba że trzeba się wpatrzeć :((

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    U mnie chyba nic z tego nie będzie. Plamienie wróciło czerwone. Zrobiłam 2 testy dla pewności. I prawie nie widać drugiej kreski. Jest tak słaba że trzeba się wpatrzeć :((
    Kochana, spokojnie... zrob test z porannego moczu jutro rano... nie pij za duzo przed snem, zeby mocz byl mocno skondensowany... wszystko bedzie dobrze:*
    Zamartwianie sie w niczym albsolutnie nie pomoze... polecam usiasc chwilke po ciemku i pomedytowac z 15 minut... potem 2 glebokie wdechy... zjedz tez cos dobrego... idz do sklepu i kup cos specjalnie na wieczor i tylko dla Ciebie:) zajmie ci to wszystko troche czasu i pozwoli ci sie zrelaksowac... najgorzej jest teraz siedziec przed komputerem i googlowac...

Bass lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ