X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg dopochwowe?

3jgxs65gorluprva.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście ,że dopochwowe przez powłoki brzuszne nikt nic nie zobaczy na tak wczesnym etapie. Myślę ,że Ci dobrze powiedział koło 5 tygodnia one są mikromałe.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie trochę na te usg dziewczyny. Przynajmniej do szóstego tygodnia trzeba poczekać, bo potem jest tylko niepotrzebny stres. Zaufaj lekarzowi i usg powtórz za tydzień lub dwa. Na pewno wszystko będzie dobrze :).
    Ja dzisiaj poszłam do lekaza rodzinnego i dostałam l4 od razu. W sumie miała rację doktor, że szpital to nie jest odpowiednie miejsce pracy dla kobiet w ciąży. Odpocznę sobie, bo czuję się jak zombie :D.

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.
    My idziemy dopiero jutro

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Olala :) Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

hej,
    ja byłam w 6 tygodniu. Maluszek był wtedy malusieńki. Miał zaledwie 2mm. Teraz wizytę mam dopiero 7 grudnia, zobaczymy :)

uwo93e3kqlvyjjfg.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, powiedzcie mi:
    czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?

W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
    Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
    Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.

Zaczelam sie denerwowac...:(

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz nerwy nic nie pomoga. Dwoje moich dzieci mialo "podsluchiwane" serduszka i wszystko jest w porzadku. Swoja droga, ile te wizyty nas kosztuja ;) Kiedys kobiety nie mialy robionego usg i po prostu cierpliwie czekaly na narodziny, a teraz te wszystkie badania, zawsze sie znajdzie cos zeby sie troche pomartwic ;) Sama to przerabialam, pecherzyk wydluzony, zarodek za maly, porownywanie do innych zdjec (najgorsze!), miedzy wizytami jakas spokojniesza jestem :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:

nie masz się czym stresować, mi lekarz powiedział, ciąża monitorowana od początku ze względów zdrowotnych, że obraz jest nieprawidłowy i mam czekać 2 tyg. (które były "wyjęte" z życiorysu) więc w Twoim przypadku bez paniki, wszystko jest dobrze :)

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej, powiedzcie mi:
    czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?

W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
    Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
    Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.

Zaczelam sie denerwowac...:(

usg jest nieszkodliwe ;)

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ćwiczy? Przed ciążą chodziłam na siłownię (lekarz mówi ze mogę chodzić dalej ale rozsądnie) tyle, że teraz jak za dużo spaceruję to brzuch mnie bardzo ciągnie i nie wiem co robić. Nie chcę flaczeć, bo już byłam ładnie wytrenowana;) Może jakieś pomysły i alternatywy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 09:06

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz popytac trenerow, na pewno sa jakies delikatne cwiczenia dla ciezarnych. Ale skoro juz chodzenie sprawia Ci trudnosc to moze na jakis czas troche zwolnij :) Po ciazy i tak trzeba bedzie od nowa zaczynac bo miesnie beda naciagniete, no i pewnie pare nadliczbowych kilogramow zostanie ;) Ale wiem ze sa kobiety ktore cwicza cala ciaze. Nie wiem od czego to zalezy :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:
    usg jest nieszkodliwe ;)
    Zwykle USG i owszem... nieszkodliwe. Ja pytam o dopplera... wg. Literatury nie powinno sie go robic w pierwszym trymestrze bez wskazań medycznych... doppler dzila inaczej niz zwykle USG... :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Czy któraś z was ćwiczy? Przed ciążą chodziłam na siłownię (lekarz mówi ze mogę chodzić dalej ale rozsądnie) tyle, że teraz jak za dużo spaceruję to brzuch mnie bardzo ciągnie i nie wiem co robić. Nie chcę flaczeć, bo już byłam ładnie wytrenowana;) Może jakieś pomysły i alternatywy?

basen, ja zaczynam w styczniu :) i fitess dla ciezarowek, choc na lipiec 2018 ten watek powoli umiera

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Jak dostanę dzisiaj zielone światełko to chce się zapisać na basen :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie. Czuje się w miarę ok, jestem aktywna, pracuje, zajmuje się domem, raczej mocno sie nie oszczędzam, ale ten tydzień mam dość intensywny i zaczynam się zastanawiać czy troche nie przesadzam, dziś byłam na pogrzebie, czw ptk mam szkolenie które wiąże sie z pobudkami o 5rano i dojazdami ponad 100km w tamtą i z powrotem. A do tego w weekend wymyśliliśmy sobie wycieczke 300km w jedna stronę, generalnie mąż sie cieszy z wyjazdu bo to bylo zaplanowane na jego urodziny i nie chce go zniechęcać. Ale troszkę sie stresuje, bo jestem narwaniec i zawsze wszystko robiłam nawet ponad swoje sily i nie wiem czy nie przeginam...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od tego, jak sie czujesz :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Wszystko zalezy od tego, jak sie czujesz :)
    Kocham Słońce dobrze się czuję, raczej mocno się nad sobą nie rozczulam:). Brzuch i piersi czuję, ale szczerze mówiąc jak mam @ to mi dużo bardziej dokuczają :)nie plamie, nie wymiotuje, jem normalnie. Tylko mam melodie na spanie:)...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest pewna sprawa, która wciąż nie daje mi spokoju. Byłam wczoraj na pierwszym usg, gdzie Pani Doktor określiła wiek na 5-6 tygodni. W moim przypadku nie ma co wyliczać ciąży od terminu ostatniej miesiączki, bo cykle zawsze były nieregularne. Używałam testów owulacyjnych, mierzyłam temperaturę i z moich obliczeń wynika, ze owulacja wystąpiła ok 18-19 października, czyli 5 tygodni temu. W Belly oznaczyłam śledzenie ciąży od dnia ostatniej owulacji, czyli 19 października, wiec pokazuje mi 7 tydzień ciąży, dokładnie 6t 6d. Ja już totalnie zgłupiałam... :( wydawało mi się, ze będąc na wczorajszej wizycie będę w 7 tygodniu dodając do terminu owulacji 2 tygodnie, myślałam, ze zobaczę serduszko itd... a tymczasem dowiedziałam się, ze zarodek ma 3mm i to 5-6 tydzień. Wczoraj byłam tak skołatana szukaniem lekarza i tym całym dniem, ze nie wpadłam na to, żeby zapytać o to lekarkę jak to wyliczać, dopiero w domu to wszystko do mnie dotarło i zaczęłam zastanawiać się co i jak... jestem już totalnie zagubiona i nie wiem co o tym myśleć... jest w stanie któraś z Was pomoc mi i powiedzieć czy od terminu owulacji powinien być to 5 czy 7 tydzień?
    Jestem już po jednym poronieniu i miałam ciąże obumarła, wiec boje się, ze może się to znów zdarzyć... :(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja mogła być później, mogło się długo zagnieżdżać. Nic więcej żadna z nas Ci nie powie, bo niestety nikt tego nie może wiedzieć. Koniecznie zapisz się na kolejne usg i póki co bądź dobrej myśli <3.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ