X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    o 12.30

Kochana na spokojnie będzie dobrze :* ja tez się denerwuje żeby nie przyszła @. W sobotę mam termin ale testuje jutro ;) tak bardzo chciałbym do was dołączyć. Trzymam kciuki żeby byli dobrze bo musi być dobrze :)

Bass lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Bass - zobacz zresztą swój suwaczek :D Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie i mamy dokładnie to samo zdanie :) :) :)

Może i ja niedługo rozpocznę mój suwaczek <3 będę z Wami na podobnym etapie jak wszystko pójdzie dobrze :*

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - daj znać, trzymam kciuki!

Bass lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeesc :) u nas tez październik okazał sie szczęśliwy i oby tak juz zostało :)

patuniek86, karolcia87, kashanti, Mini89 lubią tę wiadomość

• Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienie nadal brązowe takie zmieszane ze sluzem. Mierzyłam w tym cyklu temp ale żeby się nie stresować to przez kilka dni nie mierzyłam. Moja temp ciążowa to 36.8 a linia graniczna to 36.2 Dzisiaj zmierzylam i było 36.7 więc jeszcze ok. Ale piersi już mnie nie bolą, a tak mniej więcej do przedwczoraj bolały :( Jejku jak się stresuje tym. Mdłości mam nadal ale już może z tych nerwów.
    Najgorzej będzie jak na usg nic nie będzie jeszcze widać, lekarz mi będzie kazał dalej dophka brać i tyle. czekać :/

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    plamienie nadal brązowe takie zmieszane ze sluzem. Mierzyłam w tym cyklu temp ale żeby się nie stresować to przez kilka dni nie mierzyłam. Moja temp ciążowa to 36.8 a linia graniczna to 36.2 Dzisiaj zmierzylam i było 36.7 więc jeszcze ok. Ale piersi już mnie nie bolą, a tak mniej więcej do przedwczoraj bolały :( Jejku jak się stresuje tym. Mdłości mam nadal ale już może z tych nerwów.
    Najgorzej będzie jak na usg nic nie będzie jeszcze widać, lekarz mi będzie kazał dalej dophka brać i tyle. czekać :/
    Kochana ja tez mam mega stresu po tym co juz przeszliśmy ale trzeba być dobrej mysli, zeby maluszkowi nie przeszkadzać w rozwoju. Ja jutro mam usg i oto czekam mnie niespodzianka dowiem sie czy w „brzuszku mieszka” jeden czy dwójka bobasów :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się oczywiście zaczynam stresować brakiem jakichkolwiek objawów. Już mnie nawet piersi nie bolą ani troszkę. Dzisiaj coś mnie ćmi w dole brzucha. Rano byłam na beta-hcg zobaczymy wieczorem jak będą wyniki czy wszystko ok. Zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć brać dupka?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A ja się oczywiście zaczynam stresować brakiem jakichkolwiek objawów. Już mnie nawet piersi nie bolą ani troszkę. Dzisiaj coś mnie ćmi w dole brzucha. Rano byłam na beta-hcg zobaczymy wieczorem jak będą wyniki czy wszystko ok. Zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć brać dupka?
    A nadałaś progesteron???
    Ja mam armie leków z progesteronem No ale u mnie to inna historia

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - trzymam kciuki!!!!!!

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam, wyszło mi 31

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Badałam, wyszło mi 31
    To bez paniki :) ładny wynik:)

• Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Plamienie już jakby ustalo. Gin zrobił mi usg mówiąc że raczej nie będzie nic widać. Ale znalazł kropkę. Hmm i teraz nie wiem bo chyba mówił że ma 1.5 mm i ze jak na ten dzień to ładna wielkość. A teraz czytam w necie że dziewczyny mają o wiele większe na tym etapie. Dał mi receptę i mamy czekać do przyszłego tygodnia. Z plamienie mówił że dużo dziewczyn tak ma i nie musi oznaczać to nic.
    I mam polip w macicy jeszcze :/

patuniek86 lubi tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Zrobiłam test wcześnie, bo 13 DPO, wyszła druga blada kreska, więc pobiegłam na betę: 171. W ten sam dzień plamiłam, więc kolejnego zrobiłam progesteron (58 ng/ml) i betę po 24 h (330). Czekam na jakiś 6-7 tydzień (?) na wizytę u gina, bo teraz raczej nie ma sensu. Dziś jest 15 DPO, plamienia już nie ma, więc nie panikuję. Mam nadzieję, że na wizycie zobaczę zarodek i wszystko będzie się rozwijać prawidłowo. Buziaczki :*

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie dane https://parenting.pl/4-tydzien-ciazy
    więc chyba moje 1.5 mm jest ok. uff

patuniek86, lotka1990 lubią tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass - ale się cieszę :) Jak widzisz nie ma się co negatywnie nakręcać :) Miałam to samo z wynikami bety - była moim zdaniem za mała ;) Za dużo internetu też może nam szkodzić i - jak widać na Twoim przykładzie - nie zawsze informacje tam zawarte mają słuszność w naszych wyjatkowych przypadkach :) Zobaczysz na następnym usg piękne serce mikro-fasolki :)

Della - witamy :) :) :)

Bass lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 26 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Witajcie :)
    Zrobiłam test wcześnie, bo 13 DPO, wyszła druga blada kreska, więc pobiegłam na betę: 171. W ten sam dzień plamiłam, więc kolejnego zrobiłam progesteron (58 ng/ml) i betę po 24 h (330). Czekam na jakiś 6-7 tydzień (?) na wizytę u gina, bo teraz raczej nie ma sensu. Dziś jest 15 DPO, plamienia już nie ma, więc nie panikuję. Mam nadzieję, że na wizycie zobaczę zarodek i wszystko będzie się rozwijać prawidłowo. Buziaczki :*

Witaj :-) Ja jestem przed robieniem testu. Dla pewniejszego wyniku czekam do jutra. Dopiero wtedy umówię sie do ginekologa aby potwierdzić i być spokojniejsza. Gratuluje i bardzo się cieszę <3

• kashanti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) widze, ze nasze grono sie powieksza;) gratuluje wam dziewcyzny ! <3 :)

• Della Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Witaj :-) Ja jestem przed robieniem testu. Dla pewniejszego wyniku czekam do jutra. Dopiero wtedy umówię sie do ginekologa aby potwierdzić i być spokojniejsza. Gratuluje i bardzo się cieszę <3

Właściwie to gdyby nie to, że się przeziębiłam i nie wiedziałam czy mogę jakieś leki wziąć to pewnie bym nie zrobiła tak wcześnie ;-) to nasz 4 miesiąc starań, więc im dłużej tym później testowałam ;-)

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z tego nie będzie. Plamienie wróciło czerwone. Zrobiłam 2 testy dla pewności. I prawie nie widać drugiej kreski. Jest tak słaba że trzeba się wpatrzeć :((

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    U mnie chyba nic z tego nie będzie. Plamienie wróciło czerwone. Zrobiłam 2 testy dla pewności. I prawie nie widać drugiej kreski. Jest tak słaba że trzeba się wpatrzeć :((
    Kochana, spokojnie... zrob test z porannego moczu jutro rano... nie pij za duzo przed snem, zeby mocz byl mocno skondensowany... wszystko bedzie dobrze:*
    Zamartwianie sie w niczym albsolutnie nie pomoze... polecam usiasc chwilke po ciemku i pomedytowac z 15 minut... potem 2 glebokie wdechy... zjedz tez cos dobrego... idz do sklepu i kup cos specjalnie na wieczor i tylko dla Ciebie:) zajmie ci to wszystko troche czasu i pozwoli ci sie zrelaksowac... najgorzej jest teraz siedziec przed komputerem i googlowac...

Bass lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ